X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Nazja Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wyglądamy po tygodniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 11:16

Flakonik, justyna14, emilka24, lilianna, rewelka, Piegus, fresa, Madzisek, genoweffa, aneczka1983, MeGi2986, Ola_45, Klara87, Nadulka, kwiatakacji lubią tę wiadomość

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amos gratulacje!:*

Nazja sliczne te twoje dzieciatko <3

Nazja, Kourtney lubią tę wiadomość

• lips Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amos - gratulacje :)

Hashija super sobie poradziłaś :) Masz już córeczkę w ramionach i to najważniejsze. Wracaj szybko do sił :)

Nazja, przepiękny chłopczyk :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 19:58

Hashija, Nazja lubią tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to glazura w łazience lśni :) a Polka? chyba śpi :) jej to nic nie rusza :) jutro chyba biore się za okna na święta a co :)

7w3d 💔
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    U nas też tak było ale dostalismy od pediatry krople i jak reka odjął ( do stosowania doraznie).
    Ile dni ma Twój dzieciaczek? ile mm wcina na raz? co ile go karmisz?

12 dni ma. Zjada przewaznie 80 ml co ok 2.5 3 godziny. Ona sama sie budzi jak jest glodna wiec w sumie jest karmiona na rzadanie. Niby teraz jej przeszlo tylko kupy dalej jak nie bylo tak nie ma...

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pokarmu :-( corcia na cycu wisiala godzine bardzo sie denerwowala wiec sprawdzilam recznie czy cos leci- kilka kropelek doslownie, wzielam laktator- susza. Jestem zalamana. Gdzie nawal o ktorym mowily polozne???

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Nie mam pokarmu :-( corcia na cycu wisiala godzine bardzo sie denerwowala wiec sprawdzilam recznie czy cos leci- kilka kropelek doslownie, wzielam laktator- susza. Jestem zalamana. Gdzie nawal o ktorym mowily polozne???
    spokojnie! nerwy szkodzą na laktację. Wypij na raz dwie szklanki wody usiądź i jeśli mała chce przystaw do drugiej piersi, a Ty popijaj wodę i nie myśl, że nie masz pokarmu tylko że się produkuje. Wszystko bedzie dobrze.

edit: męża wyślij do sklepu po karmi i do apteki po femaltiker mi pomagał na laktację.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 20:22

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 16:50 urodził się Antoś:) waży 2960g, i mierzy 51cm. Ja niestety jeszcze go nie wiedzialam, bo wielogodzinny porod zakonczyl sie cesarka i moge go zobaczyc dopiero jutro

justyna14, rewelka, Pchelkaa, Madzisek, genoweffa, emilka24, aneczka1983, Flakonik, ZieloneOliwki, Piegus, Mama-julka, MeGi2986, Ola_45, Hashija, Dżulia, aannkkaa, Mi$ia26, lilianna, pati_zuzia, Matleena, Klara87, mnk, Nadulka, stars2345, kwiatakacji, niania.ogg lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    O 16:50 urodził się Antoś:) waży 2960g, i mierzy 51cm. Ja niestety jeszcze go nie wiedzialam, bo wielogodzinny porod zakonczyl sie cesarka i moge go zobaczyc dopiero jutro
    gratulacje:) szybkiego powrotu do formy. a jak poród? czemu ostatecznie cc? mały nie mógł wejść w kanał?

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Justyna. Wypijam prawie 4 l wody dziennie, zjadam 5 posilkow + jakies przekaski. Piersi masuje co chwile, mala przystawiam co ok godzine dwie. Nie wiem co moge jeszcze zrobic.

Tak wogole lapie mnie jakis baby blues. Chce mi sie plakac caly czas a brak pokarmu jeszcze pogarsza sytuacje. Mam mysli ze nie nadaje sie na matke

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa pamiętaj, że laktacja jest przede wszystkim w głowie,a kobieta do karmienia musi byc zrelaksowana, w miarę wypoczęta i picie wody jest ważne. Także z dzidzią do łóżka, mąż niech poda coś do jedzenia i picia i się relaksuj.

7w3d 💔
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich dzielnych mam!!! Bo pogratulował am Nadulce ale wszystkie jesteście mega dzielne.

Evik, to straszne co Cię spotkało. I ten przedział czasu... Tyle lat! Pal sześć pieniądze, rzeczy... To wspaniałe znaleźć po takich cierpieniach takiego dobrego męża.
    Ją nie wiem co to z nami będzie. Teraz mam jakby lepszy nastrój ale to wszystko jest powiązane z hormonami. Plamienie się nasila, mam lekkie bóle jak przy okresie i nadzieję, że to już chyba tuż tuż. Więc dopuściła sobie rozważanie czy damy radę razem. Matleena, dużo myślałam i chyba tak musi być- nie da się uniknąć konfrontacji tak jak piszesz... Moja mama twierdzi że faceci są od innych małp, możliwe bo ją kompletnie swojego nie rozumiem. Wiem tylko, że od problemu nie ucieknę. Mam tylko tak jakoś dziwnie, że po nocy przepłakanej jakoś się zastygam, twardnieję, może i częściowo obojętnieję i staję na nogi. Olewam sytuację, robię swoje i ignoruję. Zazwyczaj po krótkim czasie łapią mnie wyrzuty, że jestem zimna i wtedy kółko się zamyka. Chcę pójść na jakąś terapię. Zrozumieć co się że mną i nami dzieje. Może jak urodzę to wykorzystam przyjazd teściów i mamy swojej, i korzystając z ich autorytetu znaczne szukać fundamentu pod rozmowę. Wtedy też będę wiedzieć czy dziecko jest zdrowe... Zatruło mi to umysł ale rano kawę i tak piję. Z mlekiem i cukrem. Ehhh...
    W każdym razie wydaje się, że jesteśmy już na dniach. Ciągle mam nadzieję że to może dziś ale raczej potrwa to jeszcze kilka dni. Nie mogę się doczekać. Myśl o tym napawa mnie ogromną radością.
    Nadulka Ty nie miałaś zzo prawda?
    Jak uważacie, brać czy nie, bo mój gin mówi, że należy brać... A ja boję się wkłuwania w kręgosłup...

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim nowym Mamusiom!
    Madzia ja corcie zobaczylam przez chwile po wyjeciu z brzucha a po dwoch godz od cc dostalam ja do piersi.

• emilka24 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:

Gratulacje :)

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Dzieki Justyna. Wypijam prawie 4 l wody dziennie, zjadam 5 posilkow + jakies przekaski. Piersi masuje co chwile, mala przystawiam co ok godzine dwie. Nie wiem co moge jeszcze zrobic.

Tak wogole lapie mnie jakis baby blues. Chce mi sie plakac caly czas a brak pokarmu jeszcze pogarsza sytuacje. Mam mysli ze nie nadaje sie na matke
    nadajesz się!! widzisz to u Ciebie stres tak działa, że nie masz pokarmu. pamiętaj, że jesteś super babką, wypij sobie karmi, małą oddaj mężowi do przytulanek a ty sobie włącz tv na jakikolwiek durny kanał i odpocznij ciut psychicznie, będzie dobrze!!! tylko ttyle sobie powtarzaj że wszystko jest i będzie dobrze!!!! serio to hormony a pokarmu teraz może nie ma a w nocy Cie zaleje, to normalne!.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia gratulacje :)

Co jest? Nikt nie urodzil 8.12? A ponoc mial byc zbiorowy porod wtedy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 20:35

justyna14, Matleena, pati_zuzia, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena, myślę że na tym etapie ciąży niewiele Ci brakuje, zakładaj skrzydełka i jak znalazł :D

Właśnie, chyba większość z mam rodzących sn rodziło bez zzo?

Madzia, gratulacje!! Miałam przeczucie że coś się dzieje ;)

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija! Dziękuję Ci za opis! Jesteś wielka...

Hashija lubi tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna obys miala racje. Tak zrobie, ide sie wykapie i wlacze cis w tv, mozliwe ze to przez stres, jutro maz idzie do pracy od 7-15 a ja zostaje sama, boje sie ze nie dam rady

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Madzia gratulacje :)

Co jest? Nikt nie urodzil 8.12? A ponoc mial byc zbiorowy porod wtedy :D
    No tak... Ja miałam i nic na z tego nie wyszło. Był jeden! Poszukam ale pamiętam, że którąś z mamuś urodziła.

justyna14 lubi tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
‹‹ 2063 2064 2065 2066 2067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ