X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:53

justyna14 lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • akira Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnamalina -rowniez serdecznie gratuluje :-) !

ola - kiedy bierzesz ostatnia dawke clexane? Ja mam zalecony ostatni zastrzyk na dzien przed cieciem, a po cieciu kontynuacje przez 14 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 13:51

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilismy juz z galerii. Dziewczyny prawie cala droge przespaly. Kasia to nawet chyba nie wie ze byla gdzies po za domem :D Julie musialam przewinac i oczywiscie troche uspokoic bo od razu sie denerwuje jak cos ma w pieluszce.
    Ogolbje to bylismy chyba glowna atrakcja w sklepach. Kazdy sie na nas gapil :P nie jtorzy nawet podchodzili i chcieli zobaczyc dziewczynki, gratulowali i wgl. Strasznie milo :) zdarzyla sie tez jedna starsza pani ktora sie pytala czy taki wozek jest oby na pewno bezpieczny...
    Byla tez dzisiaj u nas polozna srodowiskowa.

Co do szczepien to normalnie szczepilismy w 1dobie a teraz jeszcze sie zastanawiamy czy 5w1 czy 6w1. Ostatecznie zdecydujemy jeszcze po rozmowie z pediatra.

Alicja ja nic nie bralam na zatrzymanke laktacji. Nic mi nie dolega. Chyba sama ustapila . mam na wszelki wypadek tabletki bromergon ale nawet ich nie otworzylam.
    Ala a jak duzy jest ten naczyniak? On jest na powiece taki czerwony?
    Mojej kolezance tez sie urodzila coreczka z tym i chodzili na jakies laserowe zabiegi. Bo miala duzy na szyi i ma jeszcze na czole.teraz ma 3,5lat i juz jej zbladlo. Jest juz ledwo widoczne.

Nadulka, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    Hej :-)
    gosia_mmr - nie szczepie w szpitalu. Ty rodzisz w pl? Bo w pl musisz przy przyjeciu do szpitala napisac oswidczenie, ze nie wyrazasz zgody na szczepienie przeciw wzw b i gruzlicy. Jesli tego nie zrobisz, to moze byc tak, ze wyjdziesz na chwile do toalety, a dziecko bedzie juz zaszczepione - nikt sie o zgode nie pyta.

Tak, rodzę w Polsce. Dziękuję za informacje. ja właśnie nie mam zdania...

tb73hdge49irrilb.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:56

Flakonik, akira, Suerte, alisss871, kwiatakacji, aneczka1983 lubią tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzisiaj cichutko.. Każda chyba czeka na wiadomości o nowych maluszkach :) Mój czop nie był zwiastunem szybkiego porodu choć jestem nastawiona, że stanie się to na dniach. Ciekawe czy moje gadania o spędzeniu andrzejek na poródowce przejdą do rzeczywistości :)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 strony nadrabiania i jak zwykle ominely mnie dyskusje a jak wrocilam to cisza na forum :/

Moniek mandarynka jak u was kochane tulicie juz swoje malenstwa ??

Ola25 4 cm i cie lekarz wypuscil to sie teraz stresujesz pewnie :(

Pchelkaa ok mozesz byc przewd nami ja juz na nic nie licze jutro na ktg pewnie sie okaze ze nawet jednego skurczu nie mam :/

Ja tez chce uniknac wywolywania moje 2 szwagierki mialy wywolywany a i tak skonczylo sie CC wole zeby samo sie zaczelo panicznie boje sie oxy wrr

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Justyna14 z jakiegoś powodu położne po cichu odradzają szczepienie w 1 dobie. Naprawdę myślisz że dziecko zarazi się gruźlicą do 3 mca ? Nikt nie mówi głośno o niektórych sprawach które firmy farmaceutyczne sądownie utajają ;) czytałam różne raporty zagraniczne z krajów wysoko rozwiniętych ale nie chcę się publicznie wypowiadać. Do tego przypadki nopów w rodzinie bardzo poważnych z którymi kuzynostwo męża zostało samo a lekarz w niemczech otwarcie powiedział co i jak i dlaczego. Oczywiście też bym tak mówiła jak by moje dziecko przeszło gładko szczepienia :) moja mama i wujek mało nie wykończyli się chorując na grypę po szczepionce...przeciw grypie :( do tej pory mama włóczy się po lekarzach oczywiście prywatnie :/ nikt za to nie bierze odpowiedzialności... mam wielki żal że media tak nami manipulują i to nie tylko w sprawach szczepień... dostała któraś z Was ulotkę szczepionki ? Nie jestem przeciwna szczepieniom żeby to tak nie zabrzmiało :) po prostu interesuję się tym od pewnego czasu a kierunek ktory studiowałam sam mnie zachecił do wgłębienia w temat. Jeśli chodzi o moje stanowisko to będę szczepić ale nie refundowanymi szczepionkami do których mam sporo zastrzeżeń oraz w odpowiednim czasie. Może gdybym nie zetknęła się z przypadkami powikłań mi bliskimi miałabym inne podejście. W każdym razie proszę nie brać mnie za wariatkę i przeciwniczkę szczepień :)
    broń Boże nie biorę Cię za żadną wariatkę, każdy robi jak uważa i szanuję oczywiście Twoje stanowisko. Ja wykształcenia farmaceutycznego nie mam, ale osobiście nie czuję się dobrze z faktem , że rodzice mają decydować o tym, czy szczepić czy nie i kiedy i na co, bo ja wiedzy gruntownej na ten temat nie mam i uważam, że za decyzje medyczne powinien lekarz brać odpowiedzialność.

Tinusia, kwiatakacji lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za kciuki. O 12.25 przez cc przyszla na świat nasza druga coreczka Wiktoria :) Jest malusienka i taka slodka :) ma 47cm i wazy 2750g. Dostala 10 pkt. Lezy sobie teraz w inkubatorze na dogrzaniu. Na razie jestem z cc bardzo zadowolona

Pchełka, Flakonik, Nadulka, Mi$ia26, justyna14, akira, rewelka, Pchelkaa, Karola1990, Chichibi, aannkkaa, Ola_45, Madzisek, Suerte, annielica, alisss871, Kourtney, alicja_, Nazja, Matleena, Moniusia89, m@rzenie, Piegus, Pola_27, iNso87, kwiatakacji, niania.ogg, mnk, Anka1101, genoweffa, Mama-julka, ZieloneOliwki, Madzia890722, emilka24, stars2345, kasiakasia11, MeGi2986, lula.91, Klara87, Kate4, aneczka1983 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandarynkaa , gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandarynka gratulacje! A ty jak sie czujesz? Boli bardzo? Mialas w znieczuleniu ogolnym czy do polowy?

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandarynkaa wrote:
    Dziekuje dziewczyny za kciuki. O 12.25 przez cc przyszla na świat nasza druga coreczka Wiktoria :) Jest malusienka i taka slodka :) ma 47cm i wazy 2750g. Dostala 10 pkt. Lezy sobie teraz w inkubatorze na dogrzaniu. Na razie jestem z cc bardzo zadowolona
    gratulacje :) jak się czujesz?

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandarynka gratuluje :)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandarynka gratulacje :) Jaka kruszynka :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Nadulka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Tinusia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:56

akira, kwiatakacji lubią tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • akira Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandarynka - gratulacje! Wiesz, kiedy pionizacja? Przystawili Ci juz Wiktorie do piersi?

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandarynka gratulacje!! Corcia rzeczywiscie kruszynka :-) napisz pozniej jak znajdziesz czas i troche sil jak sie czujesz;-)

Czy Was tez tak mdli??? Ja nie moge wstac z lozka bo mdli mnie masakrycznie a i wymioty sie zdarzyly :-( jak nie z jednej tak drugiej strony leci:-( mam juz dosyc jest gorzej niz na poczatku ciazy bo wtedy brzuszka nie bylo i lzej jakos a teraz tak ciezko sie czuje.

‹‹ 1826 1827 1828 1829 1830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ