X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:28

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamusiom . Widze ze skutecznie otworzylysmy z Truskawa grudzien ;) U nas ok, Truskawa od 4 spi jak susel ale juz sie wybudza. Jest cudowna. Nocka byla srednia. Maly glodomor do 4 ns cycu wisiala a i tak dokarmilam ja 20ml mieszanki i dopiero obie padlysmy.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Gratulacje dla nowych mamusiek :* <3
    Ale Wam zazdroszczę ;)
    U mnie nadal nic się nie dzieje, całe szczęście wczoraj wyszłam ze szpitala ;) Teraz zacznę coś działać, jakieś spacery i w sumie nie wiem co jeszcze mogę..

Ola myslalam ze moze spotkamy sie w szpitalu bo tego samego dnia pojechalysmy na porodowke a wiem ze tez bedziesz rodzic na Madalinskiego.
    Inso moja tez miala troszke takich bialych krostek na nosku, polozne powiedzialy ze to potowki i jest to normalne po urodzeniu. Teraz juz jej znikly:) gratulacje:)

iNso87 lubi tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Gratulacje dla nowych mamusiek :* <3
    Ale Wam zazdroszczę ;)
    U mnie nadal nic się nie dzieje, całe szczęście wczoraj wyszłam ze szpitala ;) Teraz zacznę coś działać, jakieś spacery i w sumie nie wiem co jeszcze mogę..

Ola myslalam ze moze spotkamy sie w szpitalu bo tego samego dnia pojechalysmy na porodowke a wiem ze tez bedziesz rodzic na Madalinskiego.
    Inso moja tez miala troszke takich bialych krostek na nosku, polozne powiedzialy ze to potowki i jest to normalne po urodzeniu. Teraz juz jej znikly:) gratulacje:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    to nastaw się że mozesz być pierwsza po Flakoniku która będzie zadowolona z porodu ;)
    Ja tez jestem zadowolona z porodu sn jakkolwiek to brzmi hehe

Pchelkaa, Matleena lubią tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze grudzień się zaczął Idzie akcja za akcją ;-) gratuluję dziewczynki

1usap07w9hybl9h9.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie obudzilam poszlam do kibelka, wrocilam do wyrka i tak mnie zabolalo! Pobolalo chwile mocniej niz zwykle, w sumie to z sobre 3 minuty i juz spoko. I zgaga mnie lapie ;/ jak tak dalej pojdzie to i na porodowke ze zgaga pojade i bede sie meczyc haha :P

Olunia gratulacje! A termin mialysmy na ten sam dzien, eh. Mnie zestresowalas teraz:F

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:52

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I aż ze stresu poleciałam na kibelek bo poczytałam teraz o st. starości łożyska. Teoretycznie powinno mieć III st. w 38 tyg., a w innym artykule, że dopiero w 40! Masakra jakaś :-/ Ech, mam nadzieję, że jakoś dotrwam do wizyty 9-ego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po masazu szyjki. Powiem krotko: ja pierdo..!
    Myslalam ze te paluchy gina wyjda mi buzia :-P no ale dalam rade teraz boli brzuch jak na @ mam chodzic i zobaczymy.

Matleena, genoweffa lubią tę wiadomość

• lips Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve, Olunia gratulacje :)

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Ja po masazu szyjki. Powiem krotko: ja pierdo..!
    Myslalam ze te paluchy gina wyjda mi buzia :-P no ale dalam rade teraz boli brzuch jak na @ mam chodzic i zobaczymy.

Słyszałam, że boli jak cholera. Oby to i chodzenie pomogło i żebyś się nie męczyła długo :-) Życzę szybkiej akcji. Pisz co i jak :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Karola - no niestety się minęłyśmy :) Szkoda że mi się nie udało ale może kolejna akcja nie będzie już fałszywa ;)
    Dawałaś im w szpitalu plan porodu? W ogóle to myślałam że robią tam lewatywę a tu się okazuje że jak sama się nie upomnisz i nie będziesz miała swojej to nie robią.
    Dla mnie akurat położna znalazła jakąś więc mi dały, ale jak widać nie przydało się :D
    Muszę się teraz zaopatrzyć w to. Można to kupić w każdej aptece?

Tak, jak kupilam w aptece za 9 zl. Tylko powiedze ze chcesz wlewke doodbytnicza. Bo lewatywa to sam zabieg sie nazywa ;-)

Ja mam rectanal taka w niebieskim pudelku.

Ola_45 lubi tę wiadomość

• Hashija Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Wisi non stop na cycu i musi sie najadac skoro tak dzis z rana narobila w pampka :D
    U Was tez są te białe plamki na nosku u dzieciaków? Czy to tylko u mojej bo nie umyta jeszcze.

Moj pierworodny mial takie jakby miale syfki na nosku i tlumaczyli ze to normalne bo skora jest jeszcze niedojrzala. Ciekawe co Tobie powiedza jsk zapytasz.

• lawendowa Znajoma

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serdecznie gratuluję nowym mamusiom!
    Jak długo czekałyście na wynik GBS?

201512214965.png
    6tqpc5v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revvelka a jak u Ciebie? Tulisz juz malenstwo?

• Hashija Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lawendowa wrote:
    Serdecznie gratuluję nowym mamusiom!
    Jak długo czekałyście na wynik GBS?
    Ja 4 dni czekalam

lawendowa lubi tę wiadomość

• lawendowa Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Moj pierworodny mial takie jakby miale syfki na nosku i tlumaczyli ze to normalne bo skora jest jeszcze niedojrzala. Ciekawe co Tobie powiedza jsk zapytasz.
    Mi też mówili, że to normalne. Trądzik spowodowany hormonami mamy.

201512214965.png
    6tqpc5v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Revvelka a jak u Ciebie? Tulisz juz malenstwo?
    Niestety nie :( Bolało całą noc ale to nie to. Rano wyciągnęli balonik, rozwarcie 4cm. Kroplówki dziś nie dostanę bo za duży ruch tu mają. Mają nadzieje ze sama urodze. Tez sobie tego życzę.

• Hashija Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym mamusiom i życzę cierpliwości dla oczekujących!

Miałam koszmar. Snilo mi się, że miałam sflaczaly brzuch , pusty, ale nie pamietalam porodu i nie wiedzialam do sie stało z dzieckiem :'(
    Na szczescie moj mnie pocieszyl, zebym sie nie martwila,ze on bedzie tam ze mna i jak cos wszystkiego dopilnuje.

‹‹ 1978 1979 1980 1981 1982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ