X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Justyna ale to nie ja pisałam:p u mnie Mala je i śpi normalnie;)
    to do Madzisek, ciąża mi się już na wzrok rzuca :)

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie zaczęło się wypytywanie czy urodziłam albo kiedy rodze hahaha uwielbiam te pytania :) więc życzę sobie, żeby to było wczoraj :) albo najlepiej 6.12 :)

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze się jakoś to unormuje. Z cyckow mi juz cieknie wiec nie przypuszczam by miał mało jeszonka. Teraz znowu dla odmiany o tej 7 pojadl 10 min dosłownie i odłożyłam go i śpi do teraz w kolysce czyli juz prawie 3 godz bez żadnego naruszenia chyba też to wymeczyly te krzyki. Brzuszek chyba go nie boli bo kupska takie wali ze aż w szoku jestem :P
    Aaaa no i moj maz jest po prostu cudowny :) zmienia kupy nosi glaska śpiewa po prostu zakochałam się znowu :) <3

MeGi2986, Matleena lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyyyyy... właśnie wstałam, poszłam do wc i na pizamie znalazłam wielkie glutowate brązowe coś . Czop? A może miałam w nocy plamienie po wczorajszej wizycie? Miałam robiony wymaz z pochwy pod katen czystosci pochwy i takie konkretne badanie wziernikiem, może to dlatego...?

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:23

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej!!
    Wreszcie donoszona! :D

W końcu się wyspałam! :) Po wczorajszej nocnej przygodzie dziś przespałam bez problemu całą noc, wstałam na siusiu tylko 3 razy, u mnie to naprawdę się nie zdarza :P

Ile my tu mamy przeterminowanych mamusiek... ;)

Matleena lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka wrote:
    Yyyyyy... właśnie wstałam, poszłam do wc i na pizamie znalazłam wielkie glutowate brązowe coś . Czop? A może miałam w nocy plamienie po wczorajszej wizycie? Miałam robiony wymaz z pochwy pod katen czystosci pochwy i takie konkretne badanie wziernikiem, może to dlatego...?
    jak dla mnie to czop , jak zabarwiony krwią, to akcja moze sie dzis rozkręcic

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wraz z ciąża donoszoną przyjechał kurier z paczką z Gemini w której są liście malin :P
    Kurde, ja taka nieumyta, nieuczesana, w piżamie i szlafroku a tu kurierem okazał się znajomy z młodszych lat, taki przystojny brunet i mówi do mnie przyglądając się "my to się chyba znamy..." a ja chciałam zabrać paczkę i się schować :P jaki obciach... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 10:21

pati_zuzia, Ola_45, Dżulia, alisss871 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ile my tu mamy przeterminowanych mamusiek... ;)[/QUOTE]

haha ale mnie rozbawiłaś tym stwierdzeniem ;D;D dobre

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone Oliwki od kiedy pijesz te liście?? Bo ja też myślałam żeby sobie zakupić ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik, u Ciebie też dziś donoszona? gratulacje! :)
    edit: od dziś zacznę, czekałam aż paczka przyjdzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 10:19

• evvik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak obiecalam, tak wracam, pije kawe pol przytomna, bo nocka srednia... Pewnie powoli zapominacie jak to jest miec bolace plecy podczas spania i w porownaniu z karmieniem nocnym i niedospaniem, bo malensteo nie chce spac usmiechacie sie na te wspomnienie ;)

Ja nadal lajcikowo, 37 tydzien i nadal walizka nie spakowana... hmm... chyba sie wreszcie za nia wezme;) Tylko dla przypomnienia, w Niemczech nie trzeba sie szykowac tak jak w Polsce, bo w szpitalu wszystko jest dostarczane, nawet majtki poporodowe... wiec dlatego ja tak bezstresowo z ta walizka;)

Matleena lubi tę wiadomość

• lilianna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam u mnie tez juz donoszona. A dziś o 19:00 wizyta... moze dowiem sie cos ciekawego :-) ktoras tez moze dziś wybiera sie na wizytę? :-)

pati_zuzia, ZieloneOliwki, Marik, Matleena lubią tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh. Nie urodziłam, może dziś. Idę na spacer.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone oliwki takas Ty wstydliwa? Nie podejrzewalabym :P
    Ja to poeoli zaczynam wstpic czy do terminu urodze,ciagle jakies nieplanowane pilnd porody wydkakuja.
    Eczorsj w ohole plakalam za synkiem,czulam sie jak jakas zla wyrodna matka,jakbym go zostawila. Wiem,ze nic mu nie jest I w ogole,ale to pierwsza moja rozllaka z nim,taka dluga.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati zuzia, ledwo wstałam, upocona jak świnia bo z termoforem, włosy we wszystkie strony, to nie było się czym chwalić: :D nie że wstydliwa, ale kiepsko wyglądam z rana w ciąży :D
    też zaraz się ogarniam i uciekam na zabiegi kosmetyczne :D

mimi87, lilianna, Matleena, aneczka1983 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Marik, u Ciebie też dziś donoszona? gratulacje! :)
    edit: od dziś zacznę, czekałam aż paczka przyjdzie :)

No u mnie też dziś wielki dzień Idziemy łeb w łeb ;D Też gratuluje ;D Wczoraj jak napisałaś o tym rozwarciu i biegunce to już myślałam że może coś się zaczyna szykować powoli ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etam kobiety w ciazy promienieja to nie pot to ten blask :D

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Etam kobiety w ciazy promienieja to nie pot to ten blask :D
    haha:D to mnie rozbawiłaś:P

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez dalej ciszza... juz mam dosc chyba mam kryzys :P wszyscy sie dziwia ze jeszcze choodze :D

najpierw musieli wstrzymywac teraz pewnie przensoze... wedlug lekarza do jutra mam urodzic ale kompletnie tego nie widze... dzien po tym masazu poodchodzilo mi to wszystko wd mnie czop gluty bordowe, a rodzic dalej nie mam zamiaru :/

mam skurcze ale nie sa reguralne i boolesne jak na @ ...ehh jak dalej nic sie nie bedzie dzialo w czwartek musze dzwonic do mojego lekarza zapytac co dalej bo nie kazal sie umawiac juz na ktg bo na pewniaka dal mi czas do jutra, ze urodzimy.. najbardziej przeraza mnie to, ze na bank mi walna w koncu oxytocyne :(

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
‹‹ 2044 2045 2046 2047 2048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ