X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Avwogole dziewczyny ile krwawilyscie po porodzie bo u mnie jutro mija 3 tyg i caly czas leci ??

Ja 3 tyg krwi, 1 tyg brązowe plamienie, 1 tyg sucho no i od kilku dni mam OKRES ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Właśnie dziewczyny bo zapomniałam spytac pani dr jak już przeszlismy na mm to dawać jakieś witaminy ??? Bo nie dajemy i nie wiem czy to dobrze :/

Na MM powinno się dawać wit.D. Wit K nie trzeba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Ja tez daje sama witaminę D. Jak mala byla karmiona mieszanie to podawałam tez K ale odkąd jest na samym mm to odstawilam. A nie masz na wypisie małego ze szpitala zaleceń odnośnie witamin? Ja miałam napisane jakie witaminy i dawki

Moniek! Dawno się nie odzywałaś. Jak u Was?
    Ja właśnie też miałam na wypisie witaminy.

moniek90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja kurcze już masz okres?? A jak poznałaś że to okres a nie jeszcze oczyszczanie??

Bo ja miałam najpierw krwawienie też ok 3 tyg, póżniej takie gluty, póżniej znowu krwawienie i teraz już sucho. Możliwe że te drugie krwawienie to już był okres??

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:16

gosia mmr lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Alicja kurcze już masz okres?? A jak poznałaś że to okres a nie jeszcze oczyszczanie??

Bo ja miałam najpierw krwawienie też ok 3 tyg, póżniej takie gluty, póżniej znowu krwawienie i teraz już sucho. Możliwe że te drugie krwawienie to już był okres??

Być może.
    Cały miesiąc się oczyszczałam tzn tak jak mówiłam - 3tyg krwi, 1 tyg brązowego, potem cisza - czyli uznałam, że już wszystko wyczyszczone. No i po tygodniu ciszy POTOK krwi, bóle okresowe, PMS, awantura z mężem i wilczy apetyt który zawsze podczas okresu mi towarzyszył. Ja nie karmiłam w ogóle piersią dlatego okres pojawił się tak szybko. No i konsultowałam też z lekarzem - mówi, .że to okres. Mówił też że pierwsza miesiączka po porodzie jest obfita - u mnie tak właśnie jest. :D

Ale chodzę już z tamponem - więc spoko. Na poczatku się bałam go włożyć, ale już ok :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik jak tam? Dojechaliście do Wrocławia? Wszystko ok?

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:16

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Mała wazy ok. 3550, wstawiona w kanał, rozwarcie na 1cm. Badał mi szyjke i cos tam jakby lekko wyciągnął, a raczej zostało mu na rekawiczce- chyba kawałek czopu...
    Trzymajcie kciuki by cos ruszyło :-)

Jak nie urodzę do 5stycznia to jeszcze na wizytę i powie mi wtedy co dalej.

Mam nadzieję ze cos wcześniej sie zacznie...

MeGi2986, genoweffa, Mama-julka, Biedron, Dżulia, kwiatakacji, bella88 lubią tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc cioteczki
    ht

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 10:59

emilka24, lilianna, alicja_, MeGi2986, Mi$ia26, genoweffa, revvelka, Madzisek, Mama-julka, Suerte, aannkkaa, Dżulia, iNso87, Pchelkaa, kwiatakacji, Matleena, maya34, m@rzenie, Nadulka, Moniusia89, gosia mmr, bella88, Flakonik, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• mnk Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic nie chce ruszyc. Mam sie stawic 4 stycznia na wywolanie ;/ a kumacie banie ze jak urodze w styczniu to bede musial czekac na zasilek na dziecko caly rok :P a jak urodze w grudniu to dostane od nowego roku... Nosz krwa ale moje dziecie uparte. Ide zaraz pod prysznic i powyciagam sutki:D moze tezeta wykorzystam.

Oliwki gratulacje! Tak czekalas az mnie wyprzedzilas, jeszcze tylko mama julka i bedzie komplet ;/

Mama-julka, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Alicja, a więc skoro tak wcześnie się może pojawić to zapewne u mnie to też był okres,bo krwawienie faktycznie było intensywne, aż się bałam że tam coś źle mnie oczyscili, wcześniej miałam bezbolesne miesiączki i trwały 3 dni, ten był lekko odczuwalny ale bez złych emocji, tylko kurcze szkoda że się bardziej nad tym nie skupiłam i daty nie zapamiętałam.....hehehe abym za miesiąc tylko dostała :P

alicja_ lubi tę wiadomość

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które kupowały sab simplex - polecicie stronę z ktorej zakupilyscie krople? Z góry dziękuję.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie tez boje wpadki...:/

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_Zuzia, jaki Maxiu już duży :)

pati_zuzia, Kava lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedze i placze moje dziecko nagle budzi sie z placzem i niewiem co mu jest nawet jesc niechce ani spac no nic kupki zrobil dwie wiec juz sama niewiem M pojechal po inne mleko a kropelek sab simplex niechce mu dac bo nie skonsultowsl tego z pediatra :(

• ania14 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :)
    gratulacje dla nowych mamusiek :)
    poczytałam Was chwile leżąc we wannie...
    jak myślicie w jakim wieku najwcześniej dziecko może przespać noc?
    ja na Marysie nie narzekam :) zdarzają się jej gorsze noce ale dzisiaj np obudziła się o 3 , 6 a później dopiero przed 11
    też mam sab simplex ale nie zamawiałam z neta tylko mi rodzina z Niemczech przywiozła, jak widze że cieżko jej się purta daje z 5-7 kropel i szybko smoka bo wypluwa :P
    na smoka ma odruch wymiotny do póki nie zrobi jej się w buźce ciepły, nie lubi zimnego :P
    co do 1 razów to my już chyba z 4 razy :) też się boje wpadki ;/ jak byłam u gina 17 grudnia to robił usg i mówił że jajniki odpoczywają, ciekawe jak długo

my mieliśmy na wypisie jaką witaminę w jakiej dawce od której doby, dajemy D i K
    nie codziennie bo nam się zapomina :P ale właśnie położna mówiła żeby nie kupować razem bo K może nie służyć maleństwu

Marysia miała jakieś liszaje na brwiach i pod oczkami, jeszcze troche ma, byłam u swojej rodzinnej - pediatry bo bałam się że skaza białkowa, powiedziała że nie i kazała kupić emolium do kapania i po no i zchodzi, troszeczke jej zostało, stwierdziła że może z moim mlekiem pić hormony, mnie też cały czas wysypują syfy na twarzy i plecach a nabiału sporo jem, jogurty, serki twarożki codziennie kawa zbożowa z dużo mleka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 21:32

• ania14 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    A ja siedze i placze moje dziecko nagle budzi sie z placzem i niewiem co mu jest nawet jesc niechce ani spac no nic kupki zrobil dwie wiec juz sama niewiem M pojechal po inne mleko a kropelek sab simplex niechce mu dac bo nie skonsultowsl tego z pediatra :(

ja nie rozmawiałam ze pediatrą o tych kropellkach, kuzyn mówił że można dać 25 kropel przed posiłkiem a ja daje kiedy widze taka potrzebe obojetnie czy przed czy po jedzeniu. espumisan też niby nie można dawac do 1mc a ja dałam z 2-3 kropelki

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Moniek! Dawno się nie odzywałaś. Jak u Was?
    Ja właśnie też miałam na wypisie witaminy.

U nas wszystko dobrze. Pola czasem miewa napady placzu. Nie wiem czy to kolka czy skok rozwojowy. Czasem trwa to godzinę a czasem 10 minut. A tak ogólnie to wszystko super

alicja_, genoweffa lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera pól wpisu mi sie skasowalo. W skrócie to Pola juz obdarza mnie swoim pięknym uśmiechem

iNso87, Pchelkaa, alicja_, Nadulka lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
‹‹ 2222 2223 2224 2225 2226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ