X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahhaaha wejdzicie na lipcowe, co ta laska wypisuje:-)
    Popłakałam się ze śmiechu bo z ciekawości weszłam by zobaczyć czy dalej się rzadzi:-)!!!

stars2345, alicja_ lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    e tam, w trakcie porodu dla znieczulenia powinni kieliszek podawać, jeden co 20-30 min i szybciej by szło :)
    Podejrzewam że do partych moglabym się napierdolic haha dużo mi nie trzeba :D

Anko:-), justyna14 lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Kurde powinno być tak ze za urodzenie dziecka na sali czeka lampka wina :D haha nosa kurde :D
    A jaka bania by była po takim wysiłku :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ka po wizycie. Generalnie lekarka powiedziała że bardzo dobrze zrobiłam że przyjechałam bo ta choleostaza bardzo niebezpieczna jest i werdykt jest taki że jutro idę do szpitala :-( aż się poryczałam bo całą ciążę udało mi się tego uniknąć :( jeżeli wyniki dodatkowych badan wyjdą ok to jeszcze wyjdę do domu a jak nie to będą odrazu wywoływać bo dziecko już donoszone i bezpieczne
    Boję się jak cholera tego szpitala. Najgorsze dla mnie ze musze małą zostawić domu. Moja szyjka jest miekka i rozwarcie mam na palec więc kto wie może z tego stresu jeszcze dzisiaj urodze. Pojechaliśmy z mężem na kebaba bo kto wie może to mój ostatni taki posiłek do momentu aż skończę karmić.

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    e tam, w trakcie porodu dla znieczulenia powinni kieliszek podawać, jeden co 20-30 min i szybciej by szło :)
    Zawsze to mówiłam mojemu mężowi że ja bym chciała pijana rodzic bo pijany bólu nie czuje :D jak skrecilam nogę po pijaku to jeszcze tancowalam w butach na obcasie a na drugi dzień nawet stanąc nie dało się na tej nodze :D

justyna14 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Laski ka po wizycie. Generalnie lekarka powiedziała że bardzo dobrze zrobiłam że przyjechałam bo ta choleostaza bardzo niebezpieczna jest i werdykt jest taki że jutro idę do szpitala :-( aż się poryczałam bo całą ciążę udało mi się tego uniknąć :( jeżeli wyniki dodatkowych badan wyjdą ok to jeszcze wyjdę do domu a jak nie to będą odrazu wywoływać bo dziecko już donoszone i bezpieczne
    Boję się jak cholera tego szpitala. Najgorsze dla mnie ze musze małą zostawić domu. Moja szyjka jest miekka i rozwarcie mam na palec więc kto wie może z tego stresu jeszcze dzisiaj urodze. Pojechaliśmy z mężem na kebaba bo kto wie może to mój ostatni taki posiłek do momentu aż skończę karmić.
    Madziasek będzie dobrze tak jak mówisz dzidzia już bezpieczna i będziecie pod dobra opieka więc będzie ok cokolwiek by nie było :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam małe pytanko wiem że głupie ale mnie nurtuje. Czy do porodu jak się idzie przebrać w koszule to się ubiera stanik czy nie ?:D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Hahahahhaaha wejdzicie na lipcowe, co ta laska wypisuje:-)
    Popłakałam się ze śmiechu bo z ciekawości weszłam by zobaczyć czy dalej się rzadzi:-)!!!
    Też tam zagladam czasem :D jaja jak nie wiem :D laska jest nawiedzona normalnie jakas sekta :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandarynka gratulacje !

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Mam małe pytanko wiem że głupie ale mnie nurtuje. Czy do porodu jak się idzie przebrać w koszule to się ubiera stanik czy nie ?:D

Całkiem dobre pytanie.....ja chętnie bym założyła, ale chyba większość dziewczyn-przynjamniej moich koleżanek ma zdjęcia z porodowki z dzidzia na golej piersi i jedynie w pizamce.

Ala Sara jest przeslodka, a naczyniak ledwo widoczny - zresztą spokojnie,zniknie:-*

alicja_ lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Haha a potrzebny Ci do szczęścia :D??

Anko:-) lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ze ja bym wolała już informacje ze jadę na wywołanie a nie ze niewiadomo ile tam będę leżeć. Eh. Mała smutna że mamy nie będzie w domu

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po takiej abstynencji juz po zapachu bym dobry humor miala :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Zawsze to mówiłam mojemu mężowi że ja bym chciała pijana rodzic bo pijany bólu nie czuje :D jak skrecilam nogę po pijaku to jeszcze tancowalam w butach na obcasie a na drugi dzień nawet stanąc nie dało się na tej nodze :D
    miałam identyczną sytuację :D
    Byliśmy na imprezie andrzejkowej bodajże, źle stąpnęłam i ból jak cholera, ale stwierdziłam że jak nie urok to sraczka i będę się bawić dalej bo ledwo 22 była, a za imprezę przecież płaciliśmy, super zabawa więc mi szkoda było. Jeden, drugi, trzeci i zapomniałam o bólu. O 5 rano poszłam spać, za to rano... stopa jak balon, skakałam na drugiej nodze, zwolnienie na tydzień bo stopa skręcona... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 19:48

• Acikk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    miałam identyczną sytuację :D
    Byliśmy na imprezie andrzejkowej bodajże, źle stąpnęłam i ból jak cholera, ale stwierdziłam że jak nie urok to sraczka i będę się bawić dalej bo ledwo 22 była. Jeden, drugi, trzeci i zapomniałam o bólu. O 5 rano poszłam spać, za to rano... stopa jak balon... :D
    Ha ha no u mnie to były dokładnie andrzejki w zeszłym roku :D może w rocznicę tego zdarzenia urodze bezbolesne dzidzie :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakis randomowy wozek nawet nie wiem jaki bo od kolezanki dostalam za darmo :P
    I 3 raz sie bede przeprowadzac w tym miesiacu i kurde nie mam spakowanej torby do szpitala, nie mam jeszcze lozeczka kupionego i nie wiem czy wszystko mam pokupowane. Jeszcze nie wszystko poprane i poprasowane. Szkoda gadac

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Haha a potrzebny Ci do szczęścia :D??
    Mi nie, ale wolałam zapytać niż potem patrzeć na pielęgniarki zniesmaczona minę na widok mych sterczacych sutków jak antenki :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek bedzie dobrze moze jeszcze wyjdziesz do domku trzeba byc dobrej mysli onformuj nas na biezaco .

Smieszna jest ta laska jakies dziecko bo dorosla osoba sie tak nie zachowuje :/

• iNso87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po ktg i musze powiedziec,ze jestem wkuriowna jak nigdy;/ ten gin chce mnie wyprowadzic chyba z rownowagi...ja juz nie wiem o co mu chodzi.. jak ostatnim razem bylam to Mala spala i powiedzial,ze jakos malo ruchow...ale ktg ok. Dzis Lena wariuje w brzuchu od 15 do teraz... na ktg kopala na wszystkie strony brzucha,mysle sobie dobrze,przynajmniej ruchow nie bedzie sie czepial.. poszlam do niego po ktg ten na zapis i do mnie,ze jest "zapisem podejrzanym".. zapisalo sie "cos" nie wiem co bo nie doslyszalam...czy to tetno czy skurcze.. powyzej 140 cos tam pod nosem powiedzial a powinno byc do 100.. pozniej cos o tetnie powiedzial,ze tylko dwa razy pod koniec bylo 120 jak powinno byc.. wogole jak powiedzialam,ze dalej Mala tak skacze to spojrzal na mnie i powiedzial,ze mam jechac na ip wieczorem albo w nocy jak tak bedzie sie krecic caly czas.. a jak sie uspokoi to jutro rano do nich znowu mam na ktg przyjechac.. juz sama nie wiem co mam robic,jakos specjalnie mnie nic nie boli,troche brzuch na dole ale bez przesady.. zrobil mi szybkie usg bo chcial wody sprawdzic ale sa ok,i chcial chyba zobaczyc glowke ale usg nie chwycilo bo jest nisko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 19:49

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Tinusia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:55

mhsvqps6d6vf02dw.png
‹‹ 1833 1834 1835 1836 1837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ