X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Acik ja narazie smaruje nivea ujedrniajacym, ale z brzuszkiem nie jest zle ;-)
    No u mnie też praktycznie nie ma brzuszka tylko ta skóra jakas taka jakby luzniejsza :P
    Znalazlam w domku jakos balsam ujedrniajacy i też będę smarowac :) całe szczęście że rozstepow nie ma uff :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna14, śliczna ta Twoja Polcia.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mam pytanko. Przemywacie dzieciom jakos buzie w środku?? Bo tak SE myślę niby zębów nie ma ale jednak to mleko pije, tu się porzyga... Tylko jak to myć tak z drugiej strony?? Polozna nic nie mówiła o tym i nie wiem :/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik wacikiem maczanym w przegotowanej wodzie.

Mi z brzucha zostala oponka,taka juz prawie przed ciazowa,ale nia sie nigdy nie przejmowalam :) moze cos bede z nia robic po pologu,zobaczymy jak bedzie z checiami I czasem :)

• lilianna Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A jeszcze mam pytanko. Przemywacie dzieciom jakos buzie w środku?? Bo tak SE myślę niby zębów nie ma ale jednak to mleko pije, tu się porzyga... Tylko jak to myć tak z drugiej strony?? Polozna nic nie mówiła o tym i nie wiem :/

Na szkole rodzenia tam gdzie chodziłam położna mówiła by takiemu dziecku dawac w butelce troszkę wody przygotowanej do wypicia i tak niby się buzia takiemu maluchowi przepłukuje :-)

Sama jeszcze nie wyprobowalam bo nadal czekam na moja małą :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:

Sama jeszcze nie wyprobowalam bo nadal czekam na moja małą :-)

Jeszcze masz chwilę czasu :D korzystaj ze spokoju i niezależności :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek żyjesz :> weź no się odezwij :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Jeszcze masz chwilę czasu :D korzystaj ze spokoju i niezależności :D

Odpoczywam jeszcze, przynajmniej się staram :-) chociaż teraz na finiszu już ciezko- np. się wyspać... przynajmniej ja tak mam :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Odpoczywam jeszcze, przynajmniej się staram :-) chociaż teraz na finiszu już ciezko- np. się wyspać... przynajmniej ja tak mam :-)
    Ja też miałam już ciężko a wręcz wcale nie spalam bo się balam że znaczne rodzic w nocy jak mąż w pracy (i tak zresztą było:D)
    A teraz spanie to już całkiem inna bajka... :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M* ma wolne od dziś aż do 28.12 więc w nocy będzie jakby co, no ale malutkiej się jeszcze nie spieszy, chyba że we wtorek na wizycie uslysze jakieś dobre wieści :-)

A jak już będzie z nami to podejrzewam, że zateskinie nawet i do tych na wpół przespanych nocy :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam w szpitalu i dowiedzialam sie ze moje 10kg w tydzien to normalne bo w koncu to koniec ciazy, opuchlizna ze butow zadnych wlozyc nie moge tez jest normalna, na bol glowy mam sobie wziac tabletki a cisnienie 143/93 i wszystko spoko, jak mnie cosniepokoi to moge przeciez isc do poloznej bo to ona o mnie dba, ale tylko od pon do pt bo weekendy maja wolne :)

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    jak mnie cosniepokoi to moge przeciez isc do poloznej bo to ona o mnie dba, ale tylko od pon do pt bo weekendy maja wolne :)
    krótko mówiąc, jeżeli coś jest nie tak masz czekać 2 dni do poniedziałku?

• Piegus Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Piegus a ile ml udaje Ci sie sciagac laktatorem i w jakim czasie? Jak przystawiasz do piersi slyszysz jak łyka?
    Moja aktywnie je- slysze jak lyka ok 8 min po czym je ale robi sobie kilku sekundowe przerwy. Takie karmienie u Nas trwa ok 20 min.
    Zwroc uwage jak synek lapie piers, cala brodawke lacznie z otoczka? I czy ma wywiniete wargi? Widzisz w kaciku jak jezyczek pracuje?

Co do pepuszka ja przemywalam min 2 x dziennie, wczoraj lancuszkiem zaczepilam i wyrwalam pepuszek jest troche ropy jeszcze wiec dalej psikam octaniseptem.

W ciągu 7 minut z jednej udaje mi się odciągnąć 20 ml. Słyszę łykanie, łapie praktycznie całą brodawkę, język pracuje i jak się odsunie po jakimś czasie od piersi to jego buzia jest cała od mleka, więc widać że jadł. I własnie nie rozumiem tego, że np ssie 20 min i odsuwa się i praktycznie zasypia mi na ręku. Po czym gdy go odłożę to otwiera oczy i znowu woła jeść. :/ Nie wiem czemu tak się dzieje.

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia tak właśnie :P i wg nic jestem w 39 tc dopiero bo mam termin z usg na 23. Wiec sobie musze poczekac:p

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Dżulia tak właśnie :P i wg nic jestem w 39 tc dopiero bo mam termin z usg na 23. Wiec sobie musze poczekac:p
    ja lekarzem nie jestem, ale gdybym "przytyła" 10 kg w tydzień to bym się przeraziła nie na żarty

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus a moze on chce przytulic sie do mamy :) moj starszy synek tak mial. Jadl jadl a jak go odklafalam to oczy jak 5zl albo marudzenie. Bralam I sie uspokajal. Teraz po karmieniu I odbiciu,czasem zmianie pieluszki bo napakuje miedzy czasie,zostawiam Maksia polozonego na mojej klatce piersiowej I zaraz sie uspokaja I jak jestem pewna ze zasnal dobrze odkladam I zazwyczaj nie ma problemu. :)

Piegus lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mozna przytyc 10 kg ale az w tydzien? Na pewno czesc to woda,ale az tak duzo. Mnk z tego co pamieyam wczesniej polozna besztala Cie za wage-czy to nie Ciebie-a teraz sie nie przejmuje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już pojechali zrobiła taka awanturę że szok bo mowilam żeby chorzy nie przyjeżdżali a zrobili inaczej a małego odrazu wynioslam niech się okrążają gdzieś to mam :/

• mnk Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mnie. A teraz poltora tyg temu doszla do tego ze mam podejrzenia gestozy bo z wizyty na wizyte milam wyzsze cisnienie. Teraz w czwartek wyszlo ze w tydzien przybylo mi 10 kg zapytala tylko jak sie czuje, powiedzialam ze czesto boli mnie glowa. I tyle. Wiec... A co ja wiecej moge skoro dzis nawet do szpitala pojechalam i jakas polozna powiedziala ze wszystko jest spoko.

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati-zuzia, o tym nie pomyślałam, może mój ma tak samo. Będę musiała sprawdzić, dzięki :)

pati_zuzia lubi tę wiadomość

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
‹‹ 2158 2159 2160 2161 2162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ