X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 29lat a mąż w marcu 31 skonczy.
    Pierwsze dziecko urodzilam w wieku 23 lat i tego nie planowalismy, a teraz urodze w wieku 29. Pospieszylismy sie bo byloby idealnie jak u mnie w rodzinie mama urodzila brata jak miala 23 i mnie jak miala30.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 13:29

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za was. Powodzenia !:)
    A ja mam 24 lata :)

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to co tylko moje dziecie tutaj nie bylo planowane :D ?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik moje pierwsze nie bylo planowane :-) a wyszlo cudownie :-)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola25
    Tinusia
    życzę powodzenia :-)

Megi, musi być dobrze, Franuś taki słodziutki :-) musi być dobrze!

Nadulka trzymam kciuki za wizytę.

Azande strzelić cie ;-) Jak Ty stara - to ja zgrzybiały matuzalem jakiś do Ciebie :-D

Madzisek widzę że wielki moment nadchodzi, powodzenia :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 10:13

Madzisek, Matleena, MeGi2986, Nadulka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik moze dobrze wyszlo u Was. Pomysl ze jakby zaskoczylo teraz to kiedy byscie sie zdecydowali? Za rok? Dwa? Piec? A pozniej mozliwe jakies problemy by byly i bys w brode sobie plula ze tak dlugo zwlekaliscie:-) macie oboje robote, mieszkanie na co dluzej czekac? :-D bo chyba ze chcialas popic sobie jeszcze, hehehe

• emilka24 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Kurde to co tylko moje dziecie tutaj nie bylo planowane :D ?

Acikk nie martw sie ja tez nie planowalam:)

Acikk lubi tę wiadomość

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Acik moze dobrze wyszlo u Was. Pomysl ze jakby zaskoczylo teraz to kiedy byscie sie zdecydowali? Za rok? Dwa? Piec? A pozniej mozliwe jakies problemy by byly i bys w brode sobie plula ze tak dlugo zwlekaliscie:-) macie oboje robote, mieszkanie na co dluzej czekac? :-D bo chyba ze chcialas popic sobie jeszcze, hehehe
    Ale ją broń boże nie żałuje :D u nas po prostu było tak trochę planowane - wiedzieliśmy że chcemy mieć dziecko anz uwagi na moje problemy stwierdzilismy że nie ma sensu się zabezpieczać skoro nawet ludzie którzy maja teoretycznie wszystko ok nie raz długo się staraja :) a że zaskoczyło b. Szybko to cóż :D

justyna14, Pchelkaa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się staraliśmy i zaskoczyło za pierwszym razem ;-) sami w szoku byliśmy :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ale ją broń boże nie żałuje :D u nas po prostu było tak trochę planowane - wiedzieliśmy że chcemy mieć dziecko anz uwagi na moje problemy stwierdzilismy że nie ma sensu się zabezpieczać skoro nawet ludzie którzy maja teoretycznie wszystko ok nie raz długo się staraja :) a że zaskoczyło b. Szybko to cóż :D
    u nas niby wszystko ok było a zeszło się nam 2 lata, na szczęście udało się całkowicie naturalnie bez leczenia, choć pare badań po drodze zrobiliśmy. Ale ja ciężko zniosłam ten czas starań, co miesiąc czułam jakbym dziecko traciła, miałam bardzo silny instynkt i wiele razy płakałam z bezsilności. Dlatego teraz nie chciałam zwlekać z drugim, bo bałam się, że znów może nam się zejść a chciałam żeby Olek miał rodzeństwo.

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet teraz myślę że Antek się trafił w idealnym momencie bo ja rozwazalam już dość mocno zmianę pracy i nie wyobrazam sobie że bym zmieniła i zaszła w ciążę na okresie próbnym w nowej pracy... A tak mam jednak umowę na stałe więc jakiś komfort psychiczny jednak jest zwłaszcza że mamy kredyt :)

justyna14, Madzisek, Pchelkaa, Matleena lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Nawet teraz myślę że Antek się trafił w idealnym momencie bo ja rozwazalam już dość mocno zmianę pracy i nie wyobrazam sobie że bym zmieniła i zaszła w ciążę na okresie próbnym w nowej pracy... A tak mam jednak umowę na stałe więc jakiś komfort psychiczny jednak jest zwłaszcza że mamy kredyt :)
    czyli wszystko pięknie się ułożyło :)

7w3d 💔
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 13:29

justyna14, Karola1990, Madzisek, Ola_45, Mama-julka, rewelka, Nadulka, kwiatakacji, Pola_27, Hashija, Dżulia, alisss871, lula.91 lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:58

Nadulka, kwiatakacji, Pola_27, Matleena lubią tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    u nas niby wszystko ok było a zeszło się nam 2 lata, na szczęście udało się całkowicie naturalnie bez leczenia, choć pare badań po drodze zrobiliśmy. Ale ja ciężko zniosłam ten czas starań, co miesiąc czułam jakbym dziecko traciła, miałam bardzo silny instynkt i wiele razy płakałam z bezsilności. Dlatego teraz nie chciałam zwlekać z drugim, bo bałam się, że znów może nam się zejść a chciałam żeby Olek miał rodzeństwo.
    No dokładnie. Ja jestem taka że jak coś chce to musi być wszystko na "już" więc przypuszczam że ją bardzo źle bym zniosła ten okres "starań"
    A tak :D nie było żadnych starań :P a wiem że mój mąż będzie cudownym ojcem i że będziemy super rodzinka :) <3

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Acikk, to Twoje było półplanowane ;)

Madzisek, za Ciebie też kciukam!

A zapomniałam się pochwalić. Od wczoraj jestem niezależna finansowo. Przyszło stypendium. I jeszcze wiecie co? Nasza uczelnia daje rodzicom becikowe. Jednorazowe, 1000zł. Właśnie weszło nowe rozporządzenie. Ale niespodzianka, nie? :D

A słyszałam o tym w TV i od razu o Tobie pomyslalam :D

Matleena lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwszy syn za pierwszym razem się udał. Dzidzię którą poroniłam była wpadką. A teraz to trwało 9 cykli, w tym 2x małża nie było w odpowiednim czasie bo pracuje zagranicą. Ostatnim razem lekarz dał CLO, teżet przyjechał i nie mogłam uwierzyć, że się udało...

justyna14, Pchelkaa, Matleena lubią tę wiadomość

• Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    Oluniaaa jak sytuacja u Ciebie?
    U Nas oczywiście nic się nie ruszyło, skurcze jak się same zaczęły tak same skończyły.
    A u Ciebie jak tam?
    Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę ;-)

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój skarb wychodzi dzisiaj do domku!!! :D :) <3

Usg główki nie wykazało żadnej zmiany na gorsze. Niestety na lepsze tez nie, ale na to widocznie potrzeba czasu. Jestem dobrej myśli. Dziękujemy za kciuki:*

justyna14, Karola1990, ZieloneOliwki, genoweffa, Nadulka, Acikk, Pchełka, Ola_45, Piegus, Madzisek, kwiatakacji, Pola_27, Hashija, Dżulia, Pchelkaa, Madzia890722, Moniusia89, Kate4, alisss871, stars2345, emilka24, aannkkaa, Matleena, pati_zuzia, lula.91, Klara87 lubią tę wiadomość

‹‹ 1870 1871 1872 1873 1874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ