X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikicia86 wrote:
    Dziewczyny ja jestem 5dni po terminie i cisza :-D czuje się jak słonica :-D która rodzi w tym tygodniu ze mną bo już mam dość :-)
    Jaaaa!!!
    Drugą słonica

nikicia86 lubi tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Po 2,3 tygodnie do terminu i wielki placz, prosze was:D

Jaki płacz?? Co to pogadać nie można czy ponarzekać?? W końcu jesteśmy baby w ciąży to chyba nie takie dziwne że marudzimy?;D Tym bardziej że każda inaczej przechodzi ciąże...

aannkkaa, aneczka1983, alisss871, nikicia86, ZieloneOliwki, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może gdyby tak wszystko było kolorowo z małym spokojniej bym podchodziła do tego. Każdy indywidualnie podchodzi do ciąży i calego całego czasu oczekiwania. Ja mam termin z usg za tydzień wg om za dwa wiec nie wywołuje małego jakoś szybko ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczynki tak czy siak wszystkie urodzimy,no chyba ze ktoras sie rozmyslila ;) ja w pierwszej ciazy zakladalam,ze urodze po terminie co nsjmniej z tydzien a to o prawie sie udalo w terminie bo jeden dzien a nawet dokladnie rzecz biorac to pol dnia haha... I duzo mi takie nastawienie pomoglo :D w tej ciazy tez zakladalam,ze najwczesniej urodze w terminie I tez pomoglo :) starajcie sie myslec pozytywnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko najlepsze w tym wszystkim jest to że ja myślę pozytywnie, przecież to nic złego że chce przytulic synka. ;)

• mnk Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no mozna ponarzekac nie mowie ze nie, wiem tez ze hormony i humorki. Tylko co wchodze na forum to ktos narzeka ze o jezu bo tyle czasu, a bo sie boja wywolywania a bo to a bo tamto. Ciaza trwa standardowo 40 tygodni, po co sie martwic 2 tygodnie przed terminem o np wywolywanie skoro nigdy nie wiadomo kiedy dzidzia wyskoczy? (Tu patrz: acikk. Bala sie ze przenosi a urodzila ni z gruszki ni z pietruszki przed terminem dzien). Nir dajcie sie zwariowac, tym bardziej ze jak mniemam nie jestescie nastolatkami tylko jestescie powazne kobity juz. Nie chce na nikogo siadac i w ogole tylko po prostu ja osobiscie uwazam to za bezsensowne:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez Anka no jak cos zlego no normalne,ze chcesz.ale niestety trzeba byc cierpliwym,bo co nam pozostalo. :)
    No oprocz schodow,Zenkow itd.itp. poza tym ktos musi podtrzymywac forum przy zyciu jeszcze przez jakis czas :)

aneczka1983, Mama-julka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik wrote:
    A spytam z ciekawości czy ruszałaś się dużo pod koniec ciąży? Pytam bo próbuje ustalić czy te wszystkie spacery i podłogi realnie pomagają ;D Wyobrażam sobie jak się musisz czuć po terminie...

Zależy co uwazasz za ruszanie :-) chodze normalnie po schodach tez bo mieszkam na 2pietrze :-) czy to pomaga hmm na SR mowila położna ze kazda ciąża jest inna i mimo obliczenia dat ktorymi się sugerujemy nie da się przewidzieć w którym momencie sie skonczy porodem ...
    Tylko ja juz sama nie wiem czy dobrze jest urodzić z zaskoczenia np przed terminem czy tak jak ja czekac i czekac :-D

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Nie no mozna ponarzekac nie mowie ze nie, wiem tez ze hormony i humorki. Tylko co wchodze na forum to ktos narzeka ze o jezu bo tyle czasu, a bo sie boja wywolywania a bo to a bo tamto. Ciaza trwa standardowo 40 tygodni, po co sie martwic 2 tygodnie przed terminem o np wywolywanie skoro nigdy nie wiadomo kiedy dzidzia wyskoczy? (Tu patrz: acikk. Bala sie ze przenosi a urodzila ni z gruszki ni z pietruszki przed terminem dzien). Nir dajcie sie zwariowac, tym bardziej ze jak mniemam nie jestescie nastolatkami tylko jestescie powazne kobity juz. Nie chce na nikogo siadac i w ogole tylko po prostu ja osobiscie uwazam to za bezsensowne:D
    A tak swoją drogą to dziękuję Ci za słowo rozsądku, bo fakt faktem, że mogłaby się w swoich narzekaniach tak zakopać, że już nawet z nie szczęśliwości zapomniała bym o co mi tak w gruncie rzeczy chodzi. Starcza mi to co prawda na może pięć minut, ale ulgą jest ;)

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh :) cieszę się że cię nie urazilam czy coś. Ja też bym już chciała mieć małego przy sobie. A później sobie myślę 'kurde dzieciaku jak potrzebujesz to siedź ile wlezie bo u nas na świecie nie jest kolorowo więc nie ma co się pchać na siłę'

aneczka1983 lubi tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś wszystkie "wybuchniemy" ale jak patrzę na zdjęcia tych wszystkich maluszkow to tak mi się serce raduje :)

Mam nadzieję ze jak wszystkie urodzimy to forum nie umrze..

• mnk Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wiecie co. Teraz sobie pomyślcie że chwila moment i będzie temat grudniowek 2016:D niby jeszcze czas a już bliżej niż dalej

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś właśnie myślałam nad tym... Może zwyczajnie będziemy dzielić się swoją wiedzą i wątpliwościami...? Gdzieś tu jest rygor, że po urodzeniu to już tylko w swoich pamiętnikach można pisać? Ją jeszcze nie urodziłam ale chętnie i na 2016 zaglądać będę. Mimo kłopotów małżeńskich, w macieżyństwie widzę swoje szcęście

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 01:51

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do wszystkiego trzeba być pozytywnie nastawionym nie ma co się zadreczac choc wiem ze czasem mysli sa różne sama tak mam :-)

• mnk Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Męża zawsze można zmienić :D haha

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O u mnie 39 tydzień dziś :D

pati_zuzia, aneczka1983, Mama-julka, Flakonik lubią tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 03:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte gratulacje :)

Jeju nie moge usnac...zaraz zwariuje no...

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tylko ty:D ale u mnie to norma juz od ponad miesiaca

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszalec idzie...jeszcze mnie kluje w boku ehhh...

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej. Weekend się skończył, a te już szaleją z drukowaniem. ;P
    Ja jeszcze nie śpię, walczę z bezsennościa od 23. Że też mi wcześniej nie przyszło do głowy wejść na forum

‹‹ 2032 2033 2034 2035 2036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ