Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace/rodzące i Franusia
U Nas ciąża jak najbardziej planowana i starana dość długoJa mam 28 a mąż 29
ale nigdy nie myślałam, że pierwsze bym chciała do 30 czy cokolwiek, chociaż wydawało mi się, że w tym wieku to już sporego dzieciaczka będę miała
Nadulka, MeGi2986 lubią tę wiadomość
-
My o drugie maleństwo staralismy się 2 lata. Po roku się udało, ale niestety poroniłam, potem kolejny rok starań... Też okropnie znosiłam każdy negatywny test, a trochę ich było przy moich 25 dniowych cyklach... Teraz mąż zapowiada, że do marca to już muszę być w ciąży bo on chce Franusia mieć jeszcze
-
nick nieaktualnyMeGi2986 wrote:Mój skarb wychodzi dzisiaj do domku!!!
Usg główki nie wykazało żadnej zmiany na gorsze. Niestety na lepsze tez nie, ale na to widocznie potrzeba czasu. Jestem dobrej myśli. Dziękujemy za kciuki:*
To super wiadomość że będziecie już razem w domu. A wylew mam nadzieję że się z czasem wchłonie i nie będzie po nim śladu. Dużo zdrówka dla FranusiaMeGi2986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOla, Tinusia- powodzenia i zazdroszczę baaardzo!!
Tinusia, śniłaś mi się dzisiajmasz może czarne włosy do ramion i grzywkę na czoło?
Bo tak wyglądałaś w moim śnie
Megi- świetna wiadomość, dużo zdrówka dla Frania :*
Byłam u dentysty, wyjęła mi opatrunek z zęba i włożyła antybiotyk. Może minimalnie ból się zmniejszył, ale kurka ja tak do porodu nie wytrzymam!!Całe szczęście że poszłam od razu z tym bólem, bo już drugi raz zgorzel się robił, jakby się rozwinął stan zapalny to mogłabym z bólu nie wytrzymać...
O, mężu mi zamówił różowiastą torbę do szpitala hę
aa! żeby jeszcze było mało, to od wewnętrznej strony nóg przy kolanach mam czerwone pręgi... zastanawia mnie tylko czy kolejne pieprzone rozstępy czy pękające naczynka...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 10:57
MeGi2986 lubi tę wiadomość
-
Megi super ze bedziecie juz w domku:) u nas Madzia byla jak najbardziej planowana i udalo sie za pierwszym razem:) a maz mi powtarzal ty nie mysl sobie ze za pierwszym razem zajdziesz bo chcialam jeszcze czekac, ale dobrze jest jak jest:)
Mam jeszcze do Was pytanie, musze kontrolowac cisnienie i sie zastanawiam kiedy jest ono niepokojace. Bo wczoraj mialam na wizycie 139/80 i lekarz powiedzial zebym tylko mierzyla i jak za wysokie to dawala mu znac no i Karolina mega inteligentna tak sobie nabila glowe tym ze nic sie nie rusza ze zapomnialan sie go pozniej zapytac co to znaczy za wysokie... moze ktoras ma doswiadczenie w tym temacie?MeGi2986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarola1990 wrote:Ja zawsze mialam niskie, a w ciazy to tak od 105 do 125 na 75, 80 wiec nie bylo takie zle. A cisnienie mi mierzyl na poczatku wizyty przed badaniem wiec to chyba nie ze stresu.
-
Karola1990 wrote:Megi super ze bedziecie juz w domku:) u nas Madzia byla jak najbardziej planowana i udalo sie za pierwszym razem:) a maz mi powtarzal ty nie mysl sobie ze za pierwszym razem zajdziesz bo chcialam jeszcze czekac, ale dobrze jest jak jest:)
Mam jeszcze do Was pytanie, musze kontrolowac cisnienie i sie zastanawiam kiedy jest ono niepokojace. Bo wczoraj mialam na wizycie 139/80 i lekarz powiedzial zebym tylko mierzyla i jak za wysokie to dawala mu znac no i Karolina mega inteligentna tak sobie nabila glowe tym ze nic sie nie rusza ze zapomnialan sie go pozniej zapytac co to znaczy za wysokie... moze ktoras ma doswiadczenie w tym temacie?Karola1990 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Tinusia wrote:ZieloneOliwki hehe mam ciemnobrązowe włosy do piersi i bez grzywki
kiedyś wrzucałam tu fotki z pleneru ślubnego ale ciężko spamiętać
ja zaraz wchodzę do gabinetu
zresztą ją ogólnie jestem wzrokowcem i każda z Was mniej więcej pamiętam że zdjęć co wrzucalyscie
-
nick nieaktualnyTinusia wrote:ZieloneOliwki hehe mam ciemnobrązowe włosy do piersi i bez grzywki
kiedyś wrzucałam tu fotki z pleneru ślubnego ale ciężko spamiętać
ja zaraz wchodzę do gabinetu
Flakonika pamiętam, Balbo pamiętam (swoją drogą chyba dość dawno jej nie było?), Pchełkę pamiętam, Acikka pamiętam bo pokryło się z tym jak sobie wyobrażałam, Polę pamiętam..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 11:10
-
justyna14 wrote:górne nie powinno być wyższe niż 140, ale ważniejsze jest dolne bo nie może być wyższe niż 90, utrzymujące się dolne powyżej 90 może prowadzić do niedotlenienia dziecka. Ja mierzyłam 3 razy dziennie, rano przed wstaniem, w południe, po 10 min leżenia i wieczorem znów po 10 min leżenia, nigdy nie mierz tak z marszu, bo zawsze będzie wyższe.
justyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJestem w szpitalu. O 2- ej w nocy odeszły mi wody. Rozdarcie na 5 cm poza tym cisza tzn skurczy nie czuje. Chociaż na ktg lekarz widział skurcze.
rewelka, justyna14, ZieloneOliwki, Ola_45, annielica, genoweffa, Piegus, Madzisek, kwiatakacji, Pola_27, Chichibi, Hashija, Suerte, nikicia86, Dżulia, Moniusia89, Pchelkaa, Matleena, pati_zuzia, emilka24, lula.91, Klara87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarola1990 wrote:Zieloneoliwki dzieki:) wlasnie na necie czytalam ze tak ok 150/100 to juz jest wysokie i trzeba to zglosic lekarzowi ale mysle sobie ze skontaktuje sie z dziewczynami, tutaj jest skarbnica wiedzy:*
Przed chwilą czytałam że wysokie jest już 140/90.