Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
czarnamalina -rowniez serdecznie gratuluje
!
ola - kiedy bierzesz ostatnia dawke clexane? Ja mam zalecony ostatni zastrzyk na dzien przed cieciem, a po cieciu kontynuacje przez 14 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 13:51
-
nick nieaktualnyWrocilismy juz z galerii. Dziewczyny prawie cala droge przespaly. Kasia to nawet chyba nie wie ze byla gdzies po za domem
Julie musialam przewinac i oczywiscie troche uspokoic bo od razu sie denerwuje jak cos ma w pieluszce.
Ogolbje to bylismy chyba glowna atrakcja w sklepach. Kazdy sie na nas gapilnie jtorzy nawet podchodzili i chcieli zobaczyc dziewczynki, gratulowali i wgl. Strasznie milo
zdarzyla sie tez jedna starsza pani ktora sie pytala czy taki wozek jest oby na pewno bezpieczny...
Byla tez dzisiaj u nas polozna srodowiskowa.
Co do szczepien to normalnie szczepilismy w 1dobie a teraz jeszcze sie zastanawiamy czy 5w1 czy 6w1. Ostatecznie zdecydujemy jeszcze po rozmowie z pediatra.
Alicja ja nic nie bralam na zatrzymanke laktacji. Nic mi nie dolega. Chyba sama ustapila . mam na wszelki wypadek tabletki bromergon ale nawet ich nie otworzylam.
Ala a jak duzy jest ten naczyniak? On jest na powiece taki czerwony?
Mojej kolezance tez sie urodzila coreczka z tym i chodzili na jakies laserowe zabiegi. Bo miala duzy na szyi i ma jeszcze na czole.teraz ma 3,5lat i juz jej zbladlo. Jest juz ledwo widoczne.
Nadulka, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
akira wrote:Hej
gosia_mmr - nie szczepie w szpitalu. Ty rodzisz w pl? Bo w pl musisz przy przyjeciu do szpitala napisac oswidczenie, ze nie wyrazasz zgody na szczepienie przeciw wzw b i gruzlicy. Jesli tego nie zrobisz, to moze byc tak, ze wyjdziesz na chwile do toalety, a dziecko bedzie juz zaszczepione - nikt sie o zgode nie pyta.
Tak, rodzę w Polsce. Dziękuję za informacje. ja właśnie nie mam zdania... -
Ale tu dzisiaj cichutko.. Każda chyba czeka na wiadomości o nowych maluszkach
Mój czop nie był zwiastunem szybkiego porodu choć jestem nastawiona, że stanie się to na dniach. Ciekawe czy moje gadania o spędzeniu andrzejek na poródowce przejdą do rzeczywistości
-
nick nieaktualny3 strony nadrabiania i jak zwykle ominely mnie dyskusje a jak wrocilam to cisza na forum
Moniek mandarynka jak u was kochane tulicie juz swoje malenstwa ??
Ola25 4 cm i cie lekarz wypuscil to sie teraz stresujesz pewnie
Pchelkaa ok mozesz byc przewd nami ja juz na nic nie licze jutro na ktg pewnie sie okaze ze nawet jednego skurczu nie mam
Ja tez chce uniknac wywolywania moje 2 szwagierki mialy wywolywany a i tak skonczylo sie CC wole zeby samo sie zaczelo panicznie boje sie oxy wrr -
Tinusia wrote:Justyna14 z jakiegoś powodu położne po cichu odradzają szczepienie w 1 dobie. Naprawdę myślisz że dziecko zarazi się gruźlicą do 3 mca ? Nikt nie mówi głośno o niektórych sprawach które firmy farmaceutyczne sądownie utajają
czytałam różne raporty zagraniczne z krajów wysoko rozwiniętych ale nie chcę się publicznie wypowiadać. Do tego przypadki nopów w rodzinie bardzo poważnych z którymi kuzynostwo męża zostało samo a lekarz w niemczech otwarcie powiedział co i jak i dlaczego. Oczywiście też bym tak mówiła jak by moje dziecko przeszło gładko szczepienia
moja mama i wujek mało nie wykończyli się chorując na grypę po szczepionce...przeciw grypie
do tej pory mama włóczy się po lekarzach oczywiście prywatnie
nikt za to nie bierze odpowiedzialności... mam wielki żal że media tak nami manipulują i to nie tylko w sprawach szczepień... dostała któraś z Was ulotkę szczepionki ? Nie jestem przeciwna szczepieniom żeby to tak nie zabrzmiało
po prostu interesuję się tym od pewnego czasu a kierunek ktory studiowałam sam mnie zachecił do wgłębienia w temat. Jeśli chodzi o moje stanowisko to będę szczepić ale nie refundowanymi szczepionkami do których mam sporo zastrzeżeń oraz w odpowiednim czasie. Może gdybym nie zetknęła się z przypadkami powikłań mi bliskimi miałabym inne podejście. W każdym razie proszę nie brać mnie za wariatkę i przeciwniczkę szczepień
Tinusia, kwiatakacji lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyDziekuje dziewczyny za kciuki. O 12.25 przez cc przyszla na świat nasza druga coreczka Wiktoria
Jest malusienka i taka slodka
ma 47cm i wazy 2750g. Dostala 10 pkt. Lezy sobie teraz w inkubatorze na dogrzaniu. Na razie jestem z cc bardzo zadowolona
Pchełka, Flakonik, Nadulka, Mi$ia26, justyna14, akira, rewelka, Pchelkaa, Karola1990, Chichibi, aannkkaa, Ola_45, Madzisek, Suerte, annielica, alisss871, Kourtney, alicja_, Nazja, Matleena, Moniusia89, m@rzenie, Piegus, Pola_27, iNso87, kwiatakacji, niania.ogg, mnk, Anka1101, genoweffa, Mama-julka, ZieloneOliwki, Madzia890722, emilka24, stars2345, kasiakasia11, MeGi2986, lula.91, Klara87, Kate4, aneczka1983 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mandarynkaa wrote:Dziekuje dziewczyny za kciuki. O 12.25 przez cc przyszla na świat nasza druga coreczka Wiktoria
Jest malusienka i taka slodka
ma 47cm i wazy 2750g. Dostala 10 pkt. Lezy sobie teraz w inkubatorze na dogrzaniu. Na razie jestem z cc bardzo zadowolona
jak się czujesz?
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMandarynka gratulacje!! Corcia rzeczywiscie kruszynka
napisz pozniej jak znajdziesz czas i troche sil jak sie czujesz;-)
Czy Was tez tak mdli??? Ja nie moge wstac z lozka bo mdli mnie masakrycznie a i wymioty sie zdarzylyjak nie z jednej tak drugiej strony leci:-( mam juz dosyc jest gorzej niz na poczatku ciazy bo wtedy brzuszka nie bylo i lzej jakos a teraz tak ciezko sie czuje.