X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    No tak, tak, niewiele z Was zapamiętałam :P
    Flakonika pamiętam, Balbo pamiętam (swoją drogą chyba dość dawno jej nie było?), Pchełkę pamiętam, Acikka pamiętam bo pokryło się z tym jak sobie wyobrażałam :D, Polę pamiętam.. :P

Wyobrazalas sobie takie piękno :D? A ja myślałam że to niewyobrażalne :D

ZieloneOliwki, Karola1990, Pchelkaa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    Jestem w szpitalu. O 2- ej w nocy odeszły mi wody. Rozdarcie na 5 cm poza tym cisza tzn skurczy nie czuje. Chociaż na ktg lekarz widział skurcze.
    O matko ale jak to już???
    I co będziesz rodzic czy będą Cię jakos wstrzymywać jeszcze?? Przecież masz dużo czasu jeszcze do TP ??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:57

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    No właśnie nie.koleżanka mi mówiła że to bił taki ze masakra ja nic nie czułam. L zbladlam AK siedziałam na fotelu rozkraczona a ordynator mi wszystko tłumaczył... Aż się pytali czy wszystko ok :-P

Madzia, ale ta szybka akcja, to ze względu na zagrożenie cholestazy, tak? Tzn żeby cholestaza nie narobiła czegoś?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta to trzymamy kciuki! daj znać czy rodzicie czy jeszcze czekacie, choć jak już 5cm jest to raczej chyba rodzicie :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    Jestem w szpitalu. O 2- ej w nocy odeszły mi wody. Rozdarcie na 5 cm poza tym cisza tzn skurczy nie czuje. Chociaż na ktg lekarz widział skurcze.
    Ożesz kurka!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Przed chwilą czytałam że wysokie jest już 140/90.
    ale chyba dla ciężarnych też inne ciśnienie jest?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:

Rzadko się odzywasz, ale jak coś napiszesz to konkrety. Nie spodziewałam się dziewczyno! Trzymaj się i pisz co powiedzą lekarze. A teraz już wody nie odchodzą?

Trzymam kciuki za Ciebie i dzidzię :-)

Marta0912, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoj wiek napisalam :) My staralismy sie 2 lata o dzidzie byl to bardzo ciezki czas dla mnie wtedy urodzila sie moja siostra szwagierka zaszla w ciaze jedna i druga a u mnie nic sie nie dialo juz tracilam nadzieje a tu po powrocie do Polski zaskoczylo :)

Madzisek ojej juz jutro zobaczysz Kacperka ale szybko dzialaja u mnie by pewnie jeszcze czekali :)

Ola Tinusia kochane trzymamy kciuki dajcie znac w iare sil po wszystkim :)

Megi wspaniala wiadomosc ze bedziecie juz w domku a z Franusiem bedzie wszystko ok i czekamy na zdjecia malego przystojniaka bo jest cudowny :)

Marta juz trzymamy kciuki beda jeszcze wstrzymywac czy wywolywac :)

A u mnie dzis jakis przyplyw lekkiej energii i ogromna zgaga :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    ale chyba dla ciężarnych też inne ciśnienie jest?

To pierwsza z góry strona, pareting.pl. czyli nadciśnienie dla ciężarnych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    To pierwsza z góry strona, pareting.pl. czyli nadciśnienie dla ciężarnych.
    Ahaś. Nie znam się :P

Marta mnie zestresowała, aż zeżarłam pączka!! Powodzenia, trzymaj się :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    O matko ale jak to już???
    I co będziesz rodzic czy będą Cię jakos wstrzymywać jeszcze?? Przecież masz dużo czasu jeszcze do TP ??
    wody się siapia wiec nie mogą czekać nie wiadomo ile. Gin mówił ze czeka się tak dwie doby

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Martusia i ty za chwile zobaczysz swoje malenstwo trzymamy kciuki za Was :)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie czytam o staraniach i większość miała 2 lata to jakiś magiczny czas? bo My też po 2 latach zaskoczyliśmy :) (nie licząc nieudanej z pierwszego cyklu :()

MArta trzymam kciuki żeby wszystko dobrze poszło.

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde laski co z Wami :P przecież jesteśmy grudniowkami jak tak dalej pójdzie to nie będzie miał kto rodzic w grudniu oprocz mnie oczywiście :D??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Tak sobie czytam o staraniach i większość miała 2 lata to jakiś magiczny czas? bo My też po 2 latach zaskoczyliśmy :) (nie licząc nieudanej z pierwszego cyklu :()

MArta trzymam kciuki żeby wszystko dobrze poszło.
    kurde, polubiłam zamiast zacytować.

U nas to tak trochę inaczej było, po półtora roku bez zabezpieczenia, chcieliśmy ale tak na luzie- z podejściem że jak będzie to będzie. No i nic, ale zaczęłam się stresować że może to moja wina bo tabletki wcześniej brałam i w ogóle. Poszłam do rossmana po test owulacyjny, trzy dni pod rząd robiłam- trzeci pokazał owulacje i rzuciłam się wtedy na męża :D no i tak oto jest 35tc :P

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Kurde laski co z Wami :P przecież jesteśmy grudniowkami jak tak dalej pójdzie to nie będzie miał kto rodzic w grudniu oprocz mnie oczywiście :D??
    ja pitole, no właśnie nie spodziewałam się że dziewczyny z końca grudnia zaczną rodzić :P Muszę zaraz moją różowiastą torbę spakować :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Rzadko się odzywasz, ale jak coś napiszesz to konkrety. Nie spodziewałam się dziewczyno! Trzymaj się i pisz co powiedzą lekarze. A teraz już wody nie odchodzą?

Trzymam kciuki za Ciebie i dzidzię :-)
    przyznam ze sama jestem w szoku bo nic na to nie wskazywało. Żadnych boli a tu nagle wody plum. Jeszcze do tego

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    przyznam ze sama jestem w szoku bo nic na to nie wskazywało. Żadnych boli a tu nagle wody plum. Jeszcze do tego
    a miałaś jakieś rozwarcie wcześniej, czy coś?

No i następna bez objawów, więc Acikk szykuj się :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    I mnie :)

‹‹ 1872 1873 1874 1875 1876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ