X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesttt ;*

halwaya lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest ;D

Kate4 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Halwaya najczęściej substancje stosowane w czopkach czy maściach doodbytniczych mają działanie miejscowe (w obrębie odbytu). Nikt nie wykonuje badań na kobietach w ciąży dlatego jest taka informacja na ulotce. Ja nie pracuję w zawodzie więc to co piszę popieram analizą kart charakterystyki produktu leczniczego danego produktu. Przykładowo w mojej ocenie możesz stosować maść Aesculan zawiera wyciąg z kasztanowca (bezpieczny) i lidokainę (substancję znieczulajacą miejscowo o działaniu miejscowym). Hemorectal zawiera substancje o działaniu ściągającym i antybakteryjnym ale tutaj radziłabym poradzić się lekarza, choć w mojej ocenie też można. Można też robić nasiadówki z kory dębu.

Dzięki wielkie. No ja nie mam bólu - problem jest z żywą krwią (od czasu do czasu tak mam). Kory dębu tutaj w UK raczej nie dostanę.

Tu skład i opis działania czopków:
    Tesco Haemorrhoid relief suppositories relieve the pain and irritation of
    piles. They contain lidocaine, a local anaesthetic, to relieve the pain and
    allantoin to help heal the affected area.

Active ingredients per suppository: lidocaine hydrochloride 10.25mg, allantoin
    10.25mg.
    Also contains: colloidal silicone dioxide, witespol and purified water.

Sx0K.png
    ypbg.png
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso - dzięki za chęci głosowania :*

iNso87 lubi tę wiadomość

Sx0K.png
    ypbg.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anel wrote:
    :-) wiem o czym mówisz, mój też dowiedział się o poprzedniej i o tej przez telefon. Chciałam trzymać język za zębami do jego przyjazdu,ale nie wyrobiłam :-) Przyzwyczaiłaś się trochę do tego, że Twojego nie ma często i na długo w domu?

czy się przyzwyczaiłam? i tak i nie. Tak - bo umiem tak żyć, wchodzę w taki inny tryb zupełnie, ze świadomością że jestem sama z dziecmi i muszę się inaczej zorganizować itd.
    Nie - bo wcale nie jest miło i pięknie, szczególnie kiedy są dzieci i tęsknią i pytają .. bo Tatusiek jest przeciez najukochańszy :)

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halwaya wrote:
    a można jeszcze zagłosować?

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halwaya wrote:
    Proszę, choć to niestety nie pomoglo ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halwaya te czopki mają ok skład tyle ze działają łagodząco i przeciwbólowo. Ale u Ciebie problemem jest szczelność naczyń czyli ten kasztanowiec byłby dobry. Powinnaś sobie pouszczelniać naczynia. Witamina C, rutozyd i te sprawy. Ciężko mi doradzić coś więcej z uwagi na ten 1szy trymestr.

• halwaya Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - można spokojnie do piatku wieczorem głosować :*

Annielica - zrobię sobie końską dawkę wit C :) Wcześniej mi te czopki pomagały - a może to zbieg okoliczności :D

Sx0K.png
    ypbg.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Hej:) nie wytrzymałam do piatku i poszłam dzis na wizyte:) nie uwierzycie!!! bede miała bliźniaki:) !!!! są płodziki po 3,5 mm i serduszka, ciąża dwukosmówkowa :) bede płakać ze szczęścia:)
    GRATULUJE!!!! ZYCZE SPOKOJNYCH 9 MIESIECY I ZDOWKA DLA CALEJ 3 CZKI ;)

halwaya, Kate4 lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bliźniaków - to chodzę z moją małą do centrum dziecięcego na zajęcia co tydzień i przychodzi tam Słowaczka i ma dwie rozkoszne dziewczynki - bliźniaczki :) Super widok - i podziwiam za stoicki spokój i umiejętności negocjacji :D

Kate4 lubi tę wiadomość

Sx0K.png
    ypbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halwaya możliwe bo lidokaina obkurcza też naczynia i dlatego krew słabiej leci ;) A jesteś 100 % pewna, ze tak krew pochodzi z hemoroidów? Może masz jakiś stan zapalny w jelicie? Tak z ciekawości pytam. Od dawna masz ten problem? Wiesz, ze poród naturalny bardzo nasili tą przypadłość prawda?

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA po wczorajszej wizycie u lekarza jestem troche spokojniesza! Tak jak myslala, ciaza jest mlodsza niz z wyliczen o tydzien, czyli mamy 5 tydz, na usg pecherzykl z cialkiem , mowil, ze zarodek dobrze bylo by juz widac z serduszkiem za tydzien, ale ze chodze prywatnie, stwierdzilismy, ze toi ebz sensu i kolejna wizyte mam 13 maja, a w tym czasie komplecik badan ;)

Renia7910 lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica - nie wiem czy to na 100% hemoroidy - tak zgaduje, chociaż nigdy nie miałam tego sprawdzonego. Nie potrafię sobie przypomnieć czy przed porodem miałam też ten problem.. Miałam poród kleszczowy, wiem, że mnie ładnie rozcieli wtedy.

Sx0K.png
    ypbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halwaya wrote:
    Kate - można spokojnie do piatku wieczorem głosować :*

Annielica - zrobię sobie końską dawkę wit C :) Wcześniej mi te czopki pomagały - a może to zbieg okoliczności :D
    a dasz rade jeszcze raz wkleic link bo nie wiem czy odnajde w takiej ilości stron ;P

• baby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale zasuwacie od rana z postami :)

ja jednak poszłam na bete
    co ma byc to bedzie
    a może akurat bedzie radość :)
    a jutro o tej porze bede juz po wizycie ...

Kate4 lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    GRATULUJE!!!! ZYCZE SPOKOJNYCH 9 MIESIECY I ZDOWKA DLA CALEJ 3 CZKI ;)
    dziekuje :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halwaya wydaje mi się, że warto się wybrać do lekarza. Tak na wszelki wypadek. Bo przy żylakach odbytu zazwyczaj oprócz krwawienia doskwiera dyskomfort i ból.

Do mnie przyszła paczuszka z Elancylem:) Już nie mogę się doczekać 4 miesiąca żeby zacząć stosować ;) I serio cena wcale nie jest taka straszna biorąc pod uwagę, że opakowanie ma 500ml :)

• baby Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    było o witaminach i suplementacji: ja też biorę Femibion natal 1. Taki zestaw zalecił mi mój gin na początku ciąży 3 lata temu oraz potem kiedy już mogliśmy się starać. To nie jest taki typowy zestaw witaminowy jak dla 2 czy 3 trymestru, a mnie się przyda i jod i żelazo no i oczywiscie kwas foliowy i to coś o czym pisała annielica :) co sie lepiej wchłania - też mówił o tym mój gin.
    Zawsze mam lekką anemię więc tym bardziej teraz nie moge poprzestać na samym FOliku.

f2wl4z17a25l2zbv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    ale zasuwacie od rana z postami :)

ja jednak poszłam na bete
    co ma byc to bedzie
    a może akurat bedzie radość :)
    a jutro o tej porze bede juz po wizycie ...

Będzie radość !!! :) daj znać jak wynik :)

‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ