X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • baby Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Baby ja wiem ze nasienie moze przetrwac tydzien. Przynajmniej tak nas uczono ;)

no niby tak - moja pierworodna córeczka też jest z takich "przetrwałych" żołnierzy i też zrobiliśmy ją dwa dni przed długą delegacją M. Konkretnie w 11dc (przy normalnych cyklach 30-32dni) - już uznałam cykl za stracony :) a tu niespodzianka
    Ale wtedy nie robiłam badań krwi, siknęłam raz na test, potem poszłam do gina - jakoś żyłam mniej stresowo czy jak? :)

im starsza jestem, tym wiecej obaw
    podobno to normalne

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czujecie juz tak serio ze jestescie w ciazy?
    Haha bo mi brzuszek rosnie a ja nadal jakos momentami w to nie wierze. A w tk ze tam siedza dwie istotki to juz w ogole jakos to od mnie nie dociera nadal.

alicja_, Renia7910 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Czy tylko ja tak pozno chodze spac? bo o tej porze cos cicho sie tu robi i nikt nie pisze :P

a ja chodzę o 22 - jak nigdy :D

• baby Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie czuję. WIem. Ale nie czuję. NIe dociera jeszcze, może jakbym serducho zobaczyła ... a tak to mechanicznie biorę ten kwas foliowy i żyję tak żeby nie szkodzić tej drobinie. Ale objawów poza piersiami i zmęczeniem permanentnym nie mam. Brzuch też raczej bez zmian, chociaż częściej niż normalnie mam wzdęcia - ale to na pewno nie jest jeszcze TEN brzuch :)

o ciuchach ciążowych to w ogóle nie myślę na razie
    a już na pewno nie o ciuszkach dla dziecka
    chociaż ... złapałam się na planowaniu "gdzie-by-tu-wcisnąć-łóżeczko" :) bo nasz dom to raczej dla rodziny 2+2 jest zrobiony. Nie ma miejsca na kolejny pokoik

f2wl4z17a25l2zbv.png

• lilianna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dopiero we wczesnej ciąży więc jeszcze nie czuje do końca tych wszystkich objawów. Standardowo mam wrażliwe piersi ale tak też miałam przed każdą @. Mdłości nie mam, a z objawów które najbardziej dokuczaja to wzdęcia, przez które brzuch wygląda na spory... :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:04

3i49p07wxglh0lzs.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    a ja chodzę o 22 - jak nigdy :D

ja wczoraj po 23 bo do synka przyszedł kumpel na spanie :) i szaleli długo, a jeszcze piekłam chleb i trochę za pózno go wstawiałam i wypiekł się dopiero parę minut po 23

f2wl4z17a25l2zbv.png

• baby Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka - ja też jestem wysuszona i strasznie mi się chce pić - ale to chyba dobrze? może wreszcie osiągnę te wypijane 2 i pół litra wody dziennie? :)

Anuśka lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    a też z tych "póznych" ciąż. Póki co w 6t5d widziałam tylko pęcherzyk bez zarodka. Ale lekarz jeszcze daje nadzieję
    A ja cały czas nie kapuję jak to może być że ciąża jest młodsza niż wg OM. ROzumiem że przy długaśnych lub nieregularnych cyklach, póznej owulacji - może tak być. Ale ja ostatni stosunek miałam w 15 dc. Potem mąż wyjechał. Więc ile od tego 15dc mogło przetrwać nasienie, zapłodnić, podzielić się, zagniezdzić? Zawsze myślałam że to kwestia paru dni a nie półtora tygodnia...

Fresa - zwykle jest tak że w tym momencie w którym jesteś jest już czynność serca

ja mam to samo. Owulacja była 13 marca także nie była mocno opóźniona (max 3-4 dni)….
    Nie wiem czemu dzidzia tak wolno się rozwija.. Mam nadzieje, że nadgoni.

Renia7910 lubi tę wiadomość

• baby Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    ja mam to samo. Owulacja była 13 marca także nie była mocno opóźniona (max 3-4 dni)….
    Nie wiem czemu dzidzia tak wolno się rozwija.. Mam nadzieje, że nadgoni.

no to jedziemy na jednym wózku Alicjo :)
    Kiedy masz następne badanie? krew w poniedziałek chyba tak jak ja. A usg?

alicja_ lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianna a kiedy masz.wizyte u gina? :)

• Anka 89 Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry co do czucia to jeszcze nie czuje i nie mogę w to uwierzyć hehe ale za to objawy mam i to się czuje niestety te mdłości to zaraza ludzkości ;-).

A mam pytanie czy ktoś może mi polecić badanie Usg prenatalne w Białymstoku???

8p3orjjgvqnt5wr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    no to jedziemy na jednym wózku Alicjo :)
    Kiedy masz następne badanie? krew w poniedziałek chyba tak jak ja. A usg?

Jutro beta rano, a wyniki ok.15. Z wynikami dzwonię do lekarza i wtedy ustalamy wizytę.
    A Ty kiedy USG?
    Trzymam kciuki za jutro za nas obie;*

• baby Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wyniki bede miała online dopiero wieczorem
    wtedy smsa lub telefon do gina i ustalimy co dalej - ale wpisał mnie juz na 4 maja na wizytę

a jaką wysoką miałaś poprzednią betę? i ile dni temu? za jaki wynik trzymać kciuki? :)

mnie uszczęśliwią 3000 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:22

f2wl4z17a25l2zbv.png

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Ja jestem dopiero we wczesnej ciąży więc jeszcze nie czuje do końca tych wszystkich objawów. Standardowo mam wrażliwe piersi ale tak też miałam przed każdą @. Mdłości nie mam, a z objawów które najbardziej dokuczaja to wzdęcia, przez które brzuch wygląda na spory... :-)
    Ja mam tak samo. Też tylko wzdęta jestem. Czasem coś czuję wpodbrzuszu, ale nie wiem co to ;-) No i piersi są wrażliwe.

Ja też jutro mam pierwszą wizytę u lekarza. Pewnie nic nie zobaczymy ale w związku z moimi zrostami i poronieniem ginka powiedziała że od razu w poniedziałek z wynikami bety mam przyjść i zrobimy wszystko co w naszej mocy żeby dzidziolek spokojnie dojrzewał :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    ja wyniki bede miała online dopiero wieczorem
    wtedy smsa lub telefon do gina i ustalimy co dalej - ale wpisał mnie juz na 4 maja na wizytę

a jaką wysoką miałaś poprzednią betę? i ile dni temu? za jaki wynik trzymać kciuki? :)

mnie uszczęśliwią 3000 :)

ostatnio 26666 :) To było w środę.
    Lekarz mówi, że musi być koniecznie powyżej 40tys.
    (przy tych moich lichych wzrostach)

a Ty kiedy ostatnio robilaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam się pochwalić!
    Dzisiaj miałam pierwsze MDŁOŚCI (poranne), ale nie wymiotowałam.
    Ta moja ciąża na prawdę jakaś opóźniona - pierwsze mdłości w 9 tygodniu. :D

baby lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :-) ja wczoraj miałam takie mdłości że nawet zjeść nic nie mogłam, do tego przypałętało się jakieś rozwolnienie (z czystym sumieniem polecam na to lakcid) i zaliczyłam pierwsze bliskie spotkanie z kabelki po tych mdłościach :-( a myślałam że może mnie to ominie

1usap07w9hybl9h9.png
  • lilianna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Lilianna a kiedy masz.wizyte u gina? :)

Wizytę będę miała około 7maja u innego lekarza, by sprawdził czy jest ok. Do mojego doktorka nie dostane się wcześniej niż 26maja, a jak na pierwszą wizytę to byłoby troszkę późno :-)

Klara87 lubi tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam w czwartek i było 1496. Mało - ale mówi że jeszcze się mieści w normie jako takiej. Właśnie ze względu na pózną owulacje i pózniejsze zagnieżdżenie. Byle urosło.

alicja_ lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ