X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    i myślę teraz o tych pierożkach których nie zjem w wigilię :) hahaha uzależniona od żarcia hahaha

Ja też obżeram się kapustą - bo w razie W do barszczu nie będę mogła pierogów z kapustą i grzybami - dwa dni z rzędu miałam kapuśniak, potem do obiadu czerwona szmurowana. Wiem że nie da się na zaś, ale muszę...

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Ja wolalam porod na zywca, bez znieczulan i oglupiaczy, bo wtedy dokladnie wiedzialam kiedy nadchodzi skurcz, kiedy jest najsilniejszy moment i wtedy mialam przec. Polozna byla bardzo zadowolona ze wspolpracy ze mna a ja dumna z siebie i wdzieczna mezowi i poloznej za wsparcie i pomoc. Pelne skupienie i konkretna praca. Świadomość swojego ciala to tez inna bajka. Teraz blam znacznie bardziej swiadoma jak wykorzystać swoje cialo niż 6 lat temu przy synu pierworodnym.

No widzisz, a ja robiłam wszystko intuicyjnie. Nie miałam piłki, ale na skurczu wstawałam z łóżka i trzymając się zlewu potrząsałam góra - dół. Napewno pomogło. Nie było położnej I nie miałam znieczulenia.

Hashija lubi tę wiadomość

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Dżuli nie znam Cie, ale jakoś sceptycznie jestem nastawiona do małżeństwa / poważnego związku z wieku 20-21 lat , a co za tym idzie macierzyństwa. Mój brat wziął sobie właśnie za żonę 21-latkę i też deklarowała, że się wyszalała i inne śmery bajery, teraz obraca się z jakimś ukraińcem :)
    każdy ma inne zdanie na ten temat. Czy jest na to reguła? Jedna nie ma potrzeb "szaleństw", inna nie ma ochoty nigdy się ustabilizować. I to, że tak "wcześnie"- dla mnie nie, zdecydowałam się na tak poważny krok, nie znaczy że nie mam zamiaru korzystać z życia. Czy to przed ciążą, czy w ciąży pozwalaliśmy sobie z moim wychodzić gdzieś. Nie musimy się przecież zamykać w domu:P. I nie jest powiedziane wcale, że osoba starsza ode mnie np. 30 letnia (bez obrazy) w późniejszym czasie nie będzie miała ochoty skorzystać z życia, mimo wcześniejszych deklaracji że już się naszalała.

alisss871 lubi tę wiadomość

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    no oczywiście, że tak, tylko chodzi mi o to realne podejście do temu, kto w wieku 19-21 lat ma warunki do założenia rodziny? stabilną prace, kase, warunki mieszkaniowe? ja nie miałam, przynajmniej nie takie jakie mam teraz i nie wyobrażam sobie do końca życia potem gnieździć się z rodzicami czy teściami pod jednym dachem. Dla mnie dorosłość = niezależność i każda rodzina / małżeństwo powinno mieszkać w miarę możliwości oddzielnie, żeby im się nikt nie wpier... . Takie jest moje zdanie.
    dla wyjaśnienia, od 17 roku życia nie mieszkam z rodzicami. Mamy własne mieszkanie 3 pokojowe, samochód, pracę "stałą". Myślę, że dobre wynagrodzenie i "jakieś" stanowisko. Mój jest po studiach, ja studiowałam prawo... ale się rozmyśliłam pod koniec.

Matleena, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ja też obżeram się kapustą - bo w razie W do barszczu nie będę mogła pierogów z kapustą i grzybami - dwa dni z rzędu miałam kapuśniak, potem do obiadu czerwona szmurowana. Wiem że nie da się na zaś, ale muszę...
    kurcze, że też dziś pierogów nie zrobiłam....ale nie mam składników już teraz w domu na farsz..... hmmm
    jak nic nie ruszy, to jutro lepię i pożeram :) może na zaś się nie da, ale zjem ich do obrzydzenia to na wigili nie będzie mi szkoda hahaha

Mama-julka lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    No widzisz, a ja robiłam wszystko intuicyjnie. Nie miałam piłki, ale na skurczu wstawałam z łóżka i trzymając się zlewu potrząsałam góra - dół. Napewno pomogło. Nie było położnej I nie miałam znieczulenia.
    Rodziłaś w domu?

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuli jak nic do Ciebie konkretnie, po prostu tak jak napisała, chyba po doświadczeniach brata tak na to patrze. Mam żal do jego jeszcze żony, że tyle lat byli razem a rok po ślubie i o!to wszystko :)

7w3d 💔
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Dżuli jak nic do Ciebie konkretnie, po prostu tak jak napisała, chyba po doświadczeniach brata tak na to patrze. Mam żal do jego jeszcze żony, że tyle lat byli razem a rok po ślubie i o!to wszystko :)
    spoko rozumiem:P Ale jak nie patrzeć, to może zdarzyć się nawet w "dojrzalszych" związkach i to po wieeelu latach. takie jest moje zdanie.

justyna14, ZieloneOliwki, pati_zuzia, Marik, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Rodziłaś w domu?

Nie, tylko moje łóżko na sali było zaraz przy zlewie :-D Mój syn się dziwi dlaczego brata nie chcę rodzić w domu bo przecież można, mówi :-D

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 23:01

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich mamusiek, odpoczywajcie i wracajcie do formy no i zdrówka dużo :*

Ja po kroplówce skurcze były konkret 80-110 co 2-3 min ciężko było leżeć ale jak odłączyli to przeszło :(
    Ciśnienie dalej skacze ale dostajemy tabletki na obniżenie. Chciałabym jutro jutro wyjsc do domu zebrać siły na ten prawdziwy moment. Chociaż z drugiej strony kurde mały już nie taki mały.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :-) a jakie to piwo karmi pijecie?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Dzieki dziewczyny :-) a jakie to piwo karmi pijecie?
    ja zwykłe karmi classic piłami teraz pewnie też będę :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może głupie pytanie, ale powiedzcie jak rozróżnić skurcze porodowe? Boli brzuch jak na @ i puszcza i o tych bólach się mówi że są regularne? :P Czy twardnieje też cały, czy jak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja różne smaki Karmi. Jaki podleci :) jest też suplement diety famaltiker na bazie słodu jęczmiennego podobnie jak karmi. Ja sobie zamówię dodatkowo. Jeja jak mi się marzy 100ml odciągniętego pokarmu na raz !!! :)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi,Kate,Kika,anka,evka i inne mamusie ktore urodzily w podobnym terminie. Ile pija mleka wasze dzieci?

A tak w ogole to jest nas juz 52 rozpakowanych. :) ciekawe czy dobije 100.
    Szkoda ze mamusie eszystkie nie sa aktywne. Mam nadzieje ze jeszcze dostaniemy info od reszty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 22:22

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Dziewczyny, może głupie pytanie, ale powiedzcie jak rozróżnić skurcze porodowe? Boli brzuch jak na @ i puszcza i o tych bólach się mówi że są regularne? :P Czy twardnieje też cały, czy jak?
    to u mnie puki co to samo, ból jak na @, czyści mnie, czuję parcie na "2" i własnie co chwila brzuch twardnieje i puszcza, ale to jeszcze nie skurcze porodowe :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    A tak w ogole to jest nas juz 52 rozpakowanych. :)
    a nawet połowy grudnia nie mamy ;) Dzieciaszki się spieszą żeby prezenty pod choinką zobaczyć :)

Mama-julka, pati_zuzia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    to u mnie puki co to samo, ból jak na @, czyści mnie, czuję parcie na "2" i własnie co chwila brzuch twardnieje i puszcza, ale to jeszcze nie skurcze porodowe :)
    no dobra, a założmy że nie odejdą mi wody i będę miała liczyć skurcze. To będzie regularny ból jak na @?

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje nowym mamuskom!! u nas dalej bez zmian jutro dzwonie do lekarza co dalej :PP

WAZNE PYTANIE ktoras z Was pisala o infekcji i miala isc do lekarza w tejze wlasnie sprawie tylko teraz nie moge sobie skojarzyc ktora to mamuska!!

APEL: MAMuska z infekcja po wizycie u lekarza zglos ssie !:P

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
‹‹ 2065 2066 2067 2068 2069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ