Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Ważne żeby wcierać cokolwiek :) a jak ktoś ma skłonności do rozstępów to i tak się pojawią. Na szczęście ja mam tylko kilka jaśniutkich (białych) kreseczek na biodrach, normalnie niewidocznych, trzeba mocno się przyjrzeć. Oby tak zostało i nic nie powyskakiwało:)
    Niestety dziewczyny musze to potwierdzić :( ja sie smarowałam przed ciąża i całą ciążę.cieszylam sie bardzo,ze nie mam rozstępów i nie miałam do...37tc i aż ich nawet nie widziałam,tylko w lusterku bo są zaraz nad spojeniem łonowym.takze jakmsja wyjść to i tak wyjdą.ale ja kocham je teraz i sa nad moja blizna po cc.blizna jest mala,cieniutka,piękna.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • muamua Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus_777 wrote:
    Ja przed planowaniem robiłam na toksoplazmozę itd... Gin dał skierowanie nie wiem jak to jest w sumie, bo jak poszłam prywatnie od niego, to wiadomo płaciłam za wszystkie badania ale słyszałam, że niektóre z nfz nie płacą ;/ nie mam pojęcia.
    Lekarz mi powiedział, że nfz refunduje to badanie dopiero, gdy kobieta jest w ciąży. Przed zajściem w ciążę musi się zapłacić i zrobić prywatnie. Ja tak zrobiłam, bo miałam nadzieję, że już przebyłam toxo, ale okazało się, że podobnie jak w poprzedniej ciąży będę musiała uważać.

Dziewczyny, mierzycie jeszcze temp.? Mi dzisiaj znacznie spadła i zastanawiam się, czy to kwestia zmiany czasu czy jednak poronienie się czai za rogiem? :(

Patus_777 lubi tę wiadomość

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 10:15

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muamua wypluj to!!!! Jakie pronienie?! Przecież człowiek to nie robot może czasem tempka spaść. Ja nie mierzę, nie chce się stresować. Mierzę pod pachą bo jestem chora.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. :)
    Witaam sie z ogromnymi mdlosciami :/

Wlasnie muamua tempka to nie jedyny wyznacznik ciazy. Ja w dzien mojej trzeciej bety mialam 36,6 wiez luzik :)

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie mam mdłości. Dokucza mi tylko ból pleców jak trochę posiedzę albo coś porobię. Czuję się kiepsko ale to przez chorobę:(

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:46

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałabym jak najwcześniej, bo i ty powinnaś się oszczędzać, i Ci ludzie nie mogą od Ciebie oczekiwać tego co przedtem. Ale poczekaj aż zobaczysz serducho.

A ja chyba kupię detektor tętna płodu, żeby móc czasami podsłuchać serducho.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi to juz od ciebie zalezy. Jakby byla na twoim miejscu to juz bym powiedziala bo jednak meczace tak pracowac

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj strasznie z tymi mdlosciami. a to poczatek dopiero
    pije tylko wode. Jak mam sie zmusic zeby cos zjesc? Nie moge patrzec na jedzenie a na samej wodzie nie moge sie zywic

Blair lubi tę wiadomość

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz 4 dzien dzisiaj mam. Moze.czym szybciej sie pojawiaja tym szybciej znikaja? ;) zyje taka nadzieją

Blair lubi tę wiadomość

• muamua Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    Czego ja się boję? Boję się tych 3 pierwszych miesięcy... że może być coś nie tak, że coś sie stanie i zaburzy moje szczeście.. Takie uczucia przychodzą jak burza i ciężko jest się od nich odpędzić ...
    Nasz "bonusik" był i jest oczekiwany ! Wiadomo, że te 3 miesiące pierwsze są najgorsze... i mam o was pytanie i proszę o poradę.
    Wiem, że to okropne i mnie też to przeraża, ale prawda jest taka, że jesteśmy w jakimś sensie na etapie selekcji naturalnej i każdej z nas może się przydarzyć, że poroni. Dziecko może być obciążone wadami i wtedy lepiej, żeby organizm się go pozbył. W pierwszej ciąży powiedziała mi to koleżanka i oburzyło mnie to trochę, gdy radziła, bym się na nic nie nastawiała, ale miała rację. W drugiej już było ok, ale ryzyko jest zawsze. Trzeba być dobrej myśli, ale mieć z tyłu głowy myśl, że może być różnie. Mam nadzieję, że wszystkie będziemy w grudniu cieszyć się dzieciakami :)

Mnie mocno mdliło wczoraj i dzisiaj rano, ale jem normalnie. A najbardziej to się najadłam stresu, bo pokłóciłam się z mężem :(

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ja też nie umiem na razie cieszyć 100% ciążą bo wiem, że wszystko się może zdarzyć, ale staram się oddalać te myśli. Muszę myśleć pozytywnie bo inaczej non stop chodziłabym zapłakana.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też narazie nic nie jest - żadne mdłości! Myślałam własnie, że to ok 7-8 tydzień najwcześniej. 5 tyg troche wcześnie Cie napadło :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja a ja mam nadzieję, że u nas zostanir bez mdłości aż do narodzin;)

alicja_ lubi tę wiadomość

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ?

Patus_777 lubi tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie sie tez zastanawiam czy warto robic progesteron bo jeszce nie robilam

Blair lubi tę wiadomość

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • muamua Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj właśnie zrobiłam. Pomyślałam, że jak będzie za niski, to się szybciej wybiorę do lekarza i poproszę o duphaston. Ale wyszedł chyba OK.

Ech, miałam nie robić bety już, no ewentualnie przed Świętami, ale się zestresowałam tym spadkiem temperatury i zastanawiam się, czy jednak nie powtórzyć szybciej.

ganns65g873vd173.png
    14.04. - <3 - 6t6d
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ