SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Ja nie moge spac maly wali mi po tym co mozliwe stres czy mnie jutro zostawia czy nie i M chrapie jak opetany :) Takze ten tego :P

Mój mały też kopniakuje, ale wystarczy, że zmienię bok i jest git :-D Niestety muszę Cię opuścić, rano syn do szkoły idzie, a ją też na miasto muszę się wybrać, także dobranoc mówię :-)
    Jak jutro cuś będziesz wiedziała to napisz - powodzenia :-)

Mi$ia26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    A to nasza krótka historia:
    O 10 przyjechałam na ktg, które po raz pierwszy wyszło idealnie. Pozniej na USG, na którym okazało sie ze nasza mała akrobatka fiknela dupka do dołu. Szybka decyzja o cesarskim cięciu. Ja oczywiscie bez torby, jedynie z dowodem osobistym w ręce. Jak podpisałam i wypełniłam wszystkie dokumenty to przyjechał maz z torbami. Kroplówki, pobranie krwi, przebranie. O 13:12 usłyszałam płacz Malutkiej. Ucałowanie na przywitanie i pojechała na pomiary. O 14 przystawienie do piersi i tak leżała koło mnie aż do teraz. Przed chwila miałam pierwsza pionizację i nawet udało mi sie wyprostować :) cewnika juz nie mam, Krusxynka leży obok.
    Jest cudownie!!! Z emocji chyba dzisiaj nie usne. Cały czas na nią patrzę :)
    Wymiary: 2990 i 51cm.

Pozdrawiamy wszystkie Ciocie!!!

Ale masz fajnie!!! I pamiętam, że z emocji też nie mogłam spać, ale przyszedł czas, że spalam na siedzaco he he. Postaraj się zasnąć, dobranoc. Buziaczek dla małej :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uciekam spac oby jutro humorki nam wszystkim dopisywaly od rana :)

• mnk Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jeszcze impreze firmowa w sobote a kurde mam przeczucie ze nie dotrwam :P mam nadzieje ze sie myle. Codziennie wieczorem mam takie jakby bole miesiaczkowe i dalej ciezko mi chodzic. Lydki mnie dzis az zaczely bolec. Jutro tezet jedzie po lozeczko to bede spokojniejsza. Martwie sie bo lodow jeszcze nie jadlam, nie moge urodzic w tym tygodniu:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 03:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje was dziewczyny ale nie mam sily pisac. Jestem na etapie, o ktorym mowi mama- julka, zasypiam na stojąco. Od wczoraj jesteśmy w domu. Mała jest strasznym zarlokiem, Je co godzinę , półtorej czasem w dzień zje co 2. Opróżnia 2 piersi w 20 minut i za godzinke powtorka. Tak więc karmię i karmię.
    Mnie też nie ominął baby blues i jak byłam w euforii po porodzie tak teraz zastanawiam się gdzie są uroki macierzyństwa. Jak narazie to tylko mega zmęczenie, niepokój czy wszystko ok i jakaś dziwna tęsknota za życiem z przed dziecka. Mam nadzieję że to minie, bo chciałabym się cieszyć dzidziusiem, a nie zajmować się nim jak robot.
    Annielica mam to samo odczucie, karmienie piersią jest ciężkie. Też walczę z popękanymi brodawkami i każde prsystawienie to wielki ból. Ponoć przejdzie, bo mała sirę ładnie przystawia i dobrze ssie, ale przy tej częstotliwości jedzenia nie mają się kiedy zagoić. Tyle u nas.

Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamusiek i trzymam kciuki za kolejne porody. Ja swojego już prawie nie pamiętam :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:33

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki o godzinie 0:38 dnia 02.12.2015r. przyszła na świat Eliza. 3400g 53cm. Poród siłami natury. O 21 odeszły mi wody, od 22 pojawiły się skurcze co 2 minuty a po północy już urodziłam. Poród spoko chociaż na początku nie szło mi parcie,myślałam że już nie urodze ale udało się :-)

pati_zuzia, kwiatakacji, Flakonik, iNso87, Pchelkaa, aneczka1983, aannkkaa, Mi$ia26, Mama-julka, Madzisek, lilianna, rewelka, mnk, emilka24, Hashija, Piegus, Klara87, ZieloneOliwki, amos, nikicia86, kasiakasia11, Matleena, Suerte, Dżulia, Karola1990, lula.91, MeGi2986, genoweffa, Moniusia89, moniek90, niania.ogg lubią tę wiadomość

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olunia gratulacje :) szybciutka akcja oby wiecej takich :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ejj

Ps. Trza było się zapisać do styczniówek '16 i byś była w pierwszej dziesiątce :-P

Oj to chyba tak nie dziala, ja tp na 27.11 a w pierwsza 50 w listopadowkach sie nie zalapie :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olunia porod ekspress, oby takich wiecej :-) gratulacje :-) napisz pozniej jak sie czujesz i jak sobie radzisz ;-) zycze szybkiego powrotu do sil :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso super ze tak radzisz sobie z córcia i ze pokarmu masz sporo, bo inaczej Lenka nie bylaby zadowolona ;-)

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve84 i Oluniaa gratulacje:)

kwiatakacji
    Kochana mam nadzieje ze unofmuje sie szybciutko u was

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olunia gratulacje :) to się nazywa poród ekspresowy :D
    Zdrowka dla Ciebie i małej :*
    Czekamy na fotoszka :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz spac nie moge zamaist siw wysypiac to czlowiek sie budzi po 3 godz :/

Olunia grayuluje porod szybciuski wracaj do sil :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaaa wrote:
    Dziewczynki o godzinie 0:38 dnia 02.12.2015r. przyszła na świat Eliza. 3400g 53cm. Poród siłami natury. O 21 odeszły mi wody, od 22 pojawiły się skurcze co 2 minuty a po północy już urodziłam. Poród spoko chociaż na początku nie szło mi parcie,myślałam że już nie urodze ale udało się :-)

O kurcze, jak szybko urodziłaś :-o Super!
    GRATULUJĘ!!!

Ps. Z parciem nie miałam problemu bo to uczucie jak na potrzebę tylko z drugiej strony he he.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Oj to chyba tak nie dziala, ja tp na 27.11 a w pierwsza 50 w listopadowkach sie nie zalapie :-P

A chciałam być dobra i pocieszyć, ech...

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:34

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso to pewnie szybko wyjdziecie jak tak Lenka ladnie je i nie ma zadnych problemow :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:34

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve Olunia gratulacje :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 1977 1978 1979 1980 1981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ