X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Marta0912 czy nie masz czasami urodzin? Jakby co życzę wszystkiego najlepszego, pociechy z córki i dużo zdrowia :-D

Misia GRATULUJĘ!!!

mam, mam. Dziękuję serdecznie za życzenia :)

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zieloneoliwki nic nie wiadomo:) ja przy pierwszym porodzie nawet nie wiedzialam ze mam skurcze :D bo mnie nie bolalo, a na ktg byly i rozwarce szlo jak burza :-) tylko ta opcja nie jest zbyt optymistyczna bokonczy sie oksytocyna na wzmocnienie skurczy :P

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    no dobra, a założmy że nie odejdą mi wody i będę miała liczyć skurcze. To będzie regularny ból jak na @?

Ech, myślałam, że rodzisz :-D Ja pamiętam regularne bardzo bolace, potem już mega bolace twardnienie całego brzucha od góry do dołu, od boku do boku. Nie miałam żadnych przepowiadajacych to miałam pewność że to porodowe skurcze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amos, Madzia gartulacje. My od godziny 17 w domku juz, Gabrys caly czas podchodzi do Maskia i go glaszcze przytula sie,zobaczymy jak bedzie dalej :) no a teraz juz ide spac, bo prawie zasypiam na stojaco :)

Mama-julka, Matleena, Moniusia89, Nadulka lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 17:59

ZieloneOliwki, aneczka1983, pati_zuzia lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ech, myślałam, że rodzisz :-D Ja pamiętam regularne bardzo bolace, potem już mega bolace twardnienie całego brzucha od góry do dołu, od boku do boku. Nie miałam żadnych przepowiadajacych to miałam pewność że to porodowe skurcze.
    nie rodzę, po prosru się zastanawiam. Bo np Acikk pisała że najpierw obudziły ją skurcze i zastanawiam się jak one wyglądały :P dopiero się ogarnęła i dopiero jej wody odeszły.

justyna a to parcie na 2 masz w tym samym momencie kiedy łapie Cię ból @ ?

Chyba nie ma takiej co by przegapiła skurcze porodowe, nie ? :D

edit: Kasia, nie byłoby problemu gdybym np była w szpitalu, a tak nie chciałabym w domu urodzić czy coś :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 22:48

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    no dobra, a założmy że nie odejdą mi wody i będę miała liczyć skurcze. To będzie regularny ból jak na @?
    to będzie regularny skurcz i będziesz doskonale czuła kiedy łapie i kiedy puszcza, dla mnie to nieporównywalne jest do bólu jak na @. Bóle porodowe są mega bolesne i na pewno je odróżnisz od fałszywych alarmów. Zaczynają się delikatnie ale są potem coraz boleśniejsze coraz częstsze i coraz dłuższe.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    gratuluje nowym mamuskom!! u nas dalej bez zmian jutro dzwonie do lekarza co dalej :PP

WAZNE PYTANIE ktoras z Was pisala o infekcji i miala isc do lekarza w tejze wlasnie sprawie tylko teraz nie moge sobie skojarzyc ktora to mamuska!!

APEL: MAMuska z infekcja po wizycie u lekarza zglos ssie !:P
    to ja :) miałam drożdżaki dostałam leki ale chyba niezbyt podziałałąy bo czuję lekki świąd.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    to będzie regularny skurcz i będziesz doskonale czuła kiedy łapie i kiedy puszcza, dla mnie to nieporównywalne jest do bólu jak na @. Bóle porodowe są mega bolesne i na pewno je odróżnisz od fałszywych alarmów. Zaczynają się delikatnie ale są potem coraz boleśniejsze coraz częstsze i coraz dłuższe.
    czyli to będzie taki ból jakiego do tej pory jeszcze nie poznałam ? :P

• Matleena Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 17:59

ZieloneOliwki, Mama-julka lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    nie rodzę, po prosru się zastanawiam. Bo np Acikk pisała że najpierw obudziły ją skurcze i zastanawiam się jak one wyglądały :P dopiero się ogarnęła i dopiero jej wody odeszły.

justyna a to parcie na 2 masz w tym samym momencie kiedy łapie Cię ból @ ?

Chyba nie ma takiej co by przegapiła skurcze porodowe, nie ? :D

edit: Kasia, nie byłoby problemu gdybym np była w szpitalu, a tak nie chciałabym w domu urodzić czy coś :D
    teraz? teraz parcie na "2" chyba generalnie już od ucisku, a po kilku twardnieniach całego brzucha się nasila i muszę lecieć. Teraz to już gazy ze mnie schodzą na nie
    "2" :)
    nie ma kobiety u nas która przegapiłą, że rodzi :) także spokojnie :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    czyli to będzie taki ból jakiego do tej pory jeszcze nie poznałam ? :P
    raczej tak :) ja miałąm chęć chodzić po ścianach zanim się na dobre zaczęło.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna, dzięki, jestem spokojniejsza jakoś :D

Jak miałam tą biegunkę to mąż do mnie żebym uważała bo nie rozróżnię parcia od porodu i jeszcze urodzę na tym sedesie :P i tak mi to teraz w głowie siedzi że przecież czyta się o takich przypadkach ;)

Właśnie ja mam jakieś wzdęcia dzisiaj i już głupieję i nie wiem czy to twardnienia czy gazy się zbierają :D

haen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Ja nie muszę skrzydeł zakładać bo już zajmuję tyle miejsca co te modelki ze skrzydłami ;)
    ja dzisiaj w Rossmannie zrzuciłam z półki antyperspiranty bo się nie zmieściłam...

justyna14 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    justyna, dzięki, jestem spokojniejsza jakoś :D

Jak miałam tą biegunkę to mąż do mnie żebym uważała bo nie rozróżnię parcia od porodu i jeszcze urodzę na tym sedesie :P i tak mi to teraz w głowie siedzi że przecież czyta się o takich przypadkach ;)

Właśnie ja mam jakieś wzdęcia dzisiaj i już głupieję i nie wiem czy to twardnienia czy gazy się zbierają :D
    główka dziecka średnio ma ok 35 cm obwodu, nie jest tak łatwo ją wyprzeć jak "2" :) możesz przekazać tą informację mężowi, żęby wiedział, czego się spodziewać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 23:04

7w3d 💔
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 23:01

Madzisek lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa, oglądam miasto kobiet. Włączyłam kilka minut temu i jedym uchem tylko słucham więc nie wiem o co dokładnie chodzi, ale temat był molestowania seksualnego dzieci. Dorosła już teraz dziewczyna, kobieta właściwie, była molestowana przez kuzyna, przez to nie może mieć dzieci, a jak padł wyrok sądu, to usłyszała od swojej własnej matki że on teraz przez nią nie żyje... (nie wiem czy go tam w pierdlu tak zabawili czy coś innego) ale kurwa, od własnej matki... ?!

• Matleena Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 18:03

aneczka1983 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się umówiłam z synem na przyszły piątek ostatecznie :)

edit: Teraz jest temat FAS poruszony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 23:17

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena ja dziś uprasowałam wszystko, wieszałam zasłonki, umyłam glazurę w łazience, obiadek zrobiony, kuchnia lśni, wszystko z Olkiem na rękach prawie i co? :) siedzę i piszę z Wami, także jedyny plus taki, że coś w chałupie jest ogarnięte i obiad na jutro też gotowy :) a teraz idę spać bo ledwo na ślipia patrze :) porodowej nocki życzę każdej chętnej, 10.12 też fajna data :)

7w3d 💔
‹‹ 2066 2067 2068 2069 2070 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ