Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMama-julka wrote:A ja w jakim szoku jestem! Chcę rodzić w grudniu!!!
Na ciśnieniu też się nie znam dlatego zajrzałam na wujka googla
Ja bym chciała urodzić po 8 grudnia, a z racji tego że mój mąż mówi że mam urodzić w jakiś piątek to może być to 11 grudnia -
nick nieaktualny
-
Mi$ia26 wrote:Ciekawe czy Antos podzieli decyzje tatusia
płeć przyjął zgodnie z decyzją tatusia
jeszcze niech tylko się sprawdzi męża teoria że godzinka i po sprawie to będzie lodzik codziennie do końca życia
kwiatakacji, Pchelkaa, Matleena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Też jestem ciekawa
płeć przyjął zgodnie z decyzją tatusia
jeszcze niech tylko się sprawdzi męża teoria że godzinka i po sprawie to będzie lodzik codziennie do końca życia
Płeć się zgadza, jak będzie miał rację z tym "plum i już po krzyku" to przyjemność na zawołanie
Wtedy mu taki dzwoneczek kupię, jak w hotelach mająWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 11:55
Acikk lubi tę wiadomość
-
Mi się jakoś nie chce zabierać za torbę do szpitala, ale chyba powoli trzeba, chociaż może w weekend z mężem spakujemy (położna mówiła, że najlepiej z mężem pakować żeby później wiedział co gdzie jest, a nie durnowato pytał
)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPoz!omka. wrote:Cholera
a ja ciągle wszystko odkładam 'na pozniej' bo myslalam ze jak czop sie trzyma to nic takiego sie nie stanie
Przy pierwszym porodzie to nawet nie wiem kiedy odszedł, nawet nie wiem jak czop wyglądaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 12:03
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:bo chyba dla nich liczy się każdy dzień, a Megi dostała sterydy jeśli dobrze pamiętam bo Franuś chciał jeszcze wcześniej wyjść i zależało im żeby zaczęły działać, a sterydom chyba trzeba dać około tygodnia. A Marty maleństwo ma bardzo duże prawdopodobieństwo bez problemu już samodzielnie oddychać, tym bardziej za dwa dni
Oczywiście że pamiętam że Megi ciąża była młodsza, mi chodzi o to że poród szybciej. A na końcu ósmego miesiąca to raczej sterydów nie podają bo dziecko powinno sobie poradzić z oddychaniem spokojnie. Marty dzidź się poprostu spieszy na świat -
nick nieaktualny
-
ZieloneOliwki wrote:Dziewczynyyy, a co w torbie powinno być na wierzchu?
U mnie tak jest, i w bocznej mam pod ręką od razu podkłady po porodowe
ZieloneOliwki lubi tę wiadomość
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualny
-
ZieloneOliwki wrote:to to tak, ale co poza tym? Koszulka do porodu na pewno, a oprócz? Nie wiem no, podkłady, czy co ?
Ja nie muszę koszuli do porodu, ale tak jak Poziomka napisała, najważniejsze dokumenty badania klapki jakieś, koszula do porodu (ew. szlafrok jeszcze), skarpety jak będziesz chciała, wodę, a reszta to już raczej po porodzie to już bez bólu takiego i stresu można grzebaćZieloneOliwki lubi tę wiadomość