Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny doradzcie!!
U nas pojawil sie problem, maly na 99% ma alergie na mleko zwykle. Od ponad tygodnia maly ma wysypke, ciezko mu sie oddycha, cala noc plakal i nie spal
a jak bylam z objawami u rodzinnego to stwierdzil ze to niezyt nosa i wybroczyny bo mloda skora
alez on sie biedulek meczyl
kupilismy mu nutramigen bo tak podpowiedziala nam laryngolog wczoraj i nie wiem co robic bo wiem ze zmiane mleka wprowadza sie stopniowo i dzisiaj dalam mu jedna butle nutramigenu a teraz hipp ktorym karmilam do tej pory i strasznie maly sie prezyl i plakal ewidentnie mu normalne mleko szkodzi i chcialabym mu dawac juz tylko nutramigen ale boje sie zeby nie zaszkodzila mu taka nagla zmiana
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:co do karmienia i przewijania to ja też zmieniam pieluszkę między jedną piersią a drugą zazwyczaj, chyba, że jesteśmy po długiej drzemce (muszę wybudzić na jedzenie) to wtedy najpierw pieluszka a potem jedzenie.
U mnie dokładnie to samo. Nie da się zmienić pieluchy przed, bo mały głodomór tak krzyczy, że mało kto byłby wstanie to znieść. Pod tym względem jest mega hałaśliwa. Grześ robił tylko cichutkie buuuuuu buuuuuuu, a ona koncert rockowy urządza.
justyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFlakonik ale masz kruszynki u nas Kacper juz tyle ma rosna ci male modeleczki

Justyna Pola jewt sliczna i wage ma imponujaca dobre mleczko masz
U nas mija dzis 2 tygodnie od narodzi Kacperka i z tej okazjii odpadl nam dzis pepuszek moje szczescie spi a ja szykije salatki i ciasta na swieta wczoraj dal nam pokaz jak potrafi glosno krzyczec i sie denerwowac przez 3 godz a pozniej przespal w nocy 6.5 niewiem czy to nie za dlugo ?
justyna14 lubi tę wiadomość
-
robię coś takiego:m@rzenie wrote:Justyna a można jeść śledzie przy KP? Co to za sałatkę robisz?
Przepis na słodko-kwaśną sałatkę śledziową:
Składniki:
4 solone filety śledziowe,
1 duże jabłko,
3 małe buraki,
2-3 małe kiszone ogórki,
1 łyżka jogurtu,
1 łyżeczka majonezu,
pieprz.
Przygotowanie:
Śledzie opłucz z soli i pokrój na małe kawałki. Buraki ugotuj, a potem razem z jabłkiem i ogórkami pokrój w kostkę i delikatnie wymieszaj ze śledziem. Dodaj jogurt zmieszany z majonezem. Dopraw pieprzem do smaku.
jeszcze nie jadłam śledzi, ale wydaje mi się, że jeśli nie są w occie ani z cebulką w oleju to można. Generalnie ryby są zalecane. ja na pewno śledzika w takiej postaci spróbuje, bo z wody z solą chyba powinien być ok.
m@rzenie lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
u nas dzisiaj odpadł kikut pępowinowyMi$ia26 wrote:Flakonik ale masz kruszynki u nas Kacper juz tyle ma rosna ci male modeleczki

Justyna Pola jewt sliczna i wage ma imponujaca dobre mleczko masz
U nas mija dzis 2 tygodnie od narodzi Kacperka i z tej okazjii odpadl nam dzis pepuszek moje szczescie spi a ja szykije salatki i ciasta na swieta wczoraj dal nam pokaz jak potrafi glosno krzyczec i sie denerwowac przez 3 godz a pozniej przespal w nocy 6.5 niewiem czy to nie za dlugo ?
cieszę się, że tak szybko, bo Olkowi to po chyba 5 czy 6 tyg dopiero odpadł.
Pola idzie w ślady brata, on też w 4 tyg przytył mi 1,5 kg
ale później zwolnił już :)a Ty kp? bo 6,5 godz przy kp to za długo, ponoć można tracić pokarm przy tak długich przerwach.
Matleena lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
jeśli ma wysypkę i to od mleka to zmieniaj i nie patrz na nic. Dziś nas pediatra postraszyła, że alergia może nawet do skurczu oskrzeli prowadzić.MeGi2986 wrote:Dziewczyny doradzcie!!
U nas pojawil sie problem, maly na 99% ma alergie na mleko zwykle. Od ponad tygodnia maly ma wysypke, ciezko mu sie oddycha, cala noc plakal i nie spal
a jak bylam z objawami u rodzinnego to stwierdzil ze to niezyt nosa i wybroczyny bo mloda skora
alez on sie biedulek meczyl
kupilismy mu nutramigen bo tak podpowiedziala nam laryngolog wczoraj i nie wiem co robic bo wiem ze zmiane mleka wprowadza sie stopniowo i dzisiaj dalam mu jedna butle nutramigenu a teraz hipp ktorym karmilam do tej pory i strasznie maly sie prezyl i plakal ewidentnie mu normalne mleko szkodzi i chcialabym mu dawac juz tylko nutramigen ale boje sie zeby nie zaszkodzila mu taka nagla zmiana 
MeGi2986 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiestety ale karmie butelka i pierwszy raz mi tak dlugo spal chyba zaczne nastawiac budzik na wybudzanie go bo wydaje mi sie za dluga ta przerwajustyna14 wrote:u nas dzisiaj odpadł kikut pępowinowy
cieszę się, że tak szybko, bo Olkowi to po chyba 5 czy 6 tyg dopiero odpadł.
Pola idzie w ślady brata, on też w 4 tyg przytył mi 1,5 kg
ale później zwolnił już :)a Ty kp? bo 6,5 godz przy kp to za długo, ponoć można tracić pokarm przy tak długich przerwach.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Flakonik u mnie suwaczek na tp z om

Wyobrazcie sobie jakie jaja:D schudlam 7 kg od wizyty 6 dni temu! I mierzyla mi wysokosc miednicy czy cos i tez spadlo
nawet w karcie ciazy mieszcze sie w koncu w siatce :d tylko cisnienie dziwne, 126/90. No ale juz opuchlizna z nog mi zeszla nawet i nie sa takie balony. Mlody w kanale tez nie jest, jak odejda wody to mam dzonic po karetke i lezec plackiem bo wtedy niby moze sie pepowina okrecic dlatego zebym nie ryzykowala lepiej i zadzwonila po pogotowie. No. I dzwonila do szpitala ale nie mieli za bardzo wolnych miejsc na swieta dla mnie wiec czekam do poniedzialku jak nie urodze to bedzie mnie umawiac na wywolanie. Wiec czy sie Marcelowi podoba czy nie, chyba jednak bedzie grudniowy
Matleena, pati_zuzia, Mama-julka, kwiatakacji lubią tę wiadomość