X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    W szpitalu na wywolaniu,ale ciagle czekam I jedyne skurcze jakie mam to posladkow od zasiedzenia ;)

Mnk ten huragan czy cyklon czy tam co to wialo nie bylo takie straszne,chyba powodzie wiecej szkod narobily. Przynajmniej w mojej okolicy nie bylo tak tragicznie. W kwietniu wialo podobnie ale krocej a teraz chyba z tydzien albo jakos tak.
    o a czemu Ci wywołują? to na razie mówisz że bezboleśnie :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem! ;)
    Mówiłam że to jakiś fałszywy alarm był. Rozwarcie bez zmian na 1cm, szyjka miękka ale w miarę długa. Na KTG mały w kulki leciał, chwilę się powiercił i poszedł spać, nie chciał współpracować :P Następna wizyta za tydzień. Zwolnienie dostałam do terminu porodu już :)

aannkkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo maly przestal rosnac I sie boja czekac az sie samo zacznie. Nsrazie porod marzenie hehe... zobaczymy jak dlugo jeszcze bede musiala czekac. :) no ale tak czy siak predzej czy pozniej Maksio bedzie z nami :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielone oliwki no to juz puszczam kciuki :D
    ile królewicz waży ? czy nie miałaś usg ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    zielone oliwki no to juz puszczam kciuki :D
    ile królewicz waży ? czy nie miałaś usg ?
    dziś nie miałam. Tydzień termu 2800, za tydzień powinnam mieć usg ;)

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Długo już mnie nie było ale mój dostęp do Internetu jest mocno ograniczony, a poza tym ostro z remontem walczymy, powoli widać koniec.
    Jutro ściągają mi pessar i się zacznie wielka niewiadoma. Od 2 tygodni walczę z nadciśnieniem biorę dopegyt 3x1. Strasznie się boję porodu siłami natury, bólu tak się nie boję, co tego, że będą jakieś straszne komplikacje maleństwo urodzi się niedotlenione lub coś innego. Nie mogę przez to spać. Jak sobie radzicie z takim strachem? Czy tylko ja się boję?
    Wielkie gratulacje wszystkim rozpakowanym Mamom, dużo zdrowia dla Was i Waszych dzieciaczków!

tb73hdge49irrilb.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Dzieki Inso, dzis tez jade ta metoda i widze poprawe. Teraz przez 7 min z jednej piersi udalo mi sie sciagnac niecale 20 ml- dla mnie to sukces :-)

Mamusie ktore wyszly juz do domciu ile Wasze maluchy stracily na wadze w dniu wypisu?
    Moja z 4100 przy porodzie dzis rano wazyla 3780g :-( boje sie ze nie wyjdziemy przez to jutro, bo widze ze naswietlania pomagaja- juz nie jest taka zolta, tez tak mowia polozne i dr na obchodzie.
    Pchelkaa dziecko może stracic 20% masy urodzeniowej. Moj mały z 3680 spadl do 3320 i mowili ze wszystko jest w normie.

Pchelkaa lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to kto ze mną na jutro się umawiał? mnie coś czyści, ale na razie zero innych objawów zbliżającego się porodu.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie ktorych dzieci byly naswietlane jak sobie radzilyscie z rozlaka z maluchem? Ja caly czas siedze i wyje. To straszne ale bez Malej nic nie ma sensu :-( jeszcze polozna mnie wkurrrr mowie jej ze mam pokarm i ze ide odciagne przyniose to nakarmie ja, przychodze a Irenka juz je mm!! Nosz kurwa! To po chu.. ja pracuje zeby pokarm byl w cyckach? Noc bedzie masakra dla mnie :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    to kto ze mną na jutro się umawiał? mnie coś czyści, ale na razie zero innych objawów zbliżającego się porodu.
    ja, ja ja!! mnie ostro przeczyściło i górą i dołem no ale nie zapowiada się :P

justyna14 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    ja, ja ja!! mnie ostro przeczyściło i górą i dołem no ale nie zapowiada się :P
    to mnie na razie tylko dołem :) zobaczymy, 8.12 dopiero za pare godzin :)
    Matlena chyba też miała, co u Ciebie? zbiorowe czyszczenie kiszek?? :)

Pchelkaaa znam ten stan, ja miałam dokładnie tak samo, płakałam :( niestety hormony i ciężko jest sobie przetłumaczyć, że to dla dobra maluszka, ale właśnie tak musisz o tym myśleć, że teraz go nie masz, ale to dla jego dobra i za kilka / kilkanaście godzin będzie już zdrowy i z Tobą na zawsze :) trzymaj się, wiem co przechodzisz i to normalne że tak reagujesz! JESTEŚ MATKĄ :)

Matleena, Pchelkaa lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja bardzo chętnie na jutro!!!! WEź mnie!

justyna14, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Ja sie tez pisze na jutro moze cos ruszy :)

justyna14, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Mamusie ktorych dzieci byly naswietlane jak sobie radzilyscie z rozlaka z maluchem? Ja caly czas siedze i wyje. To straszne ale bez Malej nic nie ma sensu :-( jeszcze polozna mnie wkurrrr mowie jej ze mam pokarm i ze ide odciagne przyniose to nakarmie ja, przychodze a Irenka juz je mm!! Nosz kurwa! To po chu.. ja pracuje zeby pokarm byl w cyckach? Noc bedzie masakra dla mnie :-(

No naprawdę po chamsku postąpiła. A pewnie się cisną o kp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna ja też moge :D plisss wybierz mnie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muriella wrote:
    Ja 8rano kierunek szpital

Na kiedy masz termin? Bo nie zauważyłam, że jesteś na pierwszej stronie ;-) Idziesz na wywołanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konczymy dzisiaj 1 miesiac :)
    http://iv.pl/images20987090123636744766.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 19:16

pati_zuzia, Moniusia89, justyna14, Dżulia, aannkkaa, genoweffa, Matleena, Ola_45, MeGi2986, alicja_, Madzisek, Biedroneczka29, cytrynówka, lilianna, Beatrice, Piegus, aneczka1983, emilka24, Kourtney, maya34, Klara87, Pchelkaa, Marik, iNso87, bella88, lula.91, ilonia1984, kwiatakacji, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my szamamy w KFc bo,nagly porod wyskoczyl I powiedzieli,ze mosemy isc na spacer itp. Wiec wolalam wyjsc niz sirdziec tam I czekac bezczynnie. Moze na jakies male zakupy wyskoczymy jeszcze :)

justyna14, genoweffa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna i ja moge jutro na to wyjdzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobie was jak tylko znajde dluzsza chwile. U nas sie pojawily provlemy ze spaniem.strasznie dlugo trwa zanim zasna. Mam nadzieje ze to takie przejsciowe. Probowam od wczoraj wszystkiego. Teraz w koncu zasnely mi w woombie. Mam nadzieje ze to nasze wybawienie potrwa dluzej . dzisiaj bylo usypianir i w wozku i nawet w fotelikach ich bujalam ale oczy jak 5zl

Blair lubi tę wiadomość

‹‹ 2040 2041 2042 2043 2044 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ