Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 23:01

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Acikk a moze to kolki? Bo one sa zazwyczaj o jednej porze. U nas Franio tez mial takie ataki codziennie po 18 mimo ze puszcza baki i robi kupki. Nie szlo go uspokoic biedulek. Zaczelismy mu dawac krople od godz 16 i przed kolejnym karmieniem i jest teraz ok.
    Megi a jakie krople dajesz te sab simplex ? Jak tak to gdzie kupiłaś je ?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jak czytam ile wasze dzieci kupkk robia to moj wogole ale brzuszek go nie boli raczej u mnie sie chyba powoli zaczyna sie robic mleko bo piersi sa wieksze i twqrdsze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Mnie wczoraj teściowa wnerwila bo przyszli i ona taka nadgorliwa antus się bawił raczkami do buzi wkladal po twarzy se glaskal a ona to szarpala za te ręce zeby tak nie robił a czemu ma kurwa nie robić jak ma taka ochote !!!
    I tylko: chyba mu zimno, chyba mu ciepło, poszłam to karmic specjalnie do drugiego pokoju to jeszcze cyca nie zdążyłam wyciągnąć a ta juz za mna przyleciała i "no i co agatko je czy nie??" potem zaczął trochę marudzi to nooo nie pojadl moze masz słaby pokarm na prawdę juz miałam ochote ja wypierdol ic a jak go zaczęła całować to myślałam ze mnie krew zaleje !!!
    No :) oczywiście wszystko w dobrej wierze :P

Hehe mnie dzis to czeka- tesciowa przychodzi :-) w szpitalu w tych hormonach moich to myslalam ze wywale tesciowa z sali. Mala ulala musialam body zmienic i ta mnie poucza jak zakladac body takie przez glowe, ze najpierw buzka a pozniej z tylu i lapy pchala zeby mi pomoc. Na szczescue maz w pore zainterweniowal ;-)

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ańdźka wrote:
    Kochane, nie udzielałam sie za bardzo na forum, ale chciałam Wam napisać, żebyście zapinały pasy w samochodzie. Mam termin na 19 grudnia i dzisiaj jadąc na wizytę z mężem do lekarza jakiś stary piernik zajechał nam drogę. Nie chcę myśleć co by było gdybym nie była zapięta. Opuszczajcie pas pod brzuch i uważajcie na siebie Kochane!!! Przepraszam, nie chcę nikogo straszyć, ale po prostu czułam, że muszę to napisać. Wiem, że któraś dziewczyna z naszego wątku też na początku miała wypadek i skończyło się wszystko dobrze.

hej dobrze, ze wszystko sie skonnczylo szczesliwie. Ja mialam wypadek w 16 tc ale nie bylam zapieta pasami tyle, ze ja sie tak zaparlam ze brzuch mi ani drgnal mialam obolala szyje glowe od uderzenia i nogi od zaparcia sie . Ja szczerze powiem, ze nie zapinam w dalszym ciagu pasow bo mnie draznia, i nnie jestem w stanie tego zmienic, ale oczywiscie wszystkim mamuskom tez radze zapinac pasy ze wzglledu na bezpieczenstwo :P

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Megi a jakie krople dajesz te sab simplex ? Jak tak to gdzie kupiłaś je ?
    Tak sab simplex. Nam akurat znajoma z niemiec sprowadzala.

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie dalej nic, wczoraj mialam bole wieczorem ale oczywiscie przeszlo wszystko...:P cobaczymy czy dotrwam do ktg we wtorek czy w koncu urodze :P dzisiaj jade po hustawke z fisher price do kolezanki :-) wkleje Wam jaka :P

http://allegro.pl/hustawka-fisher-price-cudowna-planeta-lezaczek-i5845092252.html

cos takiego :-)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:12

d69c20mmk9myteud.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciazy tez bylam takim leniem, teraz jakos latwiej sie wstaje i wszystko robi :P
    Chcialam sie przywitac i pogratulować grudniowym mamusią :-) Nie mam nawet czasu tu zaglądac tak ten czas mi leci :o Moja Alicja wlasnie 2tygodnie skonczyla, karmie swoim mlekiem ale z butli, totalnie jestem zrezygnowana ta piersia, juz mialam takie kryzysy ze szkoda gadac..polozna u nas co tydzień teraz i ciagle mi ja przystawia do piersi :/// zabraniajac laktatora :// Kobietki jak u Was wyglada z tym pologiem ? bo ja wciaz mam skrzepy i krew a polozna mowi ze to za dlugo...i kazala isc na usg...
    Pozdrawiam i zycze powodzenia tym ktore jeszcze w dwupaku ! :-)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaG24 super huśtaweczka :)

Moniusia89 urodzisz i zobaczysz ze sam sen zimowy nagle odejdzie ;)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:34

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:46

l22ntv73ogvn473k.png
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragne Was poinformowac ze 2 grudnia silami natury na swiat przyszla moja coreczka Oliwia:) Z waga 3730 g i 56 cm dluga. Mala i ja czujemy sie swietnie:) przepraszam ze dopiero teraz informuje, ale nawet nie mialam do tego glowy. Mamusie ktore juz urodzily napiszcie ile mleczka wypijaja wasze maluszki? moj glodomorek pije 90 ml mleka modyfikowanego i w miedzyczasie cyca. Chyba duzo prawda?

Asiowa, fresa, nick nieaktualny, justyna14, nick nieaktualny, Moniusia89, emilka24, nick nieaktualny, Piegus, m@rzenie, nick nieaktualny, Dżulia, Madzisek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, rewelka, Anka1101, Klara87, Matleena, nick nieaktualny, niania.ogg lubią tę wiadomość

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leże, brzuch twardy i do tego jakieś bóle. Jak znam życie Lila zrobi nadzieję i odpuści;)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27- Gratuluję!

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puli ja konsultowalam sie z pediatra i Powiedziala ze taki maluch powinien od 40 do 60 ml wypijac, moja pije 60ml zawsze, czasem 70ml jak dluzej sobie pospi :-) a Ty tak na dwa mleczka jedziesz ? :p To modyfikowane to bardziej syte, mysle ze 90ml to bardzo duzo :p nie ulewa jej sie pozniej ? :p

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas nadal nieregularne ale coraz mocniejsze, tak co 7-10 min. Oby sie w koncu rozkręciło na dobre, chce dziś urodzić :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:46

l22ntv73ogvn473k.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się tak bardzo chce spać... Mąż wybył z domu, chyba się przytulę do poduszki i poczekam na jakiś postęp...
    Bardzo mnie boli krocze i pipka;/

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna trzymam za Ciebie kciuki:)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
‹‹ 2095 2096 2097 2098 2099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ