Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMama-julka wrote:Aaaa wtedy jo! Rodzilam w takim prawie 10 lat temu i teraz na taki jestem skazana
Zmieniło się to, że są piłki, głupi jaś i bym musiała pomyśleć co jeszcze. Personel trochę. A o co cho dokładnie? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:chodzi mi raczej o ewentualną opiekę nad dzieckiem, gdyby się coś działo. I czy to prawda że w takim szpitalu anestezjolog jest "na telefon" a nie całą dobę? Mam wybór- prywatny szpital 1st, albo państwowy 3st. Nie ukrywam że zdecydowanie wolałabym w tym pierwszym...
A ten anestezjolog potrzebny by był pod ręką w razie zzo? Bo jak tak, to u nas nie ma takiego znieczulenia. Wiem tylko, że straszne mają parcie na to by kobieta rodziła sn. Robią cc gdy jest ostateczna ostateczność, czyt.: wymęczona kobieta. No i nie ma inkubatora w takim szpitalu. Gdybym miała wybór, to wolałabym rodzić w lepszym.
A kiedy rodzimy?
Mi dziś ginka mówiła, że mały wstawia się w szyjkę, łożysko się starzeje to mam być przygotowana. Mi się kiedyś śniło że 16-ego urodzęNie umawiam się z nikim na poród ho u mnie nie wiadomo, o!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMam-julka, tak chodzi o zzo w razie czego. A inkubator jest
"lepszy"... tylko pod względem wyposażenia w sprzęt chyba tylko...
"respiratory z funkcją bezinwazyjnego wspomagania oddechu (nCPAP),
inkubatory – zamknięte i otwarte,
urządzenia monitorujące funkcje życiowe (czynność serca, ciśnienie krwi, utlenowanie krwi),
pompy infuzyjne,
lampy stacjonarne do fototerapii,
łóżeczkowe lampy do fototerapii,
przezskórny czytnik bilirubiny."
to wszystko jest -
nick nieaktualnyMama-julka wrote:
A kiedy rodzimy?
Mi dziś ginka mówiła, że mały wstawia się w szyjkę, łożysko się starzeje to mam być przygotowana. Mi się kiedyś śniło że 16-ego urodzęNie umawiam się z nikim na poród ho u mnie nie wiadomo, o!
-
nick nieaktualny
-
Kochane forumowe ciocie oto Polusia
Póki co największa kluseczka na forum
Właśnie tak słodko sobie śpi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:18
Mi$ia26, pati_zuzia, akira, aannkkaa, Mama-julka, Piegus, lilianna, Suerte, iNso87, Matleena, Hashija, Klara87, kwiatakacji, Pchelkaa, Flakonik, Madzisek, rewelka, emilka24, ZieloneOliwki, amos, Dżulia, genoweffa, Moniusia89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:Mam-julka, tak chodzi o zzo w razie czego. A inkubator jest
"lepszy"... tylko pod względem wyposażenia w sprzęt chyba tylko...
"respiratory z funkcją bezinwazyjnego wspomagania oddechu (nCPAP),
inkubatory – zamknięte i otwarte,
urządzenia monitorujące funkcje życiowe (czynność serca, ciśnienie krwi, utlenowanie krwi),
pompy infuzyjne,
lampy stacjonarne do fototerapii,
łóżeczkowe lampy do fototerapii,
przezskórny czytnik bilirubiny."
to wszystko jest
Ejj, nie znam się na tych bajerach, ale jak się domyślam te rzeczy są w tym lepszym? Przede wszystkim liczą się lekarze, położne i te bajery. To chyba wybierzesz ten lepszy, co?
Ps. Trza było się zapisać do styczniówek '16 i byś była w pierwszej dziesiątce -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyiNso87 wrote:Moniek slodziaczek. A mi wnętrzności grają na cala sale:p
Przed chwila byla polozna sprawdzić jak ja i Lena i tylko wyszla zamknela drzwi a Lena sruuuuuw pampersa.. Kurde i jak Ja zawolac mam:p fuck,pampersy daleko...eh
W ogóle to Malz do mnie dzis,ze ja miedzy tym skurczami z rana przed odejściem wód to chrapalam..:p matko ja nawet nie wiem bo bylam taka wymęczona noc przed przeciez nie spana,zamiast teraz spać to tez siedzę pisze:)
No właśnie! Co tu robisz?! Śpij. O piątej pewnie pobudka bo tempka do zmierzenia później śniadanie, a w między czasie karmienia.
A nie możesz zadzwonić po położna? Przecież za wcześnie żebyś wstawała. -
nick nieaktualnyInso twarda babeczka z ciebie dochodz do siebie i przesylaj nam tu zdjecie malej lenki
Moniek sliczna Polusia i dorodna
Ja nie moge spac maly wali mi po tym co mozliwe stres czy mnie jutro zostawia czy nie i M chrapie jak opetanyTakze ten tego
iNso87, nikicia86, moniek90 lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:43
MeGi2986, Piegus, lula.91, kwiatakacji, pati_zuzia, Pchelkaa, Flakonik, aannkkaa, lilianna, rewelka, ZieloneOliwki, nikicia86, fresa, Matleena, Dżulia, genoweffa, Moniusia89, moniek90, niania.ogg lubią tę wiadomość