Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:53

justyna14 lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • akira Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnamalina -rowniez serdecznie gratuluje :-) !

ola - kiedy bierzesz ostatnia dawke clexane? Ja mam zalecony ostatni zastrzyk na dzien przed cieciem, a po cieciu kontynuacje przez 14 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 13:51

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilismy juz z galerii. Dziewczyny prawie cala droge przespaly. Kasia to nawet chyba nie wie ze byla gdzies po za domem :D Julie musialam przewinac i oczywiscie troche uspokoic bo od razu sie denerwuje jak cos ma w pieluszce.
    Ogolbje to bylismy chyba glowna atrakcja w sklepach. Kazdy sie na nas gapil :P nie jtorzy nawet podchodzili i chcieli zobaczyc dziewczynki, gratulowali i wgl. Strasznie milo :) zdarzyla sie tez jedna starsza pani ktora sie pytala czy taki wozek jest oby na pewno bezpieczny...
    Byla tez dzisiaj u nas polozna srodowiskowa.

Co do szczepien to normalnie szczepilismy w 1dobie a teraz jeszcze sie zastanawiamy czy 5w1 czy 6w1. Ostatecznie zdecydujemy jeszcze po rozmowie z pediatra.

Alicja ja nic nie bralam na zatrzymanke laktacji. Nic mi nie dolega. Chyba sama ustapila . mam na wszelki wypadek tabletki bromergon ale nawet ich nie otworzylam.
    Ala a jak duzy jest ten naczyniak? On jest na powiece taki czerwony?
    Mojej kolezance tez sie urodzila coreczka z tym i chodzili na jakies laserowe zabiegi. Bo miala duzy na szyi i ma jeszcze na czole.teraz ma 3,5lat i juz jej zbladlo. Jest juz ledwo widoczne.

Nadulka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    Hej :-)
    gosia_mmr - nie szczepie w szpitalu. Ty rodzisz w pl? Bo w pl musisz przy przyjeciu do szpitala napisac oswidczenie, ze nie wyrazasz zgody na szczepienie przeciw wzw b i gruzlicy. Jesli tego nie zrobisz, to moze byc tak, ze wyjdziesz na chwile do toalety, a dziecko bedzie juz zaszczepione - nikt sie o zgode nie pyta.

Tak, rodzę w Polsce. Dziękuję za informacje. ja właśnie nie mam zdania...

tb73hdge49irrilb.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:56

nick nieaktualny, akira, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, aneczka1983 lubią tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzisiaj cichutko.. Każda chyba czeka na wiadomości o nowych maluszkach :) Mój czop nie był zwiastunem szybkiego porodu choć jestem nastawiona, że stanie się to na dniach. Ciekawe czy moje gadania o spędzeniu andrzejek na poródowce przejdą do rzeczywistości :)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 strony nadrabiania i jak zwykle ominely mnie dyskusje a jak wrocilam to cisza na forum :/

Moniek mandarynka jak u was kochane tulicie juz swoje malenstwa ??

Ola25 4 cm i cie lekarz wypuscil to sie teraz stresujesz pewnie :(

Pchelkaa ok mozesz byc przewd nami ja juz na nic nie licze jutro na ktg pewnie sie okaze ze nawet jednego skurczu nie mam :/

Ja tez chce uniknac wywolywania moje 2 szwagierki mialy wywolywany a i tak skonczylo sie CC wole zeby samo sie zaczelo panicznie boje sie oxy wrr

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Justyna14 z jakiegoś powodu położne po cichu odradzają szczepienie w 1 dobie. Naprawdę myślisz że dziecko zarazi się gruźlicą do 3 mca ? Nikt nie mówi głośno o niektórych sprawach które firmy farmaceutyczne sądownie utajają ;) czytałam różne raporty zagraniczne z krajów wysoko rozwiniętych ale nie chcę się publicznie wypowiadać. Do tego przypadki nopów w rodzinie bardzo poważnych z którymi kuzynostwo męża zostało samo a lekarz w niemczech otwarcie powiedział co i jak i dlaczego. Oczywiście też bym tak mówiła jak by moje dziecko przeszło gładko szczepienia :) moja mama i wujek mało nie wykończyli się chorując na grypę po szczepionce...przeciw grypie :( do tej pory mama włóczy się po lekarzach oczywiście prywatnie :/ nikt za to nie bierze odpowiedzialności... mam wielki żal że media tak nami manipulują i to nie tylko w sprawach szczepień... dostała któraś z Was ulotkę szczepionki ? Nie jestem przeciwna szczepieniom żeby to tak nie zabrzmiało :) po prostu interesuję się tym od pewnego czasu a kierunek ktory studiowałam sam mnie zachecił do wgłębienia w temat. Jeśli chodzi o moje stanowisko to będę szczepić ale nie refundowanymi szczepionkami do których mam sporo zastrzeżeń oraz w odpowiednim czasie. Może gdybym nie zetknęła się z przypadkami powikłań mi bliskimi miałabym inne podejście. W każdym razie proszę nie brać mnie za wariatkę i przeciwniczkę szczepień :)
    broń Boże nie biorę Cię za żadną wariatkę, każdy robi jak uważa i szanuję oczywiście Twoje stanowisko. Ja wykształcenia farmaceutycznego nie mam, ale osobiście nie czuję się dobrze z faktem , że rodzice mają decydować o tym, czy szczepić czy nie i kiedy i na co, bo ja wiedzy gruntownej na ten temat nie mam i uważam, że za decyzje medyczne powinien lekarz brać odpowiedzialność.

Tinusia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za kciuki. O 12.25 przez cc przyszla na świat nasza druga coreczka Wiktoria :) Jest malusienka i taka slodka :) ma 47cm i wazy 2750g. Dostala 10 pkt. Lezy sobie teraz w inkubatorze na dogrzaniu. Na razie jestem z cc bardzo zadowolona

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Nadulka, nick nieaktualny, justyna14, akira, rewelka, nick nieaktualny, Karola1990, Chichibi, nick nieaktualny, Ola_45, Madzisek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Nazja, Matleena, Moniusia89, m@rzenie, Piegus, Pola_27, iNso87, nick nieaktualny, niania.ogg, mnk, Anka1101, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, emilka24, stars2345, kasiakasia11, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Klara87, nick nieaktualny, aneczka1983 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandarynkaa , gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandarynka gratulacje! A ty jak sie czujesz? Boli bardzo? Mialas w znieczuleniu ogolnym czy do polowy?

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandarynkaa wrote:
    Dziekuje dziewczyny za kciuki. O 12.25 przez cc przyszla na świat nasza druga coreczka Wiktoria :) Jest malusienka i taka slodka :) ma 47cm i wazy 2750g. Dostala 10 pkt. Lezy sobie teraz w inkubatorze na dogrzaniu. Na razie jestem z cc bardzo zadowolona
    gratulacje :) jak się czujesz?

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandarynka gratuluje :)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandarynka gratulacje :) Jaka kruszynka :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Nadulka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Tinusia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:56

akira, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • akira Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandarynka - gratulacje! Wiesz, kiedy pionizacja? Przystawili Ci juz Wiktorie do piersi?

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandarynka gratulacje!! Corcia rzeczywiscie kruszynka :-) napisz pozniej jak znajdziesz czas i troche sil jak sie czujesz;-)

Czy Was tez tak mdli??? Ja nie moge wstac z lozka bo mdli mnie masakrycznie a i wymioty sie zdarzyly :-( jak nie z jednej tak drugiej strony leci:-( mam juz dosyc jest gorzej niz na poczatku ciazy bo wtedy brzuszka nie bylo i lzej jakos a teraz tak ciezko sie czuje.

‹‹ 1826 1827 1828 1829 1830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ