X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i karmimy ze jedno karmienie jedna pierś - mówi się że dziecko powinno ok 20 minut aktywnie jeść - ale naszej starcza 15 minut - czasem tylko poszalejemy i 25 pociągnie. Jak nie chce juz to ewidentnie językiem wyrzuca skutek z buzi a jak jej się to uda to zaciska usta żeby go nie dostać znowu :)

• cytrynówka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Za mną kolejna noc, kolejna bez objawów porodu. Ani pół skurczu, ani ćwierć czopu. Za to swędzenie i zgaga nadal są ze mną ;)

Mnie krzyż i podbrzusze wyjątkowo bolały, ale szybko minęło hehe. Aaaale pamiętajcie dwupaczki, za kilka dni pełnia księżyca, może i na nas podziała :D

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 23:47

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Mój biedny tydzień temu na Wigilii u swoich znajomych o suchym pysku siedział, wczoraj u moich to samo, a syn ma dalej gdzieś wychodzenie ;)

Synek stoi na straży abstynencji tatusia :-D :-P

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips najlepiej zmieniac przed karmieniem,zeby dzidzia sie wybudzala,ale u nss jest tak,ze zmienie przed karmieniem I w trakcie znowu nafajda :) na poczatku jadl krociutko wiec wolalam sams go przystawiac czesto,bo sie nie wybudzal wlasnie. Zmiana pirluchy nic nie pomagalo. :) teraz nie ma z tym problemu :) a jsk sie zdarza zmiana pieluszki po jedzonku I marudzi jak go odloze to biore I przytulam do siebie I glaszcze po pleckach I jsk zasnie tak dosc dobrze odkladam :) teraz nie patrze na zegarek,ale czasem ssie 5 min I mu starczy,ale eiem ze zaraz bedzie chcial znowu :) srednio karmimy sie od 10 do 30 min. Jak dluzej je to wybudza sie po 3 godzinach czasem zdarzy mu sie 3.5 :) zobaczysz wdrozycie sie obydwoje I bedzie dobrze.
    Powiem Ci jeszcze,ze przy pierwsxym dziecku mierzylam czas,zapisywalam karmienia itd. A teraz jestem zrelaksowana I sie nie przejmuje. Przybiera na wadze,wiec luz. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Za mną kolejna noc, kolejna bez objawów porodu. Ani pół skurczu, ani ćwierć czopu. Za to swędzenie i zgaga nadal są ze mną ;)

Wczoraj długo siedziałam w siadzie krawieckim (aż mi stopy zdrętwiały), a potem czułam większy niż zwykle ucisk na jajniki. Jak miałam te mrówki w stopach to pomyślałam, że teraz powinnam skurczy dostać to by śmiesznie wyglądało. Paralityk na kanapie...

Wtedy na mnie pełnia nie podziałała (10 lat temu) to i teraz nie zadziała. Jak już mogę rodzić 26-ego ;-)

Alisss GRATULUJĘ!!!
    Zapodaj opis porodu, a co tam.

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mojego córeczka stoi na straży. Ominęły go już 3 urodziny kumpla/kuzyna w tym miesiącu i jedyne co mógł to powąchać :P
    a do mnie z tekstem : "jak ty wytrzymujesz tyle czasu? Jak nie mogę to mi się bardziej chce." haha :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Lips jak chce spac lub Ci zasnal to po odbiciu odloz,a jak nie spi to juz od Ciebie zalezy,czy go wezmisz I bedziesz nosic I przytulac czy jak lezy spokojnie to go zostawisz,zeby sobie lezal. :) krzywdy mu nie zrobisz. Niektore dzieci chca sie przytulac wiecej niektore grzecznie sobie leza. :) ja jsk jest spokojny to go zostawiam zazwyczaj,choc nie zawsze,bo I ja mam ovhote sie poprzytulac I jego syarszy brat tez ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    I nie masz problemu z KP? Nam położna na SR nagadała że jak podamy mm nawet raz to dziecko się rozleniwi i nie będzie chciało ciągnąć cyca...

Aliss gratulacje :)

Matlena mój też o suchym pysku cały czas od 37 tc :) nawet sam nie wychodzi z kolegami bo się obawialam że zacznę rodzić :)

Cos Ty:-) Mala caly czas na cycku by wisiala :-) a pokarmu mam duzo, dzis poszlam sie wykapac rano jak corka spala (przed przystawieniem jej do cycka) to podczas kapieli az kapalo z cyckow. Ale z tego co kojarze to wiekszosc mamusiem tutaj w pierwszych dobach dokarmialo mm. Dodatkowo polozne w szpitalu powiedzialy mi ze lepiej dokarmic mm niz dziecko ma byc glodne i plakac bo gdy placze my sie steresujemy ze to Nasza wina- bo pokarmu nie ma, a przez stres i Nasz placz produkcja pokarmu zmniejsza sie i tak bledne kolo.

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Pati_zuzia czyli chyba za rzadko go karmie. To w takim razie jak to rozplanowac zeby co gidzinke go karmic? Karmieni (mniej wiecej po ile minut z kazdej piersi), pieluszka (za kazdym razem?) i jak chce spac to do spania a jak nie to przytuac nosic itp ? Ciezko mi to ogarnac a polozne tylko z laska cos odpowiedza.

Niech wisi na cycku ile chce, wazne zeby ssal bo to najbardziej pobudza laktacje. Jak spi wybudzaj zmiana pieluszki. W tych pierwszych dniach najwazniejszy jest kontakt z dzieckiem, wez do lozka, lez, przystawiaj i ciesz sie chwila :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mialam chyba jakis gorszy dzień. Dzisiaj odzyskalam sily ;) dziewczynki daly mi pospac. Moze uda nam sie wybrac na spacerek dzisiaj.
    I dzisiaj o 7rano wypily ladnie po 120ml :)
    A tu takie zdjecie z przewijaka

http://iv.pl/images/97339325005889559798.jpg
    http://iv.pl/images/31892988568470352137.jpg

A teraz pytanie. Czym smarujecie glowki? Oliwka czy czyms innym?
    A i ile takie malenstwa moga siedziec w lezaczkach czy hustawce? Bo strasznie lubia a nie chce tez za dlugo ich w tym trzymac

Dżulia, ZieloneOliwki, Mi$ia26, kwiatakacji, lilianna, Beatrice, pati_zuzia, Madzisek, Nadulka, Matleena, MeGi2986, bella88, genoweffa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama julka, ja też chcę!!

Marik, żyjesz, rodzisz? ;)

edit: kurcze, ciekawe co z myszatą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 11:00

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas jest problem bo maly nie odbija po jedzeniu czy to normalne ? :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Mama julka, ja też chcę!!

Marik, żyjesz, rodzisz? ;)

edit: kurcze, ciekawe co z myszatą...

Chcesz rodzić jak rozumiem ;-)

Myszata już chyba trzeci dzień się nie odzywa :-/

Misia - może nie odbija mu się bo nie łyka powietrza, a w sumie to dobrze :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niewiem zwymiotowal nam 2x ale juz jest spokoj :)

Ktora nastepna rodzi ? :)

Flakonik ale cudne te twoje skarby :)

My we wtorek dostaniemy skierowanie na usg bioderek

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Ktora nastepna rodzi ? :)
    mamusie chętne, gorzej z naszymi pociechami :P

Mama-julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki no co Ty ja urodzę, ale dopiero jak Ty urodzisz. Nastawiam się na 2 stycznia bo moja mała na pewno sama nie wyjdzie ;) Nie odzywam się bo latałam i robiłam zakupy na święta i stroiłam choinkę, teraz czeka mnie sprzatanie mieszkania. Wczoraj byłam na koncercie Bratanek i Jarmarku Bożonarodzeniowym. Wróciłam z ręcznie robionym maskotą dla małej - zając którego nazwaliśmy Florek. Siedzi teraz w wózku i czeka na towarzystwo ;D Generalnie humor lepszy.

Matleena, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też mała nie zawsze odbije. Najczęściej uda jej się odbić w pozycji na żabkę na piersi.
    Revelka - myślę, że jak dokarmisz na początku mm to problemu z kp nie będzie. My musieliśmy dokarmiać od początku 3 tyg i problem był/jest nie że mała nie chce piersi tylko,że się denerwuje jak powoli leci i zaczyna gryźć, no i nire chce chwytać głęboko brodawki, ale z tym akurat miała problemy od początku.Jak narazie udaje nam sie karmić i piersią i butelką.

Flakonik podpinam się pod pytanie o leżaczki i huśtawki. Do nas jutro przjdzie w prezencie pod choinke od cioci.Nie planowaliśmy kupować, ale jak już będzie to spróbujemy.

U nas kupy są od paru dni 2 razy dziennie pełna pielucha i ze 2 razy kleksik. Wcześniej były prawie po każdym karmieniu. W szpitalu mówili, że przy kp kupa może być nawet raz na 5 dni i jest ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Dziewczyny z szytym kroczem-po ilu dniach moglyscie normalnie usiasc?

Ja po tygodniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Hej. Do mamus z dzieciaczkami mam pytanie. Ile razy dziennie robią kupkę? Bo u nas po wyjściu ze szpitala byla jedna w ciagu dnia o 12 i dzis o 2 w nocy dopiero kolejna i Malo, to normalne czy ma problemy z brzuszkiem? No i kiedy po cc miałyście juz normalnie pokarm w piersi i czy mm robocie z woda przegotowana czy niegazowaną i czy przepajacie czyms Maluszki czy samo to mm?

Ja MM robię z wody "Mama i ja" przegotowanej.
    Czasem przepajam w ciągu dnia, ale rzadko.
    Młoda robi kupkę ok. 4 razy na dobę.

stars2345 lubi tę wiadomość

‹‹ 2161 2162 2163 2164 2165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ