Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMi$ia26 wrote:Ja nie moge spac maly wali mi po tym co mozliwe stres czy mnie jutro zostawia czy nie i M chrapie jak opetany
Takze ten tego
Mój mały też kopniakuje, ale wystarczy, że zmienię bok i jest gitNiestety muszę Cię opuścić, rano syn do szkoły idzie, a ją też na miasto muszę się wybrać, także dobranoc mówię
Jak jutro cuś będziesz wiedziała to napisz - powodzeniaMi$ia26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEve_84 wrote:A to nasza krótka historia:
O 10 przyjechałam na ktg, które po raz pierwszy wyszło idealnie. Pozniej na USG, na którym okazało sie ze nasza mała akrobatka fiknela dupka do dołu. Szybka decyzja o cesarskim cięciu. Ja oczywiscie bez torby, jedynie z dowodem osobistym w ręce. Jak podpisałam i wypełniłam wszystkie dokumenty to przyjechał maz z torbami. Kroplówki, pobranie krwi, przebranie. O 13:12 usłyszałam płacz Malutkiej. Ucałowanie na przywitanie i pojechała na pomiary. O 14 przystawienie do piersi i tak leżała koło mnie aż do teraz. Przed chwila miałam pierwsza pionizację i nawet udało mi sie wyprostowaćcewnika juz nie mam, Krusxynka leży obok.
Jest cudownie!!! Z emocji chyba dzisiaj nie usne. Cały czas na nią patrzę
Wymiary: 2990 i 51cm.
Pozdrawiamy wszystkie Ciocie!!!
Ale masz fajnie!!! I pamiętam, że z emocji też nie mogłam spać, ale przyszedł czas, że spalam na siedzaco he he. Postaraj się zasnąć, dobranoc. Buziaczek dla małej
-
nick nieaktualny
-
A ja mam jeszcze impreze firmowa w sobote a kurde mam przeczucie ze nie dotrwam
mam nadzieje ze sie myle. Codziennie wieczorem mam takie jakby bole miesiaczkowe i dalej ciezko mi chodzic. Lydki mnie dzis az zaczely bolec. Jutro tezet jedzie po lozeczko to bede spokojniejsza. Martwie sie bo lodow jeszcze nie jadlam, nie moge urodzic w tym tygodniu:D
-
nick nieaktualnyPodczytuje was dziewczyny ale nie mam sily pisac. Jestem na etapie, o ktorym mowi mama- julka, zasypiam na stojąco. Od wczoraj jesteśmy w domu. Mała jest strasznym zarlokiem, Je co godzinę , półtorej czasem w dzień zje co 2. Opróżnia 2 piersi w 20 minut i za godzinke powtorka. Tak więc karmię i karmię.
Mnie też nie ominął baby blues i jak byłam w euforii po porodzie tak teraz zastanawiam się gdzie są uroki macierzyństwa. Jak narazie to tylko mega zmęczenie, niepokój czy wszystko ok i jakaś dziwna tęsknota za życiem z przed dziecka. Mam nadzieję że to minie, bo chciałabym się cieszyć dzidziusiem, a nie zajmować się nim jak robot.
Annielica mam to samo odczucie, karmienie piersią jest ciężkie. Też walczę z popękanymi brodawkami i każde prsystawienie to wielki ból. Ponoć przejdzie, bo mała sirę ładnie przystawia i dobrze ssie, ale przy tej częstotliwości jedzenia nie mają się kiedy zagoić. Tyle u nas.
Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamusiek i trzymam kciuki za kolejne porody. Ja swojego już prawie nie pamiętam -
Dziewczynki o godzinie 0:38 dnia 02.12.2015r. przyszła na świat Eliza. 3400g 53cm. Poród siłami natury. O 21 odeszły mi wody, od 22 pojawiły się skurcze co 2 minuty a po północy już urodziłam. Poród spoko chociaż na początku nie szło mi parcie,myślałam że już nie urodze ale udało się
pati_zuzia, kwiatakacji, Flakonik, iNso87, Pchelkaa, aneczka1983, aannkkaa, Mi$ia26, Mama-julka, Madzisek, lilianna, rewelka, mnk, emilka24, Hashija, Piegus, Klara87, ZieloneOliwki, amos, nikicia86, kasiakasia11, Matleena, Suerte, Dżulia, Karola1990, lula.91, MeGi2986, genoweffa, Moniusia89, moniek90, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOluniaaa wrote:Dziewczynki o godzinie 0:38 dnia 02.12.2015r. przyszła na świat Eliza. 3400g 53cm. Poród siłami natury. O 21 odeszły mi wody, od 22 pojawiły się skurcze co 2 minuty a po północy już urodziłam. Poród spoko chociaż na początku nie szło mi parcie,myślałam że już nie urodze ale udało się
O kurcze, jak szybko urodziłaś :-o Super!
GRATULUJĘ!!!
Ps. Z parciem nie miałam problemu bo to uczucie jak na potrzebę tylko z drugiej strony he he.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny