X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola powodzenia :-) Trochę jednak Ci zazdroszcze tego cc, jak byla u mnie taka opcja to chyba mialam mniej nerwów niz teraz jak zapadła decyzja o SN :P Tymbardziej ze nie biore pod uwage zadnego zzo i wgl , na żywca dam sie rozerwać przez moje dziecko haha :D
    Teraz jeszcze mozna zwalac na ciaze, bo brzuszek i wgl, panowie bardziej wyrozumiali :P gorzej pozniej zwalac na hormony po porodowe, juz nie beda tacy wyrozumiali mysle :D Oni tylko czekaja na koniec ciazy z mysla ze wreszcie te humorki sie skoncza haha

Pati78 lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie pod tym wzgledem cc jest ok , ze wiem o ktorej co i jak. Potem juz nie wiem na co złożę ... hmmm moze bede gadac nie denerwuj mnie bo pokarm mi zaniknie hahahah.

Ide umyc glowe i prysznic zaliczyc. O 7:15 wyjezdzamy z domu.
    Bede starala sie meldowac wszystko co i jak.

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że tu już od samego rana ptaszki cwierkają :-) ja też mam dziś straszny problem ze spaniem, przewracam się już od 4 :-\

A co do wieku to ja mam 25 a M* 29 :-)

Ola śliczna sesja i powodzenia :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie, nie musisz bac sie bólu i tego jak przebiegnie caly poród, przy wizji cc mialam strach jak przed operacja i strach na to jak bd czuc sie po wszystkim :D A teraz kazdy skurcz i strach mnie zalewa jak ja w takich bólach przetrwam kilkanascie godzin :D No nic, najważniejsze ze te male istotki zaleją nas szczesciem :-) To trzymam kciuki ! , i zebys szybko doszla do siebie :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola powodzenia dzisiaj, trzymam kciuki zeby wszystko sie udalo :)
    Chyba dzisiaj mam kryzys i wszystkiego dosyc!

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Was poczytalam w ramach przerwy na siku i zaraz powracam do spania :D

Ola i Tinusia powodzenia dziewczynki super ze juz bedziecie miec swoje skarby :)

Tez troche zazdroszcze tego cc ze na spokojnie wiecie co i jak :)
    A teraz se wyobrazcie moja kolezanke ktorej lekarka dala skierowanie na cc przyszla w umowionym dniu przebrana na sali gotowa czekala na swoja kolej a tu przyszedl ordynator stwierdzil ze wg niego nie ma podstaw do cc i wyslal ja do domu o.O

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate w poniedzialek przyjezdza do nas pani pediatra :)
    Moje dzieci pija 40-50ml . Julia najwiecej wypila 65ml.ale przybieraja na wadze wiec chyba ok .
    A wy juz umawialyscie sie na wizyte z pediatra? Podobno do 4tygodnia powinno sie zaloczyc taka wizyte pediatry.

Ola i Tinusia dzisiaj macie cc jak dobrze rozumiem? O ktorych godzinach?

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:56

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola i Tinusia powodzenia dzisiaj życzę!! Obyście szybko wróciły do formy i przede wszystkim zdrówka dla Waszych pociech!!:*

Moniek gratuluję!!:*

Dziewczyny proszę 3majcie kciuki, dziś robią dla Franusia ponowne usg. Na 90% wychodzi dzis do domku chyba ze wynik usg wyjdzie gorszy niz wczesniej...ale ja nie dopuszczam do siebie takiej opcji..już chce mieć Franusia w domu...wczoraj na brzuszku zauwazylismy cos jakby siniak na ok 3cm. Zglosilam to lekarce to kazala obserwowac bo moze spal na smoczku w co watpie, a moze to naczyniak co tez dziwne bo do tej pory tego nie bylo. Oczywiscie jesli mu ktoras cipa na oddziale go zrobila to nikt nawet nie zasugeruje ze niechcacy ktos mogl byc niedelikatny:/
    Normalnie idzie chwilami pierdolca dostac :(

Staram sie Was czytac na biezaco. Nawet nie wiecie jak bardzo poprawiacie mi nastroj swoim poczuciem humoru :) Kilkanascie stron do nadrabiania i kabaret jak ta lala ;)

kwiatakacji, Mama-julka, ZieloneOliwki, alisss871 lubią tę wiadomość

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi napewno wszystko bedzie dobrze i bedziecie juz razem w domku :)

MeGi2986 lubi tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola i Tinusi powodzenia:-* tez zazdroszcze ze juz bedziecie tulily dzieciaczki :-)

Co do wieku ja 23 maz 27 :-)

Spac nie moge pachnie mi szarlotka ide chyba wsune kawalek:-P

Co do hormonow to ciaza sie skonczy i trzeba zaczac brac odpowiedzialnosc za swoje zachowanie w stosunku do meza :-D bompoki co zwalam na ciaze fochy i to co gadam a pozniej to sie zacznie :-D

Karola1990 lubi tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuku za dzisiejsze mamuski i dzieciaczki i za usg glowkii Megi wszystko bedzie dobrze!!

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 10:09

Mama-julka, nikicia86 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczorno - nocna drukarnia działa jak najbardziej sprawnie ;) U nas noc średnia, głupawe sny z czopami śluzowymi i ból brzucha skutecznie wybijają ze snu. Do tego mój mąż tak walca jechał, że momentami myślałam, że pójdę do syna spać hehe. Aż Go nagrałam i własnie mu wysłałam wiadomość z odgłosami natury. Co do wieku, idę ramię w ramię z Acikkiem - 27 :D A mój mężulek 32. Jutro mój synek ma urodziny, muszę się spiąć i tort na sobote upiec, imprezkę przygotować. Mam nadzieję, że Maryśka nie wywinie żadnego numeru braciszkowi podczas świętowania :) No i jeśli wszystko będzie ok, to to będzie nasz ostatni weekend w tym składzie

Mama-julka lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Matleena Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 12:21

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) ja się dziś wyspałam , pomimo, że od 4 Olek spał ze mną :) do 7 pospaliśmy, bo mąż dziś zasnął w salonie na kanapie. Już po śniadanku, mąż pojechał do pracy a ja Was nadrabiam :)

Ola powodzenia :)

U nas różnica wieku 2 lata, ja 28 a mąż 30 w grudniu kończy. Ja zawsze chciałam dzieci do 30 bo jak sobie przelicze ile będę miała jak one będą pełnoletnie to szok.
    U nas w rodzinie generalnie ostatnio mało dzieciaczków się rodzi, Ci co mają to mają 2 lub 3 a Ci co nie mają to mają problem z zajściem w ciąże, pewnie też ze względu na wiek (30 -35-38 lat). My sami staraliśmy się o Olka 2 lata, dlatego z drugim nie chcieliśmy czekać.

podeślijcie mi kawałek tej szarlotki bo aż ślinka cieknie :) <mniam>

7w3d 💔
  • Klara87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, Tinusia, powodzenia, trzymam kciuki za Was i Wasze dzieciaczki :)

Megi, za Franusia też trzymam mocno kciuki :)

Co do wieku to ja mam 28 lat, a mąż 30 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 08:04

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :-) ja już nie pamiętam kiedy się wyspałam ostatnio :-\ zgaga jest dla mnie chyba najgorszą dolegliwością w ciąży :-(

Ola25, Tinusia powodzenia dzisiaj:-) trzymam kciuki :-*

3i499vvjv3ex36x6.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymamy kciuki dzis ;-)

Megi bedzie dobrze, bedziecie juz w domku, sami dla siebie! W koncu ;-)

Ja tezeta obudzilam do pracy i juz nie moge isc spac bo za 2 godziny mam polozna, pewnie z godzine sie bede tluc autobusami eh. Wczoraj na wieczor najadlam sie sliwek i rodzynek i tak mnie ganialo w nocy ze o 3 spac poszlam dopiero :D 4 godziny spania to malo i tak jak na mnie :( bo moja bezsennosc objawia sie tym ze chodze spac o 3 a wstaje o 11:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia powodzenia :)

7w3d 💔
‹‹ 1868 1869 1870 1871 1872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ