Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mialabys sie stresowac to lepiej chyba zrobic :)

Blair lubi tę wiadomość

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:46

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem czy zrobię jutro betę, bo jak dalej będę się kiepsko czuła to sobie odpuszczę, żeby się bardziej nie przeziębić wychodzeniem z domu. Dziewczyny udowodniono, ze kobiety stresując się co z maleństwem bardziej mu szkodzą niż wtedy kiedy naprawdę coś się dzieje. Jak nie ma dużych bóli i plamień to serio trzeba wyluzować.
    Muamua - zmierz jeszcze jutro tempkę i tyle. Dużo Ci spadła?

• muamua Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 14.04., czyli 6 tydzień 6 dzień.

No jak jutro będzie niższa, to pójdę zrobić betę. Od zeszłej soboty miałam powyżej 36, a dzisiaj spadła do 36,77. Taką mniej więcej mam w fazie lutealnej, więc nie jest drastycznie, ale na wykresie spadek mocno widać. Mam wykres na OF, możesz sama zobaczyć.

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 7tydz +1dni wizyte i juz sie nie moge doczekac.
    W ogole dzisiaj jak czytalam o rozwoju w 5 tyg ciazy pisalo ze pod koniec tego tygodnia mozliwe jest uslyszenie juz serduszka.

Beatrice, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serduszko się wykształca, ale nie od razu zobaczysz na usg. Najpierw się je widzi, a potem się słyszy.

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:46

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki ja zrobilam test w poniedzialek pare dni przed okresem i kreseczka wyszla bardzo blada prawie nie widoczna ale byla w piatek powtorzylam test i odrazu gruba krech juhu jestem w ciazy! Do lekarza trafie dopiero za tydzien ale z kalkulatora ciazy wynika ze urodze 4 grudnia tak ze sie dolanczam

naox, alicja_, Flakonik, Patus_777 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia witamy;)

• naox Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1985 gratulacje i zapraszamy. :)

Hej Słoneczka, ale się rozpisałyście. Mi dziś cały dzień chce się spać. I tak przysypiam to tu, to tam. Nie będę jakoś nadgorliwie udzielać się na forum, ale zaglądam do Was i czytam. Jutro idę na betę. Zobaczymy jak tam wynik. Póki co staram się nie stresować. Dziś mój J. wstał i mówi, żebyśmy poszli w czwórkę na spacer, a ja tak nie załapałam od razu do końca.. on tak patrzy i mi tłumaczy. No my, pies i dzidziuś. :) Czuję się cudownie.

Annielica jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 17:19

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem w 5 tygodniu za pate dni 6 i czuje sie fatalnie do poludnia mdlosci zawroty glowy a najgotsz jest to ze musze byc w pracy jeszcze tydzien dopiero po swietach zjade do domku niestety sle na szczescie juz mam nadzieje ze na batdzo dlugo....nie dala bym rady pracowac w ciazy za bardzo odczuwam jej skutki...boli was brzuch?moze to nie bo ale takie ciagniecie klucie bo mnie czasem boli i wtedy zaczynam sie martwic cjodz czytala. ze to naturalnie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - chociaż raz czy dwa warto zrobić progesteron. Ja robiłam przy każdej becie i też ładnie rośnie. Brak progesteronu (tj. za mała ilość) to pierwszy dzwonek alarmowy - bo to on odpowiedzialny jest za podtrzymanie naszej ciąży.

Ilonia - gratuluje!

Patus_777 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za gratulacjie :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina czuję się okropnie;( choroba rozłożyła mnie na dobre. W dodatku okropnie bolą mnie plecy i nonstop bym spała;( jestem zła, że nici z jutrzejszej bety:(

Ilonia bóle a raczej skurcze miewam ale to chyba normalne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia gratulacje i witamy w grudniowych mamusiach! :*
    Chyba jestesmy z tego samego roku 85. Dobrze mysle? ;)

• naox Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w ogóle nie czuję bólu brzucha czy macicy. Totalny spokój. Moja kuzynka urodziła wczoraj córeczkę i aż mnie skręca, żeby jej napisać, że będzie miała Hania się z kim bawić już w grudniu. aaaa... muszę wytrzymać chociaż do maja.

p19uyx8dnezstxe3.png
  • naox Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Paulina czuję się okropnie;( choroba rozłożyła mnie na dobre. W dodatku okropnie bolą mnie plecy i nonstop bym spała;( jestem zła, że nici z jutrzejszej bety:(

Ojej to wypoczywaj. Tak mi przykro, że źle się czujesz. Owiń się kocykiem, załóż grube skarpeciochy, gorąca herbatka z cytryną i jakoś zleci ta niedziela. Mój Jacek jak w grudniu podejrzewaliśmy, że zaszłam w ciążę, to zrobił mi syrop z czosnku. Był baaardzo ohydny w smaku, ale działał :D

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naox znam to. Strasznie ciezko wytrzymac . Ja bym oglosila najchetniek calemu swiatu ze jestem w ciazy.

naox, Beatrice, Harusiowa, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik ja 84:) to moke drugie dziecko moja cork ma 10 lat jeszcze pare lat temu zarzekalam sie jak zaba blota ze dzieci nie chce a teraz od paru miesiecy o niczym innym nie myslalam a boje sie i martwoe tysiac razy bardziej niz wtedy jako mloda noedoswiadczona balam sie strasznie ze dlugo nie bede mogla zajsc w ciaze bo 9 lat bralam antykacepcjie hormonalna a tu 2 cykle i sa sliczne 2 kreski dlugo sie staralyscie? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia. ja cale 6lat staran o pierwsze dziecko. mozna powiedziec ze dluzej bo rok w srodku byl przerwy na leczenie nadczynnosci tarczycy.

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ