X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja jak zobaczyłam Twój brzuch to mi szczęka opadła do samej ziemi, ja to przed ciążą nie miałam takiego brzucha :D jestem w szoku

alicja_, aneczka1983 lubią tę wiadomość

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez sie pyta kiedy Kacper wyjdzie ale maly jest uparty jak mamusia takze nie predko :/

• Acikk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka nie, u mnie nic kompletnie się nie dzieje :D a czy szyjka się skraca nie wiem, moja gin zawsze mówi że jest daleko od kości krzyżowej cokolwiek to oznacza :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam moniek biedna się męczy. Już do niej nie pisze nie będę ich stresowac chociaż mąż chyba wyluzowany skoro odpowiada na nasze smsy heheh :)

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby sprawnie poszlo i Moniek sie do nas odezwala szybko :) Ale te porody sa ekscytujace emocje prawie jak przy swoim porodzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa, Alicja, czy Ty Sarę urodziłaś czy ktoś inny? Normalnie nie wierzę, ja nawet na ostrym wdechu przed ciążą pomarzyć mogłam o takim brzuchu :D

A co do monitora oddechu to dlatego Wam pisałam, że można zejść na zawał. Dzieci mają często bezdech taki krótkotrwały, a monitor reaguje na każdy...

Żadna nic nie pije do mojego porodu i koniec!!!

alicja_, aneczka1983 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Dziewczyny, których mężowie wyjeżdżają do pracy w tygodniu do innego miasta, lub pracują na delegacjach, za granicą itp. Jak sobie radzicie same? Bo od wczoraj łzy lecą a dzisiaj w domu tak pusto bez mojego B :( Z kim ja poczytam książkę wieczorem, kto przytuli i powie, że kocha....ehh
    Myślałam, że jestem na to przygotowana, z resztą powinnam być już przyzwyczajona do jego trybu pracy a tu ZONK:/

Coraz częściej o tym myślę i się boję jak cholera... Jak ja ogarnę noworodka i syna. Niby wiem z czym to się je, ale czy będę miała dość sił żeby np. pomóc w lekcjach gdy będę wiecznie śpiąca. Mama pewnie też za wiele nie pomoże bo zajmuje się dziećmi siostry :-/
    Także nic nie pomogłam, wybacz, ale nasmęciłam.

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:53

Acikk, Karola1990, Mi$ia26, Matleena, alicja_ lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:55

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem Marcowa Mamusia 2015 i chcialabym zaprosic was na do polubienia strony na facebooku mojej znajomej rowniez Marcowej Mamusi 2015
    https://www.facebook.com/Ajj-ubranka-dla-dzieci-1650273481923065/?fref=ts
    zapraszam serdecznie. dziewczyna szyje wspaniale komplety, spodnie, spódniczki dla dzieciakow. Jest otwarta na wasze pomysly. ubrania sa szyte z dobrych jakosciowo materiałow. szczerze polecam i zapraszam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    No i brzuch z dziś :D
    Czarna kreska została :D Ciekawe na jak długo?
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5afc9bb55ede.jpg

Ja pierdziu też tak chcę!!! Lepiej przyznaj się jaką dyscyplinę sportu uprawiasz i na jakiej olimpiadzie mozna cię zobaczyć w telewizji :-D

Naczyniaka wcale nie widać, tzn. jest bardzo blady, o wiele bledszy od naczyniaka mojego siostrzeńca bo on ma od początku bordowego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 18:35

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala Sarka jest cudowna :-) a brzuch masz jak marzenie :-) Zazdroszczę :-)

Ja po porodzie biorę się za Mel B :-) kiedyś ćwicząc z nią straciłam 6 kg w 3 miesiące bez diety :-) mam nadzieję, że teraz też tak będzie :-) żeby tylko sił i motywacji nie zabrakło ;-)

Nadulka, alicja_ lubią tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:54

m@rzenie, alicja_ lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jak mi sie spac chce po tej dzisiejszym niespaniu od 6 :P mezu poszedl na drzemke przed praca a ja nie moge sie opanowac:P i taaaak mi sie chce spac :P ale nie moge bo znowu bede sie w nocy walac:) kurdee tak bym chciala zeby sie Antek urodzil w tym tyg jak mam meza do dyspozycji...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    Ala nam będzie wrzucać swoje foty i zachęcać do takiego wyglądu i wspólnie damy radę :) ja też będę ćwiczyć z mel b ;)

dobra idę mąż już czeka :P
    do później :*
    Daj znac jak urodzisz hahah:D pamietaj, flakonik tez miala przyplyw energii przed porodem :D

Nadulka lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Melduje się po wizycie :-) Główka na dole, ale nie wchodzi jeszcze w kanał, szyjka króciutka, wszystko ładnie sie rozkręca pan doktor powiedział :D Czyli rodzimy SN :D Przewiduje poród w terminie albo nawet przed :P Mała ma prawie 3kg :D Za tydzień mam sie stawić na pierwsze ktg i nie wiem czemu kazał mi liczyć ruchu małej codziennie i jak bedzie mniej niż 5 to mam sie stawić szybciej na ktg.

Mam tabelke z ruchami i tam zaznaczone jest że na osiem dni przed wyznaczoną data porodu musi być powyżej pięciu ruchów, a wcześniej norma to pow.10. Także jest to samo co u nas :-)

Poz!omka. lubi tę wiadomość

• lips Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandarynkaa gratulacje ;)

Alicja twoja córeczka jest śliczna. Moze poród cieżki ale po wszystkich tych problemach które miałaś w ciaży masz piękną i zdrową córeczkę i to najważniejsze.
    Brzuch idealny :) Ja się czuje jak BUKA a jak ogladam Twój brzuch to już wogóle mozna w depresje wpaśc :)

haen lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    To u kogoś jest jeszcze położenie miednicowe czy tylko mój królewicz tyłkiem nastawia się do świata ? :P

u nas już calkowicie inaczej - poprzeczne...

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Acikk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia a Twój też może się jeszcze obrócił :D?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj jedzie na silownie a ja zjem kolacyjke i odpoczne troche bo dzis jakis intensywny dzien mialam :/ Pola ta twoja corcia to chyba kazda pozycje w brzuszku miala :)

‹‹ 1831 1832 1833 1834 1835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ