Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi$ia26 wrote:Ja tez od poczatku slysze jak to bede miala ciezko bez niczyjej pomocy jak to dzieckonciagle placze i wogole i kazdy chodzi i mowi wspolczuje ci ze mieszkasz sama bez mamy tesciow no doluje to mnie troche ale niech sobie gadaja a ja im pokaze ze jest inaczej
Ale twoja babunia to niezla jest takie slowa do przyszlej matki sa conajmniej nie na miejscu ale ludzie starszej daty juz tak maja
Nie masz co sie dolować. Ja odetchnelam z ulgą jsk po 3 tyg od porodu wyprowadzilam sie od rodzicow. Co prawda zamieszkalam z mezem i teściową, ale w tym czasie ulotnila sie na 3 tygodnie i to byl najlepszy czas kiedy bylismy sami a mialam wtedy 23lata. -
Się pochwalę jaką Tatuś zamontował córci roletę
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5270fe721d4d.jpgalisss871, rewelka, justyna14, aneczka1983, Moniusia89, Matleena, Suerte, Mama-julka, Hashija, pati_zuzia, lula.91, MeGi2986, Klara87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Matleena wrote:Żeby tylko nie było, że Ty nas wystawisz!
jakoś dziś mi słabo i lekkie mdłościoby znów się bełcikiem w nocy nie skończyło
a generalnie posprzątałam i nudzimy się z mężem w domu , obdzwaniamy znajomych co by gdzieś wyjść albo żeby ktoś do nas wpadł
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyAnnielics- kwota, którą widzisz w Pue przyjdzie ci na konto pomniejszona o 18% podatku. Na koniec roku przyjdzie Ci pit z zus i rozliczysz go tak jak inne w zeznaniu rocznym. My placimy teraz tylko skladke zdrowotna to ok 279 zl , ktora nie jest potracona z macierzynskiego, czyli musisz sama zaplacic.
Ja walcze z zastojem w jednej piersi. Boli jak cholera. Ktos ma jakis sprawdzony sposob? -
nick nieaktualnyiNso87 wrote:Dziewczyny mam takie pytanie do tych które juz urodzily czy Wasze dzieciaczki przechodzily zoltaczke? I w której dobie? A moze ktores nie?
Lena u mnie je, śpi i kupy wali;) narazie karmie na zadanie bo chce co godzinę, poltora
Nas wypisali z lekka zoltaczka - bilrubina 161. W 4 dobie tyle miala. Powiedzieli ze to fizjologiczna i nie powinna się rozwinąć. -
nick nieaktualnykwiatakacji wrote:Annielics- kwota, którą widzisz w Pue przyjdzie ci na konto pomniejszona o 18% podatku. Na koniec roku przyjdzie Ci pit z zus i rozliczysz go tak jak inne w zeznaniu rocznym. My placimy teraz tylko skladke zdrowotna to ok 279 zl , ktora nie jest potracona z macierzynskiego, czyli musisz sama zaplacic.
Ja walcze z zastojem w jednej piersi. Boli jak cholera. Ktos ma jakis sprawdzony sposob?
Dzięki.
Wczoraj miałam wizytę konsultantki laktacyjnej bo miałam zastój. Przystawiaj dziecko jak najczęściej. Po karmieniu sprawdzaj czy jest jeszcze pokarm. Jak jest odciągasz laktatorem. Piersi trzeba ogrzewać ciepłą wodą. U mnie zastój zszedł po kilku solidnych karmieniach i odciągnięciach.kwiatakacji lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny dzisiaj niby termin u mnie nadal spokojnie ...jesli nie urodze to w piątek jeszcze ktg a jesli dalej nic to 8-go do szpitala na wywolanie
moge się przyłączyć bo nic narazie nie wiadomo
A pytanie do dziewczyn o skurcze bo narazie czuje takie jakby szczypanie i przy tym brzuch twardnieje do tego bol podbrzusza ale wszystko takie do zniesienia i nie wiem czy to moze pomalu to ? Bo dziś mi sie tak robi -
iNso87 wrote:Dziewczyny mam takie pytanie do tych które juz urodzily czy Wasze dzieciaczki przechodzily zoltaczke? I w której dobie? A moze ktores nie?
Lena u mnie je, śpi i kupy wali;) narazie karmie na zadanie bo chce co godzinę, poltoraoby Was to minęło, choć lepiej w szpitalu niż w domu
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyiNso87 wrote:Jak inaczej Ciebie boli jak np wczesniej tam Ciebie zabolalo to może to być to. Ja zapamiętałam swoje bole bo właśnie byly inne niż na @ które zawsze czułam,no i liczenie,staly sie regularne:) i prysznic i 3-4 nospy nie pomogly
No niby inaczej jedynie brzuch boli dolem jak na @ ale te szczypanie nieregularne no cóż trzeba czekać bo nic nie zrobię -
nikicia86 wrote:No niby inaczej jedynie brzuch boli dolem jak na @ ale te szczypanie nieregularne no cóż trzeba czekać bo nic nie zrobię
każda, która urodziła Ci to potwierdzi
także czekaj, może się rozkręci i wtedy będziesz wiedziała, że to to.
alicja_ lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualnynikicia86 wrote:Dziewczyny dzisiaj niby termin u mnie nadal spokojnie ...jesli nie urodze to w piątek jeszcze ktg a jesli dalej nic to 8-go do szpitala na wywolanie
moge się przyłączyć bo nic narazie nie wiadomo
Nie przejmuj sie u mnie tez nic sie nie dzieje a do szpitala ide 6 ale zanim zaczna wywolywac to minie pewnie pare dni ja juz sie pogodzilam z tym ze tak jest jak sie bedzie mialo zaczac to sie zacznie i juz nie przegapimy tego momentu jak pisze justyna takze glowa do gory brzuch do przodu i czekamy