X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwupaczki a jak dzisiaj z waszym humorem :)?
    Ja już mam lepszy, umowilam się z mężem, jego siostra i jej facetem, że jedziemy na wrocławski rynek na jarmark bożonarodzeniowy, mam zamiar obżerać się goframi i zagryzać kanapką z matjasem hahaha :)

MeGi2986, ZieloneOliwki, rewelka, Dżulia, Nadulka, pati_zuzia lubią tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 23:46

Nadulka, pati_zuzia lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena, może jesteśmy sobowtórami? :P

Justyna14 nie nie, ja nie z tych co chcą kisić dzieci w domu, wręcz przeciwnie :)Tylko chciałam poznać opinię dziewczyn czy może werandują dzieci, bo jak nie będę mogła wyjść na godzinny spacer to zamierzam i tak codziennie wystawić małego chociaż na 15-20 minut, oczywiście jak nie będzie głowy urywać :P

cytrynówka, myślałam że ja mam dziwne jedzeniowe zachcianki całe życie, ale Ty przebijasz wszystko :D

edit: aa no i u mne dziś pięknie świeci słonko i jest cieplutko, zaraz wyciągnę męża chyba na jakiś spacer ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 12:47

Matleena lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie wróciliśmy z godzinnego spacerku :D antek caly przespal a tylko weszliśmy docdomu to juz się kręci :)
    Dziś w nocy znowu była walka by mały cos zjadł nie szło go obudzić za Chiny... Już nie wiem co z nim robić w tej nocy :/ tzn cieszę się że śpi ale boje się by mu to jakoś nie zaszkodziło takie długie przerwy w jedzeniu :/

kwiatakacji lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś też dobry humor :D nawet potańczyłam przy sprzataniu :D
    Jedziemy zaraz na zakupy wiec jakoś czas zleci !:)
    Miłej soboty kobietki :* te ciężarne i te już dzieciate :* :*

pati_zuzia, kwiatakacji, Nadulka lubią tę wiadomość

• cytrynówka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo i takie humory to mi się podobają :) cieszę się bardzo, że udało wam się pospacerować, posprzątać a nawet i pośpiewać :D

ZieloneOliwki wrote:
    cytrynówka, myślałam że ja mam dziwne jedzeniowe zachcianki całe życie, ale Ty przebijasz wszystko :D

Ja sobie ciągle mówię "Ojjj jem ie wlezie, bo może to mój ostatni gofer/frytki/sledzik/pizza" no i tak już od 3 tygodni hahahaha :D

Pchelkaa, ZieloneOliwki, MeGi2986, Nadulka lubią tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka wrote:
    Dwupaczki a jak dzisiaj z waszym humorem :)?
    Dziś dzień był całkiem okej, nastrój pozytywny, dopóki pies nie zrobił mi psikusa i nie musiałam gonić jej przez całe miasto.
    Na szczęście zna drogę do domu i umie poruszać się po pasach (czasami się zdarza na czerwonym, ale pasy to pasy :P). Ale tyle co ja się nerwów najadłam. Nie wiem co jej odbiło. Rezultat taki, że siedzę i boli mnie podbrzusze :). Mam nadzieję, że pozytywny nastrój wróci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips, gratuluję i współczuję tak wykańczającej I fazy.

lilianna, piękna choinka :)

Moniusia89, u mnie też na początku kiepsko z kp i brodawki poranione, przez 4 dni dokarmiałam mm, a teraz czasami nie mogę się doczekać karmienia, żeby mała odciągnęła mleczko, bo cycki aż nabrzmiałe są.
    ZieloneOliwki wrote:
    Dla mnie złą matką jest ta co pije i pali a karmi piersią, ta co nie dba o dziecko i doprowadza do tego że jest głodne, nieumyte i ta co bije dziecko bo przeszkadza jej płacz i ta co wyrzuca dziecko na śmietnik a nie ta co karmi mm. Zresztą dziewczyny, same wpędzacie się w paranoje, nie bierzcie tak do siebie tych artykułów bo jakby tak wszystkiego słuchać żeby być dobrą matką to powinnyście być eko i nic nie jeść najlepiej i karmić piersią i prać pieluchy a nie używać pampersów i nie wiem co jeszcze...

ZieloneOliwki, pięknie to ujęłaś. Zgadzam się z Tobą.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że moj mały tak często wisi na cycu dzięki temu mam czas Was czytać ha ha on wisi a na czytam :D i pisze :P
    Czytałam wczorajsza spine o kp i mm i nie Czaje przecież każda z nas robi wszystko co najlepsze dla swoich dzieciaczkow :) i wszystkie jesteśmy dla nich najlepszymi mamami i naprawdę nie uważam by sposób karmienia był aż tak istotny dopóki nie dajemy dziecku kiełbasy :P
    Ja karmie małego tylko piersią i nie ukrywam że jest to dla mnie uciążliwe bo: tylko ja moge do nakarmić no chyba że odviagne, bo nigdy nie wiem kiedy bedzie chciał jeść i musze non stop mieć cyc w gotowości :P ale ponieważ mleczko jest to karmie ale też planuje tylko do 3 m-cy potem mm i nie czuje się zła matka przez to ;)
    Trochę luzu dziewczynki !!! :)
    Wszystkie jesteście THE BEST dla swoich malenstw :) :*

Karola1990 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslicie ze jesli biore żelazek na anemie 2x dziennie i mam po nim zaparcia to czy moja corcia tez przez to moze miec problem z brzuszkiem?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh dawno nie spamowalam :D

Mój syn śpiący w dzień - mega rzadki widok :D ale chyba spacer tak na niego zadziałał ;) fmjuif.jpg

Flakonik, pati_zuzia, cytrynówka, Dżulia, revvelka, Karola1990, Matleena, ZieloneOliwki, m@rzenie, Ola_45, Madzisek, lilianna, Marta0912, rewelka, MeGi2986, kwiatakacji, moniek90, Nadulka, Marik, genoweffa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Myslicie ze jesli biore żelazek na anemie 2x dziennie i mam po nim zaparcia to czy moja corcia tez przez to moze miec problem z brzuszkiem?

Pchelkaa mysle ze może być bo jak mówiłam położnej że mały dlugo kupy nie robił to pytała jak i mnie z tymi sprawami wiec moze byc to jakoś powiązane ?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka skoro Ty bierzesz zelazo to mysle,ze ma wplyw na mala,bo to suplement diety. Nie jestem lekarzem,ale mi polozna mowila,ze jak biore witaminy to nie musze dawac malemu witaminy D,nie masz kogo sie poradzic?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku naprawde ciezko samej ogarnac wszystko z dwojka maluchow. Wiecej juz nie puszcze meza. :/ pierwszy raz od porodu dzisiaj plakalam z bezradnosci...
    Tu jedna placze bo chce sie przytulac. Druga placze bo nie umie zasnac. Kasia jest taka ze najszybciej zasypia w lozeczku jak czuje siostre. A Julia znowu to straszny przytulaczek.uwielbia jak ja przytulam i czesto sie domaga takiej bliskosci. Julia jeszcze kazda kupke czy siku do pieluszki od razu sygnalizuje ze jej nie pasuje i po prostu trzeba ja od razzu przebrac bo jest krzyk
    W ogole jakos tak nie umiem sie zorganizowac od rana przez to wszystko.

• lips Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za gratulacje :)
    Troche boli krocze bo peklam sle to nic. Jestem zbyt szczesliwa zeby o tym myslec :) my zaczynamy sie karmic. Z jednej piersi cos tam powoli leci a z drugiej narazie nic. Karmie piersia co 3 godzinki a pozniej polozne go dokarmiaja bo inaczej jest bardzo niespokojny i nie chce soac tylko caly czas by ssal. Narazie czekam na dalszy rozwoj sytuacji. Zobaczymy czy bedzie przybywac cos w piersiach.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik dawid urodzil sie o 12.20

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha dziewczyny co do naciecia krocze to ja juz wogole nie czuje ze byłam nacieta także nie ma co sie bać :) wiadomo ze jeszcze wszystko tam obolale ale generalnie jest spoko :)
    Tylko jak patrzę na tego mojego syna to ciągle nie pojmuję jak on tamtędy przeszedł o.O

Dominique88, moniek90, genoweffa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

znalazlam artykul o laktacji. I prosze nie odbierac tego, ze chce kogos urazic, zdolowac, ocenic, itp. Nie moja sprawa kto jak wybiera, artykul jest dla mam, ktore chca karmic i interesuje je ten temat, jak rowniez o prawdach i mitach... i jak uniknąć błędów od początku karmienia. Wg mojej opinii bardzo pomocny.

http://www.dylematymamyitaty.pl/nie-mam-pokarmu-mam-za-malo-pokarmu-czy-mama-moze-miec-za-malo-pokarmu-by-nasycic-niemowle/

P.S.
    Przykro mi, ze kogos urazilam wczoraj informacja o skladzie mleka...
    Nie bylo to moim zamiarem, tym bardziej, ze nie moj biznes i nie moje piersi...

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    Hej,

znalazlam artykul o laktacji. I prosze nie odbierac tego, ze chce kogos urazic, zdolowac, ocenic, itp. Nie moja sprawa kto jak wybiera, artykul jest dla mam, ktore chca karmic i interesuje je ten temat, jak rowniez o prawdach i mitach... i jak uniknąć błędów od początku karmienia. Wg mojej opinii bardzo pomocny.

http://www.dylematymamyitaty.pl/nie-mam-pokarmu-mam-za-malo-pokarmu-czy-mama-moze-miec-za-malo-pokarmu-by-nasycic-niemowle/

P.S.

Evik daj spokój!! Nikogo nie uraziłaś...a jak Ktoś się poczuł urażony to ze wzgledu na to że buzuja w nas hormony!! Na spoko...przeciez zawsze trzeba czytać opinie i artykuły te pochlebne i te negatywne!
    Powiedziała to matka karmiąca mm z wyboru!:)

Matleena, Ańdźka lubią tę wiadomość

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    Hej,

P.S.

Evik daj spokój!! Nikogo nie uraziłaś...a jak Ktoś się poczuł urażony to ze wzgledu na to że buzuja w nas hormony!! Na spoko...przeciez zawsze trzeba czytać opinie i artykuły te pochlebne i te negatywne!
    Powiedziała to matka karmiąca mm z wyboru!:)

Matleena, Mi$ia26 lubią tę wiadomość

f2wlanlibm0fi1og.png
‹‹ 2156 2157 2158 2159 2160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ