SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikicia86 wrote:
    Dziewczyny ja jestem 5dni po terminie i cisza :-D czuje się jak słonica :-D która rodzi w tym tygodniu ze mną bo już mam dość :-)
    Jaaaa!!!
    Drugą słonica

nikicia86 lubi tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Po 2,3 tygodnie do terminu i wielki placz, prosze was:D

Jaki płacz?? Co to pogadać nie można czy ponarzekać?? W końcu jesteśmy baby w ciąży to chyba nie takie dziwne że marudzimy?;D Tym bardziej że każda inaczej przechodzi ciąże...

aannkkaa, aneczka1983, alisss871, nikicia86, ZieloneOliwki, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może gdyby tak wszystko było kolorowo z małym spokojniej bym podchodziła do tego. Każdy indywidualnie podchodzi do ciąży i calego całego czasu oczekiwania. Ja mam termin z usg za tydzień wg om za dwa wiec nie wywołuje małego jakoś szybko ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczynki tak czy siak wszystkie urodzimy,no chyba ze ktoras sie rozmyslila ;) ja w pierwszej ciazy zakladalam,ze urodze po terminie co nsjmniej z tydzien a to o prawie sie udalo w terminie bo jeden dzien a nawet dokladnie rzecz biorac to pol dnia haha... I duzo mi takie nastawienie pomoglo :D w tej ciazy tez zakladalam,ze najwczesniej urodze w terminie I tez pomoglo :) starajcie sie myslec pozytywnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko najlepsze w tym wszystkim jest to że ja myślę pozytywnie, przecież to nic złego że chce przytulic synka. ;)

• mnk Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no mozna ponarzekac nie mowie ze nie, wiem tez ze hormony i humorki. Tylko co wchodze na forum to ktos narzeka ze o jezu bo tyle czasu, a bo sie boja wywolywania a bo to a bo tamto. Ciaza trwa standardowo 40 tygodni, po co sie martwic 2 tygodnie przed terminem o np wywolywanie skoro nigdy nie wiadomo kiedy dzidzia wyskoczy? (Tu patrz: acikk. Bala sie ze przenosi a urodzila ni z gruszki ni z pietruszki przed terminem dzien). Nir dajcie sie zwariowac, tym bardziej ze jak mniemam nie jestescie nastolatkami tylko jestescie powazne kobity juz. Nie chce na nikogo siadac i w ogole tylko po prostu ja osobiscie uwazam to za bezsensowne:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez Anka no jak cos zlego no normalne,ze chcesz.ale niestety trzeba byc cierpliwym,bo co nam pozostalo. :)
    No oprocz schodow,Zenkow itd.itp. poza tym ktos musi podtrzymywac forum przy zyciu jeszcze przez jakis czas :)

aneczka1983, Mama-julka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik wrote:
    A spytam z ciekawości czy ruszałaś się dużo pod koniec ciąży? Pytam bo próbuje ustalić czy te wszystkie spacery i podłogi realnie pomagają ;D Wyobrażam sobie jak się musisz czuć po terminie...

Zależy co uwazasz za ruszanie :-) chodze normalnie po schodach tez bo mieszkam na 2pietrze :-) czy to pomaga hmm na SR mowila położna ze kazda ciąża jest inna i mimo obliczenia dat ktorymi się sugerujemy nie da się przewidzieć w którym momencie sie skonczy porodem ...
    Tylko ja juz sama nie wiem czy dobrze jest urodzić z zaskoczenia np przed terminem czy tak jak ja czekac i czekac :-D

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Nie no mozna ponarzekac nie mowie ze nie, wiem tez ze hormony i humorki. Tylko co wchodze na forum to ktos narzeka ze o jezu bo tyle czasu, a bo sie boja wywolywania a bo to a bo tamto. Ciaza trwa standardowo 40 tygodni, po co sie martwic 2 tygodnie przed terminem o np wywolywanie skoro nigdy nie wiadomo kiedy dzidzia wyskoczy? (Tu patrz: acikk. Bala sie ze przenosi a urodzila ni z gruszki ni z pietruszki przed terminem dzien). Nir dajcie sie zwariowac, tym bardziej ze jak mniemam nie jestescie nastolatkami tylko jestescie powazne kobity juz. Nie chce na nikogo siadac i w ogole tylko po prostu ja osobiscie uwazam to za bezsensowne:D
    A tak swoją drogą to dziękuję Ci za słowo rozsądku, bo fakt faktem, że mogłaby się w swoich narzekaniach tak zakopać, że już nawet z nie szczęśliwości zapomniała bym o co mi tak w gruncie rzeczy chodzi. Starcza mi to co prawda na może pięć minut, ale ulgą jest ;)

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh :) cieszę się że cię nie urazilam czy coś. Ja też bym już chciała mieć małego przy sobie. A później sobie myślę 'kurde dzieciaku jak potrzebujesz to siedź ile wlezie bo u nas na świecie nie jest kolorowo więc nie ma co się pchać na siłę'

aneczka1983 lubi tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś wszystkie "wybuchniemy" ale jak patrzę na zdjęcia tych wszystkich maluszkow to tak mi się serce raduje :)

Mam nadzieję ze jak wszystkie urodzimy to forum nie umrze..

• mnk Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wiecie co. Teraz sobie pomyślcie że chwila moment i będzie temat grudniowek 2016:D niby jeszcze czas a już bliżej niż dalej

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś właśnie myślałam nad tym... Może zwyczajnie będziemy dzielić się swoją wiedzą i wątpliwościami...? Gdzieś tu jest rygor, że po urodzeniu to już tylko w swoich pamiętnikach można pisać? Ją jeszcze nie urodziłam ale chętnie i na 2016 zaglądać będę. Mimo kłopotów małżeńskich, w macieżyństwie widzę swoje szcęście

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 01:51

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do wszystkiego trzeba być pozytywnie nastawionym nie ma co się zadreczac choc wiem ze czasem mysli sa różne sama tak mam :-)

• mnk Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Męża zawsze można zmienić :D haha

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O u mnie 39 tydzień dziś :D

pati_zuzia, aneczka1983, Mama-julka, Flakonik lubią tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 03:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte gratulacje :)

Jeju nie moge usnac...zaraz zwariuje no...

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tylko ty:D ale u mnie to norma juz od ponad miesiaca

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszalec idzie...jeszcze mnie kluje w boku ehhh...

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej. Weekend się skończył, a te już szaleją z drukowaniem. ;P
    Ja jeszcze nie śpię, walczę z bezsennościa od 23. Że też mi wcześniej nie przyszło do głowy wejść na forum

‹‹ 2032 2033 2034 2035 2036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ