X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka jeśli chodzi o zzo to decyduj w trakcie poródu, zobaczysz jak będzie szło. U mnie z Olkiem zanim doszłam do 4 cm to wyłam z bólu i błagałam o zzo, co tak naprawdę g...no mi dało, bo na bóle z brzucha nie podziałało, a te miałam okropne. Teraz też się nie nastawiam, czy z zzo czy bez, zobaczę jak będzie szło. Wiadomo, że wolałabym dać radę bez, ale jak będzie ciężko, to wcale wyrzutów sumienia mieć nie będę. /tylko aktualną wagę musisz podać do zzo.

aneczka1983, Matleena lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa - ja też mam kiepską laktację. Odciągąj pokarm kiedy możesz i mi osobiście piwo karmi bardzo pomaga. Zawsze po nim odciągam więcej niż zwykle.

justyna14, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Justyna obys miala racje. Tak zrobie, ide sie wykapie i wlacze cis w tv, mozliwe ze to przez stres, jutro maz idzie do pracy od 7-15 a ja zostaje sama, boje sie ze nie dam rady
    dasz rade i jutro. A cóż to za filozofia, nakarmisz, zmienisz pieluszkę i śpicie razem :) jak będziesz miała trudności to pisz, coś poradzimy i nie martw się na zapas, wszystko jest dobrze a to co teraz przeżywasz, przeżywałam i ja rok temu i każda która urodziła i karmi piersią. Te wszystkie emocje są normalne na tym etapie, te myśli czy dasz rade czy jesteś dobrą matką czy dziecko się najada. To wszystko normalne. I wierz mi , że jesteś super mamą i wszystko jest w najlepszym porządku i nie możesz myśleć inaczej :)

MeGi2986, Pchelkaa, pati_zuzia lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    No tak... Ja miałam i nic na z tego nie wyszło. Był jeden! Poszukam ale pamiętam, że którąś z mamuś urodziła.
    Oo kogos pominelam? Urodzila jeszcze misia ,madzia i amos co nie wpisalam na liste.
    A ta lista to tez nie taka prosta. Zovaczie sobie jaki tam jest html :O wejdzcie na 1str i dajcie sobie cytuj pierwszy post to wam sie wyswietli html w jakim to edytuje :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 20:44

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia GRATULUJĘ!!!

Justyna tak pisałaś o karmieniu aż mnie moje własne cycki zaczęły mrowieć he he.

justyna14 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    No tak... Ja miałam i nic na z tego nie wyszło. Był jeden! Poszukam ale pamiętam, że którąś z mamuś urodziła.
    tak, też pamiętam, że jedna urodziła.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Madzia GRATULUJĘ!!!

Justyna tak pisałaś o karmieniu aż mnie moje własne cycki zaczęły mrowieć he he.
    hahaha, żeby Cie nie zalało :) u mnie produkcja ruszyła, bo cycki mam twarde i ciężkie :) tylko Polka nie chce ruszyć :) jak u siebie chate wysprzątam to biorę się za Wasze domy / mieszkania :) a co :)

7w3d 💔
  • Chichibi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziłam 7 grudnia o 8:45 :) 49cm, 2980g szczęscia :) Nie dotrwałam do wywołania :) po dwóch dobach wyszłyśmy i dziś pierwszy dzień w domu :)

Flakonik, MeGi2986, Piegus, rewelka, justyna14, annielica, emilka24, genoweffa, Mama-julka, ZieloneOliwki, aneczka1983, Ola_45, Hashija, Dżulia, aannkkaa, lilianna, Pchelkaa, Matleena, pati_zuzia, Klara87, alisss871, Martosza83, moniek90, iNso87, alicja_, Nadulka, kwiatakacji, niania.ogg lubią tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    dasz rade i jutro. A cóż to za filozofia, nakarmisz, zmienisz pieluszkę i śpicie razem :) jak będziesz miała trudności to pisz, coś poradzimy i nie martw się na zapas, wszystko jest dobrze a to co teraz przeżywasz, przeżywałam i ja rok temu i każda która urodziła i karmi piersią. Te wszystkie emocje są normalne na tym etapie, te myśli czy dasz rade czy jesteś dobrą matką czy dziecko się najada. To wszystko normalne. I wierz mi , że jesteś super mamą i wszystko jest w najlepszym porządku i nie możesz myśleć inaczej :)

Justyna ma racje ! Ja się powoli czuję coraz lepiej. A miałam takie same myśli. Najciężej jest przetrwać ten początkowy okres. Potem będzie tylko lepiej :)

MeGi2986, pati_zuzia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    tak, też pamiętam, że jedna urodziła.
    Bede wdzieczna jak mi napiszecie kto. Bo chyba kogos pominelam

Chichibi gratulacje :)

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kolejnym mamusiom!! Zdrówka dla Was:*

Francio pancio gotowy już na Sylwestra ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/18c17b9c9d00.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 20:52

Flakonik, justyna14, emilka24, genoweffa, Mama-julka, ZieloneOliwki, aneczka1983, Ola_45, aannkkaa, lilianna, Matleena, pati_zuzia, Klara87, moniek90, iNso87, Nadulka, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    hahaha, żeby Cie nie zalało :) u mnie produkcja ruszyła, bo cycki mam twarde i ciężkie :) tylko Polka nie chce ruszyć :) jak u siebie chate wysprzątam to biorę się za Wasze domy / mieszkania :) a co :)

Wiesz, Twoje posty robią na mnie takie wrażenie, że chyba powinnaś od mojej chałupy zacząć ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Gratuluje wszystkim nowym Mamusiom!
    Madzia ja corcie zobaczylam przez chwile po wyjeciu z brzucha a po dwoch godz od cc dostalam ja do piersi.

Ale ją byłam uspiona i dalej jeszcze dochodzę do siebie. Poczekamy do jutra bo jestem wykończona. Ciężki porod mialam, ale opisze jak stanę na nogi

aneczka1983 lubi tę wiadomość

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę... Chyba jednak tego dnia tylko dziewczyny pisały o swoim pobycie w szpitalu... Przejżałam i nic... Faktycznie 8 nie ma porodu...

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Wiesz, Twoje posty robią na mnie takie wrażenie, że chyba powinnaś od mojej chałupy zacząć ;-)
    no na razie to witam się ze swoim kibelkiem i jakieś lekkie skurczybyczki mnie łapią, jest nadzieja , że porządki pomogły :) czekamy na rozwój :)

aneczka1983, genoweffa, Matleena, moniek90, Nadulka lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna chyba ma rację co do tego ze laktacja jest w głowie. Mi w sumie nie zależało bardzo na kp i mówiłam ze co ma byc to bedzie i co ? Jest całkiem niezle. Mleczko jest Antoś ładnie ssie i nawet sutki póki co mam cale i zdrowe a juz tydzień się karmimy jakby nie bylo :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    no na razie to witam się ze swoim kibelkiem i jakieś lekkie skurczybyczki mnie łapią, jest nadzieja , że porządki pomogły :) czekamy na rozwój :)

Oki doki, też czekam na rozwój akcji. Mam nadzieję że mi się udzieli tak za tydzień. Pisz w miarę możliwości :-)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i myślę teraz o tych pierożkach których nie zjem w wigilię :) hahaha uzależniona od żarcia hahaha

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o i pytałam męża czy nie obawia się porodu to uslyszałam dwie rzeczy:
    - że porodu nie tylko o moje żylaki sromu się boi, że coś mi się może stać
    - no i że coś mi się może stać i że on sam sobie z dwójką dzieci nie poradzi

ot rozważania kochanego meża :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 21:24

aneczka1983, pati_zuzia lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wolalam porod na zywca, bez znieczulan i oglupiaczy, bo wtedy dokladnie wiedzialam kiedy nadchodzi skurcz, kiedy jest najsilniejszy moment i wtedy mialam przec. Polozna byla bardzo zadowolona ze wspolpracy ze mna a ja dumna z siebie i wdzieczna mezowi i poloznej za wsparcie i pomoc. Pelne skupienie i konkretna praca. Świadomość swojego ciala to tez inna bajka. Teraz blam znacznie bardziej swiadoma jak wykorzystać swoje cialo niż 6 lat temu przy synu pierworodnym.

aneczka1983, Mi$ia26, Matleena, pati_zuzia lubią tę wiadomość

‹‹ 2064 2065 2066 2067 2068 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ