Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Pchelkaa wrote:Acik ja narazie smaruje nivea ujedrniajacym, ale z brzuszkiem nie jest zle
Znalazlam w domku jakos balsam ujedrniajacy i też będę smarowaccałe szczęście że rozstepow nie ma uff
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Acikk wrote:A jeszcze mam pytanko. Przemywacie dzieciom jakos buzie w środku?? Bo tak SE myślę niby zębów nie ma ale jednak to mleko pije, tu się porzyga... Tylko jak to myć tak z drugiej strony?? Polozna nic nie mówiła o tym i nie wiem
Na szkole rodzenia tam gdzie chodziłam położna mówiła by takiemu dziecku dawac w butelce troszkę wody przygotowanej do wypicia i tak niby się buzia takiemu maluchowi przepłukuje
Sama jeszcze nie wyprobowalam bo nadal czekam na moja małą -
lilianna wrote:Odpoczywam jeszcze, przynajmniej się staram
chociaż teraz na finiszu już ciezko- np. się wyspać... przynajmniej ja tak mam
A teraz spanie to już całkiem inna bajka... -
Mój M* ma wolne od dziś aż do 28.12 więc w nocy będzie jakby co, no ale malutkiej się jeszcze nie spieszy, chyba że we wtorek na wizycie uslysze jakieś dobre wieści
A jak już będzie z nami to podejrzewam, że zateskinie nawet i do tych na wpół przespanych nocy -
Bylam w szpitalu i dowiedzialam sie ze moje 10kg w tydzien to normalne bo w koncu to koniec ciazy, opuchlizna ze butow zadnych wlozyc nie moge tez jest normalna, na bol glowy mam sobie wziac tabletki a cisnienie 143/93 i wszystko spoko, jak mnie cosniepokoi to moge przeciez isc do poloznej bo to ona o mnie dba, ale tylko od pon do pt bo weekendy maja wolne
-
Pchelkaa wrote:Piegus a ile ml udaje Ci sie sciagac laktatorem i w jakim czasie? Jak przystawiasz do piersi slyszysz jak łyka?
Moja aktywnie je- slysze jak lyka ok 8 min po czym je ale robi sobie kilku sekundowe przerwy. Takie karmienie u Nas trwa ok 20 min.
Zwroc uwage jak synek lapie piers, cala brodawke lacznie z otoczka? I czy ma wywiniete wargi? Widzisz w kaciku jak jezyczek pracuje?
Co do pepuszka ja przemywalam min 2 x dziennie, wczoraj lancuszkiem zaczepilam i wyrwalam pepuszek jest troche ropy jeszcze wiec dalej psikam octaniseptem.
W ciągu 7 minut z jednej udaje mi się odciągnąć 20 ml. Słyszę łykanie, łapie praktycznie całą brodawkę, język pracuje i jak się odsunie po jakimś czasie od piersi to jego buzia jest cała od mleka, więc widać że jadł. I własnie nie rozumiem tego, że np ssie 20 min i odsuwa się i praktycznie zasypia mi na ręku. Po czym gdy go odłożę to otwiera oczy i znowu woła jeść.Nie wiem czemu tak się dzieje.
-
nick nieaktualnyPiegus a moze on chce przytulic sie do mamy
moj starszy synek tak mial. Jadl jadl a jak go odklafalam to oczy jak 5zl albo marudzenie. Bralam I sie uspokajal. Teraz po karmieniu I odbiciu,czasem zmianie pieluszki bo napakuje miedzy czasie,zostawiam Maksia polozonego na mojej klatce piersiowej I zaraz sie uspokaja I jak jestem pewna ze zasnal dobrze odkladam I zazwyczaj nie ma problemu.
Piegus lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tak, mnie. A teraz poltora tyg temu doszla do tego ze mam podejrzenia gestozy bo z wizyty na wizyte milam wyzsze cisnienie. Teraz w czwartek wyszlo ze w tydzien przybylo mi 10 kg zapytala tylko jak sie czuje, powiedzialam ze czesto boli mnie glowa. I tyle. Wiec... A co ja wiecej moge skoro dzis nawet do szpitala pojechalam i jakas polozna powiedziala ze wszystko jest spoko.