X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jedziemy do szpitala,ale narazie nie nede sie ekscytowac bo nie wiadomo co tam powiedza,moze sie im odwidzi. :D

aannkkaa, aneczka1983, Dżulia, justyna14, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia trzymam kciuki informuj jak bedziesz mogła :* przesylamy pozytywne buziolki :D :*

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche sie przespalam ale kurde byla u niej mama i tam glosno gadaly ze niedalo sie spac nawet ze sluchawkami na uszacb i ciesze sie ze od jutra bede sama :)

Inso e wam fajnie a mala jaka sliczna :)

Pati_zuzia trzymam kciuki informun nas na bierzaco :)

pati_zuzia, aannkkaa, iNso87 lubią tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 23:02

aannkkaa, Pchelkaa lubią tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia jak bedzie gadać to włóż jej do buzi kawałek wafelka albo cos to sie może przymknie :D

Mi$ia26, Matleena, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• evvik Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak jest z Wami? tylko ja mam pomieszane w glowie... i jak widze zdjecia waszych malenstw to az mi slodko, zacieszam jak glupia i tylko mi przez gardlo sie cisnie: oooooo, jaki sliczny, oooo jaka slodka ..

Najlepsze w tym wszystkim, ze normalnie to ja taka wylewna do dzieci nie jestem;)
    Pewnie matka natura nam dala hormonow na zapas, zebysmy sie rozplywaly nad dziecmi ;)

iNso87 lubi tę wiadomość

• balbo Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wizycie, rozwarcie na 2 cm, miałam robiony masaż szyjki macicy - nie było to przyjemne, ale dało sie wytrzymać...Ciekawa jestem jak szybko skutkuje taki masaż, macie jakieś doświadczenia? Lekarz twierdzi, że mogę urodzić w każdej chwili.
    Skurcze są ale nieregularne, więc skacze na piłce i czekam na rozwój wydarzeń.

aannkkaa, pati_zuzia, Ola_45 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Misia jak bedzie gadać to włóż jej do buzi kawałek wafelka albo cos to sie może przymknie :D
    Naprawde fajnie jest z kims pogadac ale bez przesady nawet chwili spokoju :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi znowu skoczyło ciśnienie 151/90 dzwoniłam do ginekologa i kazał jutro na 10.30 wstawić sie na ktg chyba że bedzie dalej sie utrzymywac to przyjechać do szpitala..
    i jak tu spokojnie czekać na poród...

balbo trzymam kciuki za szybki rozwój akcji

• balbo Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    mi znowu skoczyło ciśnienie 151/90 dzwoniłam do ginekologa i kazał jutro na 10.30 wstawić sie na ktg chyba że bedzie dalej sie utrzymywac to przyjechać do szpitala..
    i jak tu spokojnie czekać na poród...

balbo trzymam kciuki za szybki rozwój akcji

ja też "walczę" z ciśnieniem, dzisiaj 140/100, dlatego ten masaż mi zrobił żeby akcje przyspieszyć...
    eh

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Naprawde fajnie jest z kims pogadac ale bez przesady nawet chwili spokoju :/
    No na pewno ja jak leżałam w 23 tyg w szpitalu miałąm takie fajne kobietki tylko jedna taka wystrzelona jarała fajki piła pepsi i gadała jak popierdzielona... wiec wiem co czujesz :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balbo wrote:
    ja też "walczę" z ciśnieniem, dzisiaj 140/100, dlatego ten masaż mi zrobił żeby akcje przyspieszyć...
    eh
    oo to nie jestem sama to jest strasznie stresujące, bo wiem że dla małego to nie jest nic dobrego. Czarne myśli od razu mam. Zobaczymy co ktg pokaże..
    Twoje tez jest bardzo duze. Mam nadzieje że ruszy u Ciebie i bedzie po strachu o maleństwo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balbo a który tydzień jestes bo suwaczka nie widze ?

• balbo Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    balbo a który tydzień jestes bo suwaczka nie widze ?
    39+1
    jest bardzo stresujące, ciśnienie to mierze już chyba 15 razy dzienne, w nocy też. Dawkę dopegytu lekarz zmienił mi na 4 razy dziennie.
    Mam nadzieje że dziś bedzie po wszytskim.

• mnk Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde wy juz o spacerkach a ja nie wiem kiedy w ogole z malym bede wychodzic:D dzisiaj huragan zapowiedzieli gorszy niz Sandy ma byc, wiec modle sie zebym rodzic nie zaczela jeszcze haha.

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 23:01

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balbo wrote:
    39+1
    jest bardzo stresujące, ciśnienie to mierze już chyba 15 razy dzienne, w nocy też. Dawkę dopegytu lekarz zmienił mi na 4 razy dziennie.
    ja nwet leków nie mam ale jutro wydaje mi sie że zapisze coś. A puchną Ci stopy ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balbo wrote:
    39+1
    Balbo trzymam kciuki za szybka akcje :)

Ja czekam na mojego M moze w koncu sie zamknie bo juz mnie nerwy zaczynaja brac od jej gadania historie i najlepsze ze widzi ze jej nie slucham a i tak gada :)

• balbo Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    ja nwet leków nie mam ale jutro wydaje mi sie że zapisze coś. A puchną Ci stopy ?

nic mi nie puchnie, ja leki biore juz od 15 tygodnia, początkowo brałam 2 szt, potem 3, a od ostatnich 2 tyg, już 4.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balbo wrote:
    nic mi nie puchnie, ja leki biore juz od 15 tygodnia, początkowo brałam 2 szt, potem 3, a od ostatnich 2 tyg, już 4.
    kurcze nie fajnie. Dobrze że juz wszystko zbliża sie ku końcowi. I jak pojawiły sie jakies skurcze po masazu ?
    mi własnie stopy zaczeły puchnąć a podobno to tez od cisnienia moze byc ale ile w tym prawy nie wiem

‹‹ 2038 2039 2040 2041 2042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ