Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Alicja o matko.... Twój brzuch to wogole coś takiego jest możliwe?? Kurka no przecież macica się musi obkurczyuc i wogole jaciee... Ja w życiu takiego brzucha nie miałam i mieć nie będę :P

A Sara jaką slodziutka kruszynka taka :) i tyak jak dziewczyny napisały nie widać tego na oczku bardziej jak jakis siniaczek wyglada.

Obkurcza się, obkurcza :D
    A brzuch pewnie będziesz miała jeszcze lepszy patrząc na zdjęcia z czasu ciąży!! :D

Mam nadzieje, że ten naczyniak nie będzie już postępował. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Oj duzo spia. Z 19godzin na pewno. Dluzsza przerwe maja w poludnie. Po karmieniu nie spia moze z godzine,poltorej i to jest max. I wieczorem po kapieli albo o tej porze. Tez z godzinke sa aktywne. No i karmienie to tez takie przerwy miedzy spaniem
    A twoja? Na jakim mleku jestescie?

Mleko Nestle Nan Pro HA 1. Takie kupiłam w czasie ciąży i takie daje.
    Kurde to moja Sarka dziś cały dzień spi.. Muszę ja wybudzać na jedzenie. Je wciąż mało i trochę martwi mnie jej zimny nosek i ręce, więc wezwaliśmy położną, żeby to zobaczyła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aaaa i muszę się pochwalić! Zaliczyłam dziś krótką drzemkę na brzuchu! Było wspaniale!

nick nieaktualny, Karola1990, Acikk, nick nieaktualny, Chichibi, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie :-) Główka na dole, ale nie wchodzi jeszcze w kanał, szyjka króciutka, wszystko ładnie sie rozkręca pan doktor powiedział :D Czyli rodzimy SN :D Przewiduje poród w terminie albo nawet przed :P Mała ma prawie 3kg :D Za tydzień mam sie stawić na pierwsze ktg i nie wiem czemu kazał mi liczyć ruchu małej codziennie i jak bedzie mniej niż 5 to mam sie stawić szybciej na ktg.

Acikk, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dżulia, nick nieaktualny, Hashija, Nadulka, Karola1990, rewelka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Madzisek, Matleena, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Klara87, aneczka1983 lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja jeszcze napisz jak zaliczysz wino i znienawidzę Cię na zawsze :D

Poziomka no widzisz jednak się obróciła dzidzia nie będzie CC i nie musisz już się martwić że wpadnie dupka w kanal :P i te inne tam :D

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, justyna14 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom :*

U nas Natalka też bardzo dużo śpi, a ja w tym czasie musze zająć się moim starszakiem :P
    A chyba zaczynają się nam problemy z brzuszkiem a to pewnie przez to ze nie chce się jej odbić po jedzeniu i zostaje jej powietrze w brzuszku :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 17:39

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja wow dziewczyno gdzie ty ta Sarke pomiescilas boze ja w zyciu takiego brzucha nie mialam no siedze i jestem w szoku i nie moge dojsc do siebie jak zobaczylam twoj brzuch :/ A Sarka jest cudowna sliczna mala ksiezniczka wcale nid widac tak bardzo tego naczyniaka jakby siniaczka miala bedzie dobrze :)

nick nieaktualny, aneczka1983 lubią tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Poziomka no widzisz jednak się obróciła dzidzia nie będzie CC i nie musisz już się martwić że wpadnie dupka w kanal :P i te inne tam :D
    ha ha :D no to fakt :D teraz to już moze wbijać sie w kanał głową :D tak sie dzis zestresowałam że skurcze mam :D

Acikk lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

hahahaha :D nie no, postaram się zaczekać na Ciebie i Mońka :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:

Ty karmisz mm to możesz nawet się UPIĆ !!! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zapominac prosze o mnie z tym winem zeby zaczekac :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Nie zapominac prosze o mnie z tym winem zeby zaczekac :)

Ok :D mam nadzieje, że nie za długo! :D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    ha ha :D no to fakt :D teraz to już moze wbijać sie w kanał głową :D tak sie dzis zestresowałam że skurcze mam :D
    Możesz czekać z nami na poród :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja rodze z Acikk Madziskiem i Madzia to moze juz niedlugo :)

Acikk lubi tę wiadomość

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Aaaa i muszę się pochwalić! Zaliczyłam dziś krótką drzemkę na brzuchu! Było wspaniale!

szczęściara ! :)

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:56

Pola_27 lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja bym sobie polezala na brzuszku oj moja wyobraznia sie wlaczyla :)

• Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż się mnie co chwilę pyta kiedy juz tego Antka urodze. Ja mowie no kurde spytaj się go może Ci powie a on mi na to to Ty zdecyduj :P
    No ja, usiade SE i będę cisnac. Może wyjdzie :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Jesteś kochana :P <3

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk a Tobie szyjka coś sie skraca ? Noo mogę rodzić z Wami, ale ja czuję że u mnie to rozkręca się jak burza :D Kilka dni temu jeszcze nic, a od wczoraj coraz silniejsze mam te skurcze :D No jestem ciekawa :D

atdcmg7y5xqxk96s.png
‹‹ 1830 1831 1832 1833 1834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ