Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMatleena zycze aby to byla opcja nr 3
Marta mojej siostry jeden synek tez ulewa bardzo i pediatra polecil jej zageszczacz do mleka mm, dosypuje go do butli chwile musi odczekac przed podaniem- pokarm robi sie taki gesty i wtedy nie ulewa wcale. Moze podpytaj pediatre o taki zageszczacz.
-
nick nieaktualnyMatleena trzymam kciuki zeby sie zaczelo
Dziewczyny przyjdzie czas i na was ale wiadomo jakie to zniecierpliwienie sama sie denerwowalam ze nic sie nie dzieje a teraz mysle ze wody mi odeszly ze stresu ze przyszla rodzic inna dziewczyna i sie tego naslucham -
Mi$ia26 wrote:Chyba masowanie brzuszka pomoglo bo zrobil kupke zjadl i poszedl spac
Dzieki dziewczyny za rady
Dziewczyny po SN ile krwawilyscie i czy po 2 tyg tez was tak ciagnal szew ja ledwo siedze bo ciagnie szew przy posladku jak cholera i mam wrazenie ze mi sie to troche rozeszlo
Ja sobie nie wyobrazam szczepienia tak sie boje tego placzu ze na sama mysl sie trzese i wiem ze bede plakac razem z nim
Wogole chcialabym juz zaczac werendowac malego i wyjsc z nim na dwor ale radza mi i moj M sie slucha ich zeby w tym roku nie wychodzic z nim bo nie ma mrozu jest duzo zarazkow na dworze mowie wam oszalec idzie oczywiscie wyjde z nim wczesniej bo nie zamierzam go kisic w domu
a może herbatka z kopru włoskiego! -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczynki
czytam was na bierzaco ale jakoś nie ma kiedy napisać
mały przesypia nam prawie całe noce bo je kolo 20 a potem bidzi sie na papu koło 3 w nocy i spi do 7-8 za to nadrabia w dzień bo już tyle nie śpi i caly czas muszę trochę z nim walczyć bo mało efektywnie ssie. A ja caly czas mam problem ze ściąganiem mleka bo w dalszym ciągu pomimo picia femaltikeru jest tego po około 30-40 ml tylko ale ściąganego po karmieniu.
Nierozpakowane mamusie cały czas trzymam za was kciukii zazdroszczę tych ostatnich chwil z brzuszkiem bo mi mojego już brakuje
-
nick nieaktualnyMatleena, a nie wymiotujesz od zgagi? Mnie od kilku dni wieczorem mocno męczy, a przedwczoraj tak mnie męczyła że piłam wodę na przemian z mlekiem, jak mnie popędziło to chlusnęłam trzy razy i od razu mi się polepszyło, nie rodzę
Możesz zjeść chleb z odrobiną masełka, zwykłe biszkopty, albo kisiel delikatny, tylko powolutku żebyś za szybko nie zapchała żołądkapij przegotowaną wodę, żebyś się nie odwodniła.
Megi, teraz stosuję peeling zwykły sklepowy + rękawicę nylonową a po kąpieli wsmarowuję bio oil. Po ciąży na noc to polecam Ci zakupić jakąś maść na blizny- spróbuj od najtańśzej CEPAN ale polecaqm tylko na noc bo śmierdzi cebuląJa jeszcze nie mogę niestety
a po ciąży kupię maskę siarczkową- http://natura-market.pl/pl_PL/p/Buska-maska-siarczkowa/345
Kurde, boli mnie podbrzusze dzisiaj, nie wiem czy to dobrze czy pęcherz przeziębiłam bo w nocy co chwilę siku wstawałam...
Wiecie jak mnie babszttyl w sklepie dzisiaj wkurzył? Kurde, byłam w PEPCO i odstałam swoje, później w ROSSMANNie i odstałam swoje, ale weszłam do spożywczego koło bloku po colę, żeby małego na ktg rozbudzić. Kolejka jak stąd do Afryki, myślę sobie że nie będę stać po jedną głupią colę, więc podeszłam do kobitki i pytam się grzecznie "przepraszam, mogłabym przed panią stanąć, tylko jedną rzecz chciałabym kupić?" a ta na oko sześciesięcioletnia kobita, na pewno nie wyglądała na schorowaną ani nic mówi do mnie "ja też tylko po jedną rzecz i stoję!" jak się wkurwiłam to myślałam że jej pierdolnę i mówię " ale ja w ciąży a pani nie wygląda na ciężarną" i coś pierdoliła pod nosem, ale już jej nie słuchałam i poszłam na ten koniec kolejki. Na całe szczęście kasjerki (saą trzy stanowiska ) się odezwały- jedna mnie poprosiła bez kolejki, druga na głos powiedziała że ciężarne mają pierwszeństwo w tym sklepie, a trzecia żebym następnym razem się nie pytała nawet tylko przeszła do przodu. I bądź tu kurde miły człowieku...
edit: Kasia, ja mam spakowaną małą puszkę mleka i butlę ale to dlatego że chcę tylko podać siarę a później mm.
Misia, spróbuj kupić termofor z pestek wiśni- podobno świetny na brzuszek. http://allegro.pl/termofor-z-pestek-wisni-na-kolke-i-bol-dla-dzieci-i5510706539.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 15:49
Mi$ia26, MeGi2986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadzisek wrote:Hej dziewczynki
czytam was na bierzaco ale jakoś nie ma kiedy napisać
mały przesypia nam prawie całe noce bo je kolo 20 a potem bidzi sie na papu koło 3 w nocy i spi do 7-8 za to nadrabia w dzień bo już tyle nie śpi i caly czas muszę trochę z nim walczyć bo mało efektywnie ssie. A ja caly czas mam problem ze ściąganiem mleka bo w dalszym ciągu pomimo picia femaltikeru jest tego po około 30-40 ml tylko ale ściąganego po karmieniu.
Nierozpakowane mamusie cały czas trzymam za was kciukii zazdroszczę tych ostatnich chwil z brzuszkiem bo mi mojego już brakuje
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadzisek wrote:Nierozpakowane mamusie cały czas trzymam za was kciuki
i zazdroszczę tych ostatnich chwil z brzuszkiem bo mi mojego już brakuje
Matleena, Madzisek, Dżulia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOliwki kciuki zacisniete tak ze mocniej sie nie da
Madzisek tez mi troche zaczyna brakowac brzuszka chociaz zostalo jeszcze troche kg do zrzucenia
Polozna kazala nam zmienic mleko na bebiko macie jakies opinie na temat tego mleka ?? Bo jakos malo jestem do niego przekonana