X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    A jest tu ktoś kto nie pisze planu porod??

Ja napisałam, ale nawet go nie użyłam ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Oliwki... Nie wiem, może mają jakiś system naliczania l4?

Ją właśnie też lecę po mandarynki. Kupię też pomarańcze i goździki. Z domu wyniosła ozdabianie nimi domu na święta. Lubię bardzo ten zapach. Jak powiecie mi jak się wstawia zdjęcia to pokarzę co zrobiła jak tylko do tego przesiądę.
    Polubiłam zamiast zacytować.

Ja robiłam stroiki z pomarańczy i goździków, ale niestety w tym roku chyba nie będę się za to brać.

Żeby wstawić zdjęcie wejdź np tu:
    http://naforum.zapodaj.net/

wybierz zdjęcie jakie chcesz dodać,
    zmień rozmiar miniaturki na 500x500
    i kliknij "zapodaj"

kopiujesz link który pojawi się pod zdjęciem na samym dole
    "BBCode (do wstawienia na forum, wyświetla miniaturkę): "

i wstawiasz na forum :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu na wizycie kwalifikacyjnej dostałam do wypełnienia dokumenty wraz z planem porodu. Wszystko razem mam mieć w teczce jak będę jechać do porodu :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    No moja Sarka na przykład ma po mnie nogi. Długie i strasznie krzywe :D Na prawdę wyglądają jak kopie moich :D Takie "X" :D

No moj maz ma takie krzywe palce w stopach i długie i mały ma dokładnie takie same :D oprócz tego jeszcze płeć ma po mężu ha :) więc generalnie od pasa w dół tatą to moze Buzka będzie moja :)

Alicja nie wierzę ze masz krzywe nogi Ty taka laska :D

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 18:02

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny plan porodu jest tylko po to zeby był... A i tak wszystko idzie swoim torem :P ja nie chciałam oxy i naciecia ale jakoś nie kojarzę by ktoś mnie potem pytał i to Dzidek musiał wyjść i koniec :P

Matleena, aneczka1983, alicja_ lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

aneczka1983 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plan porodu jest poglądem naszych preferencji, ale wiadomo przecież że nie zawsze jest to tak jak napiszemy, bo czasem się nie da...

Na rozstępy zamówię sobie maskę siarczkową a na noc będę się smarować cepanem :P

• Matleena Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Oliwki, sprzątasz?
    nie, pierdolę, leżę.

Po 15 się pójdę ogarnąć troszkę, po 16 wróci mąż to na zakupy pojedziemy. Jutro mamusia przyjeżdża z rana okna mi umyć to chociaż firanki wrzucę do pralki jutro :D

Matleena lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Oliwki, sprzątasz?

Justyna, żyjesz?
    żyję :) u nas bez zmian, właśnie wróciłam z młodym ze spaceru i zakupów spożywczych, krocze boli, ciągnie aż po pośladkach i udach, brzuch co chwila twardy jak głaz i tyle z postępów. Idziemy teraz chyba brać się za ten pokój na górze :) zobaczymy czy te farby ekologiczne czuć w ogóle czy nie. Oby nie i mam nadzieje, że są serio bezpieczne, bo nie chciałabym zaszkodzić sobie ani dzieciaczkom.

Poli się raczej nie spieszy na ten świat :) Mężowi urlop minie a dziecko się nie urodzi hahaha:)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 GRATULUJĘ!!! Ale miałaś szybki poród, jeszcze szybszy niż Oluniaaa :-)

Matlenaa ja też nie mam planu porodu. Podejrzewam, że gdyby był potrzebny to by pisali na stronie internetowej.

Justyna farby ekologiczne to najgorsze g... Małż wiele razy malował w pracy i mówił, także ten.

Byłam dziś u fryzjera i na lumpach. Nastawiłam od razu dwa prania. Jak wyschną kocyki i te rzeczy co kupiłam dla Maciusia, a potem je wyprasuje i odbiorę wózek - mogę rodzić :-D

Po wielu miesiącach rozmyślań i rozmów z synem i małżem wybraliśmy imię. Ciężko było bo miałam najpierw fazę na Gniewko, Mieszko i Zawisza, potem był Eryk, Leon, Natan i Kilian (jak sobie teraz pomyśle o tych dwóch to śmiech mnie ogarnia że jak mogło mi się podobać :-D ). Na końcu został Alan, Miłosz, Tymon i Maciej :-)

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Mama-julka, czyli Maciek będzie? Mąż ma jednego takiego kumpla Maćka, ciasteczko jak nie wiem, wszystkie się za nim ślinią :D A jak walnie tekstem, to popłakac się idzie :D Ja dalej mam wątpliwości pomiędzy Tomkiem a Bartkiem. A mąż to nie wiem, bo ostatnio widzę, że głównie w głowie ma panikę, że zacznę rodzić. Boi się jakby sam miał wypchnąć to dziecko co najmniej :P

Mam nadzieję, że fajny chopak z niego będzie ;-)

A u Was miał być Tymoteusz i co? Moja siora to by powiedziała, że Tomasz! A drugie imię mi się bardziej podoba w formie Bartosz niż Bartłomiej ;-)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ola_45 GRATULUJĘ!!! Ale miałaś szybki poród, jeszcze szybszy niż Oluniaaa :-)

Matlenaa ja też nie mam planu porodu. Podejrzewam, że gdyby był potrzebny to by pisali na stronie internetowej.

Justyna farby ekologiczne to najgorsze g... Małż wiele razy malował w pracy i mówił, także ten.

Byłam dziś u fryzjera i na lumpach. Nastawiłam od razu dwa prania. Jak wyschną kocyki i te rzeczy co kupiłam dla Maciusia, a potem je wyprasuje i odbiorę wózek - mogę rodzić :-D

Po wielu miesiącach rozmyślań i rozmów z synem i małżem wybraliśmy imię. Ciężko było bo miałam najpierw fazę na Gniewko, Mieszko i Zawisza, potem był Eryk, Leon, Natan i Kilian (jak sobie teraz pomyśle o tych dwóch to śmiech mnie ogarnia że jak mogło mi się podobać :-D ). Na końcu został Alan, Miłosz, Tymon i Maciej :-)
    kurde weź nie strasz! kupiliśmy jakąś z największą ilością atestów , mam nadzieje, że jednak to o czymś świadczy. I jest na niej napisane że przyjazna dla zdrowia i środowiska.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasz Olek jutro kończy rok i 3 miesiące i tak nam się rozwydrzył że szok! normalnie jakby jakiś bunt roczniaka przechodził, wszystko na nie, zaczął nam tupać nogami i wymuszać, a wszystko od kiedy mąż ma urlop. Już na drugą drzemkę nie jestem w stanie go położyć bo ucieka, drze się i płacze. Coraz gorzej :/ help

7w3d 💔
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Może się nie najada? Próbowałaś dokarmić? Pieluchy zasiusiane są? Jeśli dziecko się najada moczy conajmniej 8 pieluch dziennie.
    To był taki jednorazowy dzień kryzysu, nocka dzisiejszą była już super ale na wszelki wypadek zaczęłam pić herbatkę dla karmiących i zaopatrzona się w karmi. Pieluszek mały moczu około 7-8 a w nocy czasami jak śpi 4 Godziny to zdarza się że ciuszki nawet są przemoczone.

1usap07w9hybl9h9.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślałam, że nadejdzie dzisiaj wielki dzień:D rano baaardzo mnie brzuch bolał, na 2 byłam 3 razy, mała mocno biła w pipke, a ja nawet naleśników na śniadanie nie potrafiłam usmażyć bo musiałam się o blat opierać.
    Stwierdziłam w końcu, że jeżeli się nie położę to mnie to wykończy i przeszło...
    Teraz to już nie mam na co liczyć, bo M nakazał Lilce wychodzić najpóźniej do 16.00 bo później rodzice mają odpoczywać;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 16:07

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    kurde weź nie strasz! kupiliśmy jakąś z największą ilością atestów , mam nadzieje, że jednak to o czymś świadczy. I jest na niej napisane że przyjazna dla zdrowia i środowiska.

Chodzi mi o to, że śmierdzi gdy się nią maluje. Kiedyś małż pracował w elektrowni atomowej i tam nakladali jakiś szybko schnący ekologiczny gips na ściany. Jeden kolega miał lekko uszkodzoną skórę, zdjął rękawiczki i sobie podrażnił skórę. Babrało mu się to bardzo długo. Już nie wspominam, że pracowali ileś tam metrów pod ziemią i mimo masek na twarzy czuli smród.

‹‹ 2071 2072 2073 2074 2075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ