Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Avwogole dziewczyny ile krwawilyscie po porodzie bo u mnie jutro mija 3 tyg i caly czas leci ??

Ja 3 tyg krwi, 1 tyg brązowe plamienie, 1 tyg sucho no i od kilku dni mam OKRES ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Właśnie dziewczyny bo zapomniałam spytac pani dr jak już przeszlismy na mm to dawać jakieś witaminy ??? Bo nie dajemy i nie wiem czy to dobrze :/

Na MM powinno się dawać wit.D. Wit K nie trzeba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Ja tez daje sama witaminę D. Jak mala byla karmiona mieszanie to podawałam tez K ale odkąd jest na samym mm to odstawilam. A nie masz na wypisie małego ze szpitala zaleceń odnośnie witamin? Ja miałam napisane jakie witaminy i dawki

Moniek! Dawno się nie odzywałaś. Jak u Was?
    Ja właśnie też miałam na wypisie witaminy.

moniek90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja kurcze już masz okres?? A jak poznałaś że to okres a nie jeszcze oczyszczanie??

Bo ja miałam najpierw krwawienie też ok 3 tyg, póżniej takie gluty, póżniej znowu krwawienie i teraz już sucho. Możliwe że te drugie krwawienie to już był okres??

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:16

gosia mmr lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Alicja kurcze już masz okres?? A jak poznałaś że to okres a nie jeszcze oczyszczanie??

Bo ja miałam najpierw krwawienie też ok 3 tyg, póżniej takie gluty, póżniej znowu krwawienie i teraz już sucho. Możliwe że te drugie krwawienie to już był okres??

Być może.
    Cały miesiąc się oczyszczałam tzn tak jak mówiłam - 3tyg krwi, 1 tyg brązowego, potem cisza - czyli uznałam, że już wszystko wyczyszczone. No i po tygodniu ciszy POTOK krwi, bóle okresowe, PMS, awantura z mężem i wilczy apetyt który zawsze podczas okresu mi towarzyszył. Ja nie karmiłam w ogóle piersią dlatego okres pojawił się tak szybko. No i konsultowałam też z lekarzem - mówi, .że to okres. Mówił też że pierwsza miesiączka po porodzie jest obfita - u mnie tak właśnie jest. :D

Ale chodzę już z tamponem - więc spoko. Na poczatku się bałam go włożyć, ale już ok :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik jak tam? Dojechaliście do Wrocławia? Wszystko ok?

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:16

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Mała wazy ok. 3550, wstawiona w kanał, rozwarcie na 1cm. Badał mi szyjke i cos tam jakby lekko wyciągnął, a raczej zostało mu na rekawiczce- chyba kawałek czopu...
    Trzymajcie kciuki by cos ruszyło :-)

Jak nie urodzę do 5stycznia to jeszcze na wizytę i powie mi wtedy co dalej.

Mam nadzieję ze cos wcześniej sie zacznie...

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Biedron, Dżulia, nick nieaktualny, bella88 lubią tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc cioteczki
    ht

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 10:59

emilka24, lilianna, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Madzisek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dżulia, iNso87, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Matleena, nick nieaktualny, m@rzenie, Nadulka, Moniusia89, gosia mmr, bella88, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• mnk Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic nie chce ruszyc. Mam sie stawic 4 stycznia na wywolanie ;/ a kumacie banie ze jak urodze w styczniu to bede musial czekac na zasilek na dziecko caly rok :P a jak urodze w grudniu to dostane od nowego roku... Nosz krwa ale moje dziecie uparte. Ide zaraz pod prysznic i powyciagam sutki:D moze tezeta wykorzystam.

Oliwki gratulacje! Tak czekalas az mnie wyprzedzilas, jeszcze tylko mama julka i bedzie komplet ;/

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Alicja, a więc skoro tak wcześnie się może pojawić to zapewne u mnie to też był okres,bo krwawienie faktycznie było intensywne, aż się bałam że tam coś źle mnie oczyscili, wcześniej miałam bezbolesne miesiączki i trwały 3 dni, ten był lekko odczuwalny ale bez złych emocji, tylko kurcze szkoda że się bardziej nad tym nie skupiłam i daty nie zapamiętałam.....hehehe abym za miesiąc tylko dostała :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które kupowały sab simplex - polecicie stronę z ktorej zakupilyscie krople? Z góry dziękuję.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie tez boje wpadki...:/

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_Zuzia, jaki Maxiu już duży :)

nick nieaktualny, Kava lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedze i placze moje dziecko nagle budzi sie z placzem i niewiem co mu jest nawet jesc niechce ani spac no nic kupki zrobil dwie wiec juz sama niewiem M pojechal po inne mleko a kropelek sab simplex niechce mu dac bo nie skonsultowsl tego z pediatra :(

• ania14 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :)
    gratulacje dla nowych mamusiek :)
    poczytałam Was chwile leżąc we wannie...
    jak myślicie w jakim wieku najwcześniej dziecko może przespać noc?
    ja na Marysie nie narzekam :) zdarzają się jej gorsze noce ale dzisiaj np obudziła się o 3 , 6 a później dopiero przed 11
    też mam sab simplex ale nie zamawiałam z neta tylko mi rodzina z Niemczech przywiozła, jak widze że cieżko jej się purta daje z 5-7 kropel i szybko smoka bo wypluwa :P
    na smoka ma odruch wymiotny do póki nie zrobi jej się w buźce ciepły, nie lubi zimnego :P
    co do 1 razów to my już chyba z 4 razy :) też się boje wpadki ;/ jak byłam u gina 17 grudnia to robił usg i mówił że jajniki odpoczywają, ciekawe jak długo

my mieliśmy na wypisie jaką witaminę w jakiej dawce od której doby, dajemy D i K
    nie codziennie bo nam się zapomina :P ale właśnie położna mówiła żeby nie kupować razem bo K może nie służyć maleństwu

Marysia miała jakieś liszaje na brwiach i pod oczkami, jeszcze troche ma, byłam u swojej rodzinnej - pediatry bo bałam się że skaza białkowa, powiedziała że nie i kazała kupić emolium do kapania i po no i zchodzi, troszeczke jej zostało, stwierdziła że może z moim mlekiem pić hormony, mnie też cały czas wysypują syfy na twarzy i plecach a nabiału sporo jem, jogurty, serki twarożki codziennie kawa zbożowa z dużo mleka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 21:32

• ania14 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    A ja siedze i placze moje dziecko nagle budzi sie z placzem i niewiem co mu jest nawet jesc niechce ani spac no nic kupki zrobil dwie wiec juz sama niewiem M pojechal po inne mleko a kropelek sab simplex niechce mu dac bo nie skonsultowsl tego z pediatra :(

ja nie rozmawiałam ze pediatrą o tych kropellkach, kuzyn mówił że można dać 25 kropel przed posiłkiem a ja daje kiedy widze taka potrzebe obojetnie czy przed czy po jedzeniu. espumisan też niby nie można dawac do 1mc a ja dałam z 2-3 kropelki

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Moniek! Dawno się nie odzywałaś. Jak u Was?
    Ja właśnie też miałam na wypisie witaminy.

U nas wszystko dobrze. Pola czasem miewa napady placzu. Nie wiem czy to kolka czy skok rozwojowy. Czasem trwa to godzinę a czasem 10 minut. A tak ogólnie to wszystko super

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera pól wpisu mi sie skasowalo. W skrócie to Pola juz obdarza mnie swoim pięknym uśmiechem

iNso87, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Nadulka lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
‹‹ 2222 2223 2224 2225 2226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ