Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedz:)

Kolejna mamusia urodziła? - gratulacje! :) ja tak czytam piąte przez dziesiąte i czasem nie doczytam.

Jestem ciekawa kiedy mój mały zdecyduje się opuścić swoje mieszkanko ;p już mi ciężko, niby waga stanela w miejscu, ale czuje się jak słoń i jest coraz ciezej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja!
    Suerte, gratulacje!

Kurde, dziewczyny, masakra jakaś w nocy była... Mdliło mnie po południu i cały wieczór wymiotowałam na przemian z biegunką, już nie wiedziałam czy mam siedzieć na kiblu czy przed nim kucać! Nie miałam już czym wymiotować i normalnie myślałam że się uduszę. Jestem cholernie głodna, rano zjadłam suchą bułkę i mnie od razu pogoniło na kibelek. Teraz jem kisiel, może go nie zwrócę żadną dziurą... Jestem taka słaba że ledwo palcami ruszam.

Kochane, a skurcze porodowe zawsze są razem z twardnieniem brzucha? Czy może być po prostu ból jak na @ regularnie ?

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki coś się szykuje?

ja niestety nie znam odpowiedzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 11:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    ZieloneOliwki coś się szykuje?

ja niestety nie znam odpowiedzi.
    Właśnie sama nie wiem co myśleć, byliśmy na obiedzie u teściów i myślałam że może się czymś strułam, ale mąż jadł to samo i nic mu nie jest... Gdybym miała dzisiaj rodzić to nie miałabym siły :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wizytuję o 16:30 więc się okaże co i jak :)

Ola_45 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone oliwki to brzmi bardzo podejrzanie chyba godzina zero nadchodzi :D

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:52

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️
    17.01.2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki Ja jakiś miesiąc temu tak się strułam w KFC (tak obstawiam), niestety nic się z tego nie urodziło :)

Zmieniając temat, dziewczyny jaki można kupić mężowi upominek pod choinkę tak do 50 zł (bo teoretycznie prezentów sobie nie robimy) więc chciałabym aby po prostu zrobiło mu się miło.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze wyjdzie tak, ze ZieloneOliwki nawet mnie wyprzedzi :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po badaniu glowka juz nisko rozwarcie na 1 cm narazie wywolywac nie beda bo wszystko idzie w dobrym kierunku i narazie czekaja :(

iNso87 lubi tę wiadomość

• madziaim1 Znajoma

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i u was.Nie udzielałam się u was lecz was podczytywalam ponieważ jakoś przeczuwalam ze może będę tulic córcie w grudniu choć termin na 4 stycznia wg usg.Po dzisiejszej wizycie okazało się ze będziemy jednak ja tulic nie bawem.Waga na dzień dzisiejszy 3500g no i oczywiście 1cm rozwarcia.Oczywiście ogromnie się cieszymy ze na święta będzie juz z nami.Ps.sorki ze tak wpadłam do was na wasz wątek grudniowek ale i teraz ja po dzisiejszej wizycie będę grudniowa mamuśka.;-)

Dżulia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, iNso87, mnk, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Mama 6 letniego Kubusia
    Zuzia
    w4sq3e3kbkewos48.png

20100724650116.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:26

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey
    Doczytałam i gratulacje dla kolejnej grudniowej Mamusi, powodzenia tym u których już się coś dzieje.

Pola -śliczna córunia i jak miło się czyta że jesteś zadowolona z opieki i z cc, zazdroszczę że już jesteście w domku.

Inso - super że do domku zmykacie, trzymam kciuki żeby i Acik wypuścili, ja się wysiedziałam tydzień w szpitalu i wiem jaka ta ulga jak już można do domku iść.

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Witam się i ja!
    Suerte, gratulacje!

Kurde, dziewczyny, masakra jakaś w nocy była... Mdliło mnie po południu i cały wieczór wymiotowałam na przemian z biegunką, już nie wiedziałam czy mam siedzieć na kiblu czy przed nim kucać! Nie miałam już czym wymiotować i normalnie myślałam że się uduszę. Jestem cholernie głodna, rano zjadłam suchą bułkę i mnie od razu pogoniło na kibelek. Teraz jem kisiel, może go nie zwrócę żadną dziurą... Jestem taka słaba że ledwo palcami ruszam.

Kochane, a skurcze porodowe zawsze są razem z twardnieniem brzucha? Czy może być po prostu ból jak na @ regularnie ?

Współczuję przeżyć, oby przeszło szybko, a co do twardnienia brzucha to ja pamiętam wyraźnie tylko ból właśnie jak na okres.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie co stosujecie lub planujecie stosować do kikuta po pępowinie? Octenisept czy coś innego, ja coś czytałam w necie że już odchodzi się od tego octeniseptu i zaleca się pielęgnację samą wodą i osuszanie?

Posłuchałam Zenka w ramach wywoływania porodu ;) a teraz puściłam Małemu świąteczne piosenki niech się szykuje na świta już. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 12:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka- tylko że ja nie miałam za bardzo czym się struć i dlatego mi to takie dziwne wszystko... I tak wolałabym dziś nie rodzić bo nie mam siły, nie wiem jak do lekarza się doczłapę w ogóle :P

madziaim1- będziesz miała cc że wiesz już że urodzisz w grudniu?
    Ja się raczej sugerowałabym terminem z om a nie usg:)

Misia- długo Cię trzymają, ja w 41tc w razie czego mam zgłosić na wywołanie, nie sądziłam że gdzieś jeszcze trzymają po 41tc czekając na rozwój akcji...

edit: rewelka, zależy na co stawiasz- coś praktycznego czy jakąś pierdołę? ciężko doradzić, zależy co mąż lubi :)

Azande, dziękuję za odpowiedź :)
    Ja będę używać octenisept.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 12:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    Mam pytanie co stosujecie lub planujecie stosować do kikuta po pępowinie? Octenisept czy coś innego, ja coś czytałam w necie że już odchodzi się od tego octeniseptu i zaleca się pielęgnację samą wodą i osuszanie?

Posłuchałam Zenka w ramach wywoływania porodu ;) a teraz puściłam Małemu świąteczne piosenki niech się szykuje na świta już. :)

Jestem starej szkoły - spirytus.

Mam nadzieję, że Zenek każdej pomoże ;-)

• evvik Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)

Pewnie myslalyscie, ze juz do Was nie wroce?;p
    Zagladam do Was ale ogladam tylko zdjecia malenstw i przegladam liste, ktora urodzila. Ja juz prawie na finiszu moich analiz i wreszcie bede mogla do Was wrocic.

U mnie mała dalej ze mna. Po ostatnich badaniach wiem, ze nie bedzie z niej kolos;) wiec pocieszam sie w duchu, ze porod bedzie mniej bolesny niz przy pierwszym dziecku:)

Przy okazji, zdjecia malenstw rozwalaja... wszystkie sa cudowne.
    Buzka, trzymajcie sie cieplo i powodzenia tym co w szpitalach :)

iNso87, Matleena, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki niewiem czemu czekaja ale podejrzewam ze do srody gora beda czekac i jesli nic sie nie zmieni to beda wywolywac :) ale jakos mam nadzieje ze nie wytrzymam :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvik robisz wejście smoka, a się okazuje że w dwupaku jeszcze he he. Odzywaj się częściej, spróbuj chociaż :-D

Cytrynówka też byś mogła napisać co u Ciebie :-)

‹‹ 2035 2036 2037 2038 2039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ