X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • baby Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Baby ja wiem ze nasienie moze przetrwac tydzien. Przynajmniej tak nas uczono ;)

no niby tak - moja pierworodna córeczka też jest z takich "przetrwałych" żołnierzy i też zrobiliśmy ją dwa dni przed długą delegacją M. Konkretnie w 11dc (przy normalnych cyklach 30-32dni) - już uznałam cykl za stracony :) a tu niespodzianka
    Ale wtedy nie robiłam badań krwi, siknęłam raz na test, potem poszłam do gina - jakoś żyłam mniej stresowo czy jak? :)

im starsza jestem, tym wiecej obaw
    podobno to normalne

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czujecie juz tak serio ze jestescie w ciazy?
    Haha bo mi brzuszek rosnie a ja nadal jakos momentami w to nie wierze. A w tk ze tam siedza dwie istotki to juz w ogole jakos to od mnie nie dociera nadal.

alicja_, Renia7910 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Czy tylko ja tak pozno chodze spac? bo o tej porze cos cicho sie tu robi i nikt nie pisze :P

a ja chodzę o 22 - jak nigdy :D

• baby Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie czuję. WIem. Ale nie czuję. NIe dociera jeszcze, może jakbym serducho zobaczyła ... a tak to mechanicznie biorę ten kwas foliowy i żyję tak żeby nie szkodzić tej drobinie. Ale objawów poza piersiami i zmęczeniem permanentnym nie mam. Brzuch też raczej bez zmian, chociaż częściej niż normalnie mam wzdęcia - ale to na pewno nie jest jeszcze TEN brzuch :)

o ciuchach ciążowych to w ogóle nie myślę na razie
    a już na pewno nie o ciuszkach dla dziecka
    chociaż ... złapałam się na planowaniu "gdzie-by-tu-wcisnąć-łóżeczko" :) bo nasz dom to raczej dla rodziny 2+2 jest zrobiony. Nie ma miejsca na kolejny pokoik

f2wl4z17a25l2zbv.png

• lilianna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dopiero we wczesnej ciąży więc jeszcze nie czuje do końca tych wszystkich objawów. Standardowo mam wrażliwe piersi ale tak też miałam przed każdą @. Mdłości nie mam, a z objawów które najbardziej dokuczaja to wzdęcia, przez które brzuch wygląda na spory... :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:04

3i49p07wxglh0lzs.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    a ja chodzę o 22 - jak nigdy :D

ja wczoraj po 23 bo do synka przyszedł kumpel na spanie :) i szaleli długo, a jeszcze piekłam chleb i trochę za pózno go wstawiałam i wypiekł się dopiero parę minut po 23

f2wl4z17a25l2zbv.png

• baby Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka - ja też jestem wysuszona i strasznie mi się chce pić - ale to chyba dobrze? może wreszcie osiągnę te wypijane 2 i pół litra wody dziennie? :)

Anuśka lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    a też z tych "póznych" ciąż. Póki co w 6t5d widziałam tylko pęcherzyk bez zarodka. Ale lekarz jeszcze daje nadzieję
    A ja cały czas nie kapuję jak to może być że ciąża jest młodsza niż wg OM. ROzumiem że przy długaśnych lub nieregularnych cyklach, póznej owulacji - może tak być. Ale ja ostatni stosunek miałam w 15 dc. Potem mąż wyjechał. Więc ile od tego 15dc mogło przetrwać nasienie, zapłodnić, podzielić się, zagniezdzić? Zawsze myślałam że to kwestia paru dni a nie półtora tygodnia...

Fresa - zwykle jest tak że w tym momencie w którym jesteś jest już czynność serca

ja mam to samo. Owulacja była 13 marca także nie była mocno opóźniona (max 3-4 dni)….
    Nie wiem czemu dzidzia tak wolno się rozwija.. Mam nadzieje, że nadgoni.

Renia7910 lubi tę wiadomość

• baby Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    ja mam to samo. Owulacja była 13 marca także nie była mocno opóźniona (max 3-4 dni)….
    Nie wiem czemu dzidzia tak wolno się rozwija.. Mam nadzieje, że nadgoni.

no to jedziemy na jednym wózku Alicjo :)
    Kiedy masz następne badanie? krew w poniedziałek chyba tak jak ja. A usg?

alicja_ lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianna a kiedy masz.wizyte u gina? :)

• Anka 89 Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry co do czucia to jeszcze nie czuje i nie mogę w to uwierzyć hehe ale za to objawy mam i to się czuje niestety te mdłości to zaraza ludzkości ;-).

A mam pytanie czy ktoś może mi polecić badanie Usg prenatalne w Białymstoku???

8p3orjjgvqnt5wr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    no to jedziemy na jednym wózku Alicjo :)
    Kiedy masz następne badanie? krew w poniedziałek chyba tak jak ja. A usg?

Jutro beta rano, a wyniki ok.15. Z wynikami dzwonię do lekarza i wtedy ustalamy wizytę.
    A Ty kiedy USG?
    Trzymam kciuki za jutro za nas obie;*

• baby Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wyniki bede miała online dopiero wieczorem
    wtedy smsa lub telefon do gina i ustalimy co dalej - ale wpisał mnie juz na 4 maja na wizytę

a jaką wysoką miałaś poprzednią betę? i ile dni temu? za jaki wynik trzymać kciuki? :)

mnie uszczęśliwią 3000 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:22

f2wl4z17a25l2zbv.png

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Ja jestem dopiero we wczesnej ciąży więc jeszcze nie czuje do końca tych wszystkich objawów. Standardowo mam wrażliwe piersi ale tak też miałam przed każdą @. Mdłości nie mam, a z objawów które najbardziej dokuczaja to wzdęcia, przez które brzuch wygląda na spory... :-)
    Ja mam tak samo. Też tylko wzdęta jestem. Czasem coś czuję wpodbrzuszu, ale nie wiem co to ;-) No i piersi są wrażliwe.

Ja też jutro mam pierwszą wizytę u lekarza. Pewnie nic nie zobaczymy ale w związku z moimi zrostami i poronieniem ginka powiedziała że od razu w poniedziałek z wynikami bety mam przyjść i zrobimy wszystko co w naszej mocy żeby dzidziolek spokojnie dojrzewał :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    ja wyniki bede miała online dopiero wieczorem
    wtedy smsa lub telefon do gina i ustalimy co dalej - ale wpisał mnie juz na 4 maja na wizytę

a jaką wysoką miałaś poprzednią betę? i ile dni temu? za jaki wynik trzymać kciuki? :)

mnie uszczęśliwią 3000 :)

ostatnio 26666 :) To było w środę.
    Lekarz mówi, że musi być koniecznie powyżej 40tys.
    (przy tych moich lichych wzrostach)

a Ty kiedy ostatnio robilaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam się pochwalić!
    Dzisiaj miałam pierwsze MDŁOŚCI (poranne), ale nie wymiotowałam.
    Ta moja ciąża na prawdę jakaś opóźniona - pierwsze mdłości w 9 tygodniu. :D

baby lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :-) ja wczoraj miałam takie mdłości że nawet zjeść nic nie mogłam, do tego przypałętało się jakieś rozwolnienie (z czystym sumieniem polecam na to lakcid) i zaliczyłam pierwsze bliskie spotkanie z kabelki po tych mdłościach :-( a myślałam że może mnie to ominie

1usap07w9hybl9h9.png
  • lilianna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Lilianna a kiedy masz.wizyte u gina? :)

Wizytę będę miała około 7maja u innego lekarza, by sprawdził czy jest ok. Do mojego doktorka nie dostane się wcześniej niż 26maja, a jak na pierwszą wizytę to byłoby troszkę późno :-)

Klara87 lubi tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam w czwartek i było 1496. Mało - ale mówi że jeszcze się mieści w normie jako takiej. Właśnie ze względu na pózną owulacje i pózniejsze zagnieżdżenie. Byle urosło.

alicja_ lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ