X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 00:28

aannkkaa, aneczka1983, Hashija, justyna14, niania.ogg lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    To się od niewygodnych butów robi. Są takie specjalne plastry na to i ten nagniotek musi Ci wyjść. On ma taki twardy korzeń i ten korzeń musi wyjść i wtedy przestanie boleć.

DZIEWCZYNY UWAGA! Są wyniki. Kwasy żółciowe w normie. Zostajemy z Tymkiem w domu i czekamy aż sam zechce wyjść. Ale mi kamień z serca spadł, nawet sobie nie wyobrażacie.

No to super!!! Tak szybko nam nie obumrze forum :-) Dzwoniłaś do teściowej że wyparłaś kwasy i dzięki temu sa w normie he he?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Dżulia, tak rodzilam 26.12. Ale mamy tu jeszcze jedno świąteczne dziecko - córka Madzisek jest z 25.12.

Aannkkaa mały waży niecałe 2600, a trzy tygodnie temu niecałe 2300.
    Nie chciałam kliknąć Lubie to ...
    Kurcze drobniutki.. mój tydzień temu juz 2910

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Ale w normie. W całe nie tak mało.

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:

Wow, to jest waga!
    Ginka może się nie przejęła bo pytała ile pierwszy ważył - 3540. A u drugiego ginekologa zawsze mały był na środku tej skali czyli powinien osiągnąć podobną wagę i wymiary też wskazywały na ten sam termin co z OM.
    I najlepsze że ja w te trzy tygodnie przytyłam trzy kilo a on 300 g. Mam nadzieję że gin mnie uspokoi.

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam woombie. Jeszcze nie przyszło, powinno być lada dzień. Ciekawą jestem czy się sprawdzi. Jeśli nie to wkleję rachunek ;) no spędza na kretyńskim przeglądaniu opinii o wywoływaniu porodu w szpitalu w którym panuję rodzić. Nie mam co robić to karmię stresa.

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Zamówiłam woombie. Jeszcze nie przyszło, powinno być lada dzień. Ciekawą jestem czy się sprawdzi. Jeśli nie to wkleję rachunek ;) no spędza na kretyńskim przeglądaniu opinii o wywoływaniu porodu w szpitalu w którym panuję rodzić. Nie mam co robić to karmię stresa.

No wiesz, nie powinno zaszkodzić. Tego nie kupuję, zamierzam "ściskać" w pielusze albo rozku.
    I jak to wywołanie u Was wygląda? Bo u nas napewno oxy i robią masaż szyjki jak się nie rozkręca.

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda słabo... Zasadniczo tylko oxy. I podobno bardzo przetrzymują... Oj nawet nie chcę zbyt dużo pisać bo można się stracha niepotrzebnie nabawić. A przecież każda ciążą i ciało jest inne więc nie ma co się aż tak sugerować...
    To taki gadżet... Może nawet ciut przy drogi. Spróbuje to ocenię

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:57

Hashija, aneczka1983, aannkkaa, Mi$ia26, rewelka, Flakonik, MeGi2986, Chichibi, Dżulia, Matleena, emilka24, KASIAG24, Piegus, pati_zuzia, Anko:-), maya34, nikicia86, Suerte, Klara87, kwiatakacji, lula.91, Pchelkaa, Madzisek, justyna14, lips, amos, genoweffa, Karola1990 lubią tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka że przetrzymują w sensie że chcą mimo wszystko żeby kobieta rodziła sn.? Bo u nas tak jest :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Hej :) melduję ,że żyję tylko z czasem u mnie krucho :P
    Wyszliśmy w niedzielę i do wczoraj walczyłam z Maksiem żeby jadł z piersi. W szpitalu co prawda ciągnął siarę ale musiałam dokarmiać mm a wiadomo jakie są smoczki jednorazowe więc się rozleniwił. Dzisiaj jest już super :) ja czuję się dobrze, opuchlizna i brzuch pomalutku spadają ;) jutro jedziemy na ściągnięcie szwów.
    Gratuluję serdecznie nowym mamusiom !! :)
    Mam nadzieję ,że ogarnę sytuację na tyle żeby bywać częściej :P
    I na deser dla e-ciotek :
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a8c092dd5f92.jpg
    Ślemy całuski ! :)

Jaki on śliczny!!! :-D :-D :-D

Tinusia lubi tę wiadomość

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Przetrzymują. CC robią jak już trzeba ratować bo tętno dziecka jest zbyt niskie... Jakby logika, że skoro oxy nie działa to nie ma co męczyć, była zbędna. Dla mnie to narażenie życia... Może uda mi się prywatnie jeszcze przed terminem z lekarzem z tego szpitala umówić i się czegoś wywiedzieć...

Tinusia, cudny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 21:39

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Tak. Przetrzymują. CC robią jak już trzeba ratować bo tętno dziecka jest zbyt niskie... Jakby logika, że skoro oxy nie działa to nie ma co męczyć, była zbędna. Dla mnie to narażenie życia... Może uda mi się prywatnie jeszcze przed terminem z lekarzem z tego szpitala umówić i się czegoś wywiedzieć...

Tinusia, cudny!

Wczoraj jak siedzialam w poczekalni to kobieta mówiła że dwa lata temu rodziła u nas. Poród trwał ponad 30 h, traciła już świadomość i wtedy dopiero cc. To jest chamstwo dopiero.

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to mi właśnie chodzi...

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie jest niepojęte jak można tak ryzykować z czyimś życiem i zdrowiem. Q... Sorry ale na prawdę mnie to niepokoi. 9 miesięcy nosisz, a później ktoś to chrzanu bo tak... Bo statystyki...

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Flakonik w Ty dajesz radę sama z dwójka czy ktoś Ci pomaga? Z dwójką musi być ciekawie :)
    Maz mi bardzo pomaga ale jak jest w pracy to ja sama albo czasem moja mama przyjedzie. Po dzisiaj jestem wyjatkowo padnieta. Bo znowu cos sie nin rozregulowslo i kazda spi i je inaczej. No sle przeciez nie moge od nich wymagac zeby zasypialy tak samo,jadly tyle samo,spaly tyle samo bo to dwie indywidualne osobki . ale przez to jest ciezko.

rewelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia twoj chlopczyk jest przepieknyy :)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 00:29

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Dżulia, tak rodzilam 26.12. Ale mamy tu jeszcze jedno świąteczne dziecko - córka Madzisek jest z 25.12.

Aannkkaa mały waży niecałe 2600, a trzy tygodnie temu niecałe 2300.
    ja też się rodziłam 26 grudnia i termin też mam na ten dzień :P

Mama-julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Wow, to jest waga!
    Ginka może się nie przejęła bo pytała ile pierwszy ważył - 3540. A u drugiego ginekologa zawsze mały był na środku tej skali czyli powinien osiągnąć podobną wagę i wymiary też wskazywały na ten sam termin co z OM.
    I najlepsze że ja w te trzy tygodnie przytyłam trzy kilo a on 300 g. Mam nadzieję że gin mnie uspokoi.
    Może Twój po prostu ma taki urok i będzie chudzinka.
    M nadzieje ze wszystko będzie dobrze i gin Cie uspokoi
    Ja się boje ze nie dam rady urodzić małego bo ta glowka i być może większa waga..
    Czekam na wizytę jak na zbawienie

‹‹ 1986 1987 1988 1989 1990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ