SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:29

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    nikicia86 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj niby termin u mnie nadal spokojnie ...jesli nie urodze to w piątek jeszcze ktg a jesli dalej nic to 8-go do szpitala na wywolanie :-) moge się przyłączyć bo nic narazie nie wiadomo :-)

Nie przejmuj sie u mnie tez nic sie nie dzieje a do szpitala ide 6 ale zanim zaczna wywolywac to minie pewnie pare dni ja juz sie pogodzilam z tym ze tak jest jak sie bedzie mialo zaczac to sie zacznie i juz nie przegapimy tego momentu jak pisze justyna takze glowa do gory brzuch do przodu i czekamy :)

Mąż się śmieje że jej za dobrze i pewnie dlatego nie chce wyjść :-) czekamy bo cóż można zrobić na SR polozna nawet mówiła że często jest tak że nawet wywolanie nic nie daje po prostu każdy ma swój czas :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie ja juz sie nie doluje urodzic sie musi nie ma innego wyjscia :) U mnie tez mowia ze malemu dobrze w brzuszku :)
    Troche sie przejmuje tylko ze tescie moga nie pobawic bo specjalnie przylatuja ale M mowil im zeby zamowili bilety na 10 a nie 3 takze to juz nie moj problem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 18:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena a mąż nie moze wykupic Ci recepty?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    To co? Rodzisz z nami 8-go? Jakby nie patrzeć w piątek już mamy całkiem oficjalnie donoszoną :D

Nieeee. Jeszcze później, w następnym tygodniu 15-16. Bo to dużo zależy ode mnie he he. Mówiłam że się nie śpieszę, mogę urodzić w terminie, ale nie widzi mi się to przez to łożysko :-/ Przez ta wczorajszą wizytę mam skichany humor. Na plus to że dostałam turbodoladowanie :-) Zalatwilam dziś więcej niż się spodziewałam.

A! Wczoraj w poczekalni dowiedziałam się , że u nas od razu, jak kobieta dzień po terminie się zgłosi na oddział to wywołują. Chociaż taki plus że nie będę jeździć w tę i wewte. Ale że nie planuję rodzić wcześniej... :-)

Dorciamw GRATULUJĘ!!!

Misia Twój Kacperek uparty :-D Powiedz mu że grudzień się zaczął i może śnieg zobaczy he he.

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Julka- coś chyba ominęłam. O co chodzi z tym łożyskiem?

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama- Julka rodzę z Tobą.! Akurat 10.12 wypłata, ostatnie szaleństwo zakupowe, a później niech się dzieje co chce :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Mama-Julka- coś chyba ominęłam. O co chodzi z tym łożyskiem?

Nic nie szkodzi.
    Mam III st. starości. W internecie piszą że taki stopień dojrzałości osiąga dopiero w 38-40 tygodniu. Poza tym główka wstawia się w szyjkę i muszę być przygotowana na poród w każdej chwili. Idę na następną wizytę 9-ego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka my mamy rodzic podobnie pamiętaj !
    Ale teraz juz tez chce rodzic szybciej ni 20 grudnia bo tydzień temu małego główka była wymiarami na 40 tydzień.. i tak strasznie się martwie czy z nim wszystko ok i czy ja dam rade urodzić.. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    Mama- Julka rodzę z Tobą.! Akurat 10.12 wypłata, ostatnie szaleństwo zakupowe, a później niech się dzieje co chce :P

Dobra, 15-sty bo będzie ładnie wyglądać, a 16-sty mi się śnił i to by było 10 dni przed urodzinami syna.

Ps. Jak ktoś z zewnątrz będzie czytał nasze plany na datę porodu to pomyśli że stuknięte jesteśmy :-D

A co do zakupów to czekam jeszcze na wózek. Jak dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu powinien być do odebrania. I kupić muszę przewijak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Nieeee. Jeszcze później, w następnym tygodniu 15-16. Bo to dużo zależy ode mnie he he. Mówiłam że się nie śpieszę, mogę urodzić w terminie, ale nie widzi mi się to przez to łożysko :-/ Przez ta wczorajszą wizytę mam skichany humor. Na plus to że dostałam turbodoladowanie :-) Zalatwilam dziś więcej niż się spodziewałam.

A! Wczoraj w poczekalni dowiedziałam się , że u nas od razu, jak kobieta dzień po terminie się zgłosi na oddział to wywołują. Chociaż taki plus że nie będę jeździć w tę i wewte. Ale że nie planuję rodzić wcześniej... :-)

Dorciamw GRATULUJĘ!!!

Misia Twój Kacperek uparty :-D Powiedz mu że grudzień się zaczął i może śnieg zobaczy he he.
    Uparciuch po mamusi i tatusiu :) Byc moze czeka na dziadkow az przyleca albo odleca :P Jak mu dobrze u mamusi to niech siedzi najpozniej w przyszlym tyg bedzie z nami :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Mama-julka my mamy rodzic podobnie pamiętaj !
    Ale teraz juz tez chce rodzic szybciej ni 20 grudnia bo tydzień temu małego główka była wymiarami na 40 tydzień.. i tak strasznie się martwie czy z nim wszystko ok i czy ja dam rade urodzić.. :(

Na jeszcze wcześniejszej wizycie się dowiedziałam że główka jest większa o tydzień od reszty ciała. Tym wczorajszym pomiarom nie wierzę bo główka się wstawia i wyszło jej ogólnie że termin na 06.01 he he. Chyba że przestał rosnąć :-/ Boże! Zaraz w głowę dostanę! Jak tu wytrzymać do tego dziewiątego :-o

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje towarzyszki do porodu zamilkly i sie nie odzywaja :(

Acikk daj znac jutro jak po wizycie :)

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Dobra, 15-sty bo będzie ładnie wyglądać, a 16-sty mi się śnił i to by było 10 dni przed urodzinami syna.

Ps. Jak ktoś z zewnątrz będzie czytał nasze plany na datę porodu to pomyśli że stuknięte jesteśmy :-D

A co do zakupów to czekam jeszcze na wózek. Jak dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu powinien być do odebrania. I kupić muszę przewijak.
    Twój syn się urodził 26 grudnia?

• Matleena Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 00:28

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Na jeszcze wcześniejszej wizycie się dowiedziałam że główka jest większa o tydzień od reszty ciała. Tym wczorajszym pomiarom nie wierzę bo główka się wstawia i wyszło jej ogólnie że termin na 06.01 he he. Chyba że przestał rosnąć :-/ Boże! Zaraz w głowę dostanę! Jak tu wytrzymać do tego dziewiątego :-o
    No to rzeczywiście nie masz co wierzyć ..mi wg usg wyszło 12.12 :o
    Tak się kuźwa martwie...
    I tez mam wizytę 9-tego!!
    Mam nadzieje ze z Twoim lozyskiem będzie dobrze. A ile mały waży ?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    A jest tak, ze w ogóle jej nie przejdzie? Bo ja przeczytałam,ze karmiąc często piersią nie musi przejść? Hmm
    wydaje mi się, że tą fizjologiczną to raczej każde tylko u niektórych jest tak łagodna, że nic z tym nie robią a dziecko widocznie nie żółknie, - tak mi się wydaje. Olek miał silną, bo zżółkł strasznie i dobe spędził pod lampami, ale ponoć chłopcy gorzej przechodzą. Dziecko często karmione piersią to dziecko które dużo pije, a na żółtaczkę zaleca się właśnie przepajanie przy karmieniu mm wodą z glukozą najlepiej. A w mleku kobiecym jest dużo wody.

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurna na stopie zrobiły mi się dwa odciski z czarnym punktem, szukam szukam w necie co to i wyczytałam, że jakieś nagniotki :/ wtf? boli jak staje już od tygodnia i jutro ide z tym do lekarza. Miała któraś coś takiego kiedyś? bo ja nigdy i się zastanawiam skąd takie g... mi się na stopie wzięło :/

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zobaczcie ten filmik :) może którejś mamie się przyda jak dzieciątko będzie płakać :) może któraś mama wypróbuje?

http://www.supermamy.pl/maluszek/6371/3/JAK-USPOKOIC-NIEMOWLE-GENIALNY-SPOSOB-PEWNEGO-PEDIATRY-ZOBACZ.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia, tak rodzilam 26.12. Ale mamy tu jeszcze jedno świąteczne dziecko - córka Madzisek jest z 25.12.

Aannkkaa mały waży niecałe 2600, a trzy tygodnie temu niecałe 2300.

Madzisek, aannkkaa lubią tę wiadomość

‹‹ 1985 1986 1987 1988 1989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ