Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
annielica wrote:Halwaya najczęściej substancje stosowane w czopkach czy maściach doodbytniczych mają działanie miejscowe (w obrębie odbytu). Nikt nie wykonuje badań na kobietach w ciąży dlatego jest taka informacja na ulotce. Ja nie pracuję w zawodzie więc to co piszę popieram analizą kart charakterystyki produktu leczniczego danego produktu. Przykładowo w mojej ocenie możesz stosować maść Aesculan zawiera wyciąg z kasztanowca (bezpieczny) i lidokainę (substancję znieczulajacą miejscowo o działaniu miejscowym). Hemorectal zawiera substancje o działaniu ściągającym i antybakteryjnym ale tutaj radziłabym poradzić się lekarza, choć w mojej ocenie też można. Można też robić nasiadówki z kory dębu.
Dzięki wielkie. No ja nie mam bólu - problem jest z żywą krwią (od czasu do czasu tak mam). Kory dębu tutaj w UK raczej nie dostanę.
Tu skład i opis działania czopków:
Tesco Haemorrhoid relief suppositories relieve the pain and irritation of
piles. They contain lidocaine, a local anaesthetic, to relieve the pain and
allantoin to help heal the affected area.
Active ingredients per suppository: lidocaine hydrochloride 10.25mg, allantoin
10.25mg.
Also contains: colloidal silicone dioxide, witespol and purified water. -
Anel wrote:
wiem o czym mówisz, mój też dowiedział się o poprzedniej i o tej przez telefon. Chciałam trzymać język za zębami do jego przyjazdu,ale nie wyrobiłam
Przyzwyczaiłaś się trochę do tego, że Twojego nie ma często i na długo w domu?
czy się przyzwyczaiłam? i tak i nie. Tak - bo umiem tak żyć, wchodzę w taki inny tryb zupełnie, ze świadomością że jestem sama z dziecmi i muszę się inaczej zorganizować itd.
Nie - bo wcale nie jest miło i pięknie, szczególnie kiedy są dzieci i tęsknią i pytają .. bo Tatusiek jest przeciez najukochańszy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHalwaya te czopki mają ok skład tyle ze działają łagodząco i przeciwbólowo. Ale u Ciebie problemem jest szczelność naczyń czyli ten kasztanowiec byłby dobry. Powinnaś sobie pouszczelniać naczynia. Witamina C, rutozyd i te sprawy. Ciężko mi doradzić coś więcej z uwagi na ten 1szy trymestr.
-
Kate4 wrote:Hej:) nie wytrzymałam do piatku i poszłam dzis na wizyte:) nie uwierzycie!!! bede miała bliźniaki:) !!!! są płodziki po 3,5 mm i serduszka, ciąża dwukosmówkowa
bede płakać ze szczęścia:)
halwaya, Kate4 lubią tę wiadomość
-
Co do bliźniaków - to chodzę z moją małą do centrum dziecięcego na zajęcia co tydzień i przychodzi tam Słowaczka i ma dwie rozkoszne dziewczynki - bliźniaczki
Super widok - i podziwiam za stoicki spokój i umiejętności negocjacji
Kate4 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHalwaya możliwe bo lidokaina obkurcza też naczynia i dlatego krew słabiej leci
A jesteś 100 % pewna, ze tak krew pochodzi z hemoroidów? Może masz jakiś stan zapalny w jelicie? Tak z ciekawości pytam. Od dawna masz ten problem? Wiesz, ze poród naturalny bardzo nasili tą przypadłość prawda?
-
JA po wczorajszej wizycie u lekarza jestem troche spokojniesza! Tak jak myslala, ciaza jest mlodsza niz z wyliczen o tydzien, czyli mamy 5 tydz, na usg pecherzykl z cialkiem , mowil, ze zarodek dobrze bylo by juz widac z serduszkiem za tydzien, ale ze chodze prywatnie, stwierdzilismy, ze toi ebz sensu i kolejna wizyte mam 13 maja, a w tym czasie komplecik badan
Renia7910 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhalwaya wrote:Kate - można spokojnie do piatku wieczorem głosować :*
Annielica - zrobię sobie końską dawkę wit CWcześniej mi te czopki pomagały - a może to zbieg okoliczności
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHalwaya wydaje mi się, że warto się wybrać do lekarza. Tak na wszelki wypadek. Bo przy żylakach odbytu zazwyczaj oprócz krwawienia doskwiera dyskomfort i ból.
Do mnie przyszła paczuszka z Elancylem:) Już nie mogę się doczekać 4 miesiąca żeby zacząć stosowaćI serio cena wcale nie jest taka straszna biorąc pod uwagę, że opakowanie ma 500ml
-
było o witaminach i suplementacji: ja też biorę Femibion natal 1. Taki zestaw zalecił mi mój gin na początku ciąży 3 lata temu oraz potem kiedy już mogliśmy się starać. To nie jest taki typowy zestaw witaminowy jak dla 2 czy 3 trymestru, a mnie się przyda i jod i żelazo no i oczywiscie kwas foliowy i to coś o czym pisała annielica
co sie lepiej wchłania - też mówił o tym mój gin.
Zawsze mam lekką anemię więc tym bardziej teraz nie moge poprzestać na samym FOliku. -
nick nieaktualny