X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) u nas po staremu, czuję się już wielka jak orka, ale to normalne na koniec ciąży. Mąż właśnie Olka usypia, po ostatnich wyjazdach/odwiedzinach wczoraj nam nie chciał zasnąć :/ mam nadzieje, że dziś się w domu wyciszy i będzie już ok. Pola raczej szybko nie wyjdzie bo szuka wyjścia nie w tym kierunku co trzeba ostatnio :) już jej tłumaczę, żeby się grawitacji poddała, ale ona uparcie chce górą :) ja śpie ostatnie jak zabita :) na siusiu dziś raz wstałam i dwa razy do Olka a tak to magia :)

Akira powodzenia :) czekamy na info

edit: Olek się urodził w 38t3d czyli jakby jutro, zobaczymy co Pola na to :) z ostatniego usg też mi tp na jutro wyszedł, muszę sprawdzić na kiedy z 1 usg miałam termin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 09:31

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_Zuzia powodzenia :)

PO obchodzie dowiedzialam sie tyle ze bede miala badanie czyli nic nowego :/

Moja wspolokatorka ciagle gada i gada nawet zdrzemnac mi sie nie da wczoraj poszlam spac po 00.00 bo ciagle gadala jeden dzien ok ale juz drugi od 6 rano :/

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Pati_Zuzia powodzenia :)

PO obchodzie dowiedzialam sie tyle ze bede miala badanie czyli nic nowego :/

Moja wspolokatorka ciagle gada i gada nawet zdrzemnac mi sie nie da wczoraj poszlam spac po 00.00 bo ciagle gadala jeden dzien ok ale juz drugi od 6 rano :/
    a do kogo ona tak gada?

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:25

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:26

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a do kogo ona tak gada?
    Do mnie ja probuje usnac a ona gada mowie jej ze ide spac a ta gada no mowie wam mila babka ale gadalu straszna :)

justyna14, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tp wg mojej gin na jutro wypada, tp u innego gina był na wczoraj, a z usg jakoś 2 grudnia :P też już się kiepsko czuje... Dziś już w ogóle nic się nie dzieje u mnie.
    Planuje caaaaaly dzień przelezec:P

A jeszcze takie pytanko, bo l4 mam do 11grudnia i już nie będę miała żadnych wizyt uswojej gin czy mogę w szpitalu poprosić o dalsze l4 jakby nic się nie działo?Czy muszę lecieć do swojej lekarki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 09:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko niechce wogole wychodzic juz mi sie plakac chce nic sie nie dzieje ale jeszcze pare dlugich dni :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:
    Genoweffa, duża ta Twoja córcia. :D Mówili coś o cc z tego powodu?

Nie :) Dr stwierdził tylko, że do największych nie należy. Jej braciszek miał 3860g więc pewnie zakładają, że przy 2 porodzie dam radę z tym klocem.

Piegus lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso to czekamy razem ja tez jak na szpilkach siedzę i czekam na wynik bilirubiny

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Moje dziecko niechce wogole wychodzic juz mi sie plakac chce nic sie nie dzieje ale jeszcze pare dlugich dni :(

Czyli teraz będą Cię trzymać, aż urodzisz? Napisz czy będą używać czegoś do przyspieszenia porodu. Trzymam kciuki, żeby dzidzia sama chciała wyjść i to jak najszybciej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akira powodzenia :*

Gratuluję kolejnym mamusiom :)

Acikk ależ Twój Antoś ma super czuprynę :)
    Rewelacja ;)

Inso i Acikk 3mam kciuki za niski poziom bilurbiny!!

A my dzis idziemy do lekarza :( mały ma non stop fluki i straszna chrypkę, az gwizdze jak oddycha, jakas wydzielina mu w gardelku zalega :( nie wiemy w sumie od czego to, mamy nawilzacz powietrza ale nic to mu nie daje. Zastanawia nas bo maly nie odbija po jedzeniu, coprawda je spokojnie, spi pozniej ladnie i baki puszcza ale moze to troszke pokarmu mu tam zalefa, nie wiem. Szkoda mi biedulka, dzisiaj zasnal dopiero ok 3 a tak to sie meczyl i plakal caly czas.

iNso87 lubi tę wiadomość

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale..ale zadne dziecko nie urodziło sie w MikoLaja...co jest:)

f2wlanlibm0fi1og.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Ola_45, Piegus, Acikk, Madzisek, Klara87, Matleena, kwiatakacji lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    U mnie tp wg mojej gin na jutro wypada, tp u innego gina był na wczoraj, a z usg jakoś 2 grudnia :P też już się kiepsko czuje... Dziś już w ogóle nic się nie dzieje u mnie.
    Planuje caaaaaly dzień przelezec:P

A jeszcze takie pytanko, bo l4 mam do 11grudnia i już nie będę miała żadnych wizyt uswojej gin czy mogę w szpitalu poprosić o dalsze l4 jakby nic się nie działo?Czy muszę lecieć do swojej lekarki?

W szpitalu powinni ci wystawic l4 jezeli nic sie nie bedzie dzialo:)

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akira powodzenia :-)

Inso, super że idziecie do domu :-D

Martosza - Suerte wczoraj urodziła ;-)

Myszata jak będziesz w szpitalu po tym L4 (zaraz po tym czy w trakcie jego trwania) to szpital wystawi swoje. U nas zawsze się pytają czy potrzebne i kierują do odpowiedniego pokoju.

iNso87 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Acikk trzymam kciuki,wychodzisz pewniw tez,nie ma innej opji.
    A ta z sali to kiedy wogole wypisuja? Ona wczesniej czy pozniej urodzila?

No u nas wczoraj też 13 było. Koleżanka patologia już idzie do domu ona miala cc w ten dzień Co ja urodziłam tylko jej mały zoltaczki nie miał wiec juz idą ja bym szla wczoraj gdyby nie zoltaczka.
    Ale mi sie chce z niej śmiać bo mówi tym poloznym ze mają jej nosić mleko bo mały jej nie chwyta cyca a wogole go nie przystawka ehh można by książkę napisać normalnie :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genoweffa narazie nic mi nie robia i nic niewiem lekarze maja operacje jak bede cos wiedziala to napisze :)

‹‹ 2034 2035 2036 2037 2038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ