Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPiegus wrote:No właśnie też tego nie rozumiem, każda ciąża jest prowadzona zupełnie inaczej i człowiek głupieje już. Może masz rację i powinnam się zapisać na wizytę, będę spokojniejsza. Bo tak to musiałabym czekać jeszcze tydzień w wielkiej niewiadomej.
A GBS zrobili Ci już?
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, informuję, że 29.11. o godz.23:50 na świat przyszedł Nikodem 3800 i 55 długi, zdrowy, poród sn, bez żadnych komplikacji
poród naprawdę wyśniony o 17 złapały mnie skurcze i zaczął odchodzić czop, przed 21 trafiłam do szpitala, na ktg o godz 22 odeszły wody i było już 5 cm rozwarcia. po 23 weszłam na salę porodową, a o 23.50 był już z Nami Nikodem Zdjęcie dodam później
Gratuluje wszystkim Mamusiomalisss871, emilka24, ZieloneOliwki, rewelka, Matleena, aneczka1983, justyna14, kwiatakacji, Marik, Piegus, Mi$ia26, Hashija, Dżulia, Klara87, iNso87, moniek90, Karola1990, Suerte, Flakonik, pati_zuzia, Madzia890722, genoweffa, Mama-julka, Madzisek, Moniusia89, kasiakasia11, aannkkaa, lula.91, amos, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
witajcie dziewczyny:) Ja u was w odwiedzinach, bo jestem dopiero na początku drogi i caly czas zasntanawiam się nad wyborem lekarza. Dlatego chciałam zapytać bardziej doswiadczonych koleżanek o opinie chodzenia do ginekologa prywatnie i nfz.
Wizyta pewnie co miesiąc, ale jak to wygląda z badaniami/wynikami u ginekologa prywatnie. Co ile mniej wiecej trzeba powtarzać (i jakie? czy to duzy koszt?). Jak to jest z badaniami prenatalnymi? Wizyty są wtedy droższe niż normalnie? Na nfz są za darmo?
Bardzo proszę was o jakies opinie. Plusy i minusy
Chciałabym chodzić prywatnie, bo z tym lekarzem się lepiej dogaduje, ale boję się, że koszta mnie zjedzą. Pozdrawiam i dziękuje
06.2015 - poronienie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnka - śliczna córunia, tak jak piszą dziewczyny prawdziwa księżniczka z niej
Dorciamw - gratulacje i jak fajnie że poród tak dobrze wspominasz
Ja miałam wizyty co 4 tyg, teraz w 35 tyg kazała mi przychodzić co 2 tyg,a zobaczymy co dalej, ktg u nas zlecają dopiero jak się jest po terminie. -
Alisss - o gbs musiałam się sama upomnieć, bo mój lekarz nawet nie miał zamiaru mi zrobić wymazu, bo wg niego było to niepotrzebne.
Ale skoro poprosiłam, to pobrał i wynik na szczęście mam ujemny.
Asiowa - a na kiedy masz termin? Na 21 właśnie?
Rewelka - w terminie porodu masz się stawić u swojego lekarza czy w szpitalu?
W ogóle czy na ktg w szpitalu/ip trzeba mieć skierowanie? Czy jak bym po prostu sobie przyszła, to by mi zrobili? Nie chcę wychodzić na panikarę, ale nawet tutaj miałyśmy sporo przypadków, że z kontrolnego ktg wychodziło zbyt wysokie tętno czy słabe przepływy. I dlatego się martwię, może niepotrzebnie. -
Pchelkaa wrote:Chyba zaczela sie fala lekkich porodow sn:-D moze i ja sie zalapie:-)
Dorciamw gratuluje!
Synek spory a pomimo to dobrze wspominasz porod- wspaniale !! Szybkiego powrotu do sil
7w3d 💔 -
Piegus wrote:Rewelka - w terminie porodu masz się stawić u swojego lekarza czy w szpitalu?
W ogóle czy na ktg w szpitalu/ip trzeba mieć skierowanie? Czy jak bym po prostu sobie przyszła, to by mi zrobili? Nie chcę wychodzić na panikarę, ale nawet tutaj miałyśmy sporo przypadków, że z kontrolnego ktg wychodziło zbyt wysokie tętno czy słabe przepływy. I dlatego się martwię, może niepotrzebnie.
W terminie do niego, u mnie mały cały czas tętno miał takie samo, a do szpitala nie wiem czy potrzebne jest skierowanie, ale w wielu gabinetach prywatnych mają swoje KTG, jeżeli Cię to uspokoi, to umów się na wizytęa do szpitala raczej też nie trzeba, tylko że prywatnie a nie na NFZ.
-
nick nieaktualny
-
ada89 wrote:witajcie dziewczyny:) Ja u was w odwiedzinach, bo jestem dopiero na początku drogi i caly czas zasntanawiam się nad wyborem lekarza. Dlatego chciałam zapytać bardziej doswiadczonych koleżanek o opinie chodzenia do ginekologa prywatnie i nfz.
Wizyta pewnie co miesiąc, ale jak to wygląda z badaniami/wynikami u ginekologa prywatnie. Co ile mniej wiecej trzeba powtarzać (i jakie? czy to duzy koszt?). Jak to jest z badaniami prenatalnymi? Wizyty są wtedy droższe niż normalnie? Na nfz są za darmo?
Bardzo proszę was o jakies opinie. Plusy i minusy
Chciałabym chodzić prywatnie, bo z tym lekarzem się lepiej dogaduje, ale boję się, że koszta mnie zjedzą. Pozdrawiam i dziękuje
Moja droga ja chodzę prywatnie. Moja gin bierze 120zł, wizyta raz w miesiącu z pomiarem ciśnienia sprawdzeniem szyjki i usg. Usg tylko zwykłe bez szmerów bajerów typu 3d czy 4d. Po każdej wizycie zestaw badań- mocz (7zł) co miesiąc, morfologia (ok 20zł)co miesiąc lub co dwa, do tego inne jednorazowe ciążowe badania- choroby, przeciwciała. Chyba raz mi się zdarzyło zapłacić około 60zł za zlecone, zazwyczaj mniej- jednak kwota się uzbierała.
Badania !, II III trymestru miałam wykonywać na własną rękę ponieważ ona nie miała takiego sprzętu. Była to jednak moja własna decyzja bo ona zalecała wkonać tylko badania połówkowe. Powiedziała gdzie warto jechać bo dobrzy specjaliści, a gdzie lepiej kasy nie wyrzucać.
Napewno licząc wszystkie wizyty, badania itd uzbierała się z tego całkiem niezła kwota, jednak ja nie mam w okolicy dobrego lekarza przyjmującego na nfz, a nadmiar stresu nie był mi potrzebny.