Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mama-julka wrote:Akira powodzenia
Inso, super że idziecie do domu
Martosza - Suerte wczoraj urodziła
Myszata jak będziesz w szpitalu po tym L4 (zaraz po tym czy w trakcie jego trwania) to szpital wystawi swoje. U nas zawsze się pytają czy potrzebne i kierują do odpowiedniego pokoju.
Przez opieke nad Antkiem umknela mi info o Suerte!
Gratulacje! -
Matleena wrote:Moje stopy! Znowu swędzą
Co prawda jest już trochę lepiej odkąd zażywam ten Hepatil, ale dalej to nie jest to co mogłoby być.
Do tego znowu sąsiedzi oglądają tak głośno TV, że wszystko słychaćJuż wiem czemu marzę o domu...
Mnie ba wszelkie swędzenia (a mam je w ciąży czesto) bardzo pomagają kąpiele w nadmanganianie potasu, do kupienia w aptece za grosze
Matleena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie belly wskazało 100 %. Mogę rodzić. Rano tylko jeszcze idę do kosmetyczki więc jakby co to od 9 proszę
na 11 mam już zaklepaną wizytę u lekarza, który jeśli nic się do piątku nie wydarzy zdecyduje co robimy. Widzę metę! Boziuuu.... Nareszcie...
Oczywiście Zenek gra. Już myślę nad skopiowaniem go na mp3 co by relaks na porodówce był.
Dziś rano na Polsat café oglądałam porody na rosyjskich porodówkach. Była tam kobieta, która miała na sobie "nic"prócz jedwabnych białych pończoch samo trzymających się. Jak dla mnie ciut zbyt wykwintne i chłodno u góry ale zamierzam pomysł ściągnąć co by nie marznąć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 01:22
Matleena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJak mi powiedza teraz ze nie mam rozwarcia to sie zalamie... o 1:30 obudzily mnie skurcze. Regularne, jak w zegarku co równe 8 min. Ból inny niz do tej pory...brzuch mega twardy, dol brzucha bolli jak na okres i miesza sie z bólem w krzyzu. Oby to bylo to, chciała mnie polozna teraz zbadac ale powiedzialam, ze jeszcze poczekam dwie godziny...boję sie ze mi powiedza ze to nic takiego...
aneczka1983, pati_zuzia, Matleena, Ola_45, aannkkaa, lula.91, genoweffa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMama-julka wrote:No naprawdę po chamsku postąpiła. A pewnie się cisną o kp.
To ja bardziej je cisne ze chce kpa ze mam mleko to czemu nie. Na oddziale wiekszosc kobiet dokarmia dzieci mm, ja bylam 4 razy po butelke w 3 i 4 dobie ale Mala ulewa tym mlekiem, a moim nie nawet jak nie odbije.
Justynka dzieki:-* masz racje, trzeba tak myslec, ale noc byla koszmarem. Taraz ja przywiezli mi i ma zostac do 7, bo o tej beda wyniki. Mam nadzieje ze idziemy do domciu.
A ta Nasza corcia madra, wie ze Mama tesknila i budzila sie w nocy co 2,5-3 godz z butli nie chciala jesc wiec ja przynosili na karmienie
PIĘKNE JEST MACIERZYŃSTWO!justyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:pij 4-5 l wody dziennie, a jak dasz rade to więcej, im więcej wypijesz tym więcej mleczka będzie, sprawdziłam na sobie. Po za tym musisz odpuścić spinę bo stres nie jest dobrym sprzymierzeńcem. No i najlepiej ze dwa dni w łóżku z dzieckiem i trudno jeśli trzeba to cały czas przy cycku, nic tak nie pobudza laktacji jak mały ssak
uda się!!
Potwierdzam, picie duzej ilosci wody bardzo pomaga.
Annielica mi pomaga tez zajadanieiedzy posilkamk. Ja oprocz sniadan obiadow i kolacji wcinam suchary biszkopty i chrupki kukurydziane, bulke slodka bez nadzienia. I pamietaj spokoj jest wazny. Dzieci czuja Nasze nerwy i jak Ty sie zloscisz to i dziecko sie denerwuje. Czesto przystawiaj do piersi nawet co godzine, nic tak nie pobudzi laktacji jak ssanie dziecka- nawet super laktator- bomliczy sie tez bliskosc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 06:31
-
nick nieaktualny