X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Dzieki za odpowiedz :)
    U nas kupki sa raz na dzien. Czasami dwa razy.
    I raczej nie przepajam. Samo mm.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Dziewczyny z szytym kroczem-po ilu dniach moglyscie normalnie usiasc?
    ja od razu po porodzie 3 godziny już normalnie siedziałam i teraz i przy pierwszym porodzie.

genoweffa lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) impreza wczoraj sie udała , Pola spała a Olek szalał w najlepsze :) dziś się nawet do kościoła z Olkiem wybrałam, mąż kupił choinkę i jutro ubieramy, a w południe zaliczyliśmy pierwszy rodzinny spacer :) miłego wieczoru

pati_zuzia, kwiatakacji, ZieloneOliwki, Pchelkaa, Nadulka, Matleena lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :* jak się czujecie dziś ?:)
    U nas dobry humor ale samopoczucie okropne, znowu się martwie bo doszło mi straszne puchniecie stóp, i wkrecam sobie ze to może być to zatrucie ciazowe bo ciśnienie mam wysokie + plus nogi jak Shrek .... martwie się trochę. Miała któraś z was ?

• mnk Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak teraz, 10kg na plus w ciagu tygodnia:P tylko u mnie maja na to wyjebane...

Ja zrobilam babeczki wlasnie i ide zabrac sie za pierogi z twarogiem na slodko aww taka mam chec ze szok:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro robie torta bo we wtorek maz ma urodziny,ale imprezy nie robimy, moze jeden znajomy przyjdzie o tak o posiedziec :) teraz czekam na gosci, ma przyjsc moja byla szefowa z dzieciakami, w sumie czesto sa u nas bo ieszkamy od siebie z jakies 300m :) w wigile przyjezdza moj brat i jedzie rano w szczepana,a raczej my go odwieziemy, bo nie bedzie mial jak wrocic. 25 tez nam sie odwiedziny znajomych szykuja, wiec dosc zajete swieta. Dobrze,ze wigilie mam juz zrobiona prawie od miesiaca :)

Anka a kiedy masz jakas wizyte u lekarza? Maja zamiar wywolac Ci porod, bo ja juz nie pamietam kiedy komu i jak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnk no u Ciebie to jest fenomen ze nic z Tobą nie robią :o

Pati_Zuzia ale mi chęci na torcika zrobiłas. Na ostatniej wizycie lekarz mówił ze chce zakończyć ciążę przed terminem ze wzgledu na ciśnienie ( on trzyma się terminu wg pierwszego usg czyli 29 grudzień) teraz mam w srode wizytę obawiam się ze w wigilię wyląduje w szpitalu.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:

Pati_Zuzia ale mi chęci na torcika zrobiłas. Na ostatniej wizycie lekarz mówił ze chce zakończyć ciążę przed terminem ze wzgledu na ciśnienie ( on trzyma się terminu wg pierwszego usg czyli 29 grudzień) teraz mam w srode wizytę obawiam się ze w wigilię wyląduje w szpitalu.

Taaaak Ją też będę ma święta w szpitalu :)
    U mnie fajny weekend mamy już choinkę cudna :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:

Mysl w ten sposob ze to na dniach. :) a masz miec cesarke czy sn? No u Mnk to juz w ogole cuda nie widy.

• cytrynówka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Hej kochane :* jak się czujecie dziś ?:)

Ja po nocnych bólach w krzyżu i biegunce cały dzień odsypiam... Oczywiście już wszystko ucichło. Jutro o 12ej mam wizytę, może po niej coś się ruszy...

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • mnk Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie czuje jak jakis ewenement juz powoli:D:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revelka to będziemy miały wigilie online haha :)

Pati_zuzia Nie wiadomo czy CC czy sn, juz mi wszystko chyba jedno.. byle do środy !!

Cytrynowka O to może odsypiasz przed porodem , bo i Cie przeczysciło i senność :D

pati_zuzia, cytrynówka lubią tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się spać chce, może też odpoczywam przed porodem, i tak Mnk jesteś fenomenem :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wee wtorek na 8 mam byc na oddziale bedziemy rodzic :-)takze trzymajcie kicuki :)

pati_zuzia, Dżulia, aannkkaa, rewelka, cytrynówka, ZieloneOliwki, MeGi2986, Acikk, Madzisek, Nadulka, Matleena, kwiatakacji lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie skosztowalam troszkę winka mm mm... :)

Dżulia, pati_zuzia, ZieloneOliwki, alicja_ lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczynki trzymam kciuki żebyście na święta miały swoje dzieciątka :)
    My juz dzisiaj byliśmy w kościółku tzn przed kosciolkiem i na obiadku u moich rodziców także zaczynamy normalnie funkcjonować :P :)

ZieloneOliwki, Matleena, aannkkaa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A ja wlasnie skosztowalam troszkę winka mm mm... :)

A ja w myślach z Tobą: mmmm...

KASIAG kciuki będą zaciśnięte :-) W miarę możliwości pisz co będzie się działo :-)

Aannkkaa i Rewelka tylko nie zapomnijcie się podzielić opłatkiem on-line :-D

aannkkaa lubi tę wiadomość

• mnk Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobilam pierogi i sie stalam najszczesliwszym czlowiekiem swiata:D

Mama-julka, Dżulia, cytrynówka, pati_zuzia, Nadulka, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    A ja zrobilam pierogi i sie stalam najszczesliwszym czlowiekiem swiata:D

A jeszcze ich nie jadłaś?
    Ja już na kolację opanowałam niedawno zrobione ozory z sosem tatarskim. Plus kakałko (jak to Zieloneoliwki piszą) ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 20:33

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ja już na kolację opanowałam niedawno zrobione ozory z sosem tatarskim. Plus kakałko (jak to Zieloneoliwki piszą) ;-)
    ozory? a cóż to takiego?

‹‹ 2163 2164 2165 2166 2167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ