X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:
    No właśnie też tego nie rozumiem, każda ciąża jest prowadzona zupełnie inaczej i człowiek głupieje już. Może masz rację i powinnam się zapisać na wizytę, będę spokojniejsza. Bo tak to musiałabym czekać jeszcze tydzień w wielkiej niewiadomej. :/
    Pewnie! Zobaczysz jak Ci ulży a wizyta należy Ci się jak nikomu innemu! Będziesz o wiele spokojniejsza wiedząc że z synkiem wszystko ok :) A GBS zrobili Ci już?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, informuję, że 29.11. o godz.23:50 na świat przyszedł Nikodem 3800 i 55 długi, zdrowy, poród sn, bez żadnych komplikacji ;) poród naprawdę wyśniony o 17 złapały mnie skurcze i zaczął odchodzić czop, przed 21 trafiłam do szpitala, na ktg o godz 22 odeszły wody i było już 5 cm rozwarcia. po 23 weszłam na salę porodową, a o 23.50 był już z Nami Nikodem Zdjęcie dodam później

Gratuluje wszystkim Mamusiom

alisss871, emilka24, ZieloneOliwki, rewelka, Matleena, aneczka1983, justyna14, kwiatakacji, Marik, Piegus, Mi$ia26, Hashija, Dżulia, Klara87, iNso87, moniek90, Karola1990, Suerte, Flakonik, pati_zuzia, Madzia890722, genoweffa, Mama-julka, Madzisek, Moniusia89, kasiakasia11, aannkkaa, lula.91, amos, niania.ogg lubią tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus ja też mam ostatnią wizytę za sobą. Jeśli do 21 grudnia nic sie nie ruszy to dopieo wtedy mam sie stawic do szpitala na pierwsze ktg

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 00:27

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia Gratulacje :)

Piegus Ja też miałam ostatnią wizytę w 36 tc, nie miałam ktg, i w razie czego mam się zgłosić w terminie porodu.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zaczela sie fala lekkich porodow sn:-D moze i ja sie zalapie:-)

Dorciamw gratuluje! :-)
    Synek spory a pomimo to dobrze wspominasz porod- wspaniale !! Szybkiego powrotu do sil :-)
    :-)

justyna14, alicja_ lubią tę wiadomość

• ada89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny:) Ja u was w odwiedzinach, bo jestem dopiero na początku drogi i caly czas zasntanawiam się nad wyborem lekarza. Dlatego chciałam zapytać bardziej doswiadczonych koleżanek o opinie chodzenia do ginekologa prywatnie i nfz.
    Wizyta pewnie co miesiąc, ale jak to wygląda z badaniami/wynikami u ginekologa prywatnie. Co ile mniej wiecej trzeba powtarzać (i jakie? czy to duzy koszt?). Jak to jest z badaniami prenatalnymi? Wizyty są wtedy droższe niż normalnie? Na nfz są za darmo?
    Bardzo proszę was o jakies opinie. Plusy i minusy :)
    Chciałabym chodzić prywatnie, bo z tym lekarzem się lepiej dogaduje, ale boję się, że koszta mnie zjedzą. Pozdrawiam i dziękuje :)

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    może być :D
    i ja się mogę podpiąć pod 8.12?

justyna14 lubi tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia Gratulacje super ze porod dobry mialas to nastraja pozytywnie :)

Pchelkaa a u ciebie jak rozkreca sie cos ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka - śliczna córunia, tak jak piszą dziewczyny prawdziwa księżniczka z niej

Dorciamw - gratulacje i jak fajnie że poród tak dobrze wspominasz :)

Ja miałam wizyty co 4 tyg, teraz w 35 tyg kazała mi przychodzić co 2 tyg,a zobaczymy co dalej, ktg u nas zlecają dopiero jak się jest po terminie.

• Piegus Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisss - o gbs musiałam się sama upomnieć, bo mój lekarz nawet nie miał zamiaru mi zrobić wymazu, bo wg niego było to niepotrzebne. :/ Ale skoro poprosiłam, to pobrał i wynik na szczęście mam ujemny.

Asiowa - a na kiedy masz termin? Na 21 właśnie?

Rewelka - w terminie porodu masz się stawić u swojego lekarza czy w szpitalu?

W ogóle czy na ktg w szpitalu/ip trzeba mieć skierowanie? Czy jak bym po prostu sobie przyszła, to by mi zrobili? Nie chcę wychodzić na panikarę, ale nawet tutaj miałyśmy sporo przypadków, że z kontrolnego ktg wychodziło zbyt wysokie tętno czy słabe przepływy. I dlatego się martwię, może niepotrzebnie.

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to we cztery rodzimy 8.12 :) aneczka, ZieloneOliwki i matlena :) zobaczymy która pierwsza tym razem mnie wystawi :)

aneczka1983, Matleena lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk jesteś czy dobrze Ci wczoraj wywróżyłam ?? :) bo jak dobrze, to chyba lece po lotka :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Chyba zaczela sie fala lekkich porodow sn:-D moze i ja sie zalapie:-)

Dorciamw gratuluje! :-)
    Synek spory a pomimo to dobrze wspominasz porod- wspaniale !! Szybkiego powrotu do sil :-)
    :-)
    dawaj 20 przysiadów i 4 razy po schodach w tą i z powrotem jak masz siłe jeszcze.... to musi być dziś! taka ładna data

7w3d 💔
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:

Asiowa - a na kiedy masz termin? Na 21 właśnie?

.

Wg kalendarza termin na 20, a wg usg 18. Mam się stawić dzień po terminie bo wtedy moja gin ma dyżur.

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Acikk jesteś czy dobrze Ci wczoraj wywróżyłam ?? :) bo jak dobrze, to chyba lece po lotka :)

Eee, olej tego lotka szkoda kasy ;) :P

justyna14, Pchelkaa, alisss871, Madzia890722 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:
    Rewelka - w terminie porodu masz się stawić u swojego lekarza czy w szpitalu?

W ogóle czy na ktg w szpitalu/ip trzeba mieć skierowanie? Czy jak bym po prostu sobie przyszła, to by mi zrobili? Nie chcę wychodzić na panikarę, ale nawet tutaj miałyśmy sporo przypadków, że z kontrolnego ktg wychodziło zbyt wysokie tętno czy słabe przepływy. I dlatego się martwię, może niepotrzebnie.

W terminie do niego, u mnie mały cały czas tętno miał takie samo, a do szpitala nie wiem czy potrzebne jest skierowanie, ale w wielu gabinetach prywatnych mają swoje KTG, jeżeli Cię to uspokoi, to umów się na wizytę :) a do szpitala raczej też nie trzeba, tylko że prywatnie a nie na NFZ.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo Acikk a juz myslalam ze urodzilas przede mna :P

Madzia a tobie zachcialo sie rodzic :)

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    witajcie dziewczyny:) Ja u was w odwiedzinach, bo jestem dopiero na początku drogi i caly czas zasntanawiam się nad wyborem lekarza. Dlatego chciałam zapytać bardziej doswiadczonych koleżanek o opinie chodzenia do ginekologa prywatnie i nfz.
    Wizyta pewnie co miesiąc, ale jak to wygląda z badaniami/wynikami u ginekologa prywatnie. Co ile mniej wiecej trzeba powtarzać (i jakie? czy to duzy koszt?). Jak to jest z badaniami prenatalnymi? Wizyty są wtedy droższe niż normalnie? Na nfz są za darmo?
    Bardzo proszę was o jakies opinie. Plusy i minusy :)
    Chciałabym chodzić prywatnie, bo z tym lekarzem się lepiej dogaduje, ale boję się, że koszta mnie zjedzą. Pozdrawiam i dziękuje :)

Moja droga ja chodzę prywatnie. Moja gin bierze 120zł, wizyta raz w miesiącu z pomiarem ciśnienia sprawdzeniem szyjki i usg. Usg tylko zwykłe bez szmerów bajerów typu 3d czy 4d. Po każdej wizycie zestaw badań- mocz (7zł) co miesiąc, morfologia (ok 20zł)co miesiąc lub co dwa, do tego inne jednorazowe ciążowe badania- choroby, przeciwciała. Chyba raz mi się zdarzyło zapłacić około 60zł za zlecone, zazwyczaj mniej- jednak kwota się uzbierała.
    Badania !, II III trymestru miałam wykonywać na własną rękę ponieważ ona nie miała takiego sprzętu. Była to jednak moja własna decyzja bo ona zalecała wkonać tylko badania połówkowe. Powiedziała gdzie warto jechać bo dobrzy specjaliści, a gdzie lepiej kasy nie wyrzucać.

Napewno licząc wszystkie wizyty, badania itd uzbierała się z tego całkiem niezła kwota, jednak ja nie mam w okolicy dobrego lekarza przyjmującego na nfz, a nadmiar stresu nie był mi potrzebny.

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odzew, chociaż i tak dalej nie wiem co robić :D Może po prostu mam zły dzień i dokładam sobie problemów niepotrzebnie.

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
‹‹ 1981 1982 1983 1984 1985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ