X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja jak zobaczyłam Twój brzuch to mi szczęka opadła do samej ziemi, ja to przed ciążą nie miałam takiego brzucha :D jestem w szoku

alicja_, aneczka1983 lubią tę wiadomość

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez sie pyta kiedy Kacper wyjdzie ale maly jest uparty jak mamusia takze nie predko :/

• Acikk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka nie, u mnie nic kompletnie się nie dzieje :D a czy szyjka się skraca nie wiem, moja gin zawsze mówi że jest daleko od kości krzyżowej cokolwiek to oznacza :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam moniek biedna się męczy. Już do niej nie pisze nie będę ich stresowac chociaż mąż chyba wyluzowany skoro odpowiada na nasze smsy heheh :)

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby sprawnie poszlo i Moniek sie do nas odezwala szybko :) Ale te porody sa ekscytujace emocje prawie jak przy swoim porodzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa, Alicja, czy Ty Sarę urodziłaś czy ktoś inny? Normalnie nie wierzę, ja nawet na ostrym wdechu przed ciążą pomarzyć mogłam o takim brzuchu :D

A co do monitora oddechu to dlatego Wam pisałam, że można zejść na zawał. Dzieci mają często bezdech taki krótkotrwały, a monitor reaguje na każdy...

Żadna nic nie pije do mojego porodu i koniec!!!

alicja_, aneczka1983 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Dziewczyny, których mężowie wyjeżdżają do pracy w tygodniu do innego miasta, lub pracują na delegacjach, za granicą itp. Jak sobie radzicie same? Bo od wczoraj łzy lecą a dzisiaj w domu tak pusto bez mojego B :( Z kim ja poczytam książkę wieczorem, kto przytuli i powie, że kocha....ehh
    Myślałam, że jestem na to przygotowana, z resztą powinnam być już przyzwyczajona do jego trybu pracy a tu ZONK:/

Coraz częściej o tym myślę i się boję jak cholera... Jak ja ogarnę noworodka i syna. Niby wiem z czym to się je, ale czy będę miała dość sił żeby np. pomóc w lekcjach gdy będę wiecznie śpiąca. Mama pewnie też za wiele nie pomoże bo zajmuje się dziećmi siostry :-/
    Także nic nie pomogłam, wybacz, ale nasmęciłam.

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:53

Acikk, Karola1990, Mi$ia26, Matleena, alicja_ lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:55

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem Marcowa Mamusia 2015 i chcialabym zaprosic was na do polubienia strony na facebooku mojej znajomej rowniez Marcowej Mamusi 2015
    https://www.facebook.com/Ajj-ubranka-dla-dzieci-1650273481923065/?fref=ts
    zapraszam serdecznie. dziewczyna szyje wspaniale komplety, spodnie, spódniczki dla dzieciakow. Jest otwarta na wasze pomysly. ubrania sa szyte z dobrych jakosciowo materiałow. szczerze polecam i zapraszam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    No i brzuch z dziś :D
    Czarna kreska została :D Ciekawe na jak długo?
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5afc9bb55ede.jpg

Ja pierdziu też tak chcę!!! Lepiej przyznaj się jaką dyscyplinę sportu uprawiasz i na jakiej olimpiadzie mozna cię zobaczyć w telewizji :-D

Naczyniaka wcale nie widać, tzn. jest bardzo blady, o wiele bledszy od naczyniaka mojego siostrzeńca bo on ma od początku bordowego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 18:35

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala Sarka jest cudowna :-) a brzuch masz jak marzenie :-) Zazdroszczę :-)

Ja po porodzie biorę się za Mel B :-) kiedyś ćwicząc z nią straciłam 6 kg w 3 miesiące bez diety :-) mam nadzieję, że teraz też tak będzie :-) żeby tylko sił i motywacji nie zabrakło ;-)

Nadulka, alicja_ lubią tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:54

m@rzenie, alicja_ lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jak mi sie spac chce po tej dzisiejszym niespaniu od 6 :P mezu poszedl na drzemke przed praca a ja nie moge sie opanowac:P i taaaak mi sie chce spac :P ale nie moge bo znowu bede sie w nocy walac:) kurdee tak bym chciala zeby sie Antek urodzil w tym tyg jak mam meza do dyspozycji...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    Ala nam będzie wrzucać swoje foty i zachęcać do takiego wyglądu i wspólnie damy radę :) ja też będę ćwiczyć z mel b ;)

dobra idę mąż już czeka :P
    do później :*
    Daj znac jak urodzisz hahah:D pamietaj, flakonik tez miala przyplyw energii przed porodem :D

Nadulka lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Melduje się po wizycie :-) Główka na dole, ale nie wchodzi jeszcze w kanał, szyjka króciutka, wszystko ładnie sie rozkręca pan doktor powiedział :D Czyli rodzimy SN :D Przewiduje poród w terminie albo nawet przed :P Mała ma prawie 3kg :D Za tydzień mam sie stawić na pierwsze ktg i nie wiem czemu kazał mi liczyć ruchu małej codziennie i jak bedzie mniej niż 5 to mam sie stawić szybciej na ktg.

Mam tabelke z ruchami i tam zaznaczone jest że na osiem dni przed wyznaczoną data porodu musi być powyżej pięciu ruchów, a wcześniej norma to pow.10. Także jest to samo co u nas :-)

Poz!omka. lubi tę wiadomość

• lips Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandarynkaa gratulacje ;)

Alicja twoja córeczka jest śliczna. Moze poród cieżki ale po wszystkich tych problemach które miałaś w ciaży masz piękną i zdrową córeczkę i to najważniejsze.
    Brzuch idealny :) Ja się czuje jak BUKA a jak ogladam Twój brzuch to już wogóle mozna w depresje wpaśc :)

haen lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    To u kogoś jest jeszcze położenie miednicowe czy tylko mój królewicz tyłkiem nastawia się do świata ? :P

u nas już calkowicie inaczej - poprzeczne...

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Acikk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia a Twój też może się jeszcze obrócił :D?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj jedzie na silownie a ja zjem kolacyjke i odpoczne troche bo dzis jakis intensywny dzien mialam :/ Pola ta twoja corcia to chyba kazda pozycje w brzuszku miala :)

‹‹ 1831 1832 1833 1834 1835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ