X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesttt ;*

halwaya lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest ;D

Kate4 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Halwaya najczęściej substancje stosowane w czopkach czy maściach doodbytniczych mają działanie miejscowe (w obrębie odbytu). Nikt nie wykonuje badań na kobietach w ciąży dlatego jest taka informacja na ulotce. Ja nie pracuję w zawodzie więc to co piszę popieram analizą kart charakterystyki produktu leczniczego danego produktu. Przykładowo w mojej ocenie możesz stosować maść Aesculan zawiera wyciąg z kasztanowca (bezpieczny) i lidokainę (substancję znieczulajacą miejscowo o działaniu miejscowym). Hemorectal zawiera substancje o działaniu ściągającym i antybakteryjnym ale tutaj radziłabym poradzić się lekarza, choć w mojej ocenie też można. Można też robić nasiadówki z kory dębu.

Dzięki wielkie. No ja nie mam bólu - problem jest z żywą krwią (od czasu do czasu tak mam). Kory dębu tutaj w UK raczej nie dostanę.

Tu skład i opis działania czopków:
    Tesco Haemorrhoid relief suppositories relieve the pain and irritation of
    piles. They contain lidocaine, a local anaesthetic, to relieve the pain and
    allantoin to help heal the affected area.

Active ingredients per suppository: lidocaine hydrochloride 10.25mg, allantoin
    10.25mg.
    Also contains: colloidal silicone dioxide, witespol and purified water.

Sx0K.png
    ypbg.png
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso - dzięki za chęci głosowania :*

iNso87 lubi tę wiadomość

Sx0K.png
    ypbg.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anel wrote:
    :-) wiem o czym mówisz, mój też dowiedział się o poprzedniej i o tej przez telefon. Chciałam trzymać język za zębami do jego przyjazdu,ale nie wyrobiłam :-) Przyzwyczaiłaś się trochę do tego, że Twojego nie ma często i na długo w domu?

czy się przyzwyczaiłam? i tak i nie. Tak - bo umiem tak żyć, wchodzę w taki inny tryb zupełnie, ze świadomością że jestem sama z dziecmi i muszę się inaczej zorganizować itd.
    Nie - bo wcale nie jest miło i pięknie, szczególnie kiedy są dzieci i tęsknią i pytają .. bo Tatusiek jest przeciez najukochańszy :)

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halwaya wrote:
    a można jeszcze zagłosować?

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halwaya wrote:
    Proszę, choć to niestety nie pomoglo ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halwaya te czopki mają ok skład tyle ze działają łagodząco i przeciwbólowo. Ale u Ciebie problemem jest szczelność naczyń czyli ten kasztanowiec byłby dobry. Powinnaś sobie pouszczelniać naczynia. Witamina C, rutozyd i te sprawy. Ciężko mi doradzić coś więcej z uwagi na ten 1szy trymestr.

• halwaya Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - można spokojnie do piatku wieczorem głosować :*

Annielica - zrobię sobie końską dawkę wit C :) Wcześniej mi te czopki pomagały - a może to zbieg okoliczności :D

Sx0K.png
    ypbg.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Hej:) nie wytrzymałam do piatku i poszłam dzis na wizyte:) nie uwierzycie!!! bede miała bliźniaki:) !!!! są płodziki po 3,5 mm i serduszka, ciąża dwukosmówkowa :) bede płakać ze szczęścia:)
    GRATULUJE!!!! ZYCZE SPOKOJNYCH 9 MIESIECY I ZDOWKA DLA CALEJ 3 CZKI ;)

halwaya, Kate4 lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bliźniaków - to chodzę z moją małą do centrum dziecięcego na zajęcia co tydzień i przychodzi tam Słowaczka i ma dwie rozkoszne dziewczynki - bliźniaczki :) Super widok - i podziwiam za stoicki spokój i umiejętności negocjacji :D

Kate4 lubi tę wiadomość

Sx0K.png
    ypbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halwaya możliwe bo lidokaina obkurcza też naczynia i dlatego krew słabiej leci ;) A jesteś 100 % pewna, ze tak krew pochodzi z hemoroidów? Może masz jakiś stan zapalny w jelicie? Tak z ciekawości pytam. Od dawna masz ten problem? Wiesz, ze poród naturalny bardzo nasili tą przypadłość prawda?

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA po wczorajszej wizycie u lekarza jestem troche spokojniesza! Tak jak myslala, ciaza jest mlodsza niz z wyliczen o tydzien, czyli mamy 5 tydz, na usg pecherzykl z cialkiem , mowil, ze zarodek dobrze bylo by juz widac z serduszkiem za tydzien, ale ze chodze prywatnie, stwierdzilismy, ze toi ebz sensu i kolejna wizyte mam 13 maja, a w tym czasie komplecik badan ;)

Renia7910 lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica - nie wiem czy to na 100% hemoroidy - tak zgaduje, chociaż nigdy nie miałam tego sprawdzonego. Nie potrafię sobie przypomnieć czy przed porodem miałam też ten problem.. Miałam poród kleszczowy, wiem, że mnie ładnie rozcieli wtedy.

Sx0K.png
    ypbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halwaya wrote:
    Kate - można spokojnie do piatku wieczorem głosować :*

Annielica - zrobię sobie końską dawkę wit C :) Wcześniej mi te czopki pomagały - a może to zbieg okoliczności :D
    a dasz rade jeszcze raz wkleic link bo nie wiem czy odnajde w takiej ilości stron ;P

• baby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale zasuwacie od rana z postami :)

ja jednak poszłam na bete
    co ma byc to bedzie
    a może akurat bedzie radość :)
    a jutro o tej porze bede juz po wizycie ...

Kate4 lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    GRATULUJE!!!! ZYCZE SPOKOJNYCH 9 MIESIECY I ZDOWKA DLA CALEJ 3 CZKI ;)
    dziekuje :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halwaya wydaje mi się, że warto się wybrać do lekarza. Tak na wszelki wypadek. Bo przy żylakach odbytu zazwyczaj oprócz krwawienia doskwiera dyskomfort i ból.

Do mnie przyszła paczuszka z Elancylem:) Już nie mogę się doczekać 4 miesiąca żeby zacząć stosować ;) I serio cena wcale nie jest taka straszna biorąc pod uwagę, że opakowanie ma 500ml :)

• baby Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    było o witaminach i suplementacji: ja też biorę Femibion natal 1. Taki zestaw zalecił mi mój gin na początku ciąży 3 lata temu oraz potem kiedy już mogliśmy się starać. To nie jest taki typowy zestaw witaminowy jak dla 2 czy 3 trymestru, a mnie się przyda i jod i żelazo no i oczywiscie kwas foliowy i to coś o czym pisała annielica :) co sie lepiej wchłania - też mówił o tym mój gin.
    Zawsze mam lekką anemię więc tym bardziej teraz nie moge poprzestać na samym FOliku.

f2wl4z17a25l2zbv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    ale zasuwacie od rana z postami :)

ja jednak poszłam na bete
    co ma byc to bedzie
    a może akurat bedzie radość :)
    a jutro o tej porze bede juz po wizycie ...

Będzie radość !!! :) daj znać jak wynik :)

‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ