X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Ja tez od poczatku slysze jak to bede miala ciezko bez niczyjej pomocy jak to dzieckonciagle placze i wogole i kazdy chodzi i mowi wspolczuje ci ze mieszkasz sama bez mamy tesciow no doluje to mnie troche ale niech sobie gadaja a ja im pokaze ze jest inaczej :) Ale twoja babunia to niezla jest takie slowa do przyszlej matki sa conajmniej nie na miejscu ale ludzie starszej daty juz tak maja :/

Nie masz co sie dolować. Ja odetchnelam z ulgą jsk po 3 tyg od porodu wyprowadzilam sie od rodzicow. Co prawda zamieszkalam z mezem i teściową, ale w tym czasie ulotnila sie na 3 tygodnie i to byl najlepszy czas kiedy bylismy sami a mialam wtedy 23lata.

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się pochwalę jaką Tatuś zamontował córci roletę:)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5270fe721d4d.jpg

alisss871, rewelka, justyna14, aneczka1983, Moniusia89, Matleena, Suerte, Mama-julka, Hashija, pati_zuzia, lula.91, MeGi2986, Klara87 lubią tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do mam KP. Ile jesteście w stanie tak przez 5-7 min ściągnąć pokarmu z jednej piersi ?

• Matleena Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 00:28

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Tak wlasnie jest :-D wiec nie wiem czy oddam te ubranka.

Hehe tak samo bym zrobiła :p eh te baby to wredne :)

Flakonik w Ty dajesz radę sama z dwójka czy ktoś Ci pomaga? Z dwójką musi być ciekawie :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Żeby tylko nie było, że Ty nas wystawisz!
    w razie co to powstrzymywać nie będę :)

jakoś dziś mi słabo i lekkie mdłości :/ oby znów się bełcikiem w nocy nie skończyło :/ a generalnie posprzątałam i nudzimy się z mężem w domu , obdzwaniamy znajomych co by gdzieś wyjść albo żeby ktoś do nas wpadł :)

7w3d 💔
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ją mam dziś kamień a nie brzuch. Jakby mi ktoś nałożył jakąś obcą materię która uwiera mnie tak u góry jak i dołu...

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:28

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:29

Pchelkaa lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielics- kwota, którą widzisz w Pue przyjdzie ci na konto pomniejszona o 18% podatku. Na koniec roku przyjdzie Ci pit z zus i rozliczysz go tak jak inne w zeznaniu rocznym. My placimy teraz tylko skladke zdrowotna to ok 279 zl , ktora nie jest potracona z macierzynskiego, czyli musisz sama zaplacic.

Ja walcze z zastojem w jednej piersi. Boli jak cholera. Ktos ma jakis sprawdzony sposob?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Dziewczyny mam takie pytanie do tych które juz urodzily czy Wasze dzieciaczki przechodzily zoltaczke? I w której dobie? A moze ktores nie?
    Lena u mnie je, śpi i kupy wali;) narazie karmie na zadanie bo chce co godzinę, poltora

Nas wypisali z lekka zoltaczka - bilrubina 161. W 4 dobie tyle miala. Powiedzieli ze to fizjologiczna i nie powinna się rozwinąć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Annielics- kwota, którą widzisz w Pue przyjdzie ci na konto pomniejszona o 18% podatku. Na koniec roku przyjdzie Ci pit z zus i rozliczysz go tak jak inne w zeznaniu rocznym. My placimy teraz tylko skladke zdrowotna to ok 279 zl , ktora nie jest potracona z macierzynskiego, czyli musisz sama zaplacic.

Ja walcze z zastojem w jednej piersi. Boli jak cholera. Ktos ma jakis sprawdzony sposob?

Dzięki.

Wczoraj miałam wizytę konsultantki laktacyjnej bo miałam zastój. Przystawiaj dziecko jak najczęściej. Po karmieniu sprawdzaj czy jest jeszcze pokarm. Jak jest odciągasz laktatorem. Piersi trzeba ogrzewać ciepłą wodą. U mnie zastój zszedł po kilku solidnych karmieniach i odciągnięciach.

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj niby termin u mnie nadal spokojnie ...jesli nie urodze to w piątek jeszcze ktg a jesli dalej nic to 8-go do szpitala na wywolanie :-) moge się przyłączyć bo nic narazie nie wiadomo :-)

A pytanie do dziewczyn o skurcze bo narazie czuje takie jakby szczypanie i przy tym brzuch twardnieje do tego bol podbrzusza ale wszystko takie do zniesienia i nie wiem czy to moze pomalu to ? Bo dziś mi sie tak robi

• Matleena Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pchelkaa lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:29

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Dziewczyny mam takie pytanie do tych które juz urodzily czy Wasze dzieciaczki przechodzily zoltaczke? I w której dobie? A moze ktores nie?
    Lena u mnie je, śpi i kupy wali;) narazie karmie na zadanie bo chce co godzinę, poltora
    żółtaczka u dziecka wychodzi w trzeciej dobie zawsze, Olek dosłownie mi żółciał w oczach także tego nie przegapisz :) oby Was to minęło, choć lepiej w szpitalu niż w domu

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Jak inaczej Ciebie boli jak np wczesniej tam Ciebie zabolalo to może to być to. Ja zapamiętałam swoje bole bo właśnie byly inne niż na @ które zawsze czułam,no i liczenie,staly sie regularne:) i prysznic i 3-4 nospy nie pomogly

No niby inaczej jedynie brzuch boli dolem jak na @ ale te szczypanie nieregularne no cóż trzeba czekać bo nic nie zrobię :-)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikicia86 wrote:
    No niby inaczej jedynie brzuch boli dolem jak na @ ale te szczypanie nieregularne no cóż trzeba czekać bo nic nie zrobię :-)
    porodowych skurczy nie przegapisz :) każda, która urodziła Ci to potwierdzi :) także czekaj, może się rozkręci i wtedy będziesz wiedziała, że to to.

alicja_ lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikicia86 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj niby termin u mnie nadal spokojnie ...jesli nie urodze to w piątek jeszcze ktg a jesli dalej nic to 8-go do szpitala na wywolanie :-) moge się przyłączyć bo nic narazie nie wiadomo :-)

Nie przejmuj sie u mnie tez nic sie nie dzieje a do szpitala ide 6 ale zanim zaczna wywolywac to minie pewnie pare dni ja juz sie pogodzilam z tym ze tak jest jak sie bedzie mialo zaczac to sie zacznie i juz nie przegapimy tego momentu jak pisze justyna takze glowa do gory brzuch do przodu i czekamy :)

‹‹ 1984 1985 1986 1987 1988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ