X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna to twoja wazy wiecej niz moje dziewczynki

Moje waza dzisiaj Kasia 3440 a Julia 3900

kierzynka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez po wizycue u gina. Wszystko tam w porzadku :)

MeGi2986, Pchelkaa, Nadulka, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradzcie!!
    U nas pojawil sie problem, maly na 99% ma alergie na mleko zwykle. Od ponad tygodnia maly ma wysypke, ciezko mu sie oddycha, cala noc plakal i nie spal :( a jak bylam z objawami u rodzinnego to stwierdzil ze to niezyt nosa i wybroczyny bo mloda skora :/ alez on sie biedulek meczyl :( kupilismy mu nutramigen bo tak podpowiedziala nam laryngolog wczoraj i nie wiem co robic bo wiem ze zmiane mleka wprowadza sie stopniowo i dzisiaj dalam mu jedna butle nutramigenu a teraz hipp ktorym karmilam do tej pory i strasznie maly sie prezyl i plakal ewidentnie mu normalne mleko szkodzi i chcialabym mu dawac juz tylko nutramigen ale boje sie zeby nie zaszkodzila mu taka nagla zmiana :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    co do karmienia i przewijania to ja też zmieniam pieluszkę między jedną piersią a drugą zazwyczaj, chyba, że jesteśmy po długiej drzemce (muszę wybudzić na jedzenie) to wtedy najpierw pieluszka a potem jedzenie.

U mnie dokładnie to samo. Nie da się zmienić pieluchy przed, bo mały głodomór tak krzyczy, że mało kto byłby wstanie to znieść. Pod tym względem jest mega hałaśliwa. Grześ robił tylko cichutkie buuuuuu buuuuuuu, a ona koncert rockowy urządza.

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik ale masz kruszynki u nas Kacper juz tyle ma rosna ci male modeleczki :)

Justyna Pola jewt sliczna i wage ma imponujaca dobre mleczko masz :)

U nas mija dzis 2 tygodnie od narodzi Kacperka i z tej okazjii odpadl nam dzis pepuszek moje szczescie spi a ja szykije salatki i ciasta na swieta wczoraj dal nam pokaz jak potrafi glosno krzyczec i sie denerwowac przez 3 godz a pozniej przespal w nocy 6.5 niewiem czy to nie za dlugo ?

justyna14 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Justyna a można jeść śledzie przy KP? Co to za sałatkę robisz?
    robię coś takiego:
    Przepis na słodko-kwaśną sałatkę śledziową:
    Składniki:
    4 solone filety śledziowe,
    1 duże jabłko,
    3 małe buraki,
    2-3 małe kiszone ogórki,
    1 łyżka jogurtu,
    1 łyżeczka majonezu,
    pieprz.
    Przygotowanie:
    Śledzie opłucz z soli i pokrój na małe kawałki. Buraki ugotuj, a potem razem z jabłkiem i ogórkami pokrój w kostkę i delikatnie wymieszaj ze śledziem. Dodaj jogurt zmieszany z majonezem. Dopraw pieprzem do smaku.

jeszcze nie jadłam śledzi, ale wydaje mi się, że jeśli nie są w occie ani z cebulką w oleju to można. Generalnie ryby są zalecane. ja na pewno śledzika w takiej postaci spróbuje, bo z wody z solą chyba powinien być ok.

m@rzenie lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Flakonik ale masz kruszynki u nas Kacper juz tyle ma rosna ci male modeleczki :)

Justyna Pola jewt sliczna i wage ma imponujaca dobre mleczko masz :)

U nas mija dzis 2 tygodnie od narodzi Kacperka i z tej okazjii odpadl nam dzis pepuszek moje szczescie spi a ja szykije salatki i ciasta na swieta wczoraj dal nam pokaz jak potrafi glosno krzyczec i sie denerwowac przez 3 godz a pozniej przespal w nocy 6.5 niewiem czy to nie za dlugo ?
    u nas dzisiaj odpadł kikut pępowinowy :) cieszę się, że tak szybko, bo Olkowi to po chyba 5 czy 6 tyg dopiero odpadł.

Pola idzie w ślady brata, on też w 4 tyg przytył mi 1,5 kg :) ale później zwolnił już :)a Ty kp? bo 6,5 godz przy kp to za długo, ponoć można tracić pokarm przy tak długich przerwach.

Matleena lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Dziewczyny doradzcie!!
    U nas pojawil sie problem, maly na 99% ma alergie na mleko zwykle. Od ponad tygodnia maly ma wysypke, ciezko mu sie oddycha, cala noc plakal i nie spal :( a jak bylam z objawami u rodzinnego to stwierdzil ze to niezyt nosa i wybroczyny bo mloda skora :/ alez on sie biedulek meczyl :( kupilismy mu nutramigen bo tak podpowiedziala nam laryngolog wczoraj i nie wiem co robic bo wiem ze zmiane mleka wprowadza sie stopniowo i dzisiaj dalam mu jedna butle nutramigenu a teraz hipp ktorym karmilam do tej pory i strasznie maly sie prezyl i plakal ewidentnie mu normalne mleko szkodzi i chcialabym mu dawac juz tylko nutramigen ale boje sie zeby nie zaszkodzila mu taka nagla zmiana :(
    jeśli ma wysypkę i to od mleka to zmieniaj i nie patrz na nic. Dziś nas pediatra postraszyła, że alergia może nawet do skurczu oskrzeli prowadzić.

MeGi2986 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Justyna to twoja wazy wiecej niz moje dziewczynki

Moje waza dzisiaj Kasia 3440 a Julia 3900
    kochana moja na starcie ważyła 4040 potem spadła do 3800 i już nadrobiła:)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja wyslalam ci priv bo potrzebuje porady :D

Megii ja bym zmienila od razu i nie patrzyla czy stopniowe czy nie skoro wiadomo ze to od mleka

MeGi2986, alicja_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, myślę że zmiana mleka wyjdzie mu tylko na dobre. Po co ma się dziecko męczyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    u nas dzisiaj odpadł kikut pępowinowy :) cieszę się, że tak szybko, bo Olkowi to po chyba 5 czy 6 tyg dopiero odpadł.

Pola idzie w ślady brata, on też w 4 tyg przytył mi 1,5 kg :) ale później zwolnił już :)a Ty kp? bo 6,5 godz przy kp to za długo, ponoć można tracić pokarm przy tak długich przerwach.
    Niestety ale karmie butelka i pierwszy raz mi tak dlugo spal chyba zaczne nastawiac budzik na wybudzanie go bo wydaje mi sie za dluga ta przerwa :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś marna noc. Mimo, że podaję małej delicol cała nockę się preżyła i prawie nie spała :( Teraz w końcu śpi. Wyraźnie ulgę przynosi jej spanie na brzuszku, ale na noc nie mogę jej tak przecież zostawić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za rade tak wlasnie i zrobie, przejde calkowicie na nutramigen. Po swietach pojde do alergologa zeby sie upewnic ze to alergia. No i musze zmienic pediatre bo ten moj to caly ch*! warty :/

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:20

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:21

justyna14, MeGi2986 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 10:53

justyna14, MeGi2986, Dżulia lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena, teraz to już chyba nie fałszywy alarm :)

• cytrynówka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena teraz to już chyba rozkrecisz się ostatecznie :)!

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • mnk Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik u mnie suwaczek na tp z om :)
    Wyobrazcie sobie jakie jaja:D schudlam 7 kg od wizyty 6 dni temu! I mierzyla mi wysokosc miednicy czy cos i tez spadlo :P nawet w karcie ciazy mieszcze sie w koncu w siatce :d tylko cisnienie dziwne, 126/90. No ale juz opuchlizna z nog mi zeszla nawet i nie sa takie balony. Mlody w kanale tez nie jest, jak odejda wody to mam dzonic po karetke i lezec plackiem bo wtedy niby moze sie pepowina okrecic dlatego zebym nie ryzykowala lepiej i zadzwonila po pogotowie. No. I dzwonila do szpitala ale nie mieli za bardzo wolnych miejsc na swieta dla mnie wiec czekam do poniedzialku jak nie urodze to bedzie mnie umawiac na wywolanie. Wiec czy sie Marcelowi podoba czy nie, chyba jednak bedzie grudniowy :P

Matleena, pati_zuzia, Mama-julka, kwiatakacji lubią tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
‹‹ 2183 2184 2185 2186 2187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ