X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 23:49

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliss, Myszata gratuluję i zarazem współczuję przeżyć. Wracajcie szybko do formy i niech dzieciazki wynagradzają Wam te ciężkie chwile.

Aniellica 3majcie się ciepło, szybkiego powrotu do zdrówka i oby Was wypuścili na święta.

Zieloneoliwki widziałam że niedawno pisałaś o czymś na rozstępy, mogłabyś przypomnieć na co się zdecydowałaś??

Marta0912 a czym karmisz maleństwo?? U mnie mały ulewa bardzo rzadko, teraz jakby się nasiliło jak ma katar ale też jak go choć troszkę potrząsne po jedzeniu.

Widzę że nie tylko my mamy problem z katarem u małego. U nas trwa to już ponad 2 tyg i jutro idziemy do laryngologa. Zakraplamy nosem solą fizjologiczną albo solą morską, fridą coraz wychodzą porządne fluki. Niestety mały też ma często problemy przy jedzeniu.

Kasia 3mam kciuki za jutrzejsze wywyoływanie:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Już wiem czemu się tak źle czułam do tej pory. Rzygam jak kot. A jak przestaję i mam wrażenie że będzie lepiej to dalej czuję jakby mi coś w gardle stało. Koszmar:/

Zaszkodziło Ci coś czy zaczynasz rodzić :-D

Megi, wydaje mi się, że Zieloneoliwki mają Biooil.

MeGi2986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliss, Myszata wspoczuje porodow, beznadziejni sa niektorzy lekarze. Po takim porodzie mozna miec traume do konca zycia. Podziwiam, bo ja nie jadlam 8 godz i ciezko mi bylo utrzymac sie na pilce a co dopiero dwa czy trzy dni i to w takich bolach :-o

Ciezaroweczki drogie nie wbijajcie sobie do glowek tak ciezkich opisow porodow czy takich sytuacji. U mnie tez probowali wywolas sn, ale na szczescie dlugo mnie nie meczyli bo o 9 rano podlaczyli oxy a o 14:15 decyzja o cc. Nie meczylam sie bardzo i wywolanie wspominam baaardzo dobrze. Ale ti zalezy od lejarza kto wie, moze jakby inny gin byl na dyzurze to by stwierdzil ze mozna mnie jeszcze pomeczyc bo niezle sie trzymam.

Kika u Nas tez w nosku cos harczy, niby widze ze nosek czysciutki ale tam gleboko cos siedzi bo przy jedzeniu swiszczy. Zapuszczalam kropelki, czyscilam frida ale nic nie wychodzi. Rzeczywiscie pionowa pozycja pomaga, ale caly czas jej tak nosila nie bede, wkoncu to noworodek.

Acik a moze to kolka? Probowalas kropelki?

Annielica duzo zdrowka dla Kornelki, i abyscie swieta w domciu spedzily :-)

Marta 0912 a podnosisz do odbicia? A moze za duzo zjada? I jak karmisz? Moja ulewa bardzo rzadko i tylko wtedy gdy sie przejje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 13:09

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Mamusie malego boli brzuszek bk nie moze zrobic kupki budzi sie co 5 min prezy sie placze a ja razem z nim jak mu pomoc :(
    masuj brzuszek ruchami okrężnymi i kończ przeciągając je w dół, nóżki mu podnoś do góry , kolankami zgiętymi do brzuszka, i proponuję podać trochę wody, zawsze rozluźni co nie co. Niestety dzieciaczki do 3 msc życia mogą mieć takie problemy bo wszystko dopiero się kształtuje, także życzę wytrwałości i cierpliwości :)

genoweffa lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akcikk, ja tu gościnnie z lutówek ;) Polecam książkę "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" - lekarz opisuje tam metodę łagodzenia płaczu u dzieci i od koleżanek wiem, że świetnie działa :) Powodzenia!

Acikk lubi tę wiadomość

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dziewczyny pomóżcie bo nie mam siły :(
    W nocy nie mam dziecka - mały je i śpi od godz 22-10 rano dziecko tylko śpi i je na spiocha. A cale dnie placze :( zje - płacze, przytulam - płacze , zamawiam - płacze, nic nie robie -płacze, zmieniam pieluszke płacze... Mam dość ;( nie wiem co mu jest i co mu zrobic i czemu w nocy jest grzeczny a cale dnie placze :( macie jakis pomysł ?? Kupy robi wiec to nie brzuszek a ja juz nie mam siły :(
    Oczywiście spac też nie śpi...
    a w czym śpi i gdzie a gdzie i w czym jest w dzień? bo może to kwestia wygody, ubrania lub temperatury w pomieszczeniu?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    Gratuluję kolejnym Mamusiom.Już coraz mniej brzuszków zostało :)

Dziewczyny, Waszym dzieciom też się tak ulewa?. Ja mam wrażenie, że moja ma refluks. Bo ma takie podrażnione gardełko od tego ulewania.
    a kp czy mm? bo czasem dzieci po niektórych mm bardziej ulewają, wiem, że są jakieś dodatki do mm, żeby właśnie przeciwdziałać ulewaniu.

7w3d 💔
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata strasznie wspolcxuje porodu moja kolezanka bliska w lipcu sie tak meczyla od niedzieli ze skurczami a rozwarcie ledwie szlo... a we wtorek rano jak juz miala prawie parte okazalo sie ze malemu tetno zanika i szybko cc miala mowi ze nawet nie pamieta tego jak oni mowili ze cesarka w takim amoku juz byla :-( i jak tu sie nie bac isc rodzic?? mowia ze drugie szybko i latwo a wlasnie ta moja kolezanka jest przykladem ze nie koniecznie... jeszcze ona tez miala oxy... ledwie wejde na oddzial odrazu poprosze anastezjologa zeby byl na bacznosci bo napewno bedzie potrzebny, cala ciaze sie tak nie balam jak dzisiaj dopadl mnie taki pietr ze nie wyobrazacie sobie nawet ;(((

jade po szkole z corka i kolezanka na kulki troche sie odsersowac a no i zalicze ostatni raz mc donalds :P moze sobie troche poprawie nastroj, ale boje sie nocy ze zamiast spac i odpoczac przed porodem bede obgryzac paznokcie ;((

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny bierzecie mm do szpitala??

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz ide do fryzjera na kolor (na 14:00) Mała zostaje z mezem, pierwszy raz z nia zostaje sam, az sie boje... Ufam mezowi ale czasami cora jak placze to ani smok ani butla jedynie cycek i dopiero spokoj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi karmię Hipp Bio combiotik

Pchelkaa podnoszę do odbijania, podaję 60ml co około 3godziny, czasem muszę podać jeszcze po godzinie 30ml bo widać, że jest jeszcze głodna. Ona jak jest niespokojna bo np jeszcze głodna to strasznie się wierci i zaraz potem chlusta tym pokarmem :( Dziś kupię bebilon AR i zobaczę może po tym będzie lepiej. Najgorsze jest to, że widać że podrażnione ma przez to gardło. Drugą wizytę mam u pediatry 30-tego. Może pójdę do innego prywatnie, ale podejrzewam, że nic innego nie wymyśli

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a kp czy mm? bo czasem dzieci po niektórych mm bardziej ulewają, wiem, że są jakieś dodatki do mm, żeby właśnie przeciwdziałać ulewaniu.

bardziej mm, piersi bardzo mało ssie. Właśnie kupię dzisiaj bebilon 1 AR, to mleko jest bardziej gęste więc zobaczę może pomoże.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff my juz po szczepieniu. Szczepilismy 6w1+ rotawirusy,pneunokoki i meningokoki. Czyli chyba wszystko co mozliwe.
    Strasznie plakaly przez te naklucia a ja razem z nimi.bo serce ni sie krajalo ze ich to boli :( pielegniarka powiedziala ze teraz przez najblizsze 2-3dni moga btc bardziej marudne i poplakiwac czesciej.
    No i jak bedzie goraczka ponad 38°to mam dzwonic.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszata gratulacje. Ale wspolczuje porodu.
    Aliss jestes dzielna naprawde.moze w domku szybciej do siebie dojdziesz. twoj opis porodu jest na razie chyba najbardziej przerazajacym jaki czytalam

• puli27 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dziewczyny pomóżcie bo nie mam siły :(
    W nocy nie mam dziecka - mały je i śpi od godz 22-10 rano dziecko tylko śpi i je na spiocha. A cale dnie placze :( zje - płacze, przytulam - płacze , zamawiam - płacze, nic nie robie -płacze, zmieniam pieluszke płacze... Mam dość ;( nie wiem co mu jest i co mu zrobic i czemu w nocy jest grzeczny a cale dnie placze :( macie jakis pomysł ?? Kupy robi wiec to nie brzuszek a ja juz nie mam siły :(
    Oczywiście spac też nie śpi...
    Mam ten sam problem z Oliwka, w ogole nie polezy po jedzeniu. Jest najedzona, ma sucho a mimo to jak ja poloze to wierci sie, steka i placze. Musze ja ponosic i dopiero zasypa. Sprobuj malucha dluzej pionizowac moze chce mu sie odbic bo mojej po jedzeniu potrafi sie odbic 10 razy, do tego ulewa.
    Moja lubi jak ja nosze, wtedy sie uspokaja i zasypia.

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba masowanie brzuszka pomoglo bo zrobil kupke zjadl i poszedl spac :) Dzieki dziewczyny za rady :) Dziewczyny po SN ile krwawilyscie i czy po 2 tyg tez was tak ciagnal szew ja ledwo siedze bo ciagnie szew przy posladku jak cholera i mam wrazenie ze mi sie to troche rozeszlo :/

Ja sobie nie wyobrazam szczepienia tak sie boje tego placzu ze na sama mysl sie trzese i wiem ze bede plakac razem z nim :(

Wogole chcialabym juz zaczac werendowac malego i wyjsc z nim na dwor ale radza mi i moj M sie slucha ich zeby w tym roku nie wychodzic z nim bo nie ma mrozu jest duzo zarazkow na dworze mowie wam oszalec idzie oczywiscie wyjde z nim wczesniej bo nie zamierzam go kisic w domu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 14:14

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Myślałam, że przechodzi, ale znowu mnie pogoniło :( Jak siedzę to źle, jak leżę jeszcze gorzej.
    chyba się wykruszysz z naszej nielicznej grupy dwupaków ;)

‹‹ 2168 2169 2170 2171 2172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ