Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dwupaczki a jak dzisiaj z waszym humorem
?
Ja już mam lepszy, umowilam się z mężem, jego siostra i jej facetem, że jedziemy na wrocławski rynek na jarmark bożonarodzeniowy, mam zamiar obżerać się goframi i zagryzać kanapką z matjasem hahahaMeGi2986, ZieloneOliwki, rewelka, Dżulia, Nadulka, pati_zuzia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMatleena, może jesteśmy sobowtórami?
Justyna14 nie nie, ja nie z tych co chcą kisić dzieci w domu, wręcz przeciwnie :)Tylko chciałam poznać opinię dziewczyn czy może werandują dzieci, bo jak nie będę mogła wyjść na godzinny spacer to zamierzam i tak codziennie wystawić małego chociaż na 15-20 minut, oczywiście jak nie będzie głowy urywać
cytrynówka, myślałam że ja mam dziwne jedzeniowe zachcianki całe życie, ale Ty przebijasz wszystko
edit: aa no i u mne dziś pięknie świeci słonko i jest cieplutko, zaraz wyciągnę męża chyba na jakiś spacerWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 12:47
Matleena lubi tę wiadomość
-
A my właśnie wróciliśmy z godzinnego spacerku
antek caly przespal a tylko weszliśmy docdomu to juz się kręci
Dziś w nocy znowu była walka by mały cos zjadł nie szło go obudzić za Chiny... Już nie wiem co z nim robić w tej nocytzn cieszę się że śpi ale boje się by mu to jakoś nie zaszkodziło takie długie przerwy w jedzeniu
kwiatakacji lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Noooo i takie humory to mi się podobają
cieszę się bardzo, że udało wam się pospacerować, posprzątać a nawet i pośpiewać
ZieloneOliwki wrote:cytrynówka, myślałam że ja mam dziwne jedzeniowe zachcianki całe życie, ale Ty przebijasz wszystko
Ja sobie ciągle mówię "Ojjj jem ie wlezie, bo może to mój ostatni gofer/frytki/sledzik/pizza" no i tak już od 3 tygodni hahahaha
Pchelkaa, ZieloneOliwki, MeGi2986, Nadulka lubią tę wiadomość
-
cytrynówka wrote:Dwupaczki a jak dzisiaj z waszym humorem
?
Na szczęście zna drogę do domu i umie poruszać się po pasach (czasami się zdarza na czerwonym, ale pasy to pasy). Ale tyle co ja się nerwów najadłam. Nie wiem co jej odbiło. Rezultat taki, że siedzę i boli mnie podbrzusze
. Mam nadzieję, że pozytywny nastrój wróci.
-
nick nieaktualnyLips, gratuluję i współczuję tak wykańczającej I fazy.
lilianna, piękna choinka
Moniusia89, u mnie też na początku kiepsko z kp i brodawki poranione, przez 4 dni dokarmiałam mm, a teraz czasami nie mogę się doczekać karmienia, żeby mała odciągnęła mleczko, bo cycki aż nabrzmiałe są.
ZieloneOliwki wrote:Dla mnie złą matką jest ta co pije i pali a karmi piersią, ta co nie dba o dziecko i doprowadza do tego że jest głodne, nieumyte i ta co bije dziecko bo przeszkadza jej płacz i ta co wyrzuca dziecko na śmietnik a nie ta co karmi mm. Zresztą dziewczyny, same wpędzacie się w paranoje, nie bierzcie tak do siebie tych artykułów bo jakby tak wszystkiego słuchać żeby być dobrą matką to powinnyście być eko i nic nie jeść najlepiej i karmić piersią i prać pieluchy a nie używać pampersów i nie wiem co jeszcze...
ZieloneOliwki, pięknie to ujęłaś. Zgadzam się z Tobą.
-
Dobrze że moj mały tak często wisi na cycu dzięki temu mam czas Was czytać ha ha on wisi a na czytam
i pisze
Czytałam wczorajsza spine o kp i mm i nie Czaje przecież każda z nas robi wszystko co najlepsze dla swoich dzieciaczkowi wszystkie jesteśmy dla nich najlepszymi mamami i naprawdę nie uważam by sposób karmienia był aż tak istotny dopóki nie dajemy dziecku kiełbasy
Ja karmie małego tylko piersią i nie ukrywam że jest to dla mnie uciążliwe bo: tylko ja moge do nakarmić no chyba że odviagne, bo nigdy nie wiem kiedy bedzie chciał jeść i musze non stop mieć cyc w gotowościale ponieważ mleczko jest to karmie ale też planuje tylko do 3 m-cy potem mm i nie czuje się zła matka przez to
Trochę luzu dziewczynki !!!
Wszystkie jesteście THE BEST dla swoich malenstw:*
Karola1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ahh dawno nie spamowalam
Mój syn śpiący w dzień - mega rzadki widokale chyba spacer tak na niego zadziałał
Flakonik, pati_zuzia, cytrynówka, Dżulia, revvelka, Karola1990, Matleena, ZieloneOliwki, m@rzenie, Ola_45, Madzisek, lilianna, Marta0912, rewelka, MeGi2986, kwiatakacji, moniek90, Nadulka, Marik, genoweffa lubią tę wiadomość
-
Pchelkaa wrote:Myslicie ze jesli biore żelazek na anemie 2x dziennie i mam po nim zaparcia to czy moja corcia tez przez to moze miec problem z brzuszkiem?
Pchelkaa mysle ze może być bo jak mówiłam położnej że mały dlugo kupy nie robił to pytała jak i mnie z tymi sprawami wiec moze byc to jakoś powiązane ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJejku naprawde ciezko samej ogarnac wszystko z dwojka maluchow. Wiecej juz nie puszcze meza.
pierwszy raz od porodu dzisiaj plakalam z bezradnosci...
Tu jedna placze bo chce sie przytulac. Druga placze bo nie umie zasnac. Kasia jest taka ze najszybciej zasypia w lozeczku jak czuje siostre. A Julia znowu to straszny przytulaczek.uwielbia jak ja przytulam i czesto sie domaga takiej bliskosci. Julia jeszcze kazda kupke czy siku do pieluszki od razu sygnalizuje ze jej nie pasuje i po prostu trzeba ja od razzu przebrac bo jest krzyk
W ogole jakos tak nie umiem sie zorganizowac od rana przez to wszystko.
-
Dzieki za gratulacje
Troche boli krocze bo peklam sle to nic. Jestem zbyt szczesliwa zeby o tym myslecmy zaczynamy sie karmic. Z jednej piersi cos tam powoli leci a z drugiej narazie nic. Karmie piersia co 3 godzinki a pozniej polozne go dokarmiaja bo inaczej jest bardzo niespokojny i nie chce soac tylko caly czas by ssal. Narazie czekam na dalszy rozwoj sytuacji. Zobaczymy czy bedzie przybywac cos w piersiach.
-
Aha dziewczyny co do naciecia krocze to ja juz wogole nie czuje ze byłam nacieta także nie ma co sie bać
wiadomo ze jeszcze wszystko tam obolale ale generalnie jest spoko
Tylko jak patrzę na tego mojego syna to ciągle nie pojmuję jak on tamtędy przeszedłDominique88, moniek90, genoweffa lubią tę wiadomość
-
Hej,
znalazlam artykul o laktacji. I prosze nie odbierac tego, ze chce kogos urazic, zdolowac, ocenic, itp. Nie moja sprawa kto jak wybiera, artykul jest dla mam, ktore chca karmic i interesuje je ten temat, jak rowniez o prawdach i mitach... i jak uniknąć błędów od początku karmienia. Wg mojej opinii bardzo pomocny.
http://www.dylematymamyitaty.pl/nie-mam-pokarmu-mam-za-malo-pokarmu-czy-mama-moze-miec-za-malo-pokarmu-by-nasycic-niemowle/
P.S.
Przykro mi, ze kogos urazilam wczoraj informacja o skladzie mleka...
Nie bylo to moim zamiarem, tym bardziej, ze nie moj biznes i nie moje piersi... -
evvik wrote:Hej,
znalazlam artykul o laktacji. I prosze nie odbierac tego, ze chce kogos urazic, zdolowac, ocenic, itp. Nie moja sprawa kto jak wybiera, artykul jest dla mam, ktore chca karmic i interesuje je ten temat, jak rowniez o prawdach i mitach... i jak uniknąć błędów od początku karmienia. Wg mojej opinii bardzo pomocny.
http://www.dylematymamyitaty.pl/nie-mam-pokarmu-mam-za-malo-pokarmu-czy-mama-moze-miec-za-malo-pokarmu-by-nasycic-niemowle/
P.S.
Nie bylo to moim zamiarem, tym bardziej, ze nie moj biznes i nie moje piersi...
Evik daj spokój!! Nikogo nie uraziłaś...a jak Ktoś się poczuł urażony to ze wzgledu na to że buzuja w nas hormony!! Na spoko...przeciez zawsze trzeba czytać opinie i artykuły te pochlebne i te negatywne!
Powiedziała to matka karmiąca mm z wyboru!Matleena, Ańdźka lubią tę wiadomość
-
evvik wrote:Hej,
P.S.
Nie bylo to moim zamiarem, tym bardziej, ze nie moj biznes i nie moje piersi...
Evik daj spokój!! Nikogo nie uraziłaś...a jak Ktoś się poczuł urażony to ze wzgledu na to że buzuja w nas hormony!! Na spoko...przeciez zawsze trzeba czytać opinie i artykuły te pochlebne i te negatywne!
Powiedziała to matka karmiąca mm z wyboru!Matleena, Mi$ia26 lubią tę wiadomość