X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:29

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    nikicia86 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj niby termin u mnie nadal spokojnie ...jesli nie urodze to w piątek jeszcze ktg a jesli dalej nic to 8-go do szpitala na wywolanie :-) moge się przyłączyć bo nic narazie nie wiadomo :-)

Nie przejmuj sie u mnie tez nic sie nie dzieje a do szpitala ide 6 ale zanim zaczna wywolywac to minie pewnie pare dni ja juz sie pogodzilam z tym ze tak jest jak sie bedzie mialo zaczac to sie zacznie i juz nie przegapimy tego momentu jak pisze justyna takze glowa do gory brzuch do przodu i czekamy :)

Mąż się śmieje że jej za dobrze i pewnie dlatego nie chce wyjść :-) czekamy bo cóż można zrobić na SR polozna nawet mówiła że często jest tak że nawet wywolanie nic nie daje po prostu każdy ma swój czas :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie ja juz sie nie doluje urodzic sie musi nie ma innego wyjscia :) U mnie tez mowia ze malemu dobrze w brzuszku :)
    Troche sie przejmuje tylko ze tescie moga nie pobawic bo specjalnie przylatuja ale M mowil im zeby zamowili bilety na 10 a nie 3 takze to juz nie moj problem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 18:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena a mąż nie moze wykupic Ci recepty?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    To co? Rodzisz z nami 8-go? Jakby nie patrzeć w piątek już mamy całkiem oficjalnie donoszoną :D

Nieeee. Jeszcze później, w następnym tygodniu 15-16. Bo to dużo zależy ode mnie he he. Mówiłam że się nie śpieszę, mogę urodzić w terminie, ale nie widzi mi się to przez to łożysko :-/ Przez ta wczorajszą wizytę mam skichany humor. Na plus to że dostałam turbodoladowanie :-) Zalatwilam dziś więcej niż się spodziewałam.

A! Wczoraj w poczekalni dowiedziałam się , że u nas od razu, jak kobieta dzień po terminie się zgłosi na oddział to wywołują. Chociaż taki plus że nie będę jeździć w tę i wewte. Ale że nie planuję rodzić wcześniej... :-)

Dorciamw GRATULUJĘ!!!

Misia Twój Kacperek uparty :-D Powiedz mu że grudzień się zaczął i może śnieg zobaczy he he.

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Julka- coś chyba ominęłam. O co chodzi z tym łożyskiem?

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama- Julka rodzę z Tobą.! Akurat 10.12 wypłata, ostatnie szaleństwo zakupowe, a później niech się dzieje co chce :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Mama-Julka- coś chyba ominęłam. O co chodzi z tym łożyskiem?

Nic nie szkodzi.
    Mam III st. starości. W internecie piszą że taki stopień dojrzałości osiąga dopiero w 38-40 tygodniu. Poza tym główka wstawia się w szyjkę i muszę być przygotowana na poród w każdej chwili. Idę na następną wizytę 9-ego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka my mamy rodzic podobnie pamiętaj !
    Ale teraz juz tez chce rodzic szybciej ni 20 grudnia bo tydzień temu małego główka była wymiarami na 40 tydzień.. i tak strasznie się martwie czy z nim wszystko ok i czy ja dam rade urodzić.. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Mama- Julka rodzę z Tobą.! Akurat 10.12 wypłata, ostatnie szaleństwo zakupowe, a później niech się dzieje co chce :P

Dobra, 15-sty bo będzie ładnie wyglądać, a 16-sty mi się śnił i to by było 10 dni przed urodzinami syna.

Ps. Jak ktoś z zewnątrz będzie czytał nasze plany na datę porodu to pomyśli że stuknięte jesteśmy :-D

A co do zakupów to czekam jeszcze na wózek. Jak dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu powinien być do odebrania. I kupić muszę przewijak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Nieeee. Jeszcze później, w następnym tygodniu 15-16. Bo to dużo zależy ode mnie he he. Mówiłam że się nie śpieszę, mogę urodzić w terminie, ale nie widzi mi się to przez to łożysko :-/ Przez ta wczorajszą wizytę mam skichany humor. Na plus to że dostałam turbodoladowanie :-) Zalatwilam dziś więcej niż się spodziewałam.

A! Wczoraj w poczekalni dowiedziałam się , że u nas od razu, jak kobieta dzień po terminie się zgłosi na oddział to wywołują. Chociaż taki plus że nie będę jeździć w tę i wewte. Ale że nie planuję rodzić wcześniej... :-)

Dorciamw GRATULUJĘ!!!

Misia Twój Kacperek uparty :-D Powiedz mu że grudzień się zaczął i może śnieg zobaczy he he.
    Uparciuch po mamusi i tatusiu :) Byc moze czeka na dziadkow az przyleca albo odleca :P Jak mu dobrze u mamusi to niech siedzi najpozniej w przyszlym tyg bedzie z nami :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Mama-julka my mamy rodzic podobnie pamiętaj !
    Ale teraz juz tez chce rodzic szybciej ni 20 grudnia bo tydzień temu małego główka była wymiarami na 40 tydzień.. i tak strasznie się martwie czy z nim wszystko ok i czy ja dam rade urodzić.. :(

Na jeszcze wcześniejszej wizycie się dowiedziałam że główka jest większa o tydzień od reszty ciała. Tym wczorajszym pomiarom nie wierzę bo główka się wstawia i wyszło jej ogólnie że termin na 06.01 he he. Chyba że przestał rosnąć :-/ Boże! Zaraz w głowę dostanę! Jak tu wytrzymać do tego dziewiątego :-o

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje towarzyszki do porodu zamilkly i sie nie odzywaja :(

Acikk daj znac jutro jak po wizycie :)

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Dobra, 15-sty bo będzie ładnie wyglądać, a 16-sty mi się śnił i to by było 10 dni przed urodzinami syna.

Ps. Jak ktoś z zewnątrz będzie czytał nasze plany na datę porodu to pomyśli że stuknięte jesteśmy :-D

A co do zakupów to czekam jeszcze na wózek. Jak dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu powinien być do odebrania. I kupić muszę przewijak.
    Twój syn się urodził 26 grudnia?

• Matleena Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 00:28

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Na jeszcze wcześniejszej wizycie się dowiedziałam że główka jest większa o tydzień od reszty ciała. Tym wczorajszym pomiarom nie wierzę bo główka się wstawia i wyszło jej ogólnie że termin na 06.01 he he. Chyba że przestał rosnąć :-/ Boże! Zaraz w głowę dostanę! Jak tu wytrzymać do tego dziewiątego :-o
    No to rzeczywiście nie masz co wierzyć ..mi wg usg wyszło 12.12 :o
    Tak się kuźwa martwie...
    I tez mam wizytę 9-tego!!
    Mam nadzieje ze z Twoim lozyskiem będzie dobrze. A ile mały waży ?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    A jest tak, ze w ogóle jej nie przejdzie? Bo ja przeczytałam,ze karmiąc często piersią nie musi przejść? Hmm
    wydaje mi się, że tą fizjologiczną to raczej każde tylko u niektórych jest tak łagodna, że nic z tym nie robią a dziecko widocznie nie żółknie, - tak mi się wydaje. Olek miał silną, bo zżółkł strasznie i dobe spędził pod lampami, ale ponoć chłopcy gorzej przechodzą. Dziecko często karmione piersią to dziecko które dużo pije, a na żółtaczkę zaleca się właśnie przepajanie przy karmieniu mm wodą z glukozą najlepiej. A w mleku kobiecym jest dużo wody.

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurna na stopie zrobiły mi się dwa odciski z czarnym punktem, szukam szukam w necie co to i wyczytałam, że jakieś nagniotki :/ wtf? boli jak staje już od tygodnia i jutro ide z tym do lekarza. Miała któraś coś takiego kiedyś? bo ja nigdy i się zastanawiam skąd takie g... mi się na stopie wzięło :/

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zobaczcie ten filmik :) może którejś mamie się przyda jak dzieciątko będzie płakać :) może któraś mama wypróbuje?

http://www.supermamy.pl/maluszek/6371/3/JAK-USPOKOIC-NIEMOWLE-GENIALNY-SPOSOB-PEWNEGO-PEDIATRY-ZOBACZ.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia, tak rodzilam 26.12. Ale mamy tu jeszcze jedno świąteczne dziecko - córka Madzisek jest z 25.12.

Aannkkaa mały waży niecałe 2600, a trzy tygodnie temu niecałe 2300.

Madzisek, aannkkaa lubią tę wiadomość

‹‹ 1985 1986 1987 1988 1989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ