X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sprzątanie, dzwiganie, sex, schody nic nie pomaga.. Może Zenek da radę:P na mnie nawet trochę zadziałalo draznienie brodawek skurcze są bolesne, ale co jak przechodzą, więc lipa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia niech wkoncu u Ciebie się zacznie akcja, powodzenia;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki bym obstawiała że poród się zaczyna. Mnie też czyscilo po obiedzie u mamy na drugi dzień i to z dwóch dziur jednocześnie. A jak zaczęły się skurcze - od razu potem - to miałam pewność że rodzę. Jak u Ciebie z bólem brzucha?

• evvik Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Evvik robisz wejście smoka, a się okazuje że w dwupaku jeszcze he he. Odzywaj się częściej, spróbuj chociaż :-D

Cytrynówka też byś mogła napisać co u Ciebie :-)

Postaram sie ;)

Mama-julka, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Ja juz po badaniu glowka juz nisko rozwarcie na 1 cm narazie wywolywac nie beda bo wszystko idzie w dobrym kierunku i narazie czekaja :(

Dobrze, że jest rozwarcie. Oby dość szybko się wszystko rozwinęło, bo czekanie jest straszne, a czekanie w szpitalu jest jeszcze gorsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Hej u mnie nadal nic, choć momentami miało by mnie rozsadzic z bolu.. :/ no nic... Jutro wizyta w szpitalu. Już mi się normalnie nie chce...

Ja tez jutro kierunek szpital

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:

Mam nadzieję, że Zenek każdej pomoże ;-)

Po wczorajszym słuchaniu Zenka męczyłam się tylko z twardnieniem brzucha dosyć uporczywym. Także ten... Niby nic takiego, ale zawsze jakiś krok do przodu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka brzuch mi raz na jakiś czas twardnieje, a bóle mam ale nie są regularne, w dużych odstępach czasu ale to i tak coś bo do tej pory nic się nie działo.
    Mąż w stresie w nocy siedział w necie i znalazł że takie czyszczenie może być nawet na tydzień przed, no ale okaże się. Dziś mam wizytę i ktg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 13:04

• madziaim1 Znajoma

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki nie nie będę miała cc wg om mam termin na 22 grudnia a wg usg 4 stycznia w sumie podejrzewalismy ze coś się zacznie dziać w grudniu :-)

Mama 6 letniego Kubusia
    Zuzia
    w4sq3e3kbkewos48.png

20100724650116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziaim1 wrote:
    Zieloneoliwki nie nie będę miała cc wg om mam termin na 22 grudnia a wg usg 4 stycznia w sumie podejrzewalismy ze coś się zacznie dziać w grudniu :-)
    to ja chyba nie zrozumiałam :)
    To co się dzieje że wiesz że przed świętami urodzisz? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    Dobrze, że jest rozwarcie. Oby dość szybko się wszystko rozwinęło, bo czekanie jest straszne, a czekanie w szpitalu jest jeszcze gorsze.
    Najwazniejsze ze juz cos sie zaczyna powoli i postep jest maly tez mniej ruchliwy sie zrobil takze czekamy : )

genoweffa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, podziwiam Cię za cierpliwość :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki - to ciekawe co na wizycie powie lekarz, może akurat coś się dzieje :) na pewno biegunka może być objawem rozpoczynającego się porodu.

Michałka Zenek nie ruszył, świąteczne piosenki też nie, zaczął się mega wiercić przy Zakopower. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę się wymoczyć w wannie po tym nocnym maratonie :P

• madziaim1 Znajoma

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwarcie fakt faktem centymetrowe dzidzia napiera w dół ledwo co się człapie strasznie ciągnie i boli prawa pachwina brzuch twardnieje cały czas mała się kotłuje także gin przewidziala tydzień- półtora i się urodzi w sumie w każdej chwili może się ruszyć.Prawdę mówiąc to niewiem jak to jest bo z synem miałam po terminie i leżałam w szpitalu tydzień czasu wiec miałam wywolywany a teraz to czekać i jak coś się ruszy to kierunek szpital w sumie wiem co mnie czeka wiec podchodzę do tego na lajcie no ale jakaś nutka strachu jest ze znowu to samo ból i oby nie nacinali

Mama 6 letniego Kubusia
    Zuzia
    w4sq3e3kbkewos48.png

20100724650116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Idę się wymoczyć w wannie po tym nocnym maratonie :P

Daj znać czy się rozkręci po kąpieli :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziaim1 wrote:
    Rozwarcie fakt faktem centymetrowe dzidzia napiera w dół ledwo co się człapie strasznie ciągnie i boli prawa pachwina brzuch twardnieje cały czas mała się kotłuje także gin przewidziala tydzień- półtora i się urodzi w sumie w każdej chwili może się ruszyć.Prawdę mówiąc to niewiem jak to jest bo z synem miałam po terminie i leżałam w szpitalu tydzień czasu wiec miałam wywolywany a teraz to czekać i jak coś się ruszy to kierunek szpital w sumie wiem co mnie czeka wiec podchodzę do tego na lajcie no ale jakaś nutka strachu jest ze znowu to samo ból i oby nie nacinali

Byłam raz nacięta i teraz też się zgodzę. Bardziej się boję że popękam w każdą stronę. To jest dopiero okropne.

• cytrynówka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:

Cytrynówka też byś mogła napisać co u Ciebie :-)

ja wam kibicuję z całego serca, ale w ciszy ;)) nie nadążam z czytaniem wszystkiego na bieżąco, jak już chcę jakiś temat poruszyć, to za 5 kolejnych stron robi się nieaktualny, poddałam się i czytam biernie ;D

dzisiaj akurat miałam wizytę u mojej gin. Szyjkę mam mięciutką, gin powiedziała, że idealna do skracania i rozwierania :D
    I dała nadzieję, że raczej młody wyjdzie szybciej niż się przeterminuje- oby :)! Teraz wizyta 15.12 ciekawe, czy dotrzymam... :)
    Tydzień temu ważył 2800g, dzisiaj 3400g, co chyba nie jest możliwe, żeby tyle przytyć w tydzień?!

genoweffa, pati_zuzia, lilianna lubią tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to powodzenia trzeba zyczyc,zeby mnie dzis w ogole do szptala wzieli, maja dzwonic po obiedzie,bo rano miejsc nie bylo i tak czekam. Gabrys juz po przedszkolu, wlasnie go polozylam na drzemke, choc nie musze sie przejmowac,ze mu sie nie podoba czy cos :)
    Misia oby szybko Ci sie tam ruszalo wszystko :)

• madziaim1 Znajoma

Wysłany: 7 grudnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka fakt nacięcie krocza ok bo dziecius szybko wyjdzie.Mnie nacinali można powiedzieć bardzo świadomie bo mówili że będą teraz nacinac wiec nie nacinali mnie na skurczu troszkę poszczypalo ale po nacieciu poszło bardzo szybko i jak na pierwsze dziecko to 4 godziny i 15 minut meczarni ale warte bólu ;-).Można powiedzieć ze obawiam się jak to będzie z moimi hemoroidami tzn jak to jest przy rodzeniu może któraś z was tak miała :-S

Mama 6 letniego Kubusia
    Zuzia
    w4sq3e3kbkewos48.png

20100724650116.png
‹‹ 2036 2037 2038 2039 2040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ