X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    ola25, umknęło mi gdzieś - dużo razy poroniłaś?

Ala, przeczytałam opis porodu, absolutnie się nie wiń, złożyło się na to wszystko na pewno kilka czynników, ale nie Ty, bo byłaś mega dzielna... :*

mam depresję przedporodową :(

To moja 7 ciaza .pierwsza donoszona

aneczka1983 lubi tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandarynka gratulacje:) odoczywajcie i nabierajcie sily:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    czarnamalina -rowniez serdecznie gratuluje :-) !

ola - kiedy bierzesz ostatnia dawke clexane? Ja mam zalecony ostatni zastrzyk na dzien przed cieciem, a po cieciu kontynuacje przez 14 dni.

U mnie z clexan sprawa wyglada nastepujaco - rok przed zajsciem na clexane 60 i cala ciaze plus acard . Acard od dzis koniec a Clexane ostatnie jutro ( ja biore rano ) a potem kontynuacja . Nie wiem na ile poniewaz to zalezy od krzepliwosci. Mam zespol antyfosfolipidowy ale tez zakrzepice i dlatego takie zawiłe.

akira lubi tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

• Acikk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje mandarynka :)

Pchelkaa a moze u Cb porod sie zaczyna ???

Pisalam do moniek ale odp jej maz ze monia nie jest w stanie odp. I ze walcza ;)

kwiatakacji, Hashija lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola a tak zapytam udalo sie naturalnie czy z pomoca lekarzy? Jak nie chcesz to nie odpowiadaj. Pytam bo siostra cioteczna 5 razy poronila i sie poddali z mezem. Ponad 5 lat sie staraja. O inseminacji i in vitro nie chca slyszec. Badania niby maja ok, ale caly czas cos. Najgorsze ze poronienia zdarzaja sie nie tylko o 6 czy 9 tc ale i np ostatnie w 19tc :-(

• rewelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Pisalam do moniek ale odp jej maz ze monia nie jest w stanie odp. I ze walcza ;)

Czyli będzie drugi dzieciaczek dziś, a wiecie jak się mówi, jaki poniedziałek taki cały tydzień :)

Karola1990, Acikk lubią tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Mandarynka gratulacje! A ty jak sie czujesz? Boli bardzo? Mialas w znieczuleniu ogolnym czy do polowy?

Na razie nic mnie nie boli. Znieczulenie mialam od pasa w dol. Samo cc super. Corcie dostalam odrazu na piersi do przytulenia i pocalowania :)

Nadulka, rewelka, Flakonik, Ola_45, annielica lubią tę wiadomość

• akira Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    U mnie z clexan sprawa wyglada nastepujaco - rok przed zajsciem na clexane 60 i cala ciaze plus acard . Acard od dzis koniec a Clexane ostatnie jutro ( ja biore rano ) a potem kontynuacja . Nie wiem na ile poniewaz to zalezy od krzepliwosci. Mam zespol antyfosfolipidowy ale tez zakrzepice i dlatego takie zawiłe.
    dzieki, czyli podobnie jak u mnie. Ja acard odstawilam w skonczonym 36 tc.

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandarynkaa wrote:
    Dziekuje dziewczyny za kciuki. O 12.25 przez cc przyszla na świat nasza druga coreczka Wiktoria :) Jest malusienka i taka slodka :) ma 47cm i wazy 2750g. Dostala 10 pkt. Lezy sobie teraz w inkubatorze na dogrzaniu. Na razie jestem z cc bardzo zadowolona

Gratuluje kochana!!! Faktycznie bardzo malutka!! A na usg jaka miala domniemana wage? Malutka lezy na ogrzaniu czemu ? Nie trzyma temperaturki?

8p3onafaaetblgsa.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Oj Acik watpie, brzuch nie boli wcale tak samo krzyz, skurczy brak, brzuch mieciutki. A te mdlosci i "robienie na raty" to od kilku dni. :-(

Mam nadzieje ze moniek nie bedzie za dlugo sie meczyla ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandarynka gratulacje !!!

Jak będziesz miała chwilę napisz coś o cc, jak się czujesz itp. bo ja i kilka dziewczyn mamy na dniach i trochę stresik zżera :P

Tinusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk a jak dzis twoje samopoczucie lepiej ??

• Acikk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Acikk a jak dzis twoje samopoczucie lepiej ??
    AAA dzięki misia :) dzisiaj już normalnie na szczęście wczoraj jakis kryzys humorzasty miałam ;)
    Dziś za to czuje się dziwnie ale fizycznie - rano wstalam i super się czulam za chwilę mnie brzuch bolal i się mordowałam na kibelku potem mega głód mnie dopadł znowu kibelek i tak już że 4 razy dziś...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk to tak jak i u mnie. Jem i kibelek, nic dziwnego ze chodze caly czas glodna :p to moze jednak urodzimy hehe

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej no poczekajcie na mnie a u mnie nic sie nie dzieje zaczyna mnie to irytowac az mam ochote krzyczec :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowe mamusie gratulacje! Wracajcie szybko do siebie i informujcie na bieżąco!
    Aż nie wierzę, że Moniek wreszcie rodzi ;D Powodzenia i trzymam kciuki

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:17

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻

Został 1 ❄️

preg.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Mnie tez dzisiaj czysci. Gora nie, tylko mi niedobrze, ale dolem to leci ze mnie jak woda . Nie wiem co takiego zjadlam dzisiaj ;x

U mnie tak już jest cokolwiek bym nie zjadła obojętne czy jakieś wypasne danie czy bułkę z masłem...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze my mamy dziewczyny jelitowke? A myslimy ze to organizm sie sam oczyszcza przed poroden hehe
    Misia ty nie masz zadnych "oznak" i najszybciej wyjedziesz na porodowke, jak moniek:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnamalina, gratuluję :)

Ja dziś bardzo mocno spałam. Mąż mówił, że mu przywaliłam z łokcia, a jak się odsunął to się przeturlałam i znów byłam blisko niego. Ponoć zrobiłam to ekspresowo, a jak nie śpie to się przewalam powoli i nie poranie.

‹‹ 1827 1828 1829 1830 1831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ