X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • mnk Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzieciaczka kapia pierwszy raz dopiero chyba w ok. 5 dobie wlasnie ze wzgledu na ta ochronke. Oczywiscie czyszcza z krwi i w ogole po porodzie zeby nie byl non stop taki upierdzieliny jak stol durczoka. No i najlepiej tak myc dzidzie, zeby mial ochrone jak najdluzej a poza tym male dziecko sie tak nie brudzi. Takie maja tu podejscie. I wiecie ze to chyba dziala:D w wiekszosci islandczycy maja non stop taka piekna cere ze szok:D no i polozna przychodzi przez 1 tydzien codziennie i zabrania kapac dziecka :P i zeby uzywac jak najmniej kosmetykow i tego wszystkiego bo oni tu wyczuleni na takie cos, dla nich sama natura wystarcza, dzidzie tez w samej wodzie najlepiej:D dlatego matki polki na czas przychodzenia poloznych wszystko co maja to chowaja zeby nie znalazly polozne haha:D ot taka islandzka ciekawostka

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Ja mam do tego chrapiącego męża, który stwierdził, że będzie chrapał, bo jest zmęczony. A tak głośno jedzie, że nawet siedzieć się nie da w tym hałasie. O spaniu nawet nie będę wspominać. Jeśli zaczęłabym rodzić to nawet sił bym nie miała po takiej nocy jak się zapowiada :/

Teraz tak mnie zastanawia czy sąsiedzi nie pukają Wam w ścianę bo spać nie mogą bo słyszą chrapanie...
    Moje spanie kończy się po pięciu godzinach, ale chociaż zasypiam kiedy chcę :| Ciężka sytuacja u Ciebie, nie ma co.

Aannkkaa nie umiem wstawiać zdjęć z telefonu :-/ Możesz zobaczyć w necie - Roan Bass, kol. zielony, jakoś na E się zaczyna.

Ojej, Madzia, ale miałaś poród. O anemii z powodu krwotoku to słyszałam od mojej mamy bo miała tak gdy mnie rodziła :-/ Wracaj do zdrowia :-)

• mnk Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny ten twoj powoz dla krolewicza. Tu zauwazylam ze dzieci woza w nosidelkach a nie w gondolach. I na poczatku nie ogarnelam ze to nosidelka i die zastanawialam skad oni biora takie male poreczne gondole XDDD

Matleena lubi tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 04:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Fajny ten twoj powoz dla krolewicza. Tu zauwazylam ze dzieci woza w nosidelkach a nie w gondolach. I na poczatku nie ogarnelam ze to nosidelka i die zastanawialam skad oni biora takie male poreczne gondole XDDD

Dzięki.
    ...takie małe poreczne gondole - he he he, dobre.

Ja akurat niezmotoryzowana to mam 2w1. Dokupilam parasolke do kompletu i jest git. Tylko myślałam, że gondola bardziej się buja.

• mnk Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakis nołnejm szczerze mowiac, lekko przechylony na prawa strone, ale to i tak na pierwsze trzy miesiace bo na kolejne 3 lece do pl, a znowu zimy tu okropne wiec tez nie bede z dzieciakiem codziennie wylazic bo tu zimy okropne niestety. Ostatnio a z 0,5 m sniegu naebao. I nie oplacalo mi sie jednak sciagac wozka z polski a tak sie najaralam na adamexa yorka ze szok:D koniec koncow tu mam wozek za darmoszke, w pl tez czeka od szwagierki z mazur dojechał nad morze, później tylko wrócę i bede sie bardziej za jakąś spacerówką rozglądać

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba cos sie zaczyna u nas...

Matleena, Dżulia, MeGi2986, emilka24, aannkkaa, alicja_, Pchelkaa, natasza666 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Część ciocie, tu Antoś :) w szpitalu ubierają mnie na dziewczynkę, a to dlatego, ze przy porodzie wszystkie niebieskie byly zepsute i dali mi różową. Już od małego musze sie zmierzyc z takimi przeciwnosciami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:04

justyna14, alisss871, Ola_45, rewelka, pati_zuzia, Matleena, Dżulia, Marik, m@rzenie, MeGi2986, emilka24, Mama-julka, alicja_, Klara87, genoweffa, Pchelkaa, Moniusia89, Madzisek, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie leżę na oddziale z innymi ciężarówkami.. Skurcze zrobiły się nieregularne jak dojechalam do szpitala, normalnie ucichlo i zostawili mnie na oddziale.postępy marne..1,5 cm rozwarcia. Wieczorem zaczęły się Skurcze z krzyza takie ze nie umiem chodzić, płacze z bolu, w ogóle nie spalam, czyści mnie strasznie, czop odchodzi ciągle. Już teraz wyglądam jak wrak, co dopiero będzie potem.. Nie mam siły rodzic. A powiedzieli, ze jak nic się nie rozkreci to dostanę kroplowke na wywołanie:(

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Ja sobie leżę na oddziale z innymi ciężarówkami.. Skurcze zrobiły się nieregularne jak dojechalam do szpitala, normalnie ucichlo i zostawili mnie na oddziale.postępy marne..1,5 cm rozwarcia. Wieczorem zaczęły się Skurcze z krzyza takie ze nie umiem chodzić, płacze z bolu, w ogóle nie spalam, czyści mnie strasznie, czop odchodzi ciągle. Już teraz wyglądam jak wrak, co dopiero będzie potem.. Nie mam siły rodzic. A powiedzieli, ze jak nic się nie rozkreci to dostanę kroplowke na wywołanie:(
    powodzenia, oby szybko ruszyło i poszło :)
    u nas bóle @ całą noc, nad ranem skurcze i właśnie mierze co ile są i ile trwają. Na razie lekkie więc nie wiem, czy się rozkręci czy nie. Oby już poszło.

7w3d 💔
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:58

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?
    Beta 11dpt - 145
    12.06 - mamy ❤️
    30.06 - kolejne USG
    Został 1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże... myszata... współczuję strasznie :( ale pamiętaj że jesteśmy z Tobą duchem i co by nie było już niedługo będziesz tulić maleństwo a wtedy podobno cały ból schodzi z kobiety. Powodzenia Kochana, dasz radę-wszystkie damy! Kobiety zawsze sobie poradzą i dużo zniosą dla dziecka. Jesteś pod opieką lekarzy i położnych a to teraz najważniejsze. Staraj się nie myśleć o kroplówce tylko o tym że niedługo będzie po wszystkim.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki trzymam kciuki,zeby sie Wam porozkrecaly akcje.

U nas od wczoraj nawal mleczny,zapomnialam jak to jest,niech juz bedzie po,te moje cyce sa ogromne. Wy przeczekalyscie czy moze macie jakies dobre metody. Ja jedynie przystaeiam Maksia dosc czesto,ale to akurat nie problem,bo on ma pory ze I co godzine chce cycora.

Jesli chodzi o kapanie to jeszcze przed nsmi I tak samo jak zrobilam z Gabrysiem tak I teraz wykapie Maksia wlasnie jak bedzie mial ok.tyg. W.Uk tez polecaja kapac tak jak u mnk :)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:33

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju myszata sadzilam ze masz to juz za soba...ale nie martw sie niedlugo i bedzie po wszystkim :)

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w nocy też silne bóle w dole brzucha. Budziły mnie, później siku i spowrotem do łóżka- spać nie mogłm bo bolało. Niestty nie są regularne i chwilowo mam od nich spokój więc to raczej znak, że muszę być gotoa niż początek akcji... do terminu 6 dni:)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama miała krwotok jakiś czas po urodzeniu mojego brata. Ledwo przeżyła i do tego przetoczyli jej krew z toksoplazmozą i cytomegalią co bardzo żle wpłynęło na jej dalsze życie

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    U mnie w nocy też silne bóle w dole brzucha. Budziły mnie, później siku i spowrotem do łóżka- spać nie mogłm bo bolało. Niestty nie są regularne i chwilowo mam od nich spokój więc to raczej znak, że muszę być gotoa niż początek akcji... do terminu 6 dni:)
    to jedziemy na jednym wózku :) u mnie też takie nie regularne te skurcze na razie tak co 4.30 min do co 8 min, trwają ok 40-50 sek, ale mam wrażenie, że są coraz silniejsze więc oby się rozkręciło. Teraz już nie liczę, czekam aż się nasilą. Ładna data na poród :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 09:39

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszata, ale masz nieciekawie :-/ Życzę Ci tego co chcesz - odespania albo szybkiego działania kroplówki :-)

Asiowa byłam pewna, że skoro się wieczorem nie odezwałaś to już jesteś po porodzie. A tu straszaki :-D

Justyna daj znać jak sytuacja ;-)

‹‹ 2093 2094 2095 2096 2097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ