X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka
    Eve_84
    GRATULUJĘ!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 21:53

• Acikk Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Dzisiaj o 13:12 przyszła na świat nasza Alicja :) jak dojdę do siebie, napisze szczegóły :)

Gratulacje :)
    Justyna czy mi się zdaje czy zostalas wykolowana ??

justyna14, Pchelkaa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica Kornelka piękna <3 dużo zdrowka i siły dla Was :*

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    Mama-julka - mi po porodzie pediatra powiedziała że niby wystarczy 2 godziny od pierwszej dawki, u mnie nie minęło nawet dwóch godzin więc antybiotyk nie miał szans zadziałać,
    Ogólnie to moja gin mi mówiła że dwie dawki co 4 godziny powinni podać. Ja najpierw miałam straszną nadzieję że będę miała GBS ujemny, niestety okazało się że jest dodatni. :( Strasznie to przeżyłam.

No widzisz, a mi powiedziała, że są to ogólne wytyczne. 6h to czas na zadziałanie antybiotyku we mnie na dziecko. Ale ona pracuje w mieście obok i to też inne województwo to może się okaże, że u nas będzie inaczej. No nie wiem...
    W każdym bądź razie pobiora krew małemu i jak CRP będzie wysokie to dadzą mu antybiotyk. I tym się martwię. 9-ego ide do innego lekarza, a on pracował w naszym szpitalu to może powie coś innego.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Dzisiaj o 13:12 przyszła na świat nasza Alicja :) jak dojdę do siebie, napisze szczegóły :)
    gratulacje !! tak czułam, że na mnie nie poczekasz :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniellica piekny post wzruszylam sie jestes wspaniala matka a Kornelcia jest sliczna :)

Eve_84 wielkie gratulacje :)

Justyna a chyba mialyscie rodzic razem :)

Acikk ja bede trzymac kciuki zeby Antek zgral sie z tata a ty trzymaj zeby Kacper zgral sie z dziadkami :)

justyna14 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Gratulacje :)
    Justyna czy mi się zdaje czy zostalas wykolowana ??
    noo :) ale tak czułam, że tak mi Eve zrobi :) no ale cóż, jak przychodzi pora to nóg nie ściśniesz :) także Acikk czuję, że teraz to będzie Twoja kolej :) ja to sobie jeszcze spokojnie poczekam :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 gratulacje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 gratulacje :)

Annielica wspała z Ciebie mama. Umiesz docenic ten cud co masz juz przy sobie i zobaczysz z kazdym dniem bedzie Ci coraz lzej:* nim sie obejrzysz a latem bedziemy sie pluskały na ogrodniczkach ;)

A to mój mały po wieczornym słuchaniu naszych wygłupów z mężem :P
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/435a8fba4f7a.jpg

Mi$ia26, aannkkaa, Mama-julka, annielica, Acikk, Dżulia, ZieloneOliwki, emilka24, pati_zuzia, Matleena, akira, moniek90, Piegus, kwiatakacji, lilianna, Suerte, Hashija, Klara87, iNso87, Pchelkaa, Flakonik, Madzisek, Ola_45, Pola_27, amos, stars2345, genoweffa, Moniusia89 lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    noo :) ale tak czułam, że tak mi Eve zrobi :) no ale cóż, jak przychodzi pora to nóg nie ściśniesz :) także Acikk czuję, że teraz to będzie Twoja kolej :) ja to sobie jeszcze spokojnie poczekam :)

Nie nie ja już powiedziałam że czekam do piątku i tego się trzymam :) będzie mąż możemy rodzic jeszcze 3 nocki musi Antek siedzieć :) dzisiaj chcialabym się do wyspac bo po wczorajszych 3 godzinach snu nie czuje się za rewelacyjnie ;)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Nie nie ja już powiedziałam że czekam do piątku i tego się trzymam :) będzie mąż możemy rodzic jeszcze 3 nocki musi Antek siedzieć :) dzisiaj chcialabym się do wyspac bo po wczorajszych 3 godzinach snu nie czuje się za rewelacyjnie ;)

Ołł, a ja jestem przyzwyczajona do kilku nocek z rzędu po 4-6h ;-)
    Mogę pośpiewać Tobie "kotki dwa" :-D Miłych snów :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co, że ja to chyba wolę się nastawić że będzie ciężko, a później w razie czego być miło zaskoczona... :P Ja to mam tylko nadzieję że na święta już będziemy razem.

Dziewczyny, a czy któraś z Was rodzących już rodziła w szpitalu z 1 st. referencyjności?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ołł, a ja jestem przyzwyczajona do kilku nocek z rzędu po 4-6h ;-)
    Mogę pośpiewać Tobie "kotki dwa" :-D Miłych snów :-)

Ale wiesz co 6 h to nie 3 :D a za kotki dwa dziękuje ale wolę jednak zenka martyniuka :D

Pchelkaa lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    A wiecie co, że ja to chyba wolę się nastawić że będzie ciężko, a później w razie czego być miło zaskoczona... :P Ja to mam tylko nadzieję że na święta już będziemy razem.

Dziewczyny, a czy któraś z Was rodzących już rodziła w szpitalu z 1 st. referencyjności?

To ten najwyższy stopień? Bo jak tak, to Flakonik w Ujastku. I raczej Megi też musiała w takim.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ale wiesz co 6 h to nie 3 :D a za kotki dwa dziękuje ale wolę jednak zenka martyniuka :D

"Parapapapaparapaaaaa ooo aaa" :P
    ja ostatnie 3 noce spałam po 2-4 godziny może... wiem co czujesz... Dzisiaj trochę lepiej to może pośpię.

Acikk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    To ten najwyższy stopień? Bo jak tak, to Flakonik w Ujastku. I raczej Megi też musiała w takim.
    Właśnie ten najniższy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

No wiesz bo bywał sen 4-ro godzinny także ten... i chodziłam jak zombie :-D

Na Twoim miejscu też bym zrezygnowała z mojej kolysanki bo strrraaasznie fałszuje he he.
    Zapomniałam dodać że mam dobre <3 i czego się nie robi dla dobrej koleżanki ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 22:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka a my kiedy rodzimy? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Właśnie ten najniższy :)
    Aaaa wtedy jo! Rodzilam w takim prawie 10 lat temu i teraz na taki jestem skazana :-D
    Zmieniło się to, że są piłki, głupi jaś i bym musiała pomyśleć co jeszcze. Personel trochę. A o co cho dokładnie?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hyhy zieloneoliwki widze ze czujesz klimat :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1975 1976 1977 1978 1979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ