X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mialabys sie stresowac to lepiej chyba zrobic :)

Blair lubi tę wiadomość

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:46

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem czy zrobię jutro betę, bo jak dalej będę się kiepsko czuła to sobie odpuszczę, żeby się bardziej nie przeziębić wychodzeniem z domu. Dziewczyny udowodniono, ze kobiety stresując się co z maleństwem bardziej mu szkodzą niż wtedy kiedy naprawdę coś się dzieje. Jak nie ma dużych bóli i plamień to serio trzeba wyluzować.
    Muamua - zmierz jeszcze jutro tempkę i tyle. Dużo Ci spadła?

• muamua Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 14.04., czyli 6 tydzień 6 dzień.

No jak jutro będzie niższa, to pójdę zrobić betę. Od zeszłej soboty miałam powyżej 36, a dzisiaj spadła do 36,77. Taką mniej więcej mam w fazie lutealnej, więc nie jest drastycznie, ale na wykresie spadek mocno widać. Mam wykres na OF, możesz sama zobaczyć.

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 7tydz +1dni wizyte i juz sie nie moge doczekac.
    W ogole dzisiaj jak czytalam o rozwoju w 5 tyg ciazy pisalo ze pod koniec tego tygodnia mozliwe jest uslyszenie juz serduszka.

Beatrice, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serduszko się wykształca, ale nie od razu zobaczysz na usg. Najpierw się je widzi, a potem się słyszy.

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:46

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki ja zrobilam test w poniedzialek pare dni przed okresem i kreseczka wyszla bardzo blada prawie nie widoczna ale byla w piatek powtorzylam test i odrazu gruba krech juhu jestem w ciazy! Do lekarza trafie dopiero za tydzien ale z kalkulatora ciazy wynika ze urodze 4 grudnia tak ze sie dolanczam

naox, alicja_, Flakonik, Patus_777 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia witamy;)

• naox Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1985 gratulacje i zapraszamy. :)

Hej Słoneczka, ale się rozpisałyście. Mi dziś cały dzień chce się spać. I tak przysypiam to tu, to tam. Nie będę jakoś nadgorliwie udzielać się na forum, ale zaglądam do Was i czytam. Jutro idę na betę. Zobaczymy jak tam wynik. Póki co staram się nie stresować. Dziś mój J. wstał i mówi, żebyśmy poszli w czwórkę na spacer, a ja tak nie załapałam od razu do końca.. on tak patrzy i mi tłumaczy. No my, pies i dzidziuś. :) Czuję się cudownie.

Annielica jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 17:19

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem w 5 tygodniu za pate dni 6 i czuje sie fatalnie do poludnia mdlosci zawroty glowy a najgotsz jest to ze musze byc w pracy jeszcze tydzien dopiero po swietach zjade do domku niestety sle na szczescie juz mam nadzieje ze na batdzo dlugo....nie dala bym rady pracowac w ciazy za bardzo odczuwam jej skutki...boli was brzuch?moze to nie bo ale takie ciagniecie klucie bo mnie czasem boli i wtedy zaczynam sie martwic cjodz czytala. ze to naturalnie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - chociaż raz czy dwa warto zrobić progesteron. Ja robiłam przy każdej becie i też ładnie rośnie. Brak progesteronu (tj. za mała ilość) to pierwszy dzwonek alarmowy - bo to on odpowiedzialny jest za podtrzymanie naszej ciąży.

Ilonia - gratuluje!

Patus_777 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za gratulacjie :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina czuję się okropnie;( choroba rozłożyła mnie na dobre. W dodatku okropnie bolą mnie plecy i nonstop bym spała;( jestem zła, że nici z jutrzejszej bety:(

Ilonia bóle a raczej skurcze miewam ale to chyba normalne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia gratulacje i witamy w grudniowych mamusiach! :*
    Chyba jestesmy z tego samego roku 85. Dobrze mysle? ;)

• naox Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w ogóle nie czuję bólu brzucha czy macicy. Totalny spokój. Moja kuzynka urodziła wczoraj córeczkę i aż mnie skręca, żeby jej napisać, że będzie miała Hania się z kim bawić już w grudniu. aaaa... muszę wytrzymać chociaż do maja.

p19uyx8dnezstxe3.png
  • naox Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Paulina czuję się okropnie;( choroba rozłożyła mnie na dobre. W dodatku okropnie bolą mnie plecy i nonstop bym spała;( jestem zła, że nici z jutrzejszej bety:(

Ojej to wypoczywaj. Tak mi przykro, że źle się czujesz. Owiń się kocykiem, załóż grube skarpeciochy, gorąca herbatka z cytryną i jakoś zleci ta niedziela. Mój Jacek jak w grudniu podejrzewaliśmy, że zaszłam w ciążę, to zrobił mi syrop z czosnku. Był baaardzo ohydny w smaku, ale działał :D

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naox znam to. Strasznie ciezko wytrzymac . Ja bym oglosila najchetniek calemu swiatu ze jestem w ciazy.

naox, Beatrice, Harusiowa, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik ja 84:) to moke drugie dziecko moja cork ma 10 lat jeszcze pare lat temu zarzekalam sie jak zaba blota ze dzieci nie chce a teraz od paru miesiecy o niczym innym nie myslalam a boje sie i martwoe tysiac razy bardziej niz wtedy jako mloda noedoswiadczona balam sie strasznie ze dlugo nie bede mogla zajsc w ciaze bo 9 lat bralam antykacepcjie hormonalna a tu 2 cykle i sa sliczne 2 kreski dlugo sie staralyscie? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia. ja cale 6lat staran o pierwsze dziecko. mozna powiedziec ze dluzej bo rok w srodku byl przerwy na leczenie nadczynnosci tarczycy.

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ