Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMi$ia26 wrote:nikicia86 wrote:Dziewczyny dzisiaj niby termin u mnie nadal spokojnie ...jesli nie urodze to w piątek jeszcze ktg a jesli dalej nic to 8-go do szpitala na wywolanie
moge się przyłączyć bo nic narazie nie wiadomo 
Nie przejmuj sie u mnie tez nic sie nie dzieje a do szpitala ide 6 ale zanim zaczna wywolywac to minie pewnie pare dni ja juz sie pogodzilam z tym ze tak jest jak sie bedzie mialo zaczac to sie zacznie i juz nie przegapimy tego momentu jak pisze justyna takze glowa do gory brzuch do przodu i czekamy
Mąż się śmieje że jej za dobrze i pewnie dlatego nie chce wyjść
czekamy bo cóż można zrobić na SR polozna nawet mówiła że często jest tak że nawet wywolanie nic nie daje po prostu każdy ma swój czas 
-
nick nieaktualnyNo dokladnie ja juz sie nie doluje urodzic sie musi nie ma innego wyjscia
U mnie tez mowia ze malemu dobrze w brzuszku 
Troche sie przejmuje tylko ze tescie moga nie pobawic bo specjalnie przylatuja ale M mowil im zeby zamowili bilety na 10 a nie 3 takze to juz nie moj problem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 18:55
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMatleena wrote:To co? Rodzisz z nami 8-go? Jakby nie patrzeć w piątek już mamy całkiem oficjalnie donoszoną

Nieeee. Jeszcze później, w następnym tygodniu 15-16. Bo to dużo zależy ode mnie he he. Mówiłam że się nie śpieszę, mogę urodzić w terminie, ale nie widzi mi się to przez to łożysko
Przez ta wczorajszą wizytę mam skichany humor. Na plus to że dostałam turbodoladowanie
Zalatwilam dziś więcej niż się spodziewałam.
A! Wczoraj w poczekalni dowiedziałam się , że u nas od razu, jak kobieta dzień po terminie się zgłosi na oddział to wywołują. Chociaż taki plus że nie będę jeździć w tę i wewte. Ale że nie planuję rodzić wcześniej...
Dorciamw GRATULUJĘ!!!
Misia Twój Kacperek uparty
Powiedz mu że grudzień się zaczął i może śnieg zobaczy he he.
-
nick nieaktualnyDżulia wrote:Mama-Julka- coś chyba ominęłam. O co chodzi z tym łożyskiem?
Nic nie szkodzi.
Mam III st. starości. W internecie piszą że taki stopień dojrzałości osiąga dopiero w 38-40 tygodniu. Poza tym główka wstawia się w szyjkę i muszę być przygotowana na poród w każdej chwili. Idę na następną wizytę 9-ego. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDżulia wrote:Mama- Julka rodzę z Tobą.! Akurat 10.12 wypłata, ostatnie szaleństwo zakupowe, a później niech się dzieje co chce

Dobra, 15-sty bo będzie ładnie wyglądać, a 16-sty mi się śnił i to by było 10 dni przed urodzinami syna.
Ps. Jak ktoś z zewnątrz będzie czytał nasze plany na datę porodu to pomyśli że stuknięte jesteśmy
A co do zakupów to czekam jeszcze na wózek. Jak dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu powinien być do odebrania. I kupić muszę przewijak. -
nick nieaktualnyUparciuch po mamusi i tatusiuMama-julka wrote:Nieeee. Jeszcze później, w następnym tygodniu 15-16. Bo to dużo zależy ode mnie he he. Mówiłam że się nie śpieszę, mogę urodzić w terminie, ale nie widzi mi się to przez to łożysko
Przez ta wczorajszą wizytę mam skichany humor. Na plus to że dostałam turbodoladowanie
Zalatwilam dziś więcej niż się spodziewałam.
A! Wczoraj w poczekalni dowiedziałam się , że u nas od razu, jak kobieta dzień po terminie się zgłosi na oddział to wywołują. Chociaż taki plus że nie będę jeździć w tę i wewte. Ale że nie planuję rodzić wcześniej...
Dorciamw GRATULUJĘ!!!
Misia Twój Kacperek uparty
Powiedz mu że grudzień się zaczął i może śnieg zobaczy he he.
Byc moze czeka na dziadkow az przyleca albo odleca
Jak mu dobrze u mamusi to niech siedzi najpozniej w przyszlym tyg bedzie z nami
-
nick nieaktualnyaannkkaa wrote:Mama-julka my mamy rodzic podobnie pamiętaj !
Ale teraz juz tez chce rodzic szybciej ni 20 grudnia bo tydzień temu małego główka była wymiarami na 40 tydzień.. i tak strasznie się martwie czy z nim wszystko ok i czy ja dam rade urodzić..
Na jeszcze wcześniejszej wizycie się dowiedziałam że główka jest większa o tydzień od reszty ciała. Tym wczorajszym pomiarom nie wierzę bo główka się wstawia i wyszło jej ogólnie że termin na 06.01 he he. Chyba że przestał rosnąć
Boże! Zaraz w głowę dostanę! Jak tu wytrzymać do tego dziewiątego :-o
-
nick nieaktualny
-
Twój syn się urodził 26 grudnia?Mama-julka wrote:Dobra, 15-sty bo będzie ładnie wyglądać, a 16-sty mi się śnił i to by było 10 dni przed urodzinami syna.
Ps. Jak ktoś z zewnątrz będzie czytał nasze plany na datę porodu to pomyśli że stuknięte jesteśmy
A co do zakupów to czekam jeszcze na wózek. Jak dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu powinien być do odebrania. I kupić muszę przewijak.
-
nick nieaktualnyNo to rzeczywiście nie masz co wierzyć ..mi wg usg wyszło 12.12 :oMama-julka wrote:Na jeszcze wcześniejszej wizycie się dowiedziałam że główka jest większa o tydzień od reszty ciała. Tym wczorajszym pomiarom nie wierzę bo główka się wstawia i wyszło jej ogólnie że termin na 06.01 he he. Chyba że przestał rosnąć
Boże! Zaraz w głowę dostanę! Jak tu wytrzymać do tego dziewiątego :-o
Tak się kuźwa martwie...
I tez mam wizytę 9-tego!!
Mam nadzieje ze z Twoim lozyskiem będzie dobrze. A ile mały waży ? -
wydaje mi się, że tą fizjologiczną to raczej każde tylko u niektórych jest tak łagodna, że nic z tym nie robią a dziecko widocznie nie żółknie, - tak mi się wydaje. Olek miał silną, bo zżółkł strasznie i dobe spędził pod lampami, ale ponoć chłopcy gorzej przechodzą. Dziecko często karmione piersią to dziecko które dużo pije, a na żółtaczkę zaleca się właśnie przepajanie przy karmieniu mm wodą z glukozą najlepiej. A w mleku kobiecym jest dużo wody.iNso87 wrote:A jest tak, ze w ogóle jej nie przejdzie? Bo ja przeczytałam,ze karmiąc często piersią nie musi przejść? Hmm
iNso87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
kurna na stopie zrobiły mi się dwa odciski z czarnym punktem, szukam szukam w necie co to i wyczytałam, że jakieś nagniotki
wtf? boli jak staje już od tygodnia i jutro ide z tym do lekarza. Miała któraś coś takiego kiedyś? bo ja nigdy i się zastanawiam skąd takie g... mi się na stopie wzięło
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH