Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie dzieciaczka kapia pierwszy raz dopiero chyba w ok. 5 dobie wlasnie ze wzgledu na ta ochronke. Oczywiscie czyszcza z krwi i w ogole po porodzie zeby nie byl non stop taki upierdzieliny jak stol durczoka. No i najlepiej tak myc dzidzie, zeby mial ochrone jak najdluzej a poza tym male dziecko sie tak nie brudzi. Takie maja tu podejscie. I wiecie ze to chyba dziala:D w wiekszosci islandczycy maja non stop taka piekna cere ze szok:D no i polozna przychodzi przez 1 tydzien codziennie i zabrania kapac dziecka
i zeby uzywac jak najmniej kosmetykow i tego wszystkiego bo oni tu wyczuleni na takie cos, dla nich sama natura wystarcza, dzidzie tez w samej wodzie najlepiej:D dlatego matki polki na czas przychodzenia poloznych wszystko co maja to chowaja zeby nie znalazly polozne haha:D ot taka islandzka ciekawostka
-
nick nieaktualnyMatleena wrote:Ja mam do tego chrapiącego męża, który stwierdził, że będzie chrapał, bo jest zmęczony. A tak głośno jedzie, że nawet siedzieć się nie da w tym hałasie. O spaniu nawet nie będę wspominać. Jeśli zaczęłabym rodzić to nawet sił bym nie miała po takiej nocy jak się zapowiada
Teraz tak mnie zastanawia czy sąsiedzi nie pukają Wam w ścianę bo spać nie mogą bo słyszą chrapanie...
Moje spanie kończy się po pięciu godzinach, ale chociaż zasypiam kiedy chcęCiężka sytuacja u Ciebie, nie ma co.
Aannkkaa nie umiem wstawiać zdjęć z telefonuMożesz zobaczyć w necie - Roan Bass, kol. zielony, jakoś na E się zaczyna.
Ojej, Madzia, ale miałaś poród. O anemii z powodu krwotoku to słyszałam od mojej mamy bo miała tak gdy mnie rodziłaWracaj do zdrowia
-
nick nieaktualnymnk wrote:Fajny ten twoj powoz dla krolewicza. Tu zauwazylam ze dzieci woza w nosidelkach a nie w gondolach. I na poczatku nie ogarnelam ze to nosidelka i die zastanawialam skad oni biora takie male poreczne gondole XDDD
Dzięki.
...takie małe poreczne gondole - he he he, dobre.
Ja akurat niezmotoryzowana to mam 2w1. Dokupilam parasolke do kompletu i jest git. Tylko myślałam, że gondola bardziej się buja. -
Ja mam jakis nołnejm szczerze mowiac, lekko przechylony na prawa strone, ale to i tak na pierwsze trzy miesiace bo na kolejne 3 lece do pl, a znowu zimy tu okropne wiec tez nie bede z dzieciakiem codziennie wylazic bo tu zimy okropne niestety. Ostatnio a z 0,5 m sniegu naebao. I nie oplacalo mi sie jednak sciagac wozka z polski a tak sie najaralam na adamexa yorka ze szok:D koniec koncow tu mam wozek za darmoszke, w pl tez czeka od szwagierki z mazur dojechał nad morze, później tylko wrócę i bede sie bardziej za jakąś spacerówką rozglądać
-
nick nieaktualny
Część ciocie, tu Antośw szpitalu ubierają mnie na dziewczynkę, a to dlatego, ze przy porodzie wszystkie niebieskie byly zepsute i dali mi różową. Już od małego musze sie zmierzyc z takimi przeciwnosciami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:04
justyna14, alisss871, Ola_45, rewelka, pati_zuzia, Matleena, Dżulia, Marik, m@rzenie, MeGi2986, emilka24, Mama-julka, alicja_, Klara87, genoweffa, Pchelkaa, Moniusia89, Madzisek, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa sobie leżę na oddziale z innymi ciężarówkami.. Skurcze zrobiły się nieregularne jak dojechalam do szpitala, normalnie ucichlo i zostawili mnie na oddziale.postępy marne..1,5 cm rozwarcia. Wieczorem zaczęły się Skurcze z krzyza takie ze nie umiem chodzić, płacze z bolu, w ogóle nie spalam, czyści mnie strasznie, czop odchodzi ciągle. Już teraz wyglądam jak wrak, co dopiero będzie potem.. Nie mam siły rodzic. A powiedzieli, ze jak nic się nie rozkreci to dostanę kroplowke na wywołanie:(
-
myszata92 wrote:Ja sobie leżę na oddziale z innymi ciężarówkami.. Skurcze zrobiły się nieregularne jak dojechalam do szpitala, normalnie ucichlo i zostawili mnie na oddziale.postępy marne..1,5 cm rozwarcia. Wieczorem zaczęły się Skurcze z krzyza takie ze nie umiem chodzić, płacze z bolu, w ogóle nie spalam, czyści mnie strasznie, czop odchodzi ciągle. Już teraz wyglądam jak wrak, co dopiero będzie potem.. Nie mam siły rodzic. A powiedzieli, ze jak nic się nie rozkreci to dostanę kroplowke na wywołanie:(
u nas bóle @ całą noc, nad ranem skurcze i właśnie mierze co ile są i ile trwają. Na razie lekkie więc nie wiem, czy się rozkręci czy nie. Oby już poszło.7w3d 💔 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:58
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
nick nieaktualnyBoże... myszata... współczuję strasznie
ale pamiętaj że jesteśmy z Tobą duchem i co by nie było już niedługo będziesz tulić maleństwo a wtedy podobno cały ból schodzi z kobiety. Powodzenia Kochana, dasz radę-wszystkie damy! Kobiety zawsze sobie poradzą i dużo zniosą dla dziecka. Jesteś pod opieką lekarzy i położnych a to teraz najważniejsze. Staraj się nie myśleć o kroplówce tylko o tym że niedługo będzie po wszystkim.
-
nick nieaktualnyDziewczynki trzymam kciuki,zeby sie Wam porozkrecaly akcje.
U nas od wczoraj nawal mleczny,zapomnialam jak to jest,niech juz bedzie po,te moje cyce sa ogromne. Wy przeczekalyscie czy moze macie jakies dobre metody. Ja jedynie przystaeiam Maksia dosc czesto,ale to akurat nie problem,bo on ma pory ze I co godzine chce cycora.
Jesli chodzi o kapanie to jeszcze przed nsmi I tak samo jak zrobilam z Gabrysiem tak I teraz wykapie Maksia wlasnie jak bedzie mial ok.tyg. W.Uk tez polecaja kapac tak jak u mnk -
U mnie w nocy też silne bóle w dole brzucha. Budziły mnie, później siku i spowrotem do łóżka- spać nie mogłm bo bolało. Niestty nie są regularne i chwilowo mam od nich spokój więc to raczej znak, że muszę być gotoa niż początek akcji... do terminu 6 dni:)
-
Asiowa wrote:U mnie w nocy też silne bóle w dole brzucha. Budziły mnie, później siku i spowrotem do łóżka- spać nie mogłm bo bolało. Niestty nie są regularne i chwilowo mam od nich spokój więc to raczej znak, że muszę być gotoa niż początek akcji... do terminu 6 dni:)
u mnie też takie nie regularne te skurcze na razie tak co 4.30 min do co 8 min, trwają ok 40-50 sek, ale mam wrażenie, że są coraz silniejsze więc oby się rozkręciło. Teraz już nie liczę, czekam aż się nasilą. Ładna data na poród
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 09:39
7w3d 💔 -
nick nieaktualny