Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNasza tez sie smieje przez sen i to normalnie w glos

Acik mnie juz nosi zeby wskoczyc na meza ale zaczekam do wizyty u gina zeby upewnic sie ze tam wszystko ok, chociaz ciezko wytrzymac bo maz caly czas lazi za mna i gada glupotki
Ja juz nie krwawie tylko sluz mam brazowy, mam nadzieje ze zaraz bedzie czysciutko bo tak mnie to denerwuje.
My po wizycie u lekarza- waga Malej 5700 :-o .
Ja waze 67kg, w 3 tyg i 4 dni zrzucilam 14kg. Zostalo 7, ale mam nadzieje ze tylko z brzucha zejda.
genoweffa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMeGi2986 wrote:Dzięki Alicja, a więc skoro tak wcześnie się może pojawić to zapewne u mnie to też był okres,bo krwawienie faktycznie było intensywne, aż się bałam że tam coś źle mnie oczyscili, wcześniej miałam bezbolesne miesiączki i trwały 3 dni, ten był lekko odczuwalny ale bez złych emocji, tylko kurcze szkoda że się bardziej nad tym nie skupiłam i daty nie zapamiętałam.....hehehe abym za miesiąc tylko dostała

no bo Ty też MM, wiec prawdopodobne, że to okres.
Ja też zadzwoniłam przerażona do lekarza, że może coś źle sie dzieje, ale jednak wszystko ok i taki mocny okres to norma
Aaa.. jak nie dostaniesz to młody będzie szybko miał rodzeństwo haha
MeGi2986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi położna powiedziała, że po ukończeniu miesiąca już spokojnie można nie wybudzać w nocy jeżeli ładnie przybiera.ania14 wrote:cześć

gratulacje dla nowych mamusiek
poczytałam Was chwile leżąc we wannie...
jak myślicie w jakim wieku najwcześniej dziecko może przespać noc?
ja na Marysie nie narzekam
zdarzają się jej gorsze noce ale dzisiaj np obudziła się o 3 , 6 a później dopiero przed 11
też mam sab simplex ale nie zamawiałam z neta tylko mi rodzina z Niemczech przywiozła, jak widze że cieżko jej się purta daje z 5-7 kropel i szybko smoka bo wypluwa
na smoka ma odruch wymiotny do póki nie zrobi jej się w buźce ciepły, nie lubi zimnego
co do 1 razów to my już chyba z 4 razy
też się boje wpadki ;/ jak byłam u gina 17 grudnia to robił usg i mówił że jajniki odpoczywają, ciekawe jak długo
my mieliśmy na wypisie jaką witaminę w jakiej dawce od której doby, dajemy D i K
nie codziennie bo nam się zapomina
ale właśnie położna mówiła żeby nie kupować razem bo K może nie służyć maleństwu
Marysia miała jakieś liszaje na brwiach i pod oczkami, jeszcze troche ma, byłam u swojej rodzinnej - pediatry bo bałam się że skaza białkowa, powiedziała że nie i kazała kupić emolium do kapania i po no i zchodzi, troszeczke jej zostało, stwierdziła że może z moim mlekiem pić hormony, mnie też cały czas wysypują syfy na twarzy i plecach a nabiału sporo jem, jogurty, serki twarożki codziennie kawa zbożowa z dużo mleka
Moja właśnie od 4 tygodnia przesypia noce i jest wszystko ok:)
-
nick nieaktualnyDzięki za odpowiedzi dziewczyny.
Aneczka ja zamawiałam z sposobnakolke.pl.
Patizuzia Maksiu jest cudny
Inso mi pediatra powiedział, że jeżeli daję mm do 400 ml na dobę i przeważa kp to mam dawać D i K, a jeżeli ponad 400 ml na dobę lub przeważa mm to tylko witaminę D.
Z jaką wodą rozrabiacie mm - przegotowaną z kranu, przegotowaną mineralną ?
pati_zuzia lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za odpowiedźkwiatakacji wrote:Dzięki za odpowiedzi dziewczyny.
Inso mi pediatra powiedział, że jeżeli daję mm do 400 ml na dobę i przeważa kp to mam dawać D i K, a jeżeli ponad 400 ml na dobę lub przeważa mm to tylko witaminę D.
Z jaką wodą rozrabiacie mm - przegotowaną z kranu, przegotowaną mineralną ?
My dajemy przefiltrowana, przegotowana.

-
nick nieaktualnyja rozrabiam z wodą źródlaną żywiec zdrój, ale wcześniej ją przegotowuję i odstawiamkwiatakacji wrote:Dzięki za odpowiedzi dziewczyny.
Z jaką wodą rozrabiacie mm - przegotowaną z kranu, przegotowaną mineralną ? -
Juz Ci przesypia calutka noc?alicja_ wrote:Mi położna powiedziała, że po ukończeniu miesiąca już spokojnie można nie wybudzać w nocy jeżeli ładnie przybiera.
Moja właśnie od 4 tygodnia przesypia noce i jest wszystko ok:)
Marysia budzi sie z krzykiem ze chce jesc. Ale jak sie naje to spi dalej. Moze potrzebuje wiecej dlatego ze od początku wszyscy mówili ze jest wczesniakiem i musi nadrabiac -
nick nieaktualnyPo 3 godzinach placzu i niespokoju podaniu kropelek moj babel usnal plakalam razem z nim okropnie jest patrzec na cierpienie dziecka i nie wiedziec jak mu pomoc
I dzis zmienilismy mleko na bebiko ale bedziemy wprowadzac stopniowo.
Pati_zuzia sliczny ten twoj maksio a jakie ma usteczka
Dziewczyny kazdy mi odradza szczepionki skojarzone i mam juz metlik w glowie
Wogole dzis poklocilam sie z babcia mojego M bo mi mowi co mam robic z malym zeby go nie brac na dwor a to ze nie lubi byc u mnie na rekach i caly czas mu wpycha smoka nawet jak go niechce i wypluwa a to ciagle go wklada do bujaczka no mam jej dosyc i kazalam mojemu M z nia powaznie porozmawiac bo depresji przy niej dostaje
Oj ja tez boje sie wpadki jak niewiem co
Moniek myslalam ostatnio o tobie i co u was slychac bo dlugo sie nie odzywalas
U nas usmiech tylko przez sen i czekam kiedy sie do mnie usmiechnie
A moze moj maly ma skok rozwojowy bo teoretycznie powinien juz miec miesiac ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 23:19
-
nick nieaktualnyMisia zabawana ta babcia jak u Ciebie nie lubi byc to nie wiem jak u innych pewnie odrazu wyskakuje hahaha... U nas tez jeszcze usmiechy tylko przez sen, ale mi sie nie spieszy ja sie delektuje kazdym dniem, bo z Gabrysiem nie bylo mi to dane, bo przez pierwszy miesiac zycia mielismy moja mame, siostre i tesciow w gosciach, och jaki to byl duzy blad i stwierdzilismy z mezem,ze nigdy wiecej przy nastepnych dzieciach, bedziemy tylko my i dzieci
maya34 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo powala mnie swoimi teoriami jak jej powiedzialam ze bede malego werendowac bo nie kaszlnal juz dwa dni to stwierdzila ze jej corunia powiedziala ze on jest za malutki na dwor i najlepiej zebym z nim wyszla w lutym a najlepiej to na wiosne haha a pozniej od lekarzy nie wyjde jak jej synalek no kurwa usiasc i ksiazke napisac zlote rady babci
pati_zuzia, lula.91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywpusc jednym uchem wypusc drugim
haha a w lutym wymysli cos nowego i najlepiej jakbys do czerwca lipca nie wychodzila hahaha... mam nadzieje,ze maz stoi za Toba murem
u nas pobyt naszych rodzin najbardziej odbijal sie na nim, znaczy nie chcialam klocic sie z nimi, marudzilam jemu i kazalam jemu rozmawiac z jego rodzicami, a ja zapanowalam nad moja mama
ja ogolnie nie lubie jak ktos chce mnie wyreczac zwlaszcza wychowywac moje dziecko, oni mieli swoj czas teraz jest nasz
Mi$ia26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyM jest za mna ale tez sie na nim troche odbija bo wiem jak mam przytemperowac moja mame a on niech pilnuje swojej rodziny bo ja wiem jak mam wychowywac moje dziecko i co jest dla niego najlepsze a oni niech sie bujaja juz mu powiedzialam ze jak nic z tym nie zrobi to sie wyprowadzam
No wogole dzieci urodzone zima nie powinny wychodzic na dwor
W Angli nie patrza na pogode i dzieci hartuja od malego
-
nick nieaktualnyMy mieszkamy wlasnie w Anglii i pamietam jakim dla mnie bylo szokiem jak zimno pizdzi jak nie wiem a maluszki bez czapek i z golymi stopkami
ja jestem za hartowaniem, ale wydaje mi sie,ze tu czasem tez przesadzaja w druga strone
ja ze straszym synaem jak i teraz z mlodszym na pierwszym spacerze bylismy w drugiej dobie zycia
jak narazie odpukac wszyscy zdrowi, choc Gabrys tydzien temu byl na antybiotyku, zaczal przedszkole i o
ale szybko przeszlo
ja raczej ubieram adekwatnie, tak mi sie wydaje, sprawdzam po karku i pleckach czy aby nie jest mu zimno czy goraco
moge jedynie powiedziec,ze jak jestesmy w Pl to kazdy mnie pyta czy Gabrysiowi nie jest za zimno, bo np w lecie jest bez skarpetek haha... na pewno lzej go ubieram niz zazwyczaj mamy w Pl,choc mozan zauwazyc zmiane podejscia rodzicow w Polsce
-
nick nieaktualny