Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka jeśli chodzi o zzo to decyduj w trakcie poródu, zobaczysz jak będzie szło. U mnie z Olkiem zanim doszłam do 4 cm to wyłam z bólu i błagałam o zzo, co tak naprawdę g...no mi dało, bo na bóle z brzucha nie podziałało, a te miałam okropne. Teraz też się nie nastawiam, czy z zzo czy bez, zobaczę jak będzie szło. Wiadomo, że wolałabym dać radę bez, ale jak będzie ciężko, to wcale wyrzutów sumienia mieć nie będę. /tylko aktualną wagę musisz podać do zzo.

aneczka1983, Matleena lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa - ja też mam kiepską laktację. Odciągąj pokarm kiedy możesz i mi osobiście piwo karmi bardzo pomaga. Zawsze po nim odciągam więcej niż zwykle.

justyna14, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Justyna obys miala racje. Tak zrobie, ide sie wykapie i wlacze cis w tv, mozliwe ze to przez stres, jutro maz idzie do pracy od 7-15 a ja zostaje sama, boje sie ze nie dam rady
    dasz rade i jutro. A cóż to za filozofia, nakarmisz, zmienisz pieluszkę i śpicie razem :) jak będziesz miała trudności to pisz, coś poradzimy i nie martw się na zapas, wszystko jest dobrze a to co teraz przeżywasz, przeżywałam i ja rok temu i każda która urodziła i karmi piersią. Te wszystkie emocje są normalne na tym etapie, te myśli czy dasz rade czy jesteś dobrą matką czy dziecko się najada. To wszystko normalne. I wierz mi , że jesteś super mamą i wszystko jest w najlepszym porządku i nie możesz myśleć inaczej :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    No tak... Ja miałam i nic na z tego nie wyszło. Był jeden! Poszukam ale pamiętam, że którąś z mamuś urodziła.
    Oo kogos pominelam? Urodzila jeszcze misia ,madzia i amos co nie wpisalam na liste.
    A ta lista to tez nie taka prosta. Zovaczie sobie jaki tam jest html :O wejdzcie na 1str i dajcie sobie cytuj pierwszy post to wam sie wyswietli html w jakim to edytuje :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 20:44

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia GRATULUJĘ!!!

Justyna tak pisałaś o karmieniu aż mnie moje własne cycki zaczęły mrowieć he he.

justyna14 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    No tak... Ja miałam i nic na z tego nie wyszło. Był jeden! Poszukam ale pamiętam, że którąś z mamuś urodziła.
    tak, też pamiętam, że jedna urodziła.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Madzia GRATULUJĘ!!!

Justyna tak pisałaś o karmieniu aż mnie moje własne cycki zaczęły mrowieć he he.
    hahaha, żeby Cie nie zalało :) u mnie produkcja ruszyła, bo cycki mam twarde i ciężkie :) tylko Polka nie chce ruszyć :) jak u siebie chate wysprzątam to biorę się za Wasze domy / mieszkania :) a co :)

7w3d 💔
  • Chichibi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziłam 7 grudnia o 8:45 :) 49cm, 2980g szczęscia :) Nie dotrwałam do wywołania :) po dwóch dobach wyszłyśmy i dziś pierwszy dzień w domu :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Piegus, rewelka, justyna14, nick nieaktualny, emilka24, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, aneczka1983, Ola_45, Hashija, Dżulia, nick nieaktualny, lilianna, nick nieaktualny, Matleena, nick nieaktualny, Klara87, nick nieaktualny, Martosza83, moniek90, iNso87, nick nieaktualny, Nadulka, nick nieaktualny, niania.ogg lubią tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    dasz rade i jutro. A cóż to za filozofia, nakarmisz, zmienisz pieluszkę i śpicie razem :) jak będziesz miała trudności to pisz, coś poradzimy i nie martw się na zapas, wszystko jest dobrze a to co teraz przeżywasz, przeżywałam i ja rok temu i każda która urodziła i karmi piersią. Te wszystkie emocje są normalne na tym etapie, te myśli czy dasz rade czy jesteś dobrą matką czy dziecko się najada. To wszystko normalne. I wierz mi , że jesteś super mamą i wszystko jest w najlepszym porządku i nie możesz myśleć inaczej :)

Justyna ma racje ! Ja się powoli czuję coraz lepiej. A miałam takie same myśli. Najciężej jest przetrwać ten początkowy okres. Potem będzie tylko lepiej :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    tak, też pamiętam, że jedna urodziła.
    Bede wdzieczna jak mi napiszecie kto. Bo chyba kogos pominelam

Chichibi gratulacje :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kolejnym mamusiom!! Zdrówka dla Was:*

Francio pancio gotowy już na Sylwestra ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/18c17b9c9d00.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 20:52

nick nieaktualny, justyna14, emilka24, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, aneczka1983, Ola_45, nick nieaktualny, lilianna, Matleena, nick nieaktualny, Klara87, moniek90, iNso87, Nadulka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    hahaha, żeby Cie nie zalało :) u mnie produkcja ruszyła, bo cycki mam twarde i ciężkie :) tylko Polka nie chce ruszyć :) jak u siebie chate wysprzątam to biorę się za Wasze domy / mieszkania :) a co :)

Wiesz, Twoje posty robią na mnie takie wrażenie, że chyba powinnaś od mojej chałupy zacząć ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Gratuluje wszystkim nowym Mamusiom!
    Madzia ja corcie zobaczylam przez chwile po wyjeciu z brzucha a po dwoch godz od cc dostalam ja do piersi.

Ale ją byłam uspiona i dalej jeszcze dochodzę do siebie. Poczekamy do jutra bo jestem wykończona. Ciężki porod mialam, ale opisze jak stanę na nogi

aneczka1983 lubi tę wiadomość

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę... Chyba jednak tego dnia tylko dziewczyny pisały o swoim pobycie w szpitalu... Przejżałam i nic... Faktycznie 8 nie ma porodu...

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Wiesz, Twoje posty robią na mnie takie wrażenie, że chyba powinnaś od mojej chałupy zacząć ;-)
    no na razie to witam się ze swoim kibelkiem i jakieś lekkie skurczybyczki mnie łapią, jest nadzieja , że porządki pomogły :) czekamy na rozwój :)

aneczka1983, nick nieaktualny, Matleena, moniek90, Nadulka lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna chyba ma rację co do tego ze laktacja jest w głowie. Mi w sumie nie zależało bardzo na kp i mówiłam ze co ma byc to bedzie i co ? Jest całkiem niezle. Mleczko jest Antoś ładnie ssie i nawet sutki póki co mam cale i zdrowe a juz tydzień się karmimy jakby nie bylo :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    no na razie to witam się ze swoim kibelkiem i jakieś lekkie skurczybyczki mnie łapią, jest nadzieja , że porządki pomogły :) czekamy na rozwój :)

Oki doki, też czekam na rozwój akcji. Mam nadzieję że mi się udzieli tak za tydzień. Pisz w miarę możliwości :-)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i myślę teraz o tych pierożkach których nie zjem w wigilię :) hahaha uzależniona od żarcia hahaha

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o i pytałam męża czy nie obawia się porodu to uslyszałam dwie rzeczy:
    - że porodu nie tylko o moje żylaki sromu się boi, że coś mi się może stać
    - no i że coś mi się może stać i że on sam sobie z dwójką dzieci nie poradzi

ot rozważania kochanego meża :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 21:24

aneczka1983, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wolalam porod na zywca, bez znieczulan i oglupiaczy, bo wtedy dokladnie wiedzialam kiedy nadchodzi skurcz, kiedy jest najsilniejszy moment i wtedy mialam przec. Polozna byla bardzo zadowolona ze wspolpracy ze mna a ja dumna z siebie i wdzieczna mezowi i poloznej za wsparcie i pomoc. Pelne skupienie i konkretna praca. Świadomość swojego ciala to tez inna bajka. Teraz blam znacznie bardziej swiadoma jak wykorzystać swoje cialo niż 6 lat temu przy synu pierworodnym.

aneczka1983, nick nieaktualny, Matleena, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

‹‹ 2064 2065 2066 2067 2068 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ