X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    A teraz pytanie. Czym smarujecie glowki? Oliwka czy czyms innym?
    A i ile takie malenstwa moga siedziec w lezaczkach czy hustawce? Bo strasznie lubia a nie chce tez za dlugo ich w tym trzymac

Ja kąpie Sarkę w Oilatum i główkę też jej w tym myje, wiec później już niczym jej nie smaruje.
    A Ty w czym kąpiesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 12:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik - dziewczyny cudowne! Mogę spytać jaka masz temperaturę w domu ze chodzą w krótkich rękawach? No i pod czym śpią i jak są wtedy ubrane ? Moja niedawno miała jeszcze dwie warstwy długie (zalecenia szpitalne) - od kilku dni już tylko jeden długi rękaw i spodnie nosi - tak samo jest kladziona spać + koc minky ocieplony i ni wiem czy nie za dużo - no domu mamy 22 stopnie - od jutra mamy zejść do 20/21 - położna mówi ze jest do ze tak jak robimy. Jutro mamy pierwsza wizytę u pediatry i zobaczymy jak przybiera na wadze i dowiem się o ubiór ale ciekawa jestem jak to u ciebie wygląda.

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka spokojnie. To zdjecia robione na przewijaku. Normalnie na takie krotkie body ubieram nim spodnie i sweterek. Spia tez pod kocykiem minky albo w spiworku. Najczesciej to chyba ubieram nim jakies pajace cieplutkie

W domu mamy 21/22.

Michcia, menka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Ja kąpie Sarkę w Oilatum i główkę też jej w tym myje, wiec później już niczym jej nie smaruje.
    A Ty w czym kąpiesz?
    My do kapieli uzywamy plynu z Alphanovy albo z bjobj do mycia ciala i wloskow

Ale sie zastanawialam czy oprocz mycia glowki cos jeszcze stosujecie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 13:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamowilam pizze. Nie mam sily,czasu ani checi robic obiadu :P
    Alicja a jak z godz karmienia? Zmienilas juz na te 6razy?
    Aa i jak efekty sesji? Masz juz jakies zdjecia?;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik ja boje sie ze Mała bedzie miala ciemieniuche a ma dlugie wloski wiec przed kapiela ok 30 min smaruje oliwka, a przy kapieli normalnie myje glowke i pozniej juz niczym nie smaruje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro przyjezdza maz i od raxu jedziemy na szczepienie. Alez mam stresa. Jak sie nim cos stanie to sobie tego nie wybacze...
    A z drugiej strony chce to 6w1 bo chce zeby mialy maksymalna ochrone...

A wy kiedy macie szczepienia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 22 stycznia, ale jeszcze nie zdecydowalismy jakie szczepionki

• Matleena Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 23:47

MeGi2986, kwiatakacji, cytrynówka, Dżulia lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kapiemy tylko oilatum i tym tez glowke myjemy, nic poza tym.

Misia moj praktycznie wogole nie odbija,nie ulewa tez i nie ma problemu z baczkami wiec widocznie nie lyka duzo powietrza.

My zastanawiamy sie nad szczepieniem. Ale jesli juz to tylko podstawowe i nieskojarzone.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do hustawek, lezaczkow itp to nam rehabilitantka pozwolila max 30 min w ciagu dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 14:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Zamowilam pizze. Nie mam sily,czasu ani checi robic obiadu :P
    Alicja a jak z godz karmienia? Zmienilas juz na te 6razy?
    Aa i jak efekty sesji? Masz juz jakies zdjecia?;)

Jutro będę miała zdjęcia. :) A 11stycznia kolejna sesja:) Tym razem wraz z rodzicami. :)

Próbowałam dziś w nocy zmienić na te 6 razy tj. wydłużyć nocną przerwę ale skonczyło się to tak, że rozprogramowałam dzidzie i wyszło mi w sumie 8 karmień na dobe.
    Dziś kolejna próba. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy termin na 14 stycznia i bedziem szczepic 5w1 plus rota i pneumokoki.Tez nic nie czytam o tym , bo jak bym zaczela to pewnie bym zwatpila w szczepienia a wiem ze sa potrzebne.

My kapiemy w Oilatum a po kapieli smaruję oliwką. Ale my kąpiemy co 3 dzień.

Megi a wcześniaki to chyba mają za darmo tą 5w1.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Jutro przyjezdza maz i od raxu jedziemy na szczepienie. Alez mam stresa. Jak sie nim cos stanie to sobie tego nie wybacze...
    A z drugiej strony chce to 6w1 bo chce zeby mialy maksymalna ochrone...

A wy kiedy macie szczepienia?

My mamy po 10stycznia. Też 6w1.

Nie bój się! Wszystko będzie dobrze.

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:47

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bedziemy szczepic gdzies na poczatku lutego,5w1 plus pneumokoki, rotawirusy i menigokoki typu b.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Megi a wcześniaki to chyba mają za darmo tą 5w1.
    Maja za darmo tylko albo az pneumokoki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się jutro wybieram kupić parę drobiazgów świątecznych, więc kupię też coś Kubusiowi w prezencie pod choinkę, rozpakuje sobie jak będzie na świecie :P Nie robimy sobie generalnie z rodziną prezentów, poprosiłam żeby lepiej kupili coś małemu, zamiast nam robili prezenty.

Z mężem mamy dziś leniwą niedzielę, cały dzień leżymy w łóżku przrd telewizorem ale idziemy zaraz się przejść na pizzę, albo co, bo stwierdziłam że zgnijemy w tym łóżku w końcu :D a że po porodzie przechodzę na dietę, to muszę teraz się nażreć:P

a! Marik, jak przenosimy obie to i takbędziesz pierwsza, bo ja na wywołanie mogę się dopiero 5 stycznia położyć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 15:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezaroweczki Kochane zazdroszcze Wam tych ostatnich dni :-) korzystajcie bo wkrotce Wasze zycie sie zmieni ;-) ja marze o wyjsciu z domu, jutro mamy zamiar wybrac sie na pierwszy spacer- wreszcie

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:05

‹‹ 2162 2163 2164 2165 2166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ