X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Ja nie moge spac maly wali mi po tym co mozliwe stres czy mnie jutro zostawia czy nie i M chrapie jak opetany :) Takze ten tego :P

Mój mały też kopniakuje, ale wystarczy, że zmienię bok i jest git :-D Niestety muszę Cię opuścić, rano syn do szkoły idzie, a ją też na miasto muszę się wybrać, także dobranoc mówię :-)
    Jak jutro cuś będziesz wiedziała to napisz - powodzenia :-)

Mi$ia26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    A to nasza krótka historia:
    O 10 przyjechałam na ktg, które po raz pierwszy wyszło idealnie. Pozniej na USG, na którym okazało sie ze nasza mała akrobatka fiknela dupka do dołu. Szybka decyzja o cesarskim cięciu. Ja oczywiscie bez torby, jedynie z dowodem osobistym w ręce. Jak podpisałam i wypełniłam wszystkie dokumenty to przyjechał maz z torbami. Kroplówki, pobranie krwi, przebranie. O 13:12 usłyszałam płacz Malutkiej. Ucałowanie na przywitanie i pojechała na pomiary. O 14 przystawienie do piersi i tak leżała koło mnie aż do teraz. Przed chwila miałam pierwsza pionizację i nawet udało mi sie wyprostować :) cewnika juz nie mam, Krusxynka leży obok.
    Jest cudownie!!! Z emocji chyba dzisiaj nie usne. Cały czas na nią patrzę :)
    Wymiary: 2990 i 51cm.

Pozdrawiamy wszystkie Ciocie!!!

Ale masz fajnie!!! I pamiętam, że z emocji też nie mogłam spać, ale przyszedł czas, że spalam na siedzaco he he. Postaraj się zasnąć, dobranoc. Buziaczek dla małej :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uciekam spac oby jutro humorki nam wszystkim dopisywaly od rana :)

• mnk Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jeszcze impreze firmowa w sobote a kurde mam przeczucie ze nie dotrwam :P mam nadzieje ze sie myle. Codziennie wieczorem mam takie jakby bole miesiaczkowe i dalej ciezko mi chodzic. Lydki mnie dzis az zaczely bolec. Jutro tezet jedzie po lozeczko to bede spokojniejsza. Martwie sie bo lodow jeszcze nie jadlam, nie moge urodzic w tym tygodniu:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 03:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje was dziewczyny ale nie mam sily pisac. Jestem na etapie, o ktorym mowi mama- julka, zasypiam na stojąco. Od wczoraj jesteśmy w domu. Mała jest strasznym zarlokiem, Je co godzinę , półtorej czasem w dzień zje co 2. Opróżnia 2 piersi w 20 minut i za godzinke powtorka. Tak więc karmię i karmię.
    Mnie też nie ominął baby blues i jak byłam w euforii po porodzie tak teraz zastanawiam się gdzie są uroki macierzyństwa. Jak narazie to tylko mega zmęczenie, niepokój czy wszystko ok i jakaś dziwna tęsknota za życiem z przed dziecka. Mam nadzieję że to minie, bo chciałabym się cieszyć dzidziusiem, a nie zajmować się nim jak robot.
    Annielica mam to samo odczucie, karmienie piersią jest ciężkie. Też walczę z popękanymi brodawkami i każde prsystawienie to wielki ból. Ponoć przejdzie, bo mała sirę ładnie przystawia i dobrze ssie, ale przy tej częstotliwości jedzenia nie mają się kiedy zagoić. Tyle u nas.

Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamusiek i trzymam kciuki za kolejne porody. Ja swojego już prawie nie pamiętam :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:33

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki o godzinie 0:38 dnia 02.12.2015r. przyszła na świat Eliza. 3400g 53cm. Poród siłami natury. O 21 odeszły mi wody, od 22 pojawiły się skurcze co 2 minuty a po północy już urodziłam. Poród spoko chociaż na początku nie szło mi parcie,myślałam że już nie urodze ale udało się :-)

pati_zuzia, kwiatakacji, Flakonik, iNso87, Pchelkaa, aneczka1983, aannkkaa, Mi$ia26, Mama-julka, Madzisek, lilianna, rewelka, mnk, emilka24, Hashija, Piegus, Klara87, ZieloneOliwki, amos, nikicia86, kasiakasia11, Matleena, Suerte, Dżulia, Karola1990, lula.91, MeGi2986, genoweffa, Moniusia89, moniek90, niania.ogg lubią tę wiadomość

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olunia gratulacje :) szybciutka akcja oby wiecej takich :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ejj

Ps. Trza było się zapisać do styczniówek '16 i byś była w pierwszej dziesiątce :-P

Oj to chyba tak nie dziala, ja tp na 27.11 a w pierwsza 50 w listopadowkach sie nie zalapie :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olunia porod ekspress, oby takich wiecej :-) gratulacje :-) napisz pozniej jak sie czujesz i jak sobie radzisz ;-) zycze szybkiego powrotu do sil :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso super ze tak radzisz sobie z córcia i ze pokarmu masz sporo, bo inaczej Lenka nie bylaby zadowolona ;-)

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve84 i Oluniaa gratulacje:)

kwiatakacji
    Kochana mam nadzieje ze unofmuje sie szybciutko u was

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olunia gratulacje :) to się nazywa poród ekspresowy :D
    Zdrowka dla Ciebie i małej :*
    Czekamy na fotoszka :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz spac nie moge zamaist siw wysypiac to czlowiek sie budzi po 3 godz :/

Olunia grayuluje porod szybciuski wracaj do sil :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaaa wrote:
    Dziewczynki o godzinie 0:38 dnia 02.12.2015r. przyszła na świat Eliza. 3400g 53cm. Poród siłami natury. O 21 odeszły mi wody, od 22 pojawiły się skurcze co 2 minuty a po północy już urodziłam. Poród spoko chociaż na początku nie szło mi parcie,myślałam że już nie urodze ale udało się :-)

O kurcze, jak szybko urodziłaś :-o Super!
    GRATULUJĘ!!!

Ps. Z parciem nie miałam problemu bo to uczucie jak na potrzebę tylko z drugiej strony he he.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Oj to chyba tak nie dziala, ja tp na 27.11 a w pierwsza 50 w listopadowkach sie nie zalapie :-P

A chciałam być dobra i pocieszyć, ech...

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:34

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso to pewnie szybko wyjdziecie jak tak Lenka ladnie je i nie ma zadnych problemow :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:34

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve Olunia gratulacje :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 1977 1978 1979 1980 1981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ