X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze maluchy przy jedzeniu tez tak sie preza i zloszcza? Je ladnie bo slysze jsk lyka ale slysze tez przy tym prezeniu mega przelewanie w brzuszku

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Pytanie do mam co karmia mm.
    Ile wasze dzieciaczki średnio przybieraja na wadze na dobe? Moj jak byl na Prenanie to przybieral ok 50 g na dobe, a teraz od 6 dni jest na hipp i przybiera ok 15 g i nie wiem czy to dobre?
    Moje tak na dobe ok.20g

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Tak, mnie. A teraz poltora tyg temu doszla do tego ze mam podejrzenia gestozy bo z wizyty na wizyte milam wyzsze cisnienie. Teraz w czwartek wyszlo ze w tydzien przybylo mi 10 kg zapytala tylko jak sie czuje, powiedzialam ze czesto boli mnie glowa. I tyle. Wiec... A co ja wiecej moge skoro dzis nawet do szpitala pojechalam i jakas polozna powiedziala ze wszystko jest spoko.

dziwne sa, u mnie cala ciaze bylo wszystko ok,a na sam koniec z tym wywolywaniem troche mnie zestresowali i choc moje wszystkie wyniki byly idealne, Maksio przestal tylko rosnac to ciagle mnie kotrolowali co dwa dni,a u Ciebie ciagle marudzila a teraz sie nie przejmuje. Szkoda,ze nie masz opcji,zeby sprawdzic u kogos innego. Ale dobrze,ze to juz kilka dni zostalo prawda? Bo beda wywolywac? A masz pozwolenie na porod naturalny czy cesarka w planach? Moze bylo nasciemniac ze glowa Ci peka to by sie bardziej zainteresowali. Trzymam kciuki za Was :* jak i za wszystkie ciezaroweczki :*

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo od poniedziałku nie dać żyć położnej, to może szybciej coś z tym zrobią ;)

• mnk Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wywolywanie mnie polozy pewnie dopiero po 30 grudnia czyli jak zaczne 41 tc od terminu z usg czyli po 23. O cesarce nic nie bylo mowy, oni stawiajana porod sn tutaj. Sie troche podlamalam

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może jednak warto posymulować?

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Na wywolywanie mnie polozy pewnie dopiero po 30 grudnia czyli jak zaczne 41 tc od terminu z usg czyli po 23. O cesarce nic nie bylo mowy, oni stawiajana porod sn tutaj. Sie troche podlamalam
    a ja myslalam,ze 23. No a Twoj stan nie jest wskazaniem? Mecz moze polozna tak jak pisze Dzulia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie bierze przeziebienie, choc moze to taki dzien oslabienia.

• lips Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis jestem pierwsza noc sama z Dawidkiem. Wczoraj go oddalam do poloznych bo bylam padnieta a dzis chce sie nim sama zajac. Troche marudzi.
    Robie tak : budze go co 3 godzinki na karmienie no i wtedy go przewijam. Pokarmu mam malutko wiec karmie go tylko chwilke(okolo 10 minut na piers). Pozniej jedzie na dokarmianie puki mi sie pokarm nie pojawi. No i zazwyczaj wraca juz z tamtad na spiaco. Po ostatnim karmieniu nie zasnal i sie strasznie zloscil i prezyl. Nie wiem jak go uspokoic i uspic. Nie placze tylko jak ma cycusia w buzi. Wiem ze musimy siecsiebie nauczyc dopiero ale jakos tak ciezko w te pierwsze dni i to jeszcze jsk sie jest samej w szpitalu. Jak to u was wygladalo? Taki rytual z noworodkiem. Mam nadzieje ze sie komus bedzie chcialo odpisac bo sie troszke gubie.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LIps nie wiem czy Ci pomoge, bo moj maly to caly czs spal pierwsze dni wrecz si martwilam,zenie doje. Jak chcesz karmic piersia a masz malo pokarmu to moze dobrze ze wisi to ci pobudzi laktacje, wiem ze ciezko. Ja przez pierwsze 3 dni przystawialam malego nawet co godzine i po tych trzech dniach sam zaczal sie wybudzac co 2 do 3 godzin. A i pamietaj ze na poczatu dzieciatku nie tzrzeba duzo pokarmu, bo zje troszke i sie naje, a ze szybko jest trawiony to moze szybko chce cycusia. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips ja brałam małą do łóżka przytulałam, śpiewałam cichutko i się uspokajała. No i co godzinę był cyc.
    Pchełka u mnie jest to samo mała się pręży, kręci , wygina ale cyca nie wypuszcza. maya34 pisała,że dziecko może chcieć odbić w trakcie jedzenia.
    Co do dyskusji o karmieniu mm czy kp myślę, że działają jeszcze hormony i brakuje luzu w temacie. Ja z ciekawością przeczytałam to porównanie mm i pokarmu z pirersi i dla mnie to żadna nowość. Małej daje co mam, jest w piersi to dostaje z piersi , nie ma to daje mm. Jak to mówią z pustego to i Salomon nie naleje. Jakoś wyluzowałam z karmieniem, ale też mi się wydaje,że to kwestia hormonów, które powoli się stabilizują.
    Flakonik ja Cię podziwiam, że dajesz radę sama z dwójką dzieciaczków. Ja mam męża do pomocy i czasem nam ciężko wszystko ogarnąć.
    W temacie ogromnej miłości do dziecka, to ja jestem chyba z tych, które potrzebują czasu żeby to poczuć z taką siłą. Narazie macierzyństwo jest wyzwaniem.

My od dwóch dni walczymy z brzuszkiem. Jest płacz, prężenie. Mała śpi niespokojnie, płacze przez sen, wybudza się.Oby to nie był początek kolek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 23:24

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adas przyszedl na swiat 18.12.15.waga 3330 wzrost 55 cm. Porod koszmarny sn, niestety trauma do konca zycia dlatego chyba lepiej nie bede opisywac :-( adas zdrowy i cudowny :-)

lilianna, rewelka, aannkkaa, pati_zuzia, kwiatakacji, ZieloneOliwki, MeGi2986, Madzisek, Marik, Ola_45, m@rzenie, Mama-julka, Dżulia, Nadulka, genoweffa lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 23:46

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliss gratuluje :)

U mnie tez nie ma jeszcze takiej ogromnej falii milosci caly czas trzyma sie u mnie ten baby blues placze z byle powodu i nie czuje sie dobra matka czuje ze nie umiem sie zajac malym i chyba potrzebuje czasu zeby pogodzic sie z nowa sytuacja :/

Flakonik jestes moja bohaterka dajesz rade z 2 dzieciaczkow i juz myslisz o nastepnym i do tego tyle milosci masz dla swoich skarbow :) Tez bym chciala poczuc ten ogrom milosci :(

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliss gratulacje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliss gratulacje. Najważniejsze,że już po i z Tobą i z małym wszystko dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Aliss gratulacje! A jeszcze niedawno mi mówiłaś że mnie nie wyprzedzisz ;) Tak nagle się wszystko zaczęło?

mnk, dziwię się że się nie zmartwili tą wagą, bo w 9 miesiącu nie powinno się tyć w ogóle, a na pewno nie tyle. Ja dwa tygodnie temu na wizycie się ważyłam i od poprzedniej pokazało 1kg więcej tylko, a tydzień później +2 kg i moja ginekolog się zdziwiła że w tydzień aż dwa kilo przytyłam. Tyle, że jej przypomniałam że przed tą poprzednią wizytą miałam biegunkę i wymioty, to stwierdziła że to możliwe bo ze 3 kilo to woda którą zwróciłam... no ale to by na pewno się wg niej nadawało na patologię ciąży...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 01:07

• Matleena Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 23:46

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Ooooooo Oliwki! Już myślałam, że rodzisz ;)
    jak to, odzywałam się przecież :P
    Po południu poszliśmy do znajomych, niedawno wróciliśmy ;) Nie mogę dziś rodzić bo mąż trochę wypił, jeszcze go na porodówkę nie wpuszczą :D

edit: Mama julka chyba prędzej ;)
    U CIebie już 39+1 :o To z pewnością mnie wyprzedzisz, może na święta już z małym w domku będziesz jak dobrze pójdzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 01:23

• mnk Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symulowanie nic tu nie da niestety. To sie po prostu nazywa islandzka sluzba zdrowia. Znajoma poronila w 6 miesiacu (gdzie ma dwojke dzieci rodzonych w polsce) bo jak mowila poloznej ze ja boli i boli to ona mowila ze to normalne. A logiczne chyba ze kobieta w trzeciej ciazy szybciej rozrozni bol ktory miala a ktorego nie. I tak o...

Jak zaczelam krzyczec na ta polozna w szpitalu czy 10 kg w tydzien jest normalne to kazala mi sie uspokoic. Zebym sie nie stresowala bo to juz koncowka... Prawie jej w ryj dalam, bo jeszcze dwie sekundy takiego pieprzenia a by ze sliwa chodzila. Tym bardziej ze ja nie martwie sie o siebie tylko o dziecko... No ale.

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
‹‹ 2159 2160 2161 2162 2163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ