Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Eve_84 wrote:Mamusie, mam pytanie o kp. W jaki sposób karmicie? Tzn. przy jednym karmieniu z jednej piersi czy z dwóch? I ile mniej wiecej minut? I kiedy przebieracie pieluchę?
moja Malutka zaczyna bardzo ulewac i zastanawiam sie co robię źle
Odbijasz ją po karmieniu? Jeśli zmieniasz piersi spróbuj ją po każdej odbić. Może za dużo powietrza się nałyka, albo po prostu za dużo je na raz i się w brzuszku nie mieści. Przed karmieniem zmieniałam pieluchę żeby nie telepać dziecka po jedzeniu bo to też może powodować ulewanie, zawsze nóżki musisz podnieść. Po jakimś czasie zaobserwujesz kiedy ma w zwyczaju kupę robić to będziesz wiedzieć
Zwróć sobie uwagę czy Ci dobrze chwyta pierś, bo może chwyta za mało i z tego to wynika.
Moja mała jadła krótko ok 5-7min ale często (czasem co 1- 1,5h) przez pierwsze 3 tygodnie z jednej piersi więcej się w brzuszku nie mieściło, i mało kiedy ulała. Potem jadła dłużej a rzadziej (2- 2,5h).Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 10:17

-
nick nieaktualnyFlakonik, co kupiłaś lekarzowi? Tez chce mojemu podziękować ale nie mam pomysłu na prezent.Flakonik wrote:Jedziemy dzisiaj razem z dziewczynkami do gina
Pochwale sie mu moimi malenstwami
dajemy mu drobny prezent za prowadzenie ciazy
A potem trzeba zrobic ogromne zakupy na pare dni -
nick nieaktualnyDziewczyny Wesołych Świąt i spełnienia najskrytszych marzeń w Nowym Roku odemnie i od mojej mikołajki

P.S
Dziś wychodzimy do domku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 11:09
Flakonik, Dżulia, aannkkaa, ZieloneOliwki, kwiatakacji, Marik, Mama-julka, Madzisek, cytrynówka, MeGi2986, Matleena, m@rzenie, genoweffa, Marta0912, pati_zuzia, iNso87, lilianna, Anka1101, Nadulka, Piegus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam serdecznie w dniu TP
plan na dziś: lepienie pierogów
wczoraj obliczylam sobie kilka rzeczy i wydaje mi się, że ten termin wyliczony na pierwszym usg w 6tc jest bardziej wiarygodny (29.12) niż ten z usg I trymestru. Dlatego mam już luz i nie napinam się na rodzenie dzisiaj. Najwyżej Staś będzie ważył 5kg, a co mi tam
aannkkaa, Mama-julka, Matleena, genoweffa, Nadulka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMi lekarz kazał trzymać się tego z pierwszego usg i tez mam na 29.12cytrynówka wrote:Witam serdecznie w dniu TP
plan na dziś: lepienie pierogów
wczoraj obliczylam sobie kilka rzeczy i wydaje mi się, że ten termin wyliczony na pierwszym usg w 6tc jest bardziej wiarygodny (29.12) niż ten z usg I trymestru. Dlatego mam już luz i nie napinam się na rodzenie dzisiaj. Najwyżej Staś będzie ważył 5kg, a co mi tam

P.S daj psieroga jednego
-
nick nieaktualny
-
my już po wizycie
Pola od 15.12 przytyła 480 g
ale mam mleko a raczej chyba śmietane kremówkę w cyckach 
8 dni - 480 g no ide na rekord
tym sposobem już ważymy 4280g 
Olek zakaz na cytrusy i czekoladę
dostał jakiś syropek na uczulenie i mamy go obserwować. Macie jakieś domowe sposoby na alergię dla 15 msc dzieciaczka ?
genoweffa, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
co do karmienia i przewijania to ja też zmieniam pieluszkę między jedną piersią a drugą zazwyczaj, chyba, że jesteśmy po długiej drzemce (muszę wybudzić na jedzenie) to wtedy najpierw pieluszka a potem jedzenie. Odbijam po każdej piersi i po przewijaniu też czasem bo widzę, że jest potrzeba. U nas często Polka ma czkawkę
ale na szczęście nie ulewa
7w3d 💔