X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace/rodzące i Franusia :)

U Nas ciąża jak najbardziej planowana i starana dość długo :) Ja mam 28 a mąż 29 :) ale nigdy nie myślałam, że pierwsze bym chciała do 30 czy cokolwiek, chociaż wydawało mi się, że w tym wieku to już sporego dzieciaczka będę miała :)

Nadulka, MeGi2986 lubią tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My o drugie maleństwo staralismy się 2 lata. Po roku się udało, ale niestety poroniłam, potem kolejny rok starań... Też okropnie znosiłam każdy negatywny test, a trochę ich było przy moich 25 dniowych cyklach... Teraz mąż zapowiada, że do marca to już muszę być w ciąży bo on chce Franusia mieć jeszcze ;-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi super, że wreszcie będziecie razem w domku:-)

MeGi2986 lubi tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Mój skarb wychodzi dzisiaj do domku!!! :D :) <3

Usg główki nie wykazało żadnej zmiany na gorsze. Niestety na lepsze tez nie, ale na to widocznie potrzeba czasu. Jestem dobrej myśli. Dziękujemy za kciuki:*

To super wiadomość że będziecie już razem w domu. A wylew mam nadzieję że się z czasem wchłonie i nie będzie po nim śladu. Dużo zdrówka dla Franusia :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, Tinusia- powodzenia i zazdroszczę baaardzo!! :)
    Tinusia, śniłaś mi się dzisiaj :P masz może czarne włosy do ramion i grzywkę na czoło? :D Bo tak wyglądałaś w moim śnie :P

Megi- świetna wiadomość, dużo zdrówka dla Frania :*

Byłam u dentysty, wyjęła mi opatrunek z zęba i włożyła antybiotyk. Może minimalnie ból się zmniejszył, ale kurka ja tak do porodu nie wytrzymam!! :( Całe szczęście że poszłam od razu z tym bólem, bo już drugi raz zgorzel się robił, jakby się rozwinął stan zapalny to mogłabym z bólu nie wytrzymać... :(

O, mężu mi zamówił różowiastą torbę do szpitala hę :D

aa! żeby jeszcze było mało, to od wewnętrznej strony nóg przy kolanach mam czerwone pręgi... zastanawia mnie tylko czy kolejne pieprzone rozstępy czy pękające naczynka... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 10:57

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi super ze bedziecie juz w domku:) u nas Madzia byla jak najbardziej planowana i udalo sie za pierwszym razem:) a maz mi powtarzal ty nie mysl sobie ze za pierwszym razem zajdziesz bo chcialam jeszcze czekac, ale dobrze jest jak jest:)
    Mam jeszcze do Was pytanie, musze kontrolowac cisnienie i sie zastanawiam kiedy jest ono niepokojace. Bo wczoraj mialam na wizycie 139/80 i lekarz powiedzial zebym tylko mierzyla i jak za wysokie to dawala mu znac no i Karolina mega inteligentna tak sobie nabila glowe tym ze nic sie nie rusza ze zapomnialan sie go pozniej zapytac co to znaczy za wysokie... moze ktoras ma doswiadczenie w tym temacie?

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, a ogólnie średnio jakie ciśnienie masz?

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze mialam niskie, a w ciazy to tak od 105 do 125 na 75, 80 wiec nie bylo takie zle. A cisnienie mi mierzyl na poczatku wizyty przed badaniem wiec to chyba nie ze stresu.

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:57

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 wrote:
    Ja zawsze mialam niskie, a w ciazy to tak od 105 do 125 na 75, 80 wiec nie bylo takie zle. A cisnienie mi mierzyl na poczatku wizyty przed badaniem wiec to chyba nie ze stresu.
    czyli drugie koło 80 jak będziesz miała to w normie, pierwsze Ci bardzo skoczyło i pewnie dlatego kazał kontrolować, jak dla mnie to jak będzie około 145 zbyt często to już za wysokie.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi gratulacje :D czekamy na jakieś nowe zdjęcia Franusia bo wszystkie tutaj jesteśmy w Nim zakochane :) <3

MeGi2986, Pchelkaa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 kiedy zobaczymy Twoje Skarby ????? Obijasz się kobietko !!!

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:58

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 wrote:
    Megi super ze bedziecie juz w domku:) u nas Madzia byla jak najbardziej planowana i udalo sie za pierwszym razem:) a maz mi powtarzal ty nie mysl sobie ze za pierwszym razem zajdziesz bo chcialam jeszcze czekac, ale dobrze jest jak jest:)
    Mam jeszcze do Was pytanie, musze kontrolowac cisnienie i sie zastanawiam kiedy jest ono niepokojace. Bo wczoraj mialam na wizycie 139/80 i lekarz powiedzial zebym tylko mierzyla i jak za wysokie to dawala mu znac no i Karolina mega inteligentna tak sobie nabila glowe tym ze nic sie nie rusza ze zapomnialan sie go pozniej zapytac co to znaczy za wysokie... moze ktoras ma doswiadczenie w tym temacie?
    górne nie powinno być wyższe niż 140, ale ważniejsze jest dolne bo nie może być wyższe niż 90, utrzymujące się dolne powyżej 90 może prowadzić do niedotlenienia dziecka. Ja mierzyłam 3 razy dziennie, rano przed wstaniem, w południe, po 10 min leżenia i wieczorem znów po 10 min leżenia, nigdy nie mierz tak z marszu, bo zawsze będzie wyższe.

Karola1990 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Karola1990 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki dzieki:) wlasnie na necie czytalam ze tak ok 150/100 to juz jest wysokie i trzeba to zglosic lekarzowi ale mysle sobie ze skontaktuje sie z dziewczynami, tutaj jest skarbnica wiedzy:*

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    ZieloneOliwki hehe mam ciemnobrązowe włosy do piersi i bez grzywki :D kiedyś wrzucałam tu fotki z pleneru ślubnego ale ciężko spamiętać :D ja zaraz wchodzę do gabinetu :)
    Ja Cie zapamietalam - doleczki w policzkach :D zresztą ją ogólnie jestem wzrokowcem i każda z Was mniej więcej pamiętam że zdjęć co wrzucalyscie :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    ZieloneOliwki hehe mam ciemnobrązowe włosy do piersi i bez grzywki :D kiedyś wrzucałam tu fotki z pleneru ślubnego ale ciężko spamiętać :D ja zaraz wchodzę do gabinetu :)
    No tak, tak, niewiele z Was zapamiętałam :P
    Flakonika pamiętam, Balbo pamiętam (swoją drogą chyba dość dawno jej nie było?), Pchełkę pamiętam, Acikka pamiętam bo pokryło się z tym jak sobie wyobrażałam :D, Polę pamiętam.. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 11:10

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    górne nie powinno być wyższe niż 140, ale ważniejsze jest dolne bo nie może być wyższe niż 90, utrzymujące się dolne powyżej 90 może prowadzić do niedotlenienia dziecka. Ja mierzyłam 3 razy dziennie, rano przed wstaniem, w południe, po 10 min leżenia i wieczorem znów po 10 min leżenia, nigdy nie mierz tak z marszu, bo zawsze będzie wyższe.
    Dziekuje Ci bardzo za informacje:*

justyna14 lubi tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu. O 2- ej w nocy odeszły mi wody. Rozdarcie na 5 cm poza tym cisza tzn skurczy nie czuje. Chociaż na ktg lekarz widział skurcze.

rewelka, justyna14, ZieloneOliwki, Ola_45, annielica, genoweffa, Piegus, Madzisek, kwiatakacji, Pola_27, Chichibi, Hashija, Suerte, nikicia86, Dżulia, Moniusia89, Pchelkaa, Matleena, pati_zuzia, emilka24, lula.91, Klara87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 wrote:
    Zieloneoliwki dzieki:) wlasnie na necie czytalam ze tak ok 150/100 to juz jest wysokie i trzeba to zglosic lekarzowi ale mysle sobie ze skontaktuje sie z dziewczynami, tutaj jest skarbnica wiedzy:*

Przed chwilą czytałam że wysokie jest już 140/90.

‹‹ 1871 1872 1873 1874 1875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ