Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pięknie jeszcze na koniec grzybica mi się przypałętała... Miała może któraś z tym problem w ciąży? Jak wygląda leczenie?

Witam, się w 39/40 tc, jak na razie mały nie ma chęci wychodzić :\

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak zielone oliwki zgadzaam sie z Toba tez rano tak "pieknie" wygladam, na dodatek mi siie cera strasznie pogorszyla,, non stop mi cos wychodzi na twarzy :/

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    I pięknie jeszcze na koniec grzybica mi się przypałętała... Miała może któraś z tym problem w ciąży? Jak wygląda leczenie?

Witam, się w 39/40 tc, jak na razie mały nie ma chęci wychodzić :\

rewelka mnie tez cos dopadlo podsweduje mnie i mialam uplawy zolte ostatnie dni... po tym calym masazu i badaniu...:/ i tez nie wiiem co z tym zrobic...

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    rewelka mnie tez cos dopadlo podsweduje mnie i mialam uplawy zolte ostatnie dni... po tym calym masazu i badaniu...:/ i tez nie wiiem co z tym zrobic...

Ja dziś pojadę do lekarza ale dopiero po południu przyjmuje :\ bo wyczytałam w necie, że później dziecko może mieć pleśniawki itp. mi ogólnie w cytologii wyszło ale gin powiedział, że jak nic się nie dzieje to zrobimy porządek później, a tu tydzień przed terminem i o ...

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo dziewczyny witam was ze szpitala podlaczona pod ktg i chyba nic narazie nie beda robic bo mówią ze wszystko ok a ja myślałam ze cos sie ruszy :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja też wciąż w dwupaku. A do tego od 2 nocy wszystko mnie swędzi, a najbardziej łydki i spać nie mogę. Opiłam się wapna i nic. Padam w końcu z wykończenia, a i mąż zasypia dopiero kiedy przestaję się wiercić.
    Dziś urodziny męża myślałam, że mała zrobi prezent i wyjdzie, ale nic tego nie zapowiada. Za to na pewno wpadnie rodzinka M. a mi się nie chce nawet gadać, bo czuję się jak śnięta ryba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikicia86 wrote:
    Hejo dziewczyny witam was ze szpitala podlaczona pod ktg i chyba nic narazie nie beda robic bo mówią ze wszystko ok a ja myślałam ze cos sie ruszy :-(

Piszą Ci się jakieś skurcze>? U mnie na ktg w szpitalu tylko takie byle jakie do poziomu 20.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    Piszą Ci się jakieś skurcze>? U mnie na ktg w szpitalu tylko takie byle jakie do poziomu 20.

U mnie tak samo a nawet marniej :-(

• Matleena Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 12:20

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po badaniu glowka jeszcze nizej 1cm rozwarcia i lekarz powiedzial ze jutro gora w czwartek bedzie po wszystkkm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 11:46

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, aneczka1983, Piegus, nick nieaktualny, Ola_45, Madzisek, Klara87 lubią tę wiadomość

• evvik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Genowefa, jak ja Cię rozumiem... Ja odsypiam dopiero jak mnie przestaje swędzieć.

Krocze tak mnie boli, że nie mam ochoty z łóżka wychodzić. Do tego teściowa działa mi na nerwy na odległość. Mąż rozmawia z nią jak jedzie do pracy i jak wraca z prac.. A ona jeszcze w ze dwa razy w ciągu dnia zadzwoni do mnie. I takie głupie pytania typu "Jak się czujesz?" Ja jej mówię, że wszystko mnie boli i chcę już urodzić, a ona na to "Kobiety rodziły po 10 dzieci i dawały rade, moja mama urodziła 8, nie denerwuj się, będzie dobrze". Ja się ogólnie nie denerwowałam... dopóki nie zadzwoniła :P

Hej widze nadal masz ptzeboje z tesciowa lol;)
    Ja zablokowalam tesciowa w moim telefonie, moze dzwonic tylko do M hehe
    Polecam tą opcje, bardzo pomocna ;)

A jak w pracy? wyrobilas sie ze wszystkimi prezentacjami? Ja mam ostatnia analize, ale mam takiego spida, ze oddam 3 tyg przed terminem lol

• rewelka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia Nikicia Genoweffa strasznie Wam współczuję, i mam nadzieję że Ja tyle nie będę musiała czekać, w ogóle jakoś bidnie w grudniówkach ostatnio z dzieciaczkami.

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Misia Nikicia Genoweffa strasznie Wam współczuję, i mam nadzieję że Ja tyle nie będę musiała czekać, w ogóle jakoś bidnie w grudniówkach ostatnio z dzieciaczkami.

Wszystkie dzieci czekaja na swieta, by zrobic rodzicom prezent;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    Wszystkie dzieci czekaja na swieta, by zrobic rodzicom prezent;)

Mój mąż liczy na to, że wytrzymam do nowego roku :P Niestety tłumaczę mu że wtedy już by było za bardzo przeterminowane :)

Matleena lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Jestem po badaniu glowka jeszcze nizej 1cm rozwarcia i lekarz powiedzial ze jutro gora w czwartek bedzie po wszystkkm :)

Trzymam kciuki by tak się stało :) Może moje zechce potowarzyszyć Twojej dzidzi też się zdecyduje wyjść :)

nick nieaktualny, Matleena lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Was dziewczynki :)
    Powiedziałabym Wam żebyście się wyspaly ale wiem ze na końcówce się juz nie da ;) staram się Was czytać na bieżąco ale przyznam ze na razie mi ciężko :P

nick nieaktualny, Moniusia89 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 12:20

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 23:01

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    To by była dopiero obraza jakbym ja tak zablokowała ;)
    Ja mam wrażenie, że moja teściowa to taki człowiek, co uważa, że jak urodziła dziecko i to dziecko jest całym jej światem, to teraz ona powinna być całym światem dla swojego dziecka. Ona czuje potrzebę rozmowy z mężem kilka razy dziennie a mnie szlag trafia. A najgorsze, że ja mam miękkie serce. I nieraz patrzę na ten telefon i myślę sobie, że nie będę odbierać. A potem taka myśl się pojawia "A co jeśli coś się stało?". No i zawsze żałuję ;)

Nie jesteś sama moja tez wiecznie cos chce od mojego męża a ma jeszcze trzech innych synów...poza tym pytanie jak się czuje to standard i jak cos zaczynam mowic to slysze ze ona urodzila 4 dzieci i jej nie trzeba mówić ona wie :-D

aneczka1983 lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 12:21

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 2045 2046 2047 2048 2049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ